Драматичність старого заповіту чи Легенда?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 5 бер 2011.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

"Блаженні ви, коли зневажатимуть вас і виженуть вас, і говоритимуть на вас всяке лихе слово неправдиво Мене ради. Радуйтеся і веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах".
    Прикладів є досить, особливо серед перших християн.Помираючи людина нічого не забере з собою на той світ окрім своєї душі. Якою ця душа буде залежить від людини.
    Не знаю де ви то взяли, але самі бачите, що знання не захищають людину, якщо в ній немає доброї волі.

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перепрошую, але я питав за приклади а не за теорію...

---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:04 ----------

Бо з ваших слів пані пані Олена - людина повинна вмерти, щоб нарешті дізнатися чи правильно вона жила (живе)...

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

То може ви наведете приклади.
    Та ні, людина помирає з їншої причини.

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вибачайте, але як би в мене були приклади - я би навіть не цікавився цією темою а ходив би і переконував, що християнство найправельніша релігія на планеті...

Я не це мав на увазі.
    Я сказав про те, що людина ціле життя не може бути певна, що робить так, як цього справді хоче Бог...

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Адаму Бог заповідав жити без гріха і чинити добро? о_Оо_О
    Де ви таке вичитали, п.Locke??:dntknw:
    Як можна заповідати було Адаму жити без гріха і чинити добро, ящо для нього було невідомі ці поняття гріха, добра і зла?

По моєму, Бог заповідав Адаму тільки не їсти плід із забороненого дерева:
    Бут.2:16
    І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти. Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Значить таки тваринка...

Невже воно було отруйним? (сарказм)

7. Levko

Levko Well-Known Member

Написано, що Адам був створений за образом і подобою Божою...

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

ДНК?
    .....................

9. Locke

Locke невиправний реаліст

Адаму ні, але людям так. Якщо я дізнаЮся, що певні мої вчинкив є гріхом чи злом, то принаймі вже стараюся цього більше ніколи не робити. А якби не знав? Мабуть чинив би і далі так, бо не знав би що то є гріх і так робити не можна. От що я маю на увазі.

• Подобається Подобається x 3
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Бог дав людині свобідну волю і вибір. Коли нема вибору, то нащо та свобідна воля.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

А що, в тваринок їх немає?

Тема не про долю та вибір. Питання - хто придумав первородний гріх? Хто збиває з толку усіх людей?

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

П.С. - коли ви налодилися і зразу грішні, навіщо намагатися таким не бути ;)

12. Levko

Levko Well-Known Member

Я зрозумів, що ви мали на увазі.
    Але я думаю, що Адам не міг робити злих вчинків, до свого непослуху, тобто до того як з"їв заборонений плід, тому що його природа ще була безгрішна, свята.

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

100%-так і є, коли народжуємося по тілу!
    Але є ще інше народження- по духу!

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Доведіть! Гріх ще в утробі є чи під час народження утворюється? Коли?
    З першим подихом? З першим криком? З першим поглядом? (І що? пекло вже чекає?)

Це в якій школі таке вчать?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Пс.50:7 Отож я в беззаконні народжений, і в гріху зачала мене мати моя.

Iван.3:5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.

15. plastic

plastic Well-Known Member

Можливо їй потрібен був час щоб зрозуміти.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Де таке написано?

Але ж в неї був час принести плід Адаму...Чи не встигло перетравитися?

17. plastic

Не сказано, що вона йому несла-вона йому дала плід. Можливо після того як вона з їла він зразу підійшов до неї.

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Сатані було вигідно щоб людина теж згрішила. Бо Люцифер-помазаний херувим, згрішив першим. І він став "князем цього світу"

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

А навіщо Бог підпустив Сатану до людей?

19. plastic

Моя думка-щоб випробувати, чи залишаться вони вірними чи ні, чи люблять вони Його по справжньому чи ні.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

То давайте продовжимо вашу думку і скажемо, що Бог випробовує нас далі і дозволяє дияволу знущатися випробовувати над нами нас...

Тоді з такими випробовуваннями - уся історія Ізраїлю не могла бути не залита кров'ю..

Це вже виходить не драматичність писань а драматичність життя...

а де твій аватар? :)