!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Виндовс-адміни тут є ? Ось така задачка: з одного компа треба повністю перенести розділ С: (W2k SP4 Eng, винт SATA, розділ з FAT-32) з усім робочим софтом на інший комп (інший проц, інший чіпсет материнки, винт IDE). Дистрибутиву тієї версії Винди НЕМА (є інша SP4, але вона не сумісна для Repair). Дистрибутивів частини потрібного софта теж нема. Скріншоти чаcтини конфігурації (Everest) - нижче. Мої експерименти: 1. Тупо переніс через партішн меджик (обидва винти - на машині Source). 2. Спробував стартанути на тій же машині з винта Destination - почало лаятися на відсутність своп-файлу. 3. Ще раз тупо переніс 4. Стартанув з винта Destination на тій же машині у Safe mode - пройшло! Упізнало винт IDE. 5. Нормальне завантаження. Все ОК. 6. Прибив усі IDE-дівайси, ще кілька периферійних дівайсів, переставив винт у машину Destination - не вантажиться навіть у Safe Mode. Ставити винду на розділ D: і висмикувати звідти дещо - не вистачило часу. Як назло, усі грамотні адміни у відпустках. Хтось проінструктує ? Можу дати доступ через Radmin (фіксовані адреси) - тільки умова - не грохнути машину Source ! Дякую.
Попереднє запитання знімаю. Нова задачка: мій казенний ноут "проадміністрували" за корпоративними стандартами. Дошкуляє 10-хвилинний таймаут неактивності - блокується консоль, а пароль - довгий! Цю вимогу адмін порушити не може. Може хтось знає якусь саморобку, щоби кожні 5-9 хвилин імітувала активність клави або миші ?
Адмін, з яким я запрятелював, якому написав 2 ДВД музики, який мені зробив ряд неформальних послуг, ОЦЕ зняти не має права під загрозою звільнення. А також не має права замінити МакАфі на щось інше (МакАфі не пропускає необхідні мені сесії Radmin'a). Ледве вмовив його зробити виняток з "корпоративних стандартів" - пропустити мою особисту пошту "напряму", не зав"язувати мій комп на корпоративний принт-сервер (в іншому кінці Києва), дозволити мати в мережі другий - "власний" комп з моїм софтом. Скидається на те, що 'Big Brother watching me'. Я про цю дурку писав у "звичному дні". NEW: завис віддалений комп (Win XP SP3) - внаслідок некоректного завершення дефрагментації диску. Рестарт через Radmin не спрацьовує. Пінги йдуть. Radmin в режимі телнет і файл трансфер конектиться. Команда Shutdown -r видає лайку абракадаброю. RDesktop дає чорне поле. Пам"ятаю, в ДОС достатньо було набити бінарний файлик (5 байт), який давав абсолютний рестарт (jmp сегмент адреса) і запустити його. А як у Винді ? Може хтось згенерує подібний .com , я його перекину Радміном на глючний комп і запущу в режимі сесії телнет ?
той ".com" вже згенерований, і називається "shutdown" Інше питання - спробуйте зрозуміти, в якому кодуванні "абракадабра" - і перевести у правильне кодування - це вам дозволить зрозуміти, що ж воно хоче. == спробуйте ще ось це - http://www.ss64.com/nt/psshutdown.html або ось це - http://support.microsoft.com/?kbid=320188 хоча - все зазвичай "крутиться" довкола SHUTDOWN -r -t 01
Це ж віддалений екран (через Radmin). Кодування ... сербсько-макінтошівське. Повторив на домашньому - побачив графічне попередження - "Система завершает работу. Сохраните данные и выйдите из системы." Ненавиджу зрусифіковану винду! Все одно не пройшло. Поїду тицьну кнопку.
