Дороги Львова

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Жоржик, 9 січ 2007.

1. Серг

Серг New Member

Всем Привет!

Сегодня первый раз приехал во Львов за рулём... после дня езды по городу не смог не залезть в Интернет и не найти тему Львовских дорог.

Я сам из Киева, немного ездил по Украине, Беларусии, всегда думал что лучше за рулём не ехать на восток. У меня родственники в донецкой области, перед поездкой туда я очень долго решаю своим ходом ехать или нет.

Очень люблю 3 города на Украине, ну не только 3 конечно, это первые в моём списке: Киев, Львов и Одесса, с порядком в общем не определился :)

Господа, Пані та Панове, состояние городских дорог Львова просто не в какие рамки не вписывается, полная разруха!!! хуже чем на Донбасе, где шахты не работают и финансировать нечем. К сожалению, проехав по Львовской области (Моршин, Трускавец) я понял что там разруха дорог еще больше.

Они - городские власти полностью отвечают за состояние дорог в городе. Именно городские власти распоряжаются бюджетом который пополняется и за счёт "евро" штрафов которые мы платим. Если мы платим "евро" штрафы, не говоря уже о "евро" ценах на всё остальное, почему они не справляются со своимим "евро" обязанностями в отношении качества дорог!?

Если продолжать молчать и сопеть в две дырочки ничего не изменится, чиновники будут тупо продолжать пилить бюджеты, греть задницы на тёплых комфортных местах и брать взятки. Самые креативные их дела они делают утром толстой кишкой. Их нужно заставлять шевелиться, мотивировать. Нет мотивации - нет результата.

Мы виноваты в том, что позволяем с собой так обращаться. Молчание, как мы уже увидели на практике, ни к чему не приводит.

Какие есть механизмы? Битие витрин, палатки, майданы - не эффективно. Слава Богу есть Законы и Суды всё таки работают (лично убедился по делу с депозитами).

Читаем правила Дорожного Движения, которые нам так часто цитируют инспектора ГАИ:

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1306-2001-%EF&p=1237933791625952

2.12. Власник транспортного засобу має право:

а) довіряти в установленому порядку користування і
    розпорядження транспортним засобом іншій особі;

б) на відшкодування витрат у разі надання транспортного
    засобу працівникам міліції та органу охорони здоров'я згідно з
    пунктом 2.7 цих Правил;

в) на відшкодування збитків, завданих унаслідок
    невідповідності стану автомобільних доріг, вулиць, залізничних
    переїздів вимогам безпеки дорожнього руху;

г) на безпечні та зручні умови для руху; { Пункт 2.12
    доповнено підпунктом "г" згідно з Постановою КМ N 263
    ( 263-2007-п ) від 21.02.2007 }

Как вариант, собравшись на данном форуме, составить коллективный Иск в Суд, предварительно договорившись с адвокатом который займётся тонкостями. В качестве вознаграждения адвоката: процент от ущерба или скинуться всем вместе на адвоката.

Ссылки по теме:
    1. http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=12226
    2. http://www.autocentre.ua/ac/Practice/Roads/8136.html
    3. http://www.segodnya.ua/oldarchive/c2256713004f33f5c2256e65004251ac.html

Что скажете?

С уважением,
    Серг

ПС: Если кто-то уже занимался подготовкой Иска по данному делу в электронном виде, выложите, пожалуйста, на форуме для всеобщего пользования.

Останнє редагування модератором: 26 бер 2009
    • Подобається Подобається x 8
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Та шо ви таке кажете, ми європейська столиця України. Ми крокуємо з Європою нога в ногу. Ми вже майже вирішили проблеми памятників ... якою методою краще їх з постаментів зносити.
    Наші дороги - самі самопомічні і демократичні на західній Україні:

[​IMG][​IMG]
    http://zik.com.ua/ua/news/2009/04/17/177854

Хіба шось не так з дорогами ?
    Фіра нормально по дорогам йде ...

