Допоможи собі сам...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 5 лют 2011.

1. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Але здається мені шо тема створювалася троха інша? Нє? Про шось типу позитивного мишлення і про то чи має таке мислення якийсь неявний вплив на наше життя.

Себто чи від того шо я буду думати шо на зупинці стоїть автобус він там таки буде стояти. Яи я помиляюся?

• Подобається Подобається x 1
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну так. Якщо відкладати 25 років з моєї зарплати по 200 у.о. щомісяця (і оминати непередбачувані статті витрат, не витрачати на дитячий відпочинок і т.і.) - то через 25 років я досягну своєї мети і переїду жити у скромне, але власне житло. А ще через 5-10 років наскладаю і на меблі в ньому, а ще через 5 - на ремонт.. але чи варта та мета стількох "мікроскопічних кроків"? ;)
    Пожалуй, тут я побуду фаталістом-прагматиком і зміню свою мету, навіть не спробувавши витратити все життя на те, що мені по досягненні мети вже буде не потрібним.
    Мета теж буває різна, але це не зовсім теми стосується.
    Тут швидше про внутрішній стан йдеться і внутрішню собі допомогу.

3. Locke

Locke невиправний реаліст

Або ж виникає депресія і комплекс неповноцінності, коли ставити недосяжну мету і не досягти її, причому неодноразово.

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Якщо Ви поставите собі за мету мати своє житло для початку у вигляді однокімнатної квартири, а потім складати гроші щоби обміняти її на більшу, то це маленькі, але досяжні кроки. Але якщо при можливості відкладати лише по 200 у.о. ставите собі за мету мати величезну віллу з басейном і оранжереєю, то вряд чи колись будете мати хоч якесь власне житло, бо мета поставлена завідомо нереальна.

• Подобається Подобається x 3
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:)))

Пропоную вам інший план розвитку. Періодично дивитися в сторону іншої роботи і якшо появиться шось краще - не втрачати шансу (навіть якшо для того доведеться розібратися в чомусь новому). Таке буває не часто і не треба перейматися якшо воно ніяк не стається прямо вже.
    Приділяти багато уваги навчанню доньки (думаю ви і так приділяєте, але пишу даби цепочку думки не втрачати). Рано чи пізно донька вивчеться і піде на роботу і від того шо вона буде вміти буде дуже бегето чого залежати.
    Сподіватися на позитивні зміни як то "надійний супутник в житті" (якшо такого наразі нема), та ж сама "опа яка класна робота підвернулася" і таке інше.

Хочте вірте, хочте ні, яле ше 5 років тому ми жили в квартирі без ремонту, з кухнею з старезного витрісканого пластику, з газовою корлонкою, яку мусили промивати кожен тиждень бо забивалася і виглядало так шо нічо з тим не порадиш бо "безвихідь". Я не спору є такі випадки коли "безвихідь", але то був не той випадок. І Зайка так просто не здається :).

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Доля така, і ваше планування з позитивним мисленням коту під хвіст.

Так і само собою ясно. Ви можете не говорити одними очевидними речами?

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

Психологічна тема, але в наших галичан однаково все ремонтами сі закінчує.

6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Зато не обідно шо не спробував. Якшо я на цеглу не можу вплинути - ну шо ж. Але шо якшо цегла не впала...... зря чекав :)))

ЗІ. Закони Мерфі може і правильні, але я по тих законах жити не збираюся.

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

А яку мету ви хочете почути? Я можу і про квартиру розказувати і про розробку штучного інтелекту :)

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Останнє редагування: 8 лют 2011
  8. Locke

Locke невиправний реаліст

А Ви можете позбутися жадоби до протиріччя? Хто б що не сказав-завжди протирічити, навіть якщо той хтось розділяє щойно висловлені Вами погляди?

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Точно, відхилилися.
    Про автобус - можливо, а от про людей в автобусі - ще більш вірогідно. Якщо бути впевненим що побачиш там неприємних попутчиків - побачиш з набагато більшою вірогідністю аніж якщо думати навпаки. :)

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Тіко не ржіть з мене, але якраз на автобусах в тому і практикуюся. :) Чесно.