Спробував -t теж. Коли приїхав до машини, вона не шатданился навіть кнопкою живлення. Довелося зробити ресет. Потім з дому подивився - завантажилася на порожній робочий стіл. Ще раз рестарт через Radmin - тільки тоді забігала. Все одно дякую за поради. ======================== Запитання щодо boot.ini. Є комп, набитий трьома винчестерами, які я по черзі тягаю туди-сюди На материнці два інтерфейси SATA II і два по два IDE Спочатку стояв диск, який зараз K: i L: (SATA) Boot.ini прописаний під робочу W2k i про всяк випадок XP (тоді були С: і Д: ) Потім додався терабайтник (SATA) F H I J, на F: про всяк випадок я встановив винду, для випадків копіювання на «чужий» САТА-шний винт. Почепив на перший конектор, щоби контролювати температуру і здоров’я Ну а на випадок наїзду адмінів з корпорації, скопіював партішн (теперишній К: ) на новий IDE-шний винт, який тепер С: Складно, але зрозуміло, так ? Малюночок додається. Якщо мені треба було ребутнутися з іншого розділу, я мусив лізти в сетап (який дозволяє вибрати CD – один HDD – флопі (або нічого). Звичайно, при цьому букви мінялися. Мені це набридло і я вирішив переписати Boot.ini на C: так, щоби вибирати у бут-меню. [FONT="][boot loader][/FONT] [FONT="]timeout=6[/FONT] [FONT="]default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT[/FONT] [FONT="][operating systems][/FONT] [FONT="]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT=" - Win2k New from 40 " /fastdetect[/FONT] [FONT="]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS=" - XP from Terabyte " /fastdetect[/FONT] [FONT="]multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINNT=" - Win2k OLD from 80 " /fastdetect[/FONT] [FONT="]multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(2)\WINDOWS=" - XP OLD from 80 " /fastdetect[/FONT] І почалося . . . Перший рядок меню – нормально (W2k) Другий (XP) – починається лайка Starting Windows. . . ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| Windows 2000 could not start because following file is missing or corrupt: \Windows\system32\config\SYSTEMd (ця літера d звідкілясь влізла) startup options for Windows2000 press F8 (не допомагає ані сейф мод, ані остання кофігурація) – беріть репейр диск…. З розділу K: перший раз не стартануло (така ж лайка), а потім не стартувало і при шаманстві у сетапі. Довелося весь фолдер \config\ тупо переписати. Іноді лається на відсутність \system32\NTOSKRNL.EXE хоча ці файли присутні на кожному завантажувальному розділі. І нарешті на L: усе злетіло так, що я скопіював туди системні папки з F: - воно завантажується (через зміни у сетапі), але не бачить юзерівських профілів. І не зберігає. Звичайно, крім розділу С: інші бут.іні я не редагував. Що скажуть розумні люди ?
а не простіше поставити grub? він, по перше, осмисленіший, по-друге, можна з його командної стрічки стартанути, і т.д. Ага, зовсім забув - я не певен на 100%, але, здається, вінда з диску "не С:" стартувати не вміє - це ж вам "операційна система віндоуз", а не якийсь-там глюкавий лінух.... ага, ще "забув" - там ще є якась утиліта, що "вміє" "букви дисків" місцями переставляти (ну, те, що ви в біосі вручну робили)- але отак "зльоту" не пам’ятаю...
Дякую, у мене залишилися негативні враження від АСП Лінух і Квік Офіс. Щось не лежить душа до них. Винда може стартувати з будь-якого розділу, тільки boot.ini шукає на першому диску. Букви міняти теж вмію. Не захоче винда - є Партішн меджик. Тільки б не заплутатися!
ну - стосовно АСП лінух - ви ж тут московських порадників на форумі періодично бештаєте? Так от - цю пародію теж створили московські програмісти, доклавши своїх кривих /dev/hands до доволі непоганого дистрибутиву Fedora... == Бачите, якщо по глюкавості вінди чи асп/альлінуха оцінювати інші системи - ну це теж саме, що по зображенню в дзеркалі після повноцінної пиятики - оцінювати безперспективність твердження "краса врятує світ"... == на жаль - в цьому (маю на увазі віндєц) - я вам не помічник. Старий я вже, і тупий, щоб вивчати шаманство
SOS. Хто знає як лічиться такий прикол?У ворді все добре.А коли друкую на форумі то після друку букви кусрор скаче зліва від букви, але не завжди а в більшості раз.Оце тепер ледве надрукував. Пробував перезагружати комп але безрезультатно.Антивірус є наше Зілля.Може його робота?
Може ви якусь арабську розкладку включаєте? Жарт. А курсор себе так поводить при написанні в швидкому і в повному режимі??
start - run - надрукувати cmd і працювати я к в ДОСі - в режимі командного рядка. Або через ФАР-командер (взагалі як люди працюють без нього ? Я, наприклад, ігнорую "Мої документи" - ця чайницька папка з довжелезним шляхом C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents взагалі для мене здається чи не найбільшим збоченням фірми Майкрософт. ) Так просто і "мнемонічно" - працюю в директорії C:\JUL, потім - в C:\AUG і зберігаю файли під короткими англійськими іменами.