Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Discussion in 'Комп'ютери' started by ZENIT, Aug 25, 2008.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Karmeluk
    дякую, мій диск з файлами зараз під НТФС (параметри зараз не скажу, бо винт вдома).
    Не вистачає мені десь 100-200 МБ, вдома перерахую точно.
    Питання - чи виграю я щось від переформатування диску - або на НТФС з меншим числом великих кластерів, або на ФАТ32.

Типовий набір кожного ДВД (їх зараз 9, хочу втюхнути 10-й)-
    14.00 kB; 14.00 kB; 14.00 kB; 14.00 kB;
    50.00 kB; 50.00 kB; 70.00 kB;
    4.66 MB; 754.95 MB
    1.00 GB; 1.00 GB; 1.00 GB

Total: 3.74 GB (4,014,453,673 bytes)

2. Trooper

Trooper Well-Known Member

Что за бред?

Под ФАТ32 никакого выигрыша не будет точно. В случае с ДВД дисками размер кластера также не сыграет никакой роли.
    Если нехватает 200Мб, сделайте папку где лежат ДВД сжатой. Копироваться оттуда и туда будет дольше (медленнее), но это не критично для тупого файлохранилища на старом винчестере.

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

40-вки переживуть усі терабайтники! (як у вас кажуть - "читай матчасть" )

---------- Додано в 01:26 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ----------

Думаю не піде таки, - чистий набір байтів рідко буває більше 40 гіг. Краще потестувати диск на чистий розмір Можливо FARом глянути кількість чистих байтів і чи воно лізе.
    Може не з під віндовса глянути, або у вінді відключити всі кешування і моніторинг видалених файлів - може чистий роозмір зросте...

4. Trooper

хе хе

А ещё можно с бубном поплясать =)

• Подобається Подобається x 1
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Теж правда - закони математики ніхто не відміняв, фізики процесів теж :)

6. Boris_Kiev

Дякую за поради, облишу ці танці.
    Стиснення ВОБів - іноді вдається виграти 4%, а зазвичай - 1%.

Правда, той останній образ диску не качається - один сід за гетвеєм, швидкість від 0 до 0,1 кб/сек. :)

7. Trooper

так это вобы или исошки? если это образы дисков, они могут быть уже сжатыми. Ксати есть еще вариант - посливать их на ДВД-диски и не мучаться =)

8. Boris_Kiev

Воби.
    Звичайно, є на й ДВД. Хтось забіжить з болванками - швидше нарізати з винта, ніж копіювати двд на двд.
    І лічери іноді просять пороздвати - то нехай буде на винті також.

9. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

В характеристиках лаптопа вказано розмір жорсткого диска 320 Гб
    Заходимо в Мой компьютер , маємо

С: 30гб
    D: 133гб
    E: 134гб

І того 297 Гб

Вніманіє, вопрос: де і як шукати ще 23 Гб?

Чи нести комп назад в магазин?

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

Випереджаючи деякі версії зазначу, що вчора перед тим як встановлювати вінду ХР, я завантажився з диска-реаніматора, на якому була програма Акроніс Діск Діректор. У цій програмі я видалив розділи які були на жорсткому диску і створив нові (вище перелічені) та після цього встановив віндовс. Жодних програм для резервного копіювання системи, які резервують під себе приховане місце на диску, я не встановлював.

10. ovod

ovod Well-Known Member

320 000 000 000 байт ділимо три рази на 1024 і отримуємо 298 гб.
    Так що все правильно.
    Проблема в тому, що виробники не знають, що 320 гб це 343 597 383 680 байт,
    вони думають, що це 320 000 000 000 байт.
    до речі за таким самим принципом визначається реальна місткість dvd-шок, флешок.
    хоча за новим стандартом це так і буде 1кб=1000 байт
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Двоичные_приставки
    (дивіться таблицю справа зверху на сторінці)
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Двійкові_префікси

• Подобається Подобається x 6
  11. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

хм... чого ж не писати 300 Гб...

12. Boris_Kiev

З рекламною метою пишуть 320 ГБ маючи на увазі 320 000 000 000 байт. Тепер послідовно діліть щоразу на 1024 - отримаєте реальні гігабайти. Те саме - і з DVD-R (4700 000 000 байт).
    Нічого у вас не вкрали. :)

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

Сорі, фактично дубль. Мене випередили.

• Подобається Подобається x 3
  13. Trooper

Уж и не вспомню, кто из производителей жестких дисков начал первым использовать такую маркировку, но уже давно все производители маркируют именно так.

14. Чи є якась програма, щоб зробити із файлу у форматі pdf файл іншого формату, наприклад, doc і відредагувати текст?

15. syavych

syavych копач

Є.
    1. Adobe Acrobat :) (правда величенька трохи)
    2. Також можна знайти усілякі перетворювачі з PDF в DOC, але пункт 1 природніший

16. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Така програма називається Fine Reader. Вона здатна зображення перетворювати в різні формати у т.ч. .doc

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ----------

Це пакет програм

17. syavych

syavych копач

Відколи це?

18. ricardo

ricardo Well-Known Member

19. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Цитую Вікіпедію:
    Більш детальнщ тут
    Наскільки знаю я там є читалка, розпізнавалка, і ще якісь. Типу аналогія з Офісом, в який вкодять Ворд, Ексель, ...

20. syavych

syavych копач

Типу сам не пробував, лиш би посперечатись? :)

Сімейство мається на увазі, що є різні версії самого Acrobat'а: версія Pro, Standart, Extended і т.д. Але ж ви не збираєтесь ставити усі ці варіанти одночасно :) Поставили си наприклад версію Про і маєте один продукт - (для прикладу Adobe Acrobat 9 Pro). А то, що разом з ним ставиться ще пару "додатків" (той же Reader тощо), то не ознака пакетності (бо тоді і Фотошоп можна вважати пакетом :) ).

а де твій аватар? :)