Та я тут вичитав на ixbt - прогою DMDE перебити байт в MBR. Але ризикувати не буду - на диску цінний недубльований матеріал. Аби диск у "рідному" компі проявився як і раніш.
Как вариант, тип раздела может стоять 54h (Disk Manager 6.0 Dynamic Drive Overlay), выставить на стандартный 7h (NTFS, HPFS)...
Дякую. А де я протупив, коли розмічав Патрішн меджиком і чому на тому компі під ХР диски нормально функціонували ? Може тому, що там вони стояли в парі ? 40 ГБ - вже був системний винт (С: і D: ) 120 ГБ №1 - розмітив як Е: і F: - залишився у робочому компі. 120 ГБ №2 - розмітив цілком як G: (у внутрішній "кишені") - про нього і питаю.
... Виловив колишнього адміна, який опікувався старим серваком (звідки винти). На його думку - XP SP3 ліпить трохи іншу NTFS ніж 2000. І з меншою вірогідністю - материнка. Тому доведеться зливати музику на роботі і перерозмітити диск на компі з 2000-ю. Що ж - на халяву і оцет солодкий!
По дорозі до пункту утилізації, Полковнику. Вже списаний. Краще, щоби його "стырил" утильщик і продав на Караваєвих Дачах (радіоринку) з перебитими лейблами ? А який кайф, Полковнику, купувати на ринку російські деталі з "військовим" прийманням - завжди замріяно думаю, може в москалів ракета замість Білого Дому (гамериканського) впаде на Кремль (Московський)... До речі, знаєте, чому гамериканці змогли висадитися на місяці, а совок навіть не транслював ту подію ? Саме через те, що росіяни не вміли робити винчестерські диски. А моторно-контактна автоматика совєтських космічних об"єктів годилася тільки для апаратів класу "Стрілка та Білка".
Дякую Karbofoss'у і особливо - Полковнику за поради. Питання знімається. Цей диск не побачила і "рідна" система ("Unallocated / Dynamic"). Адмін зарядив EasyRecovery - до завтрашнього обіду (зі збереженням на інший диск). Потім переформатую свій і перекину туди файли.
Взагаліто партішен і розмітка яка робиться через компютер менеджмент сутєво різняться за своїми результатами. ТОму раджу НІКОЛИ НЕкористуватися партішенем щоб не втратити дані у майбутньому.
Прошу уточнити: не користуватися PartitionMagic ? А чим порадите? (диск до мене приплив із файловою системою FreeBSD).
РОзмітку робити утилітами віндовз у Administrative Tools-computer management-disk management. На крайній випадок якщо є вже партішенем то з під досу (завантужуючись дискетj.) тоді цей процес проходить НАБАГАТО швидше та шанс зловити глюки при роботі ХДД менше.
Усе... ще раз дякую за поради. Диск відновлено через EasyRecovery. Так вже вийшло, що адмін підключив свій зовнішній винт для бекапу через USB-1 і процес тривав (туди-сюди) десь 36 годин (було 40 гіг корисної інформації).
NEW: Гуру, підкажіть please: Треба: перенести «один в один» Винду (2000 SP4 Eng) з винта IDE (Primary master) на винт SATA (третій винт в системі). Дистрибутивів саме тієї винди та 50% софта НЕМА, переходити на інші версії прошу не радити. Для чого: мати під руками резервний завантажувальний винт на випадок проблем з IDE-шним. Тобто щоби вантажилося зовсім без IDE Колись: завантажувався з того SATA (IDE не було), потім без проблем переніс партішн на IDE. Потім системні файли на SATA запоролися. Проблеми, що виникли: завантажую з SATA без IDE, вводжу пароль адміна – а далі «Не бачить pagefile». Стоп. Завантажую з SATA з підключеним IDE – так IDE захоплює літери C: i D:, SATA відповідно F: і G:. Змінні середовища (enviroment variables) вказують на F:, TEMP ставив і так і так, з файлом підкачки грався… І біс його знає, який винт розпізнається в boot.ini (і там грався з номерами пристроїв). (Перед копіюванням прибив усі мережеві диски, контролери IDE і ряд інших системних дівайсів. Дивно те, що таким способом я колись переніс винду з цього IDE на такий же винт SATA домашнього компа – з іншою материнкою. Тільки драйвери підставив). Тож як танцювати з бубном далі ? P.S. маю змогу завантажитися з іншого винта (SATA, на ньому XP і є місце для переносу).
Питання знімається. Переніс Акронісом навіть без прибивання контролрів. Переносив я на нерозмічений диск. З нього потім стартанув, оновився склад обладнання і все в шоколаді.
Може хтось щось підкаже. В мене проблеми з ноутом. Знизу є такі гумки, які тримають ноутбук на столі в рівному положенні і не дають ковзати. Може де продають такі спеціальні гумки, чи який інший вихід?
Можна спитати на радіоринку, найліпше - у сервісменів/барахольщиків. Або гумки від інших приладів, які просто приклеїти (іноді дві курглих замість однієї овальної).
Ню. Беремо канцелярський ножик, і чикаємо до потрібних розмірів улюбленого Кох-І-Нора що валявся в сусіда на столі. Потім циакрином приклеїли і тиждень здираєм той ненависний циакрин з пальців. От і фсьо