Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем ZENIT, 25 сер 2008.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Маєте роутер?

2. ovod

ovod Well-Known Member

проблема була десь в настройках лінукса... переставив лінукс.. все ок....

---------- Додано в 22:23 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

маю........

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

В роутерах є такий параметр, як MTU
    Якщо стоїть 1500 то варто зменшити до 1492 або і до 1480...
    Помагає для роботи з деякими сайтами (які мають обмеження у довжині пакетів)

• Подобається Подобається x 3
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мій робочий комп кашляє. Дуже часто він мені видає голубий екран (прям радянський телевізор)
    Зауважила що комп вибиває коли паралельно йде стрім-радіо і я дивлюсь відео. Он нині для прикладу дивилась відео на vimeo сайті, і паралельно співало радіо - два рази вибило компа.

Що моге бить? Треба робити format C:\ ?

5. Redvisitor

Redvisitor Well-Known Member

Как вариант:
    1 почистить комп внутри корпуса и поправить все части
    2 поставить новые дрова
    3 переставить винду

• Подобається Подобається x 1
  6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Можна і пробувати чистити, і вінду переставляти... але більше схиляюсь що приходить каюк або відеокарті або процесору, ну і рідше і трохи не ті симптоми, але оперативка теж може вже загинатись.
    Тобто якщо би я робив прогноз, то
    60%- перегрівається або відео або процесор (допомагає чистка)
    5% - глюк дрова-віндовс
    35% - приходить каюк, і потрібно буде міняти

Якщо почнете з чистки, то гарно прочистити радіатори на відекарті і на процесорі, та перевірити чи працюють (не підклинюють, не гудять) вентилятори, а заодно чи не пересохла термопаста під радіаторами.
    З.І.Якщо вже чистити, то почистити блок живлення. Там теж повно всякої всячини )))

• Подобається Подобається x 4
  7. Locke

Locke невиправний реаліст

Деколи таке може траплятися, коли різні програми починають звертатися до одної і тої ж області пам"яті, або виникає апаратний конфлікт. Може бути пошкоджений реєстр, або поломка якогось вузла. Звичайно, що format C:\ з наступною перестановкою системи, то найрадикальнійший спосіб, але я би ще попробував перед тим скористатися програмою, яка знаходить і виправляє помилки реєстру, наприклад RegSupreme. Мені часто вона суттєво в таких випадках допомагає.
    На жаль, більш кращого порадити не можу, бо не такий вже великий спеціаліст в цій галузі. :sad:
    Я б порадив, якщо вже і переставите Віндоз, то для полегшення подібних випадків в майбутньому скористайтеся програмою для створення образу диску, наприклад Acronis True Image. Я в таких випадках створюю образ диску на іншому вінчестері або на іншому логічному диску зразу після встановлення Віндовса зі всіма драйверами (материнки, монітора, принтера, звукової і відео- карти, мережевої карти тощо), а потім після встановлення всіх необхідних програм - ще один образ.
    І тоді при будь якій "поломці" оперативної системи запускається відновлення системи з образу і все стає в початковий робочий стан за кілька хвилин, а не за кілька годин, якщо перевстановлювати все спочатку вручну. Правда в любому випадку не варто зберігати на диску С жодних файлів з інформацією, бо вони при перестановці системи пропадають і не відновлюються.

• Подобається Подобається x 4
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

0. Подивитися на об'єм використовуваної пам'яті :)

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Дякую! ДУЖЕ, ДУЖЕ, ДУЖЕ!!!:girl_claping::girl_claping::girl_claping:

Бачу що треба з тим побавитись. Буду пробувати всі варіанти :)

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Про це вкаже якщо не пилюка то дані сетапу про температуру процесора :)

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Пише що фізичної памяті бере 40%

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

В час "Ч" ?

Є ще хитра процедура:
    Мій комп'ютер - права клавіша мишки - керування - перегляд подій - система (можна на додатки глянути).
    Якщо є червоні значки на час збою - то можна побачити можливу причину виходу системи з ладу. :)

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Отаково матюкається на мене, і каже мені що проблема десь в Kernel-Power

Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Date: 4/1/2011 2:34:06 PM
    Event ID: 41
    Task Category: (63)
    Level: Critical
    Keywords: (2)
    User: SYSTEM
    Computer: NAME
    Description:
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2011-04-01T18:34:06.984816700Z" />
    <EventRecordID>30533</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>NAME</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">268435665</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x894b4000</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x2</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x8373f744</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>

Знайшла я в неті, що то проблем з моїми аудіо драйверами. Пішла розгрібати :dntknw:

14. ivankuc

ivankuc New Member

Скиньте важливі файли на диски і переставти вінду "начисто" з біосу. Ось і все!
    А взагалі поставте собі убунту тай забудете проблеми з драйверами. Ось тільки з ТВ-тюнером (якщо є) буде проблемка

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не знаю чи хтось знає, але може в когось будуть якісь ідеї..
    Знайома полячка їде до Львова. Хочу їй видрукувати карту центру з позначками цікавих місць. Хочу сама позначити ці місця, наприклад, цифрами, а збоку розписати що де. Як це можна реалізувати?

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дайте їй краще карту Львова :)

А з супутника роздруківку - Гугл Мап (наприклад), Або панорамні фотки їй з яндекса покажіть...

Я би друканув фотки центру з супутника :)

17. syavych

syavych копач

Фотошоп? :dntknw:
    Робив в ньому схожу штуку для Праги

Останнє редагування: 20 кві 2011
  18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А як мапу роздрукувати чи в фотошоп кинути? Прінтскрінами робити? Як мапу скопіювати?

19. ovod

ovod Well-Known Member

качаємо MapBuilder(потім виложу як не забуду)
    заходимо сюда
    http://maps.google.com/
    копіюєш ссилку на даний фрагмент карти..
    закидаєш в програму
    вибираєш рівень деталізації десь 10 або 11 залежно від розмірів карти яка буде
    і закачуєш її програмкою....

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Прінтскрінами найпростіше. Якщо на екран не поміщається необхідна ділянка, то зробити кілька прінтскрінів з невеличким перекриттям. Але перед тим в фотошопі створити новий малюнок з розмірами трохи більшими, ніж треба (потім обріжете зайве), по черзі робити прінтскріни і вставляти в фотошоп. Пізніше сумістити частини в одне ціле, переміщуючи їх, і все. Це займає кілька хвилин. Потім команда "об"єднати шари" і далі малювати по тому позначки.
    А можна спробувати і без прінтскрінів, якщо карта дасть себе зкопіювати, як малюнок. Правою кнопкою миші клікаємо по карті і вибираємо команду "Зберегти зображення як". По черзі зберігаємо необхідні кавалки, а потім їх вставляємо в Фотошоп.

а де твій аватар? :)