Хто не читав книжку Ірвінга Стоуна "Жага життя" про Вінсента Ван Гога, то вона дуже доречна в цій темі. Це книжка про великий талант - тому акценти трохи зміщені, але все-рівно дуже корисно для всіх і кожного. Кажуть що книжка (і взагалі традиційна біографія Ван Гога) переповнена вимислами, але я чомусь вірю, вона просто ріже на шматки, про глибоко нещасну людину, яка бескінечно шукала своє місце в житті. І навіть важко зрозуміти чому Ван Гог був таким нещасним, він же мав чудову родину, небідну, поважну, з хорошим смаком. Зазвичай така передумова ключову роль грає в житті. Але батько-священник чомусь не допоміг синові реалізуватись як проповіднику, а дядьки-торговці живописом чомусь не допомогли йому стати художником. Він раз за разом змінював своє життя, рід занять і обстановку, раз за разом намагався налагодити особисте життя, не боявся змін одним словом, і не зациклювався, але все-рівно його незмінно чекав крах, нерозуміння, зневіра, зневага, голод, душевні метання. З чим це пов'язано? Я думаю просто доля така. А всі, хто без кінця і краю пропагують позитивне мислення і т.д. і ставлять себе в приклад - так це теж їхня доля. Хтось вирішив змінити життя і змінив - така була його доля, а хтось вирішив - і не змінив - це теж було написано йому на роду. Так що не переоцінюйте своїх сил, дорогі друзі, якщо ви думаєте що допомогли собі самі.
Иии...... Всі знаэмо шо боги з Одісеєм зробили і як му помагали . Але шо б з ним стало якби він не чіплявся за життя і не ліз так вперто назад в Ітаку. Так шо пробивати головою стінку варто, а там може нам і зверху поможуть
Це стереотип. Що я хотів донести в попередньому пості - те, що ви вирішите пробивати головою стінку було заплановано задовго до того, як ви самі це вирішили. Я в це вірю, а ви будете в то вірити чи ні - то ваша справа.
Не вірю я в долю. Її вигадали ті, хто опустив руки й не бореться. Для виправдання своєї життєвоі позиції. ---------- Додано в 05:28 ---------- Попередній допис був написаний в 05:21 ---------- Сказано: стукайте і відчинять, просіть і буде вам дано. Але ж то таки треба стукати й просити. Дійсно то робити, а не на словах. Чоловік, котрий закопав свої таланти, теж би міг усе зіпхати на долю. Однак це був саме його вибір - закопати й не діяти. А міг зробити інший вибір. І наслідки б тоді були інші. Від нашого вибору, вибору нашого сусіда, інших людей залежить дуже багато. А коли людина не має душевного спокою, не вміє знайти миру в собі та зі собою - це не доля, це брак праці над собою.
Люблю холівари Так нам свої позиції виправдовувати то і не треба. Вона сама по собі прекрасна і ніхто в ній нас упрікнути не може . Всяке створіння чи нежива система тягнеться до кращого, до вдосконалення. Так є і так буде і того виправдовувати не потрібно. А от хто спинився на шляху до досконалості - той хай і виправдовується. В долю я таки вірю, але не вірю шо не можу її поміняти. Шось там для мене зверханаписали, але, пригадується, давали резинку і олівця з собою в той світ.
Моя думка... Життя має дві складові. Постійну і перемінну. Постійне - це те, що ми не можемо міняти. Наприклад, якщо людина народилася інвалідом на ноги, то вона хоть пляцком хай ляже, чемпіоном по бігу вже не стане. Якщо людина захворіла, а це призвело до якоїсь паталогії... Я не вірю, що президентом країни стає будь-хто, як художником з світовим іменем. Енштейнами народжуються(в молоді роки він з фізики нє блєстав). Доля - є те, що тобі дано: місце і час народження, батьки, умови, а вже як то людина все використає і примножить таланти - то вже залежить від неї.
Е-е-е...Миху... Сам собі суперечиш... Значицця,по твоєму так. Ти родився в енному місці. То,чому б тобі не стати президентом? Ну,хоча б якимсь прем"єром зателепаним? Га?
Тобто людина, яка виконала завдання свого пана - зберегла талант (а йому нічого не було сказано про примноження талантів, лише про збереження на час відсутності пана) ще й була жорстоко покарана. А ті що вклали таланти "в справу" і заробили на тому, вони взагалі могли прогоріти і втратити те, що їм пан велів зберегти, хіба ні?
Дмитро Халаджі голосно би засміявся. Він звісно не інвалід з народження, але болячку мав - най Бог милує.
не лише доля. Якщо би він сидів на печі.... то навряд чи чогось досяг. І навпаки, будь нєгром приклонних годов... а рускій би не вивчив...
Ну і не чемпіон світу, нє? То як багато хто хоче стати мілйонером і багато хто зі шкіри вилазить, ну але як не дано.... ---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ---------- нє, таки фотошоп...