Допоможіть! Троян замучив.

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Sashka-ua, 1 вер 2008.

1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

користую KIS2010поки не жалію

2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Поставив Каспера,ніби б усе нормально але тормозить комп по-страшному.Натискую мишкою на сторінку,чи на документ,то сторінка запускається десь 1 хвилину.Ще такого не було ніколи відколи в мене цей комп.Порадьте що робити.

3. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Поставити аваст. Він і безкоштовний

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

Або лінукс. Зара собі якраз поставив, вникаю в його темний ліс. Ubuntu

• Подобається Подобається x 1
  4. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

NOD 32 став.
    А Лінукс.... Ну це теж звичайно варіант, але я б не пішов на таке... відмовитися від усих звичних і різноманітних програм.....

5. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Відносно касперського, то він дійсно тормозить. В мене відносно потужний ноут(коре 2 дуо ядра по 2,1 ГГц, 2 гб оперативки) і при установці Касперського помітив, що перед відкриванням будь-чого час значно збільшився. Ставив каспєра після авасту щоб почистити, але нічого він не знайшов, повернувся назад до аваста. Нод 32 (версія 2.х.х) останній раз стояла років 2 тому, недолік в тому що пропускала кучу червяків і троянів. З новішим нодом незнайомий

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

З Нодом нахапав купу вірусів, авст замучив всі проги видів як віруси,Каспердобрий але тормозить комп.З Каспером і компом нічого зробити не можна щоб не тормозив?

7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Зараз стоїть Нод 32 4.0.474.0
    Проблем немає ніяких...
    Раніше був 2.6....
    Теж нічого... Хоч кілька разів таки ловив...

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

У мене стояв Есет,це варіант Нода. Стояло наше Зілля але у мене було таке враження що з цим антивірусом у мене під кожним ліжком дома лежав агент КДБ.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю вірус якийсь сидить. Рекомендую поставити Zillya (укр) - просканувати все і витерти. Ловить суперово всяку дрібну шолуху... Потім захиститись фаєрволом , щоб не плодилось.

P.S. До речі вивів сьогодні одного вредного банера - витер все в папці Documents and Settings/Адміністратора (до того її не було...)

---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

Поставте м'якший режим під час встановлення, і запрограмуйте на щоденне сканування.(Ну і firewall)

10. ovod

ovod Well-Known Member

вже виправили глюк, що віруси на флешці знаходить, але не видаляє?

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Кх-кх... Певно малисти на увазі СБУ? Відки в Зіллі КГБістиФСБевці? Тіко СБУшники... :)))

Мав Аваст. Хапнув рекламний банер. Почув від Svjato про Zillya, зараз тестую. Хробаків знайшов після Авасту купу...

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, писав - авірою (з 2-х тижневою затримкою)...

13. ovod

ovod Well-Known Member

не зрозумів. я питаю чи в новій версії зілля може видалити віруси з флешки, а саме авторани?

14. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Перевірте налаштування.

Крім того варто поекспериментувати з іншими опціями для зменшення навантаження "Каспера" на ОС.

---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

Потрібно не видаляти (марудна справа), а запобігати їх появі.
    Є чудова утиліта яка "імунізує" флеш носії від "авторана".

Останнє редагування: 10 січ 2010
  15. syavych

syavych копач

Каспер то хоч який поставили? З власного досвіду найкраще працюють (і в плані ресурсів також) бізнес версії (оно і не дивно). Берете найменший пакет - Work Space Security, ставите з нього "Антивирус Касперского для Windows Workstation" (в мене версія 6.0.4.1212) і вуаля - маєте антивір+фаєрвол+антиспам+... (але вибирайте тільки ті компоненти, які дійсно потрібні, тоді й ресурсів жерти мало буде).

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не певен! Як зілля щось знаходить, тут же підключається авіра і пропонує свої послуги. Тому не впевнений хто з них лічить (вбиває).

Упс - (знайшов стару флешку) - ніц не вбиває, напевно в системі сидить...Правда зветься RECYCLER. (В мене створена папка autorun.inf - там пусто) Пи встановлені в комп його пропонує вбити, але не відпускає, поки знову не запише, бо при наступному встановлені знову все те саме.
    файл - jwgkvsq.vmx
    заражений вірусом - WindowsPE.Worm@Download...
    Привіт, приїхали...
    Далі буде...

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

KIS 9.0.0.736 пробний на місяць

"але вибирайте тільки ті компоненти, які дійсно потрібні, тоді й ресурсів жерти мало буде" що це значить?:blush:

18. syavych

syavych копач

При інсталяції (бізнес версій, не знаю як КІС) питає які компоненти ставити. Окрім основного файлового антивіра є ще для вибору такі компоненти як веб антивірус (нада), поштовий антивір (якщо користуєтесь поштовими клієнтами, якщо тупо через бравзер типу mail.ru, то нінада), анти-хакер (він же фаєрвол), анти-шпійон (там корисна річ - анти-банер), анти-спам (знову ж якщо є поштові клієнти), контроль доступу (то вже для фанатиків, з включеною цією опцією про віруси можна забути, але я спокійно обходжусь без нього).

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дякую,зробив те що пропонував Кармелюк,вже працює набагато краще.Дам синові прочитати те що кажете Ви,можливо знову буде працювати краще.

20. Osman

Osman Member

У мене подібно, засіло 6 вірусів троян, вилікував авірою, прога супер

а де твій аватар? :)