та ні, я думаю, що всі разом намагаємося розібратися в питанні. А то штампів купа, а розуміння суті - не дуже. У мене, принаймні. ---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ---------- і не тре... Карабіне, у вас вона останній тиждень теж така особливо гидка стала, що й зуби годі почистити?
і не тільки на Санті. Щоправда, м'якість мене дещо насторожила, але муж п'є багато мінералки, то ж думаю - компенсовує.
Відлучився зробити чай і попав "не в ногу" з відповіддю. Спробую по порядку Через недостачу магнію З"їм разом із борщем. В шлунковому соці і нерозчинний Са розчиниться Ще і на рекомендації медицини. Наприклад. Домустима норма нітратів в нас здається 50 мг / л але 0,5 краще. Миху. Та чого Ви так боїтеся того накипу. Ось кажуть їсти сир, пити молоко, заживати спеціальні пігулки з Са і Мg, а тут у воді "халява", а Ви намагаєтеся її позбутися та ще й тратите на це кошти.. Є препарати магнію в аптеці. А поки ще можна - розкажіть про Вашу воду. Результат аналізу достатньо. Але трохи ширший - бажано. Особливо вміст азотів (нітрати, нітрити, амоній) (В мене на цьому пунктик)
А я що казав? Відтепер істиму накип, як халву! ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ---------- сузий залишок мг/дм3 .... 220 жосткість мг/дм3 .... 0,9...1,2 лужність загальна мг-екв/дм3 ... 3,3 водний показник рН ... 7,85 Нітрати мг/дм3 ... 11,35 Нітрити мг/м3 ... менше 0,003 Аміак мг/дм3 ... менше 0,05 сульфати мг/дм3 ... 10 хлориди мг/дм3 ... 0,4 кальцій 12,02 марганець не виявлено мідь 0,004 поліфосфати менше 0,01 цинк менше 0,0026 свинець менше 0,001 залізо менше 0,1 алюміній менше 0,02 кадмій 0,0007 мишяк менше 0,01 ртуть 0,00005 фториди 0,13 ---------- Додано в 22:28 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ---------- якби не так: http://intkonf.org/martinovich-nv-tverdist-vodi-plyusi-ta-minusi/
От цього я не зрозумів. В цій статті якраз і пишеться про те, що кальцій і магній з води гарно засвоюється. А в організмі переважно цього елементу і бракує. Щодо решти показників - вода дуже хороша. Якщо не секрет - чому така низька твердість? Бо в наших природних водах такої нема/не знаю. До речі. NaGgano розширений аналіз води так і не надав.
Зате я сам контролюю, які в мене стоять фільтри і зрештою, що я пю. Бо про промислові фільтри всі можуть підрозказати. А якщо почне здаватися, що то задорого, звернуся до Миха. От.
Нажаль, мій запис видалила якась un.known, що проживає (чомусь) в Чехії. Можливо модератор. Я не рекламую воду. Я просто дав відповідь на питання топікстартера. А як інакше дати відповідь на питання "Порадьте, будь-ласка хорошу фірму по доставці питної води у Львові.", не назвавши назви води і не надавши контакту?? Не буду відпочатку переписувати свій пост. Лише додам, що я сам довго розбирався в цьому питанні і зупинився на Здоровій Воді. Привіт unknown з Чехії