Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Discussion in 'Комп'ютери' started by ZENIT, Aug 25, 2008.

1. www

www Well-Known Member

Ну добре. В мене питання дійсно як від чайника: надумав Вісту знести та поставити XP PRO . Питання: куди сховати вісту? Я маю на увазі,куди її "покласти" щоб потім, коли треба буде, вернути як основну ОС на компутері? На хард діску не хочеться залишати, бо займає страшенно багато місця. Стоїть 500ГБ діск, загружений на 95%, а мого там тільки 38ГБ. Решта - не можу знайти що воно там сидить.

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Знесіть все, а потім поставите собі сімку. Або поставте собі ще один хард на 40 гіг під ХР. завантаження на 95 %? У Вас справді 500 гіг? інші диски відформатовані?

• Подобається Подобається x 1
  3. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

ДЛя таких речей є програми які роблять "імидж" з логічного диску або з усього вінчестера. Наприклад "Ghost" від компанії Симантек.

4. www

www Well-Known Member

Не встиг сімку, якось думав що таке саме як віста.Поставив ще хард драйв на 1.5 ТБ :))

Ну не 500Гіг а десь 499..;( нічого не форматовано, тільки отой другий хард драйв, а діски не форматував, як прийшов комп новим - так і є.о_О

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

А конкретніше можна? Де це чудо знайти?

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

NTFS не вимагає форматування (підформатовує) але не відформатувавши можливо не бачите його повного статусу. Деталей не знаю, рекомендую FAT32 під вісь ХР, і то окремим логічним диском. Бардак на харді, та й залежність даних від бутсектора - якось "стрьомно". Сімка, чув, стабільніше і рівніше працює.

P.S. Зайдіть в управління дисками (в управлінні комп'ютером) - там детальніше можна подивитись (додати відняти логічний диск)

6. Karmeluk

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

Для чого ? За FAT32 раджу взагалі забути.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

До речі, запитаю про FAT-32

Є винчестер (40 МБ), не завантажувальний, один розділ NTFS.
    На ньому, як на сховищі, зберігаються файли з дев"яти DVD (десь по 3,8 - 3,9 кожний, у вигляді \VIDEO_TS\*.VOB). Десятий - трохи не лізе.
    А якщо його переформатувати під FAT-32, чи виграю я хоч трошки місця?

8. www

www Well-Known Member

Ну і ще питаннячко..:)) Мене якось так забанили на ФУПі, що не можу зайти ні під старими ніками, ні післай нової реєстраціі.. У листах забанених мене нема, мабуть по ІП забанили. Але мене нема за що банити, такий тихий відвідувач.. ну, може, коли там москалям трохи перцю підсиплю. Може хтось підкаже як з другого ІП зареєструватись, чи як... Вже і на е-майли редакціі, редактора писав - тиша.

9. Boris_Kiev

1. Анонімний Проксі.
    2. Система TOR (мережа анонімних ретрансляторів).
    Швидкість впаде рази у три, але айпі буде навіть не українським.

10. www

www Well-Known Member

А це буде легально? А як це зробити практично, бо про анонімний проксі чув але не більше? А це буде оффтопом? Дякую.:good:

11. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Мєсьє тонкiй iзвращєнец? :))) Нащо використовувати нерiдну, неефективну i стрьомну у разi некоректних шатдаунiв файлову систему, якщо є нативний i бiльш прогресивний варiант?

---------- Додано в 09:37 ---------- Попередній допис був написаний в 09:35 ----------

Наскiльки я розумiю, у найкращому випадку отримаєте теж саме, а що дрiбнiшi будуть файли, то бiльшим буде програш.

• Подобається Подобається x 2
  12. www

www Well-Known Member

Ну то шо там з цим, як його, ПРОКСІ? хто розкаже де його шукати?:cry:

13. Boris_Kiev

Пошук за контекстом Anonymous proxies list
    Перебрав кілька пар "адреса-порт", потестував у клієнті (мюторент 1.8.2), дещо "зачепило". Про всяк випадок в налаштуваннях клієнта (Connections) поставив той же номер порта.

На роздачі активний один мадяр, але в імені хоста присутнє 'gw'. Поки що наповзло 0,1%, але то вже конкретний випадок.

Тож - переглядати сторінки можна, тягнути через торент-клієнта - теж, а от завантажити торент-файл - тре просити іноземця.
    Поки що охоче зголошується росіянин з "правильного" міста Кенігсберга. У нас однакові музичні смаки.

14. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

5 Баллов!!!
    !
    Вот теперь я понимаю, откуда лишние люди на избирательных участках появляются.
    ЕШЕ 5 Баллов !!!!!!

15. Boris_Kiev

Перегрілися ?
    На тому вінчестері "Beatles Anthology Director's Cut".
    Дуже цікава редакція Антології, на відміну від версії Neil Aspinal (хоч остання має російські титри).

А тепер запитання до фахівців: там гігабайтні ВОБи, тож можна задати максимальний розмів кластера. Невже не буде економії місця хоча б за рахунок відсутності НТФС-ного оверхеда ?

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"То ли я дурак, то ли лыжи не едут..." (с) "Каникулы строгого режима"
    Если диск на 40 Гб, то Вы реально имеете шанс потерять информацию.
    Дай Бог, чтоб это был не Fujitsu.
    Почему нельзя переконвертировать всё в .avi и спокойно сохранить на дисках?

17. Boris_Kiev

На дисках копії є. Але треба і на винті (для швидкого копіювання і сідування).

NB: формат AVI має практичну цінність тільки коли бітрейт вищий, ніж на DVD. Studio source або HD/Blue Ray.

На серйозних трекерах lossy-формати заборонені правилами.

• Подобається Подобається x 1
  18. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Тогда только покупка свежего винчестера.
    Иначе потеряете инфу.
    Срок жизни 40-вок подходит к концу.

19. Boris_Kiev

Wizard,
    є програми, котрі стежать за "здоров'ям" вінчестера. Враховується кількість розкруток, кількість годин експлуатації і кількість внутрішніх, поки ще виправлених помилок.
    Причому прогнозуються навіть процент наближення до проблемного стану.
    Важливі матеріали я тримаю на терабайтнику + на DVD.
    Система - на 80 (і офіс, і дім). Ще є два 120 - WD Caviar - на серваку. А інші 40-ки і 80-ки - це "переносні флешки" і робочі конячки під торенти.
    Усі час від часу тестує сервісмен із сусіднього офісу.

Мене цікавить тільки один момент - співвідношення корисного простору під FAT32 i NTFS. Для гігабайтних файлів. Швидкість запису мене не хвилює - все вже записано.

20. Karmeluk

Якщо файли великого обєму тоді виграшу від міграції на NTFS може і не бути. Тут ще треба враховувати скільки місця потрібно для партиційної таблиці.
    Для не великих файлів виграш буде.

"Трохи" - це скільки ?

а де твій аватар? :)