• Подобається Подобається x 8
  3. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

а це наперне я вас бачила коли Ви по науковій "гуляли". я ше тоді здивувалась, репортери? невже щось таки тай почнеться вирішуватись з тими дорогами.
    пройшло декілька днів, може тижнів. вчора їду по науковій і бачу що її перекрили, але ще руху на рахунок ремонту нема, але це питання часу.
    а і ще одна приємна новина. в неділю їхала по левандівському мості, він вже відкритий. але не знаю чи то тільки на паску його відкрили, чи назавжди:dntknw: бо там ще купа техніки і ще одна полоса не зроблена. чудасія. пів року часу і не зробити моста, забилам би:ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

коли-то купив казету і там критично висміювали наші дороги зі всіх сторін. Стаття, як стаття... втворив іншу сторінку, а там описували, жи їдну пані пограбували, точніше - її помешкання, що знаходиться у Винниках. У тій статті зазначалося, що з хати злодії винесли злитки золота та надзвичайно дорогі камені, а ще гроші. Грошей, видно було немало, бо пані так і не назвала суми (видно зі скромності). Вкінці статті написали, що та пані раніше було начальником автодору, от не пригадую... чи то Львова, чи Львівщини. Видно, ця частина діяльності дуже прибуткова - всі діляться. Цікаво, скільки відсотків виділених грошей на дороги, йде на дороги? Думаю, процентів 10, не більше....

• Подобається Подобається x 6
  5. Малесенька

може так не можна казати, але я рада що цю пані пограбували. адже не даремно існує прикзка легко прийшло і легко пішло.

• Подобається Подобається x 2
  6. Princess

Princess Well-Known Member

«Opel» загубив колесо в одній із львівських ям: затор стоїть другий день поспіль
    На кільцевій, навпроти розгу вулиць Кульпарківської та Володимира Великого водій «Opel Meriva» потрапив у каналізаційний сток і «залишив» коло від свого автомобіля.
    http://auto.portal.lviv.ua/news/2009/04/25/130006.html

• Подобається Подобається x 1
  7. Iriska

Iriska Well-Known Member

Так... та ямка там вже купу років... І щоразу все глибша і глибша... Видать дойшла до необхідної кондиції...

8. bora

bora Well-Known Member

Суперські фото.
    Нещодавно була на селах Вінничини. Так от наші дороги мають побратима - Тернопільську область - об"їзна один в один по вибоїнах!
    Проте їдучи найзабитішими дорогами Хмельницької та Вінницької областей, починаєш розуміти, що навіть в Україні дороги робити вміють...Як я їм заздрю.
    У Вінниці є правда логічне пояснення - якщо не помиляюсь мер має свій автодорожний завод. Щось таке. Але як ця спеціалізація помітна в якості. Може і нам пора обирати політиків -спеців в якомусь напрямку хоч...

• Подобається Подобається x 1
  9. Princess

Princess Well-Known Member

я завжди знала, що мушу її об*їхати, а то після недавнього ремонту прикинула, що можна в принципі помаленьку через неї переїзжати. то я собі запам*ятала, але не їздила там тижні два. ото минулого тижня так ловкенько спробувала проїхати... ліпше б я того не робила... а потім оце повідомлення - мабуть так само вліпашився водій, думаючи, що після ремонту ситуація покращилась

10. bora

bora Well-Known Member

А я вчора "вліпашилась" по вул. Тунельній у вибоїнище!
    І ще натішитись не можу вул. Дж Вашингтона.. А враховуючи, що там знаходиться пологовий, допускаю, що породілі можуть народити вже на під"їзді по дорозі, якої як такої і нема в тому напрямку...

• Подобається Подобається x 3
  11. fuxx

fuxx Member

На вул. Б.Хмелницького в районі ст. Підзамче проводять ямковий ремонт.
    Так там є такі місця де на площі 20-30 м2 вирізають 80% покриття і залишають 20% клаптиками ~50х50 см - але замінити вже всіх 100% ділянки нікому не приходить в голову :)

12. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Нещодавно один з депутатів мені не для преси розповів, щоб стати начальником в львівській міській раді по департаменту з реконструкції доріг, потрібно дати хабар в сумі 200 тис. $., зате ця сума "відбивається" за три місяці...

