Дорожная обстановка

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Соколоff, 29 січ 2009.

1. thinkers

thinkers Well-Known Member

Виїзд з вулиць 2 і 3 за правилами т-подібного перехрестя, пропускаємо всіх. Перехрестя 2 - керуємось сигналом світлофора або правилом перешкоди з правого боку. Знаки "Головна дорога" та "Закінчення головної дороги" в даних місцях тільки збивають з пантелику

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Перехрестя №2 нерегульоване. Світлофор стоїть на третьому (на мал. правому перехресті).
    Червоний vs синій; білий vs зелений?

3. thinkers

thinkers Well-Known Member

Синій та зелений проїжджають першими

4. VasMT

Але для білого і червоного знаку "Дати дорогу" нема
    Звідки їм знати, що вул.Перша головна?

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

якщо знаку нема, то керуватися слід зовнішніми ознаками. Головною вважається вулиця перша, оскільки вона не змінює напрямку. А інші вулиці примикають до неї, тож вважаються другорядними. Це точно є в правилах, тре пошукати. Там навіть про різницю дорожнього покриття щось було

6. VasMT

Ви водій білого автомобіля. Їдете вулицею вперше. Звідки Вам знати, що вона жругорядна, а не рівнозначна?

7. MARTINI

Я не сліпий і бачу, що вулиця, якою я їду, закінчується та впирається в іншу вулицю (а судячи із вашої схеми, ця інша ще й значно ширша). І я не ворог собі, тому я обов"язково зупинюся і пропущу всіх, хто їде тою широкою вулицею

8. MARTINI

16.15. Якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі (темна пора доби, грязь, сніг тощо), а знаки пріоритету відсутні, водій повинен вважати, що перебуває на другорядній дорозі.

9. VasMT

Ви праві тільки із почуття самозбереження.
    Але справа в тому, що у випадку ДТП, а мій знайомий якраз потрапив у нього, не зрозуміло хто винен.
    Білий і червоний впевнені, що виїжджають на перехрестя рівнозначних доріг і керуються правилом правої руки.
    Зелений і синій впевнені, що рухаються по головній дорозі. Обидва праві. Винних нема.
    Так?

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Та асфальт кругом, і видно все...

10. MARTINI

знаки пріорітету є? Якщо нема, значить слід вважати, що ти на другорядній

реально треба бути ідіотом, щоб тупо вивалюватись з прилеглої дороги, не переконавшись у безпечності маневру

11. MARTINI

А може такий знак на першій вулиці є?

12. VasMT

Все згідно схеми.

13. VasMT

Вносяться деякі уточнення...
    Білим автом керує похресник начальника ДАЇ, а синім його коханка.

14. yasam

yasam Well-Known Member

15. VasMT

Така реальна дорожна обстакановка... І фтрафив же хлоп, бібі його мать...

16. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

кгм... Не пригадую такого. Хоч раз в рік стараюсь підчитати правила, не було там такого. Але можу підвердити, що багато хто так думає. Хоча коли дають в білетах відповіді на проїзд Т-подібних рівнозначних перехресть, то там зовсім навпаки

Було ) І про виїзд з грунтових доріг на дію обмежувальних знаків було )

х/з ))) Отут цікава ситуація. Середній стовпчик, зверху донизу шостий малюнок

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

• Подобається Подобається x 1
  17. MARTINI

Внесіть ще уточнення хто в кого в'їхав?

sent from my Galaxy SIII

18. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

насмілюсь запитати, де таке правило є?
    Звиняйте, щось пропустив було спочатку

19. Kreont

Kreont Member

синій і зелений, по правилу "правої руки" так як перехрестя 1 і 2 рівнозначні, нерегульовані чи як вони там точно називаються

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)