Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем ZENIT, 25 сер 2008.

1. Всё это мы уже делали. Виндовс переустанавливали несколько раз, образ диска С у меня есть записанный. Не помогает.
    Браузер сменить пробовала. В Опере то же самое.

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Рибко, відкрийте кришку системного блока, включіть комп і дивіться чи там часом кулер не зупинився, чи відеокарта не перегріваються (має бути тепла, але не дуже гаряча).. Може з залізом проблеми..

3. syavych

syavych копач

Не може, а точно (раз вінду переставляли).
    Варіантів небагато (порівняно :)) ):
    1. Процесор. Як правило кулер зупиняється, або процесор перегрівається сам по собі (не розігнаний бува?). Треба перевірити.
    2. БЖ. Частенько не витримують навантаження, особливо коли всередині немаленький фарш :)
    3. Відеокарта. Див. допис Нірванки.
    4. Жорсткий диск. Інколи наявність поганих секторів призводить до перезавантаження. Зробіть перевірку усіх дисків (типу "chkdsk с: /f /r")
    5. Пам'ять. Одна з основних причин, але виключаєм бо міняли, нє?
    6. Мама. Малоімовірно, але бувають глюки. По логіці Хауза виключаєм, бо практично не лікується :pardon:

Вибирайте шо більше по душі і вперед :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Люди, що то за лажа ?

Взяв офісний ноут (Win XP Eng), єдине що переклацував - це зовнішній монітор.

Раптом - клікаю на робочому столі по "My computer" або "DIsk C:" - з'являється панель "Виберіть програму для відкриття" (список програм - Акробат, Блокнот, медіаплеєр, а Explore.exe у списку нема). Виберу через Browse - Explore.exe - відкриває.

Але віконечко "завжди відкривати обраною програмою" - не активне.

Винда там специфічна, "Тошибівська", перевстановлювати не хочу.

5. syavych

syavych копач

Вірус очевидно, десь місяць тому сам з таким зустрічався :)
    Він ще й повинен блокувати функцію "Відображати приховані і системні файли". Спробуйте в властивостях папок включити цей режим (тобто зняти галочку, бо там вроді пише "не відображати") і гляньте чи видно на диску С системні файли (boot.ini тощо). Якщо не видно, то це сама ця падлюка - пишіть, будем чистити. Якщо видно, то там мали б бути файли типу autorun.inf, які тре потерти.

• Подобається Подобається x 1
  6. Toha

Toha Active Member

Я бачив подібну ситуацію після того як на компі було встановлено ACDsee. Анінстал ACDsee допоміг.

7. Boris_Kiev

Сявичу, дякую, зараз ганяю троян- і спай-ремувер (тиждень тому багато звірів наловив). НОД постяйно оновлюється.

Взагалі той ноут на роботі тільки качає торенти та мп3, а вдома підключав до мережі тільки щоби проголосувати за Білочку.
    А так - "медіацентр". :) (знало би керівництво).

Закінчу прогон - перевірю з Вашою порадою.
    а може відновити попередню конфігурацію Винди ?

Опа! Троянів нема. І системні файли НЕ показує.
    Зараз прогоню НОД.

8. Boris_Kiev

Сявичу!
    Ось наловив:

(На Rserver часто антивіруси лаються, відновлю).
    Все одно на відкривається Мій комп"ютер
    Н

9. syavych

syavych копач

О, троянчик, він самий, дорогенький :)
    НОДом можете особливо і не бавитись - навіть якщо і знайде, руками підтирати все рівно прийдеться :)
    Попробую відтворити по пам'яті порядок своїх дій:
    1. Поставити TotalCommander якщо ще досі не стоїть (можливо й інші варіації підійдуть типу FARа, але не перевіряв). Запустити його і поки не закривати.
    2. Глянути в Диспетчер завдань на наявність зайвих процесів (хоча деколи серед тої купи мусору шось знайти важко). Деколи той троян сидить як ctfmon.exe. Того ctfmon'у має бути не більше 1, тому решту можна сміливо зупиняти. Також треба зняти explorer.exe :)
    3. Переключитись на Total, в ньому поставити галочку "Показувати приховані файли" і проглянути кореневий каталог усіх дисків. Там мають валятись autorun.* і можливо ше всякі .com і .ехе. То всьо почистити (можна попередньо переглянути вміст авторану, там прописані шляхи до трояну). Не забувайте що на диску С: не тре чіпати системні (типу ntldr, NTDETECT.COM і т.д.)
    4. Далі через msconfig витираємо з Автозагрузка ті процеси, які зупиняли в пункті 2.
    5. Треба трохи підправити реєстр (щоб активувати функцію показу прихованих файлів). Вроді такі значення:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "Hidden"=dword:00000001
    і
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
    "CheckedValue"=dword:00000001"

Є альтернативний (швидший) варіант: Пуск -> Выполнить -> regsvr32 /i shell32.dll, але сам не перевіряв (люблю довго і жорстоко :) )
    6. Перезавантажуємся. Дивимось чи не з'явились ці авторани і чи працює показ прихованих. Має бути всьо ок.
    7. Перевірити свої флешки - як правило вони є носіями тої зарази.