13. Iriska

Iriska Well-Known Member

Там хоч ямковий... в нас на Чупринки - смольно-засипковий... Вся дорога (біля Лісотеху) і тротуар в тому щасті... На капці за один прохід стільки бонусного каміння налипає, жи можна хатину збудувати...

14. Малесенька

вчора по тел. бачила як в Києві розкрили підпільний конвертаційний центр, який займався який займався відмиванням грошей, які були призначені на ремонт доріг. а скільки таких центрів ше існує???? які діляться з владою і просто розкрадають все що можна і незя...

15. Tony

Tony Well-Known Member

Якщо почнуть робити дороги так як треба то тоді: 1. через шо будуть наступні роки відмивати гроші. 2. ти м же майстрам шо її робили небуде роботи а відповідно небуде і грошей... а + ше те шо деякі особливо віддалені дороги роблять під заказ......тому вигода їм всім !

16. Стек

Стек New Member

Доброго дня шановні форумчани! Західноукраїнський медіа центр знімає документальний фільм про стан українських доргі "Бездорожня карта України". Шукаємо людину, яка готова розповісти, як пошкодила своє авто, або втрапила в аварію через поганий стан львівських доріг, і готова розповісти про свій випадок на камеру.

Останнє редагування модератором: 23 чер 2009
  17. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

то про ту що через Тернопіль? а чого туди пхатись? там як мінімум три засади продавців полосатої ковбаси сидить ще. Якщо їхати зі Львова, краще повернути наліво перед Тернополем (на Білу) і по нормальній дорозі впираєтесь в збаразьку дорогу. Направо, три світлофори і Ви на кільці. Після кільця не газувати, тому що ще кілометр до знаку (закінч. Тернопіль) і там (біля самого знаку) постійно продають ту ж полосату ковбаску. Дорого-о-о.
    тільки львівських? минулого року на Пасху зїздив до тещі (за Хмельницьком). Чотири колеса в яйце. Три ковпаки підібрав, четвертого не знайшов (загубив вночі , згорба біля кущів). А взагалі цього року трохи здивований . Кожного року була ситуація- першими дорогу ремонтувала хмельницька область (практично до Пасхи ями заліплені), другими тернопільська, а вже на осінь львівська. Цієї весни львівська в тому напрямку вже підтесана і підсипана, тернопільська - ремонтує чотириполоску перед Озерною ( її не так давно побудували) методом дешевого насипання дрібного гравію по всій ширині (хоча на вїзді в Тернопіль не помітив нових будок "Автоскло"), а в хмельницькій- на волочиському "БАМі" ще кіт не валявся

18. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Скоро ще одна львівська вулиця стане схожою на хутірну дорогу...:cry:
    А саме пл. Д. Галицького (Пожежна служба - ляльковий театр). Там теж вирішили, що добротна австрійська бруківка на цій дорозі є лишньою і тепер її активно забирають...залишаючи натомість нерівну грунтову поверхню...Паскудство. :sad: Видно якомусь чиновнику забракло бруківочки для облаштування свого подвір'я. А Львів і його мешканці? Та йому "до лампочки".

19. sselev

sselev Well-Known Member

Щоб якісно замінити 100%, треба взяти до уваги, що під "горбатим" асфальтом не менш "горбата" бруківка. Ясна річ, що капітальний ремонт вулиці - не на 1 день, тож обмежуються ямковим ремонтом.

Доречі, ЄБРР погодився виділити гроші на капітальний ремонт вулиць, по яких їздять трамваї 2, 6, тож вул. Хмельницького зроблять гарненько, питання тільки в часі.

Там будуть вкладати плити під безшумну трамвайну колію, тож частина бруківки виявиться "зайвою".

Останнє редагування модератором: 23 чер 2009
  20. Tony

Tony Well-Known Member

Це і на краще, там поставлють плити. Машиної їздити стане зручніше... а то тре капу вдягати шоб по деяким вулицям їздити. Вважаю шо бруківка може залишитися тіки в іторичній частині міста (пл.Ринок і прилегле)

а де твій аватар? :)