Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем ZENIT, 25 сер 2008.

1. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

smeet ,
    усе грає як треба ? Не смикається ?

Нірванко, дякую. Чомусь мені здавалося, що куки вбиваються разом. Стер, що хотів.

3. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Від CPU Atoma чудес чекати не варто. Все вирішує відеокарта.
    http://www.ixbt.com/mainboard/intel/intel-d945gsejt.shtml
    Остання тестова таблиця з к-стю кадрів які може відтворити система на демороликах з різними кодеками. Вже на 720р "слайди".

4. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Може хто з таким стикався або знає як помогти
    маю 3 жорстких диски 250, 500, 80 Гб НА 500просто зберігається інфа,
    на 250 стоїть ХР, а на 80, розділена на 2 логічні по 40 приблизно на одному логічному віндовс 7, на другий логічний намагаюсь поставити убунту алеот тут і виникає проблема після інсталяції все вродінормально, але після перезавантаження убунту відсунтій у boot manager чи як він там називається (таблиці вибору операційної системи при старті компа). Пробував виправити проблему Easy BootLoader але не помоголо спробував три різні дистрибутиви але результат той самий. Убунту інсталюється в ньому можна працювати але тільки до першого перезавантаження
    Як це виправити?

5. AndriySt

AndriySt миється в бані

Мартин Боруля, ти під час установки Убунту десь не туди ставиш GRUB от він в тебе і не з"являється після перезавантаження. Взагалі ОС завжди повинна стояти на так званому основному диску, а не логічному (наприклад Acronis Disk Director Suite показує де і який тип диску). GRUB потрібно встановлювати не на котрийсь з дисків вінта (не важливо, якщо й не на той, де Убунта стоїть) а прямо «в корінь вінта» грубо кажучи. (hd0, hd1 чи hd2 в твоєму випадку) Причому ще й на той вінт, який стоїть основним в системі (Primary Master), бо з нього в першу чергу й намагається завантажитися будь-який лоадер (Віндівський чи Убунтівський) Убунта під час установки здатна знайти всі «паралельні ОС», тому за їх зникнення не турбуйся. Крім того GRUB доволі нескладно відновлюється в разі його накривання мідним тазом, тому я б його й радив, як основний загрузчик, а не якийсь з Майкрософтівських.
    Ось тобі на додачу скрін варіанту «декілька ОС на одній машині»

Останнє редагування: 7 січ 2010
    • Подобається Подобається x 2
  6. Мартин Боруля

Я тут пару днів займався brainstorming і от шо з того вийшло: коли залізши в біос я вибрав для загрузки вінд 80 (ide) то граб спавді загрузився і у меню вибору зявилось для вибору заргузка убунту, відновлення убунту ... і віндовс се7вен,
    тепер виникла іншапроблема як загружати ХР її граб не заботав! може проблема в тому шо вони стоять на різних хардах чи в сата і іде? А може ше в чому?

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чи не простіше порозпихати по шахтах і включати фізично? (і шуму менше...)

• Подобається Подобається x 1
  8. Мартин Боруля

все проблема вирішена просто при загрузці нажимаю Ф8 і там вибираю з якого диска загружатись грузиться або граб або boot.ini

9. AndriySt

AndriySt миється в бані

F8 теж варіант, але то не зовсім зручно — потрібно тицяти її постійно при загрузці. Та й солідніше виглядатиме, коли все буде налаштовано, як треба :)
    В GRUB до 2-ої версії доволі легко додати якусь ОС простим редагуванням його конфігураційного файлу menu.lst В новому ж потрібно редагувати вже цитую:

Загрузка Windows
    Добавьте это в конец файла /boot/grub/grub.cfg. В этих настройках предусмотрено,что раздел Windows - [s/h]da3.
    # (2) Windows XP
    menuentry "Windows XP" {
    set root=(hd0,3)
    chainloader +1
    }

По-суті теж саме, тільки у файл з іншою назвою. Більше тут — http://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB2_(Русский)

10. eLuna

eLuna Member

RESTORATOR

Підкажіть будь ласка, як зробити, щоб додатки (браузер, клієнт і т.д.) знову просто відкривались, а не "открыть в restorator". А ще додатки так і не відкриваються...мало того....самий ресторатор теж!
    При установці тієї програми щось підтвердила не читаючи і ось маю проблему.
    Підкажіть будь ласка:cry:

11. UnteR

UnteR Member

Допоможіть вирішити проблему з флешкою !!!

Є флешка, втикаю її в комп, він її бачить, але коли відкриваю то каже "вставте диск в пристрій F:". Тобто комп її "чіста папутал" з флопіком, в якому немає дискетки. Хто знає, або припускає що можна з нею зробити, щоб вона знову працювала, то Будь-ласка підкажіть!

12. Leri

Leri Well-Known Member

а через Тотал Командер комп її бачить?

• Подобається Подобається x 1
  13. syavych

syavych копач

А видалити того ресторатора не пробували?

---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Флопік тут ні до чого. Відформатуйте флешку і всі діла.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Ви її певно антивірусом пробили і "вилікували" ехе_шний файл... Була така трабла у друга, як вирішили, не знаю...

15. eLuna

eLuna Member

Ясно що пробувала! Нажаль не допомагає

16. syavych

syavych копач

Пробуйте скачати оцей файл, запустити його, якщо буде шось там питати - тисніть Да (чи ОК), потім перезавантажте компутер.

17. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

У мене теж була така історія з флешкою, відніс на фірму, де купував, сказали, що згорів контролер памяті, і замінили по гарантії.

18. UnteR

UnteR Member

Шановний syavych а ти пробував відформатувати дискетку, якої немає в пристрої?!

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

Я також носив, але мені сказали, що флешка справна, просто то якась вірусня, одним словом одні нерви, бо я з ними поспілкувався на рахунок того як це виправити, і зрозумів, що там немає жодного спеціаліста. Я також припускаю, що це вірус. Кожен пристрій має "кнтролер памяті" в якому міститься інформація про те, що це за пристрій і всі його характеристики. питання в тому, як туди добрався цей вірус, і як туди добратися мені?

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Якщо можеш то спитай, як вирішили ту проблему і напиши!

---------- Додано в 14:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Який exe-шний файл?

19. syavych

syavych копач

якщо її немає в пристрої, то по чому ви клікаєте, коли:

20. UnteR

UnteR Member

"Съемный диск" появляється!

а де твій аватар? :)