Спор тут беззмістовний як на мене. Якщо неупереджено подивитись, то всеж такі кількість встановлених віндовс ХР, та вісти значно більша за Лінукс. Клас домашніх, офісних машин. Та просто подивіться навколо.
Можливо хтось стикався з троянцем який краде із Total Commander паролі до FTP і потім на ваші сайти додає код з вірусом. Велика таємниця звідко воно в мене взялося, бо я підзорілих програм не запускав і NOD32 давно нічого не ловив. Троянець шукає в реєстрі де знаходиться файл з паролями до FTP (wcx_ftp.ini) і краде звідти всю інформацію. Але є спосіб як запобігти цьому. В ярлику Total Commander треба дописати виділене синім кольором "C:\Program Files\Total Commander\totalcmd.exe" /shellvarcontext=all /F=".\ini\ftp.ini" /I=".\ini\cmd.ini" Файл wincmd.ini перенести в папку C:\Program Files\Total Commander\ini і перейменувати у cmd.ini Файл wcx_ftp.ini перенести в папку C:\Program Files\Total Commander\ini і перейменувати у ftp.ini Працює у версії 7.03, можливо комусь мій досвід знадобиться.
якщо дійсно дивитися неупереджено - тоді слід зважати не на "більшість" - а на динаміку зміни співвідношення. І це лише питання часу - "більшість"
Середнячки + безплатні (AVG не впевнений)= от і весь плюс. Як я люблю ту демагогію. Особливо "віндовс маст дай" Весело так ... але бог з ним, тепер картина маслом. Хоть вбийтеся: Windows - корпоративна Клієнтська ОС, для домашніх користувачів з хорошою підтримкою. В корпоративному світі це по суті своїй оболочка для Office - яка яка є дефакто одним з найпотужнішим інструментом для офісного працівника. Гори софту який тоже є лідером. Плюс DirectX для графіки, тобто маленьких хлопчиків, які куплять нову відеокарту для того щоб "порубвтися в сталкер". Це вилизана система для офісу і домашнього користувача але (!) це просто користувацько-кліентсяка ОС . І в цьому її недоліки (низька надійність, безпека , і тд) Альтернатива MacOS - тоже орієнтована на користувача, але всетаки коріння Юнікса (точніше BSD) дає про себе знати. Підтримка офісу від мелкософта, заточений під залізо і тд. Це дві ОС які є для користувача(!) це й маленький геймер і блондинка за клаву і прогаміст(так це теж користувач) і тд . Хтось скаже про Убунту, будемо серйозні. Або вони зроблять з неї щось типу Мака або хай навіть не паряться ... (в тому відношенні Джобс всіх взуває =) ) А ось тепер переходимо до Серверних ОС. Тобто які стоять на воркстейшенах ціною за 2-3 тисячі вічнозелених і на них ставиться зовсім інше залізо (Я розчарую, але то що стоїть в ваших десктопах чи в ноутбуках це крихти від торта ). А ось тут і головне - ці ОС стоять для певнрої мети, а не проглянути фотографії чи порнушку. Linux - Серверна ОС. І заміною десктопа вона може бути тільки у випадку корпоративної політики чи просто повимахуватися перед друзями. BSD - вони "придумали" надійність, мережу і безпеку. І цим все сказано. Це не десктоп!!!! Solaris - добавте до нього Spark сервер і ви поймете що таке ідеальна серверна ОС. І поймете що таке серверні процесори. Щоб було зрозумілішим, поясню на прикладі автомобілів ... спор що краще Мак чи Вінда аналогічно спору, що краще седан бізнес класу чи 2.5 тонний позашляховик ... і це і це забезпечить ваше життя комфортом, безпекою і тд ... але спорити що краще *nix чи Windows це то саме що казати "Та мій Райндже Ровер кращий за твій Porshe 911 GT3" ... правильно, кращий, по наших вулицях, на природі, кожного дня на роботу ... але вивезіть його на Нюрбургринг і ви поймете що помилялися, бо там кращим буде Порше. ну й я настрочив. Суть: ОС підбирається під кокретну задачу і знання користувача. Бо той хто проїдется на Порше 911 на швидкості 200 км/ч вниз по Городоцькый такий самий ідіот, як і той що полізе на 24-години Леману на рейндж ровері P.S. Шановні модератори, знаю, це жосткий оффтоп, але не втримався .. дякую за увагу
міфотворцям - слава! це добре, що ви в то вірите, і цю "лапшу" на вуха вішаєте - купа народу на віндовзятному ламерстві непогану "копійку" має == почитайте щось свіжіше - не книжку 20-тирічної давності, а якісь сучасні описи
