Допоможіть "ЧАЙНИКУ" !!!

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем ZENIT, 25 сер 2008.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Та я тут вичитав на ixbt - прогою DMDE перебити байт в MBR.
    Але ризикувати не буду - на диску цінний недубльований матеріал.
    Аби диск у "рідному" компі проявився як і раніш.

3. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Как вариант, тип раздела может стоять 54h (Disk Manager 6.0 Dynamic Drive Overlay), выставить на стандартный 7h (NTFS, HPFS)...

4. Boris_Kiev

Дякую.
    А де я протупив, коли розмічав Патрішн меджиком і чому на тому компі під ХР диски нормально функціонували ?
    Може тому, що там вони стояли в парі ?

40 ГБ - вже був системний винт (С: і D: )
    120 ГБ №1 - розмітив як Е: і F: - залишився у робочому компі.
    120 ГБ №2 - розмітив цілком як G: (у внутрішній "кишені") - про нього і питаю.

Останнє редагування: 21 лис 2009
  5. Boris_Kiev

... Виловив колишнього адміна, який опікувався старим серваком (звідки винти). На його думку - XP SP3 ліпить трохи іншу NTFS ніж 2000. І з меншою вірогідністю - материнка.
    Тому доведеться зливати музику на роботі і перерозмітити диск на компі з 2000-ю.
    Що ж - на халяву і оцет солодкий! :)

6. Полковник

Полковник миється в бані

При УССР тырил.
    При самостийности тырит.
    Ну, что ты будешь делать?

• Подобається Подобається x 1
  7. Boris_Kiev

По дорозі до пункту утилізації, Полковнику.
    Вже списаний. Краще, щоби його "стырил" утильщик і продав на Караваєвих Дачах (радіоринку) з перебитими лейблами ?
    А який кайф, Полковнику, купувати на ринку російські деталі з "військовим" прийманням - завжди замріяно думаю, може в москалів ракета замість Білого Дому (гамериканського) впаде на Кремль (Московський)...

До речі, знаєте, чому гамериканці змогли висадитися на місяці, а совок навіть не транслював ту подію ?
    Саме через те, що росіяни не вміли робити винчестерські диски.
    А моторно-контактна автоматика совєтських космічних об"єктів годилася тільки для апаратів класу "Стрілка та Білка".

Останнє редагування: 21 лис 2009
  8. Boris_Kiev

Дякую Karbofossі особливо - Полковнику :) за поради.
    Питання знімається.
    Цей диск не побачила і "рідна" система ("Unallocated / Dynamic").

Адмін зарядив EasyRecovery - до завтрашнього обіду :) (зі збереженням на інший диск). Потім переформатую свій і перекину туди файли.

9. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Взагаліто партішен і розмітка яка робиться через компютер менеджмент сутєво різняться за своїми результатами. ТОму раджу НІКОЛИ НЕкористуватися партішенем щоб не втратити дані у майбутньому.

10. Boris_Kiev

Прошу уточнити: не користуватися PartitionMagic ?
    А чим порадите? (диск до мене приплив із файловою системою FreeBSD).

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

часто питання містить 95 відсотків відповіді :)

12. Boris_Kiev

afterstep,
    ну не люблю я Лінукс! (якщо Ви на це натякаєте) :)

13. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

РОзмітку робити утилітами віндовз у Administrative Tools-computer management-disk management.
    На крайній випадок якщо є вже партішенем то з під досу (завантужуючись дискетj.) тоді цей процес проходить НАБАГАТО швидше та шанс зловити глюки при роботі ХДД менше.

14. Boris_Kiev

Karmeluk
    Дякую, думку вловив.

15. Boris_Kiev

Усе... ще раз дякую за поради. Диск відновлено через EasyRecovery. Так вже вийшло, що адмін підключив свій зовнішній винт для бекапу через USB-1 і процес тривав (туди-сюди) десь 36 годин (було 40 гіг корисної інформації).

16. Boris_Kiev

NEW:

Гуру, підкажіть please:

Треба: перенести «один в один» Винду (2000 SP4 Eng) з винта IDE (Primary master) на винт SATA (третій винт в системі). Дистрибутивів саме тієї винди та 50% софта НЕМА, переходити на інші версії прошу не радити.

Для чого: мати під руками резервний завантажувальний винт на випадок проблем з IDE-шним. Тобто щоби вантажилося зовсім без IDE

Колись: завантажувався з того SATA (IDE не було), потім без проблем переніс партішн на IDE. Потім системні файли на SATA запоролися.

Проблеми, що виникли: завантажую з SATA без IDE, вводжу пароль адміна – а далі «Не бачить pagefile». Стоп.
    Завантажую з SATA з підключеним IDE – так IDE захоплює літери C: i D:, SATA відповідно F: і G:. Змінні середовища (enviroment variables) вказують на F:, TEMP ставив і так і так, з файлом підкачки грався…
    І біс його знає, який винт розпізнається в boot.ini (і там грався з номерами пристроїв).

(Перед копіюванням прибив усі мережеві диски, контролери IDE і ряд інших системних дівайсів. Дивно те, що таким способом я колись переніс винду з цього IDE на такий же винт SATA домашнього компа – з іншою материнкою. Тільки драйвери підставив).

Тож як танцювати з бубном далі ?
    P.S. маю змогу завантажитися з іншого винта (SATA, на ньому XP і є місце для переносу).

17. Boris_Kiev

Питання знімається.
    Переніс Акронісом навіть без прибивання контролрів.
    Переносив я на нерозмічений диск.
    З нього потім стартанув, оновився склад обладнання і все в шоколаді.

18. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Може хтось щось підкаже. В мене проблеми з ноутом. Знизу є такі гумки, які тримають ноутбук на столі в рівному положенні і не дають ковзати. Може де продають такі спеціальні гумки, чи який інший вихід?

19. Boris_Kiev

Можна спитати на радіоринку, найліпше - у сервісменів/барахольщиків. Або гумки від інших приладів, які просто приклеїти (іноді дві курглих замість однієї овальної).

20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ню. Беремо канцелярський ножик, і чикаємо до потрібних розмірів улюбленого Кох-І-Нора що валявся в сусіда на столі. Потім циакрином приклеїли і тиждень здираєм той ненависний циакрин з пальців. От і фсьо :)

а де твій аватар? :)