Допоможіть! Троян замучив.

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Sashka-ua, 1 вер 2008.

1. Provincial

Provincial Well-Known Member

з"явився вІрус- відновлюється з бекапу операційка з всім софтом ще до зараження- і маєте чисту систему.
    Дехто так і живе із моїх знайомих- без антивірусу але з бекапом

2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

:) Ага. Особливо при тих вірусах що закривають за собою дири для відновлення. Ну припустимо що вірус старих модифікацій себе проявить вибриками, але питання як визначити коли він проліз (тобто якою датою робити бекап)? І ще одне для загального розвитку. Бекапи чистять реєстр, вбивають процеси і вичищають від вірусів котрі наприклад привязались до .ехе_шок чи щось подібне?

3. Provincial

зараз тема плавно перетече до видів сексуальних збочень та їхніх проявів:)))
    Ви не зрозуміли- я не вважаю то доцільним- я кажу що дехто так робить..Ви просили варіантів- маєте!))))

• Подобається Подобається x 1
  4. Picasso

З.І..
    Я не адмін але часто зустрічаюсь з проблемами вірусів. Тому і запитався які є шляхи і ніколи не чув щоб локалки (хоча б на 10 машин) з вікнами та ще й з доступом до НЕТу ніразу не вірусувались, та ще й при відсутності антивірусних програм. Не скажу що не знаю як захищатись, але рахую завжди корисним дізнатись щось нове чи щось інше ніж я знаю

5. Provincial

уявив картинку під іншим соусом)))

зупиняється біля мене автомобіль .Водій питає,де знаходиться Бузинівка,і хоч який-небудь напрямок,знак,дорогу,стежку,тощо,бо він уже три доби блукає,а втрапити туди не може.
    Я кажу,що люди з Бузинівки добираються до села і з села ось такою стежкою,яка йде ось з того напрямку,але сам я в Бузинівці ніколи не був...
    Питання..подякує мені адекватний водій за таку інформацію чи пошле подалі,хоч яніколи не був у тому селі?))))

6. Picasso

Вірніше є метод зробити образ-клон системного диску після встановлення всього з чим працюєш, але то трохи інше ніж просте копіювання, і пред тим як відновитися потрібно знати куди перенаправити потрібну інформацію і що небажано тримати на системному диску. Як буде трохи часу, я повернусь до цього питання :)
    З.І. Для прикривання хвантазій краще використовувати кнопочку off

7. Provincial

власне, саме це й малось на увазі...з допомогою Акроніса створюється резервна копія системного диску,а не проста копія всіх папок та файлів...то я певно нечітко сформулював..перепрошую..

8. mazuryk

mazuryk Member

9. Provincial

або він не встановився як належить-тому і не прописаний в установці-видаленні (метод вирішення- проінсталлювати програму ще раз а потім коректно видалити) або почистити реєстр спеціальними програмами- очищувачами реєстру,а можливо Ви мали не класичного антивіруса Доктора Веба а утиліту К"юріт від Веба,яка не потребує встановленння (і відповідно- видалення ) а просто потрібно викинути папку з тою утилітою..

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ще раз запустіть. В кінці він перепитує ,що з тим всім робити...

П.С. Бажано стягувати свіжий докторвеб на чистому компі і писати на ервешку (RW)
    З неї і запускати антизвіря. Інакше користі може бути мало. Флешка не катить, якщо не має захисту від запису!!!

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Він разовий (курлет) не створює і не прописується. Тягніть свіжий...
    П.С. Повний не раджу ставитии - навіть і тимчасово...

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Я не проти антизвіра (пасивного) - в мене є опційно - avira...
    Для сер'йозної профілактики потрібно тільки нове і завтрашнє :)))

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ----------

Я до 2008-го теж не тримав антивірусів. Правда бував тільки на відомих сайтах...

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Здрастуйте всі. В мене на моніторі замість зовсім чорного тла - зелений колір світиться. Такий насичений зелений як прапор Саудовської Аравії. Чорні букви з цьою зеленою обводочкою. Що це може бути? Вірус?
    Стоїть NOD32 2.7, зробив глибокий аналіз - нічого нема.

Ще одна заморочка. Хто користає НОД32, скажіть, чому в мене бувало, коли находило вірус не можна було ні видалити, ні очистити, зі списку возможних дєйствій було лише "пропустіть". А як я потім тих вірусів позбувався- не помню.

Дякую

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перефарбуйте в інший колір :)))
    Якщо сер'йозно - то це на всіх моніторах, чи лише на вашому? Він справний?

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я ж написав - замість чорного фону яскраво зелений. Тобто там, де був чорний колір, нормальний, матовий став світитись зелений, аж очі виїдає. В мене ноутбук Асус.
    Як визначити, чи справний монітор, я не знаю. Просто перед цьою халепою НОД32 виявляв вірусів, вроді тепер їх нема. А зелені п'ятна остались. А що?

14. Provincial

підключити ноутбук до зовнішнього монітора і подивитись,чи залишилось описане явище.
    2. загрузитись в безпечному режимі або в режимі VGA через F8 і спробувати попрацювати на стандартному віндоузовському відеодрайвері.
    3 спробувати переустановити відеодрайвер з диску,який ішов в комплекті з ноутбуком.
    4. спробувати зменшити яскравість монітора ноутбука функціональними клавішами ноутбука (РТФМ!)
    5 якщо нічого з описаного не допоможе- велкам до сервісу або спеціаліста

15. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Nokia Monitor Test 1.10
    Старезна але до цього часу актуально програма. Тестувати можна як ЄЛТ та і ТФТ монітори.

16. Provincial

-цей тест перевіряє чистоту кольорів та геометрію зведення...навряд чи він покаже стан ламп підсвітки монітора чи проблеми з обробкою відеосигналу адаптером...хоча як варіант..чому б і ні..

• Подобається Подобається x 2
  17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Кармелюк, дякую. Вона тестує чи настраює?

Провінціале, дякую. А коли та програма мені шось покаже, я повинен буду сам то всьо настроїти? А вибравши один із Ваших варіантів, теж маю сам шось настроїти? Прсото я чайник. Такі фрази як "геометрія кольорів" з другого разу не запомню....

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гаразд.
    Як запускаєте ворд, або блокнот на весь екран - колір який? Білий, чи з відтінком? Особливо на сірому фоні?

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Ще раз перечитав. Схоже драйвери відео. Спробуйте загрузитись
    Як не вийде опишіть кольори в ворді наприклад - можна намалювати прямокутники і забарвити в інший колір.
    Але перш за все спробуйте відкат системи: пуск, усі програми, стандартні , службові, відновлення системи. Виберіть попередню дату...

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Свято, у Ворді фон білий, але букви мають зелений ободочок. В тій програмі, Нокіа Тест, там де найчорніші квадрати мають бути (зовсім чорні) - колір зелений, а трохи світліший чорний - нормально, лишається чорним, сірий сірим, білий білим.

20. Provincial

Не треба називати себе "чайником"...Просто Ви не знаєте деяких технічних моментів-то нормально-людина не може фізично знати всьо.
    Поки що пройдіть всі пункти що я написав та відпишіться-що відбулось.Виходячи з того-будемо далі щось думати

а де твій аватар? :)