ага, тому поставимо на всі серваки віндовс Що таке ? я зачіпив раниму душу віндовс-адміна? Нарахунок "Лапші" і тд обережно ... я не говрю про серваки SMB (там і справді віндовс тримає половину всіх, і то не надовго novell i RHEL краси виштовхують їх звідти), я говорю високопотужні мережі і серверні системи. Та навіть простіше , щось я не бачу щоб наші провайдери тримали ваш прекрасний інтернет на віндовсах, чи б хтось віддавав перевагу банківським операціям замість соляріса віндовсу. Я маю досвід роботи на багатьох серверах, і якщо хтось скаже що віндовс з ний найкращий то ... то я буду радий з ним познайомитися ("...а в мому світі живуть тільки поні, їдять веселку і какають метеликами ...") І на майбутнє коли хочете "обісрати" чужу думку то крім голослівних слів наводьте приклади, я звами не ... міряюся. ТОму коли вже плюнули в обличчя то аргументуйте, а не обмежуйтеся "це добре, що ви в то вірите, і цю "лапшу" на вуха вішаєте - купа народу на віндовзятному ламерстві непогану "копійку" має " ... А сучасні описи дуже прості, якби ви були уважніші ви б мабуть почитали ось таку річ http://en.wikipedia.org/wiki/Evaluation_Assurance_Level - це для прикладу, по поняттю "безпека" ... цікава штука, правда не бачу як тут віндовс домінує. Іна кінець не пойміть мене не правильно, інструмент підбирається під задачу, а те що по вашому "мікроскоп- найкращий інструмент для забивання цвяхів" це суто ваші справи. Для кінцевого розуміння,я б поцікавився вашою професією, а то так "змішали з гівном" і не представилися. що аж не зручно P.S. "міфотворцям - слава!" Мабуть я вас справді зачепив, і це мені подобається, але різниця між дискусією і демагогією полягає в тому що, що в прешому випадку двоє розумних людей шукають істину, а в другому просто кидаються розумними словами щоб визначити лідера ... ну так що ? будем мірятися хто вище на стінку сц... ?
http://www.commoncriteriaportal.org/products_OS.html#OS , ой невже Microsoft Windows Vista and Windows Server 2008 має тільки EAL1. Ая-яй .. а на ньому ж такі гроші заробляють ... що ж то весь світ дибілів, ніхто в Шверцарських банків не переходить на чудовий віндовс .. а Пентагон воопше придурки - стільки часу на Солярісах ... Гугл - відстій, всі серваки на BSD(!!!) Нездари ... Мабуть ви праві, я помилився, мабуть викину книжечку 20 річної давності по ядру лінукса (ой, а вона тільки 2 річна) і піду помагати маленькому звірятку загортати шоколад у фольгу. Намагання Мелкософта перетворити свою ОС в серверну ідентичне намаганю Убунти зробити з лінукса ОС для домогосподині. Можливо в близькому/далекому майбутньому це й вдасця .. але вони всеодно будуть відставати від соляріса років на 15. Навіщо ж Мелкософт робить Pewer Shell схожий на Юнікс ,якщо він вже такий чудовий? P.S. Така мила бесіда, я аж захопився.
Пробачте мене глупого, я аж тепер зрозумів що зачепив душу не віндовс -адміна а лінукс юзера на десктопі ах ... який я поганий. Іронія звичайно в тому що я сам 3 рік сиджу на OpenSUSE(10.x, 11.x) з KDE(3.х б 4.х). Причини тому пояснювати не буду. Але будьмо реалістами, ви й справді вірити що перевести бугалтерію фінустанови на лінукс це розумно (в протилежному вас переконає туповата бугалтерка з обємами бегемота, яка буде верищати що в неї не міняється розкладка і взагалі "ти щось таке натворив!?"). Чи для прикладу пояснити юзеру що таке репозитарій ? а ось консоль ! А деякі пакети ще не в RPM, тому збери їх з сорців або зроби сам РПМ =) ах да "під рутом запусти скрипт pppd call gprs " і поправ конфіги за допомогою Vi в /etc/... ви серйозно вірите що з цим справиться банківський менеджер з освітою від .. чогось там На останок (візьмемо "книжку 20 річної давності") http://en.wikipedia.org/wiki/Compare_OS . НЕ сперечаюся, на Ферарі можна їхати й по Городоцькій, питання "заради чого?". P.S. Модератори, це оффтоп ... блоканіть мене пліз, а то постійно щось строчу
AVG теж безплатний. мені власне і імпонує їх безкоштовність. не хочеться долучатися до крекерів (лишній раз). Та й пробем з вірусами поки не було (тук-тук-тук по столі), чемно обновляю бази та релізи.
