Допоможи собі сам...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 5 лют 2011.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хто не читав книжку Ірвінга Стоуна "Жага життя" про Вінсента Ван Гога, то вона дуже доречна в цій темі. Це книжка про великий талант - тому акценти трохи зміщені, але все-рівно дуже корисно для всіх і кожного.

Кажуть що книжка (і взагалі традиційна біографія Ван Гога) переповнена вимислами, але я чомусь вірю, вона просто ріже на шматки, про глибоко нещасну людину, яка бескінечно шукала своє місце в житті. І навіть важко зрозуміти чому Ван Гог був таким нещасним, він же мав чудову родину, небідну, поважну, з хорошим смаком. Зазвичай така передумова ключову роль грає в житті. Але батько-священник чомусь не допоміг синові реалізуватись як проповіднику, а дядьки-торговці живописом чомусь не допомогли йому стати художником. Він раз за разом змінював своє життя, рід занять і обстановку, раз за разом намагався налагодити особисте життя, не боявся змін одним словом, і не зациклювався, але все-рівно його незмінно чекав крах, нерозуміння, зневіра, зневага, голод, душевні метання.

З чим це пов'язано? Я думаю просто доля така. А всі, хто без кінця і краю пропагують позитивне мислення і т.д. і ставлять себе в приклад - так це теж їхня доля. Хтось вирішив змінити життя і змінив - така була його доля, а хтось вирішив - і не змінив - це теж було написано йому на роду. Так що не переоцінюйте своїх сил, дорогі друзі, якщо ви думаєте що допомогли собі самі.

• Подобається Подобається x 4
  2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Иии...... Всі знаэмо шо боги з Одісеєм зробили і як му помагали :). Але шо б з ним стало якби він не чіплявся за життя і не ліз так вперто назад в Ітаку. Так шо пробивати головою стінку варто, а там може нам і зверху поможуть :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це стереотип. Що я хотів донести в попередньому пості - те, що ви вирішите пробивати головою стінку було заплановано задовго до того, як ви самі це вирішили. Я в це вірю, а ви будете в то вірити чи ні - то ваша справа.

• Подобається Подобається x 1
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Моя. То я в то вірити таки не буду :)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не вірю я в долю. Її вигадали ті, хто опустив руки й не бореться. Для виправдання своєї життєвоі позиції.

---------- Додано в 05:28 ---------- Попередній допис був написаний в 05:21 ----------

Сказано: стукайте і відчинять, просіть і буде вам дано.
    Але ж то таки треба стукати й просити. Дійсно то робити, а не на словах.
    Чоловік, котрий закопав свої таланти, теж би міг усе зіпхати на долю. Однак це був саме його вибір - закопати й не діяти. А міг зробити інший вибір. І наслідки б тоді були інші. Від нашого вибору, вибору нашого сусіда, інших людей залежить дуже багато.
    А коли людина не має душевного спокою, не вміє знайти миру в собі та зі собою - це не доля, це брак праці над собою.

• Подобається Подобається x 3
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так ви ж теж виправдовуєте свою життєву позицію, і взагалі це холівар.

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Люблю холівари :)

Так нам свої позиції виправдовувати то і не треба. Вона сама по собі прекрасна і ніхто в ній нас упрікнути не може :).
    Всяке створіння чи нежива система тягнеться до кращого, до вдосконалення. Так є і так буде і того виправдовувати не потрібно. А от хто спинився на шляху до досконалості - той хай і виправдовується.

В долю я таки вірю, але не вірю шо не можу її поміняти. Шось там для мене зверханаписали, але, пригадується, давали резинку і олівця з собою в той світ.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Моя думка...

Життя має дві складові. Постійну і перемінну. Постійне - це те, що ми не можемо міняти. Наприклад, якщо людина народилася інвалідом на ноги, то вона хоть пляцком хай ляже, чемпіоном по бігу вже не стане. Якщо людина захворіла, а це призвело до якоїсь паталогії... Я не вірю, що президентом країни стає будь-хто, як художником з світовим іменем. Енштейнами народжуються(в молоді роки він з фізики нє блєстав).
    Доля - є те, що тобі дано: місце і час народження, батьки, умови, а вже як то людина все використає і примножить таланти - то вже залежить від неї.

• Подобається Подобається x 7
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ага, а нам свої не треба виправдовувати. Тоді це або не холівар, або байдуже одним на других.

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Краще друге. Аби тілки двоє таких не поженилися :)

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я думаю фаталісти мають більш звеличені потяги в житті, прагматики приземлені і повсякденні.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Е-е-е...Миху...:nea:
    Сам собі суперечиш...:scratch_one-s_head:
    Значицця,по твоєму так.
    Ти родився в енному місці.
    То,чому б тобі не стати президентом?:dntknw:
    Ну,хоча б якимсь прем"єром зателепаним?:ireful1:
    Га?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наприклад, народився негром і став президентом США.

14. Locke

Locke невиправний реаліст

Тобто людина, яка виконала завдання свого пана - зберегла талант (а йому нічого не було сказано про примноження талантів, лише про збереження на час відсутності пана) ще й була жорстоко покарана.
    А ті що вклали таланти "в справу" і заробили на тому, вони взагалі могли прогоріти і втратити те, що їм пан велів зберегти, хіба ні?

Останнє редагування: 8 лют 2011
  15. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Дмитро Халаджі голосно би засміявся. Він звісно не інвалід з народження, але болячку мав - най Бог милує.

16. Romko

Бо така його доля....
    Але,кажут,він не негр,а узбек?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не лише доля. Якщо би він сидів на печі.... то навряд чи чогось досяг.
    І навпаки, будь нєгром приклонних годов... а рускій би не вивчив...

18. Romko

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну і не чемпіон світу, нє?

То як багато хто хоче стати мілйонером і багато хто зі шкіри вилазить, ну але як не дано....

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

нє, таки фотошоп...

20. Romko

Нє...доля....

а де твій аватар? :)