• Подобається Подобається x 2
  11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Можна вплинути, ходити в касці цілий день. Головне щоб машина не збила або струмом не теліпнуло.

Ні, насправді "допоможи собі сам" - це що завгодно може бути. Наприклад про секс без партнера.
    Ну прямо таки жадоби.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

О, як файно мих вміє уточнити.
    Доля, так виходить, то наділ, а напередвизначення - то вже галузь нехристиянська.

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

Миху, а чули про цього хлопця?
    Хай не чемпіон з бігу, але марафоністом зі штучною ногою теж не так просто бути.
    Кажуть, він мав синдром Асперґера.

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

Фрезіє, сформулюйте будь ласка своє поняття "допомоги собі", бо у вас вийшло щось нелюдське та протиприроднє. Аж уявити страшно.
    Тобто ви про виключно матеріяльне говорите?
    Для мене "допоможи собі сам" = праці над собою.

Тут я би сказала, що головне, аби мета була ваша. Якщо та мета наспаравді чужа, прищеплена, то й боротися за неї марно.
    По ідеї, можна хотіти персональний літак і все життя жаліти себе, що цього неможливо осягнути, а можна купити собі ровер і не перейматися дурницями.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Більшість талановитих людей мали психічні розлади від аутизму до психозів.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Одна з найсмачніших дискусій на ЛФ для мене сьогодні, дякую усім. :)

Хоча Реббіт правий
    Саме так.

Тут багато говорили також про родину і кар'єру. Як можна лавірувати між ними за допомогою позитивного мислення?

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Точніше іншу його функціональну активність. у людей з Аспергером коли вони бачать людину активуються зони кори відповідальні за розіпізнавання не живих предметів. цим людям вкрай важко спілкуватись з іншими і адаптуватись в соціумі. Дещо можна компенсувати , але не усе.

18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Теорія Транссерфінгу (є така штука) каже нам шо є такі підлі створіння, як маятники, які живляться нашою з вами енергією. І шоб тої енергії від нас було більше вони стараються нам мішати у всьому (ну шоб ми енергії більше витрачали). Себто чим більше ми стараємося шось зробити то більше вони нам мішають. Я вже не памятаю як саме з ними толком боротися, але якось можна саме отим мисленням (не позитивним правда, а специфічним :).
    Перечитаю, скажу точніше.

А ше та теорія каже шо силою думки ми можемо впливати на матеріальний світ бо він не шо інше як точка в безмежному просторі варіантів. Во !

• Подобається Подобається x 2
  19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А про життя Ван Гога так і не спромігся ніхто нічого сказати. Маєте життя - ціле, прожите, як полігон для вивчення свого позитивного мислення. Він ніколи не чинив зла (як мінімум!), намагався любити того, кого не любив, але однаково люди відчували до нього підсвідому агресію. Мабуть він мало все-таки позитивно мислив. Треба було вмерти, воскреснути, ще одне життя позитивно помислити - тоді би може відчинилося йому.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж не доля?
    Один народився в бідній сімї, інший - в багатій, ше інший - без батька, ше інший в Африці... у кожного своя доля. Відповідно життя йде іншим руслом.

Або ще отакий приклад. В якомусь молодому віці людина вирішила виїїхати жити в іншу країну, там одружилася відповілно ну і так далі. Якщо би вона не виїжджала за кордон, відповідно одружилася б з ким іншим і життя б склалося зовсім по-іншому. Як бачимо, людина сама вирішила, але вже подальше, що сталося внаслідок такого рішення, від неї мало залежало, або взагалі незалежало. Потрапивши в інше середовище, звикнувши до інших людей, питання про одруження на батьківщині навіть не виникало.

Або візьмемо іншу ситуацію. Хвороба ніколи не є свідомим вибором людини, але люди хворіють... міняється життя, робота, професія...

Або як жінка може керувати тим, що у неї помер чоловік? Але ж життя дуже міняється. Та нвіть потоп і знесло хату. Нема де жити. Все! Життя перевертається.

Є обставини, які впливають на долю корінно і людина не може на то вплинути.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)