А як може бути вірус під Лінуксом? Теоретично він там ніби неможливий. Адже кожен пук на компі вимагає паролю.
А якщо юзер ставить прогу з вірусом і сам вводить пароль? Ну то перше, що мені в голову прийшло. Теоретично людина, що юзає лінукс має непогано розбиратись в тій ОС, відповідно стандартні помилки прихильників Вінди їм не властиві, але ж то тільки теоретично))) Взагалі щоб написати вірус під лінус, то рівноцінно тому, що ти будеш пасажиром не боїнга 737 до Єгипту, а якогось винищувача, навіть щоб тебе покатали на такій машині треба нємалиє связі, знання, досвід, вміння і фізичну підготовку... але немає нічого неможливого. Але з ішого боку, в лінуксів відкритий код, так що всякі дири швидко латаються... Намагалась почиати щось про цю проблемку в неті, не знайшла нічого путнього..
Це найбільша проблема OS (Овпен Сорс =) )... річ в тім, що така технологія дає можливість швидко латати дзюрки, але також писати експлоіти для тих систем, які не провели оновлення. +доступ не обов'язково отримувати із системи. Є багацько софту(який пишеться такими ж юзерами як і ми і якщо оновлення до систем виходить постійно, то до софту рідше), через який спокійно можна паразитувати певні дії.
Вот то-то. Користувач - то найбільша дирка в захисті системи. І якшо в вас не сервак якийсь а персоналка де той користувач є то ви його ніяким фіксом не залатаєте
Якщо "той" користувач, а не в самого брак знань, то просто не знати паролю "тому" користувачу і цього буде достатньо щоб він не нашкодив, нє?
В більшості випадків, але не завжди. Але якби то світ був ідеальний. А по факту - в нас всіх (не тільки в користувачів ніксів, але і в повсякденному житті) зазвичай повноважень набагато більше ніж позволяє наша компетенція. От і доводиться адмінам давати гранти дуже різноманітним користувачам тільки тому шо є така виробнича потреба.
Це загальне правило для Вінди. А щоб юзати Лінукс треба трохи побільше знань, але як я писала вище, то чисто теоретично.. Взагалі я думаю люди мало чули про віруси під Лінукс тому, що мало хто юзає його. Всяким "зладєям" без стажу легше щось під Вінду намутити, ніж серйозно вивчити Лінукс, а тоді пробувати щось написати. Ну але немає системи, яку неможливо зламати.
згідний якщо користуватися програмами з офіційних джерел, то таких проблем не буде. Скажу те що я вже писав, що 99% вірусів у вінді в мене були з флешок . Не враховую віддалений взлом, помилки програм. Тобто можливість зараження системи для мене це запуск самого віруса. А що він зможе зробити в системі - це залежить від захисту системи. Тобто якщо я користуюся програмами з офіційних джерел у лінуксі, то вірус я просто не маю звідки запустити. Для мене провірка системи на рівень захисту - це тоді, коли запустити вірус і подивитися, що він зможе зробити. Що я і зробив в сусідній гілці. Віруси в мене у вінді тільки плодилися і то тільки на мережевому диску, але нічого системі не могли зробити. А вірус написати нескладно в лінуксі, суть в тому що він зможе зробити. Наприклад, отримати права адміністратора складно(але не неможливо і в приципі можна реалізувати), а зробити роботу на компютері незручною запросто, треба тільки реалізувати програмно. В лінуксі це не відбувається поки що в силу банальної причини, немає такого великого поширення, щоб користувачі обмінювалися власноруч написаними "програмами". Тому захист в мене поки що звичайний.
то мені нагадало мого сусіда малолітнього, флешки батьки йому ще не купили,нету до його компа не підвели, єдина можливість наплодити собі вірусів, це диски з іграми, які йому друзями таскали. Я йому пояснюю:"Бачиш оці диски, підписані чорним фломастером, то їх твої друзі самі записали, такими користуватись не мона. А ці з магазину, на диску надрукована назва гри, герої, кольоровий, гарний, оці можеш спокійно ставити." Проходить 2 дні. Знову дзвонять батьки, питаю малого що сталось. Відповідь супер :"Про кольорові фломастери ти ніц не казала". Те, що проги під лінукс спокійно лежать в депозитаріях, і кожен може качнути, не означає що люди собі не знайдуть пригод на свою оеску.
Користувачі Опери і не тільки, підкажіфть, як закривати вкладки одним рухом, а не клацати хрестик на кожній?
Я не користувач опери, але: правою кнопкою миші тицяєте на панелі вкладок і появится меню «закрити всі, окрім активної» Я запізнився
щось в мене моя груша перестала бачити NTFS розділи... певне клієнт злетів... Ану сь, відізвіться Макінтошники, хто сидить під Mac OS X Tiger/Leopard/Snow Leopard (10.4.x/10.5.x/10.6.x) Ба навіть більше цікавлять мене Хакінтошники, перерахованих вище версій (типовий хак 10.6.2, навіть бачу що Universal)
відгукніться, ті що працюють з Екселем. Не можу роздуплитись з функцією индекс. В неті все по російськи, а це не просто мова, а термінологія. Підкажіть як нею користуватись.
Допоможіть чайнику. Ситуація отака. Є стаціонарний комп. Підключений до нету через отакий модем. Вотойво... Є ноут. На обох стоїть сімка. Вирішив я зробити мережу,щоб флешкою не тягати файли з стаціонару на ноут. Поставив отакийво свіч... Усьо з"єднав...настроїв домашню мережу...відкрив доступ на всіх папках... Вони єден другого бачуть. І на тому всьо. Відкрити ніц не можу... І шо дєлать? Рудименти димлят....
То все моторола. Інтернет по ТВ кабелю напевно? Нє? ---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ---------- То для входу в інтернет Ви тиснули на значок на моніторі. тепер тре налаштувати модем, щоб він це робив сам.
Уточню запитання Ромка. Це - "Воля", надає через DHCP публічну адресу. Причому, якщо до модема підключити десктоп - надасть одну адресу, якщо ноут - іншу (залежить від МАС мережевої картки). Протягом кількох днів ці адреси будуть незмінні. Для "Волі" ідентифікатором користувача є МАС самого модема (через нього йде білінг). Тобто на "десктопі" потрібно поставити прогу-шлюз. Інакше айпі буде надано тому компу, який включиться першим. На більшості кабельних модемів є і езернет, і USB порт. Може тут якось схімічити?
В паспорті так, в реалі... В мене дома валяється подібне - майже подарили. Там зайти в сетап проблема стандартні адреси не пашуть. ---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:20 ---------- Тре задати адрес vpn, ім'я і пароль. Це робив комп. Може робити і роутер, але в мене не виходило. Та й бавитися із моторолами не люблю. Із D-Linkом може би і посидів