як зручно власне невігластво "звалити" на "туповату бухгалтерку"! до речі - ви своїм віндовзятним юзверам проводите курс володіння cmd? це неможливо - та й недоцільно == завше приємно почитати такі опуси - тому продовжуйте! мікрософт вас не оцінить, але ви робите безцінну послугу IT-спеціалістам - завдяки таким як ви завше буде готове до дойки стадо
н-да ... проти такого не попреш. Взяти фразу з контексту, присрати. кинути пару словець на вітер і піти геть. ... хоча мабуть ви праві. Так само як і мої слова це демагогія, так само і ваша думка нах... нікому непотрібна. Нажаль чи нащастя в мене нема юзерів, "віндовзятих" =) Спробуй глянути на AVAST вони мають безплатну ліцензію для домашніх користувачів. Потрібно реєструватися і будеш мати на 1 рік спокій по апдейтах і ліцензіях. Тай думаю рівень виробника чуть вищий (тоже субєктивно) Час від часу прогнати машину cureit Dr. Web тоже буде корисно
угу - дійсно: приходить на фірму молоде-обдароване, сипле термінологією, що його нормальні люди і не розуміють, а нормально пояснити не може.... так і з'являються "тупуваті бухгалтери" = саме з точки зору такого от "подарунка долі", комп'ютерного "гуру" сумнівно в контексті подальших "знань" шаманства та віндовзятництва == хоча й можливо - це якщо не (гордовито так) "лінух-адмін", а звичайний віндовзятний юзер, якого зла недоля на Suse присадила == а все почалося з от якщо б не оцей "вихлоп свідомості" - воно ж би і подальшого і не було б так би мовити - адекватна відповідь - якщо ви взялися "присирати" і видавати міфи за дійсність - ну так будьте готові до аналогічного ставлення до вас
Зрадістю =) Ви мене налякали і принизили ... йду попалчуся мамі =) На майбутнє: мій досвід полягає 1. Невелика бугалтерія з базою даних на RHEL і FreeBSD як proxy+ почта + DHCP 2. Файлові сервери на базі Windows 2003 і Novell NetWare, підтримка користувачів, Корпоративні антивірусні системи Trend Micro на базі Windows 2003 + 600-700 користувачів . Досвід роботи з домен серверами і т.д. 3. На даний *nix сервери + WINDOWS = 5000 хостів в країнах СНД, частково Європи... Далі не буду бо вам думаю досить =) загальний досвід понад 5 років активної роботи (саме активної а не сидіння на стульчику). В цьому ви праві, тому що на кожній роботі сидів аналогічний корифей і розказував як правильно жити, до першого "завалу" .. після цього цей корифей шукав крайнього аби скинути свою роботу і плакався про "молоді -дибіли" ... ці "дибіли " все поправляли і корифей далі розказував про свої заслуги. Тому про обдарованих мені нема чого соромитися, так я непоганий спеціаліст і плакатися мені нема чого. За це й мені платять =) В мене нема авторитетів і радників. Тому мене радує ваша злість, це означає що я не схожий на вас Ладненько, загалом я не маю бажання продовжувати оцю перепалку, бо я не маю зараз змоги і головне бажання далі кидатися словами. Це не цікавов (можемо зустрітися і натовти пики один одному, так цікавіше ) А як серйозно, ми відхилилися від теми і засрали топік (тому мордобой більш приріоритетніший і перетворили його з дискусії на спор (а це вірний признак ідіотизму). Надалі гілку не розвиваю, забагато часу ... так що панове розважайтеся з вами весело , але мушу бігти (вважайте, що я ганебно втік з поля бою наляканий і розбитий корифеєм Кінець. Дописів не буде.
Я користуюсь версією 2.70, там фаєрвола немає. Але є контроль трафіку, вискокує повідомлення при спробі скачати наприклад заражений exe-файл. Фаєрвол краще встановити окремо або при підключенні ADSL налаштувати модем в режим роутера і відкрити лише потрібні в роботі порти.