• Подобається Подобається x 2
  10. Boris_Kiev

А так виглядає таскменеджер
    ("Тошиба" - це юзер з адмінправами)

Дякую, чистити буду завтра. Фар є, основний мій інструмент.
    І ще - "анлокер" (дозволяє стирати заблоковані файли)

Все, почистив (реджістрі за контекстом того pj...).
    Ребутнув - працює!

Дякую!!!

Таксменеджер після чистки:

Останнє редагування модератором: 15 січ 2009
  11. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Якшо без встановлення додаткових програм то тре зняти жорсткий диск і підключити до такого компа на якому вже стоїть. І просто відновити. А чому б просто не встановити програмульку ну наприклад Easy recovery хоча б 6 версію і відновити інформацію. Я за допомогою тої програми відновлював інфу навіть з форматовоного диску.

Попробуйте не відновлювати з образу а поставити заново з Диску. Рекомендую ствити з чистого диску ХР СП3, бо з ЗВерями і лунерами були помічені глюки (знайомі жаліюьтся). і перед тим провіртесь на віруси. Я колись також таким займався і в образ диску С закатав вірус. Довго з тим мурдувався...
    тепер щодо
    перевірте чи бува часом перегрівання не відбувається від того що термопаста висохла (таке буває зі старими зразками термопасти).

Ага ще хотів запитати (для уточнення) комп просто висне чи в нього наступає "синя смерть" (це коли на екрані зявляється иснє вікно і на ньому пише яка саме помилка це спричинила а в нижній частині екранусині символи)?

Останнє редагування модератором: 15 січ 2009
  12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нє!
    В Рибки, швидше за все, відбувається ТАКе:
    Море вздуется бурливо,
    Закипит, подымет вой,
    Хлынет на берег пустой,
    Разольется в шумном беге,
    И очутятся на бреге,
    В чешуе, как жар горя...
    Тридцать три богатыря

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

потім - тридцять три адміни
    вимагатимуть лиш пиво, -
    комп - стоїть як сирота.
    Добре хлопці погуляють,
    "розпальцьовки" поламають -
    і не зроблять ніфіга.

• Подобається Подобається x 3
  14. Он не виснет. Он просто вырубается и сразу же перезагружается.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Питання було актуальне для людини, яка б не змогла цього зробити (я писала - без встановлення програм). Виявилось, що таким людям швидше файл відтворити з нуля :)
    А Ви перевіряли залізо, як Сявич писав?
    В мене таке було, коли відеокарта перегрівалась і коли кулер не працював.

16. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

А де можна знайти ту термопасту і чи дорога і якими фасовками вона йде? А ще питання де можна у Львові пошукати кулери вірніш самі вентилятори до старих компютерів(пентіум4)?

17. Мартин Боруля

Термопасту можна придбати на будя кій фірмі яка продає компутери, фасовка іде або в маленьких упаковочках (приблизно таких як олія в пачках до мівіни) або в маленьких шприцах, коштує таке задоволення 1 долляр за штуку. на тих же фірмах можна і кулери знайти.

Тоді гірше, я б тоді перевірив оперативку (хоча її вже перевіряли) і перегрівання прцесора. Є ще варіант що це скаче напруга. Комп через УПС підключений?

Тоді зняти Хард і підключити до компа на якому вже є така програма. Ну якщо уже з нуля зробили тоді це вже не актуально.

Останнє редагування: 16 січ 2009
  18. Varvar

Varvar Well-Known Member

скоріш за все блок живлення ... я б почав з нього, особливо якщо його Вам ставили "по замовчуванню"

19. Мартин Боруля

особливо якшо дешевий і малопотужний. Позичте в когось із знайомих на день сам Блок і перевірте.

20. studentessa

studentessa Member

Мені подарували компютер. Принесли додому, включили - на екрані ніякого сигналу, тільки вентилятори гудуть та моргає індикатор на лицевій панелі. Навідь звичного біп не видає. Можливо хтось підкаже причину? Або хоча б як її шукати?

Мені подарували компютер. Принесли додому, включили - на екрані ніякого сигналу, тільки вентилятори гудуть та моргає індикатор на лицевій панелі. Навідь звичного біп не видає, тільки в приводі DWD щось час від часу пошкрябує. Можливо хтось підкаже причину? Або хоча б як її шукати?

Мені подарували компютер. Принесли додому, включили - на екрані ніякого сигналу, тільки вентилятори гудуть та моргає індикатор на лицевій панелі. Навідь звичного біп не видає. Можливо хтось підкаже причину? Або хоча б як її шукати?

Останнє редагування модератором: 18 січ 2009
а де твій аватар? :)