Допоможи собі сам...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 5 лют 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як каже мій знайомий, настрій... ні то корову церкати, ні то бульбу мотичити...

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ой не завжди. Тільки що дивився футбол, Мнчестер Юнайтед, який міцно закріпився на першому місці проти Вулвергемптона - безнадійного аутсайдера. Останні перемогли. В Манчестера не виходило абсолютно нічого. Коментатори так і сказали - це не їх день.
    Знаю з власного досвіду коли грав футбол - коли не везло, міг змазати з лінії воріт.
    І це не тільки спорт. Подібні ситуаці мають місце в будь-якому аспекті життя.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А що таке "не везе"? Як на мене, в тому теж є причини. Саме по собі "не везе" без причини не буває.

• Подобається Подобається x 1
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так.

Це не ключова фраза, але як приклад. В нашій країні ще треба мабуть робити знижку на саму країну. Чому стільки бідних, обездолених, хворих? Більше, ніж в нормальних країнах. А здавалося б що складного? Давайте всі просто позитивно мислити і щезнуть всі проблеми, заживемо краще Америки (чи в кого який ідеал). Мені здається що немає диму без вогню. Чому дурний - бо бідний, а чому бідний - бо дурний. Інакше це все просто самообман.

5. Liliyah Romanova

Бо кожен про свою паню тільки дбає. Відношення до неповносправних яке? У звичайних людей яке? То про державу нічого й говорити.

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Помогти можеш сам собі тоді коли зміниш своє відношення до того що є довкола тебе і що тебе чи б’є чи прибиває чи лякає, чи тут оберіть собі будь-яке інше дієслово.

Одного разу равін по-радіо говорив як треба спілкуватись з гордими людьми і чому гординя так сильно нераз нас опановує. Так он він сказав що коли ти говориш з іншою людиною з якої пиха аж пре, і ти відчуваєш що тебе від нього починає злосити треба зупинитись і нічого не доказувати, а просто послухати себе. Заспокоїти себе, опанувати і не розпалювати в собі гнів. А подумати позитивно що якщо інша людина тебе не хоче почути, не хоче розуміти то може воно і не треба. Може просто варто пожаліти його і почати говорити так щоб він сам зрозумів безглуздність своїх закидів чи нападів на вас.
    У мене на роботі є дуже арогантний молодий співпрацівник і дуже обмежений і перестрашений бос. Для них я чужа в їхньому оточенні але нажаль у мене більший досвід за плечима в нашій справі ніж у них обох. І коли одного разу мені треба було перевірити як зробив роботу мій співпрацівник і я побачила що робота зовсім не зроблена, а проект треба здавати я йому про це сказала. У відповідь він мене звинуватив що я некомпетентна і не знаю про що говорю. Тоді начальник захотів довідатись чи воно справді так і скликав нараду. У мене було дві можливості доводити молодому що він не правий і вказати конкретно на помилки або доказувати себе перед начальством, яке автоматично стає на сторону молодого.
    Я згадавши слова равіна задумалась і вирішила використати похвалу замість того щоб доказувати що я права. Я застосувала так званий метод канапки, бо спочатку сказала похвалу, потім виклала всі недоробки і помилки які мус виправити і закінчила свою розмову знову ж таки похвалою. Ані одни ані інший не могли вже нічого сказати і тільки начальник в кінці сказав аби молодий не стидався просити мене о поміч.

І ще я зауважила що наслідки українського виховання дуже даються в знаки. Онте бажання зробити когось винним, бо ж не може бути так щоб не було винних. Таке відношення до людей дуже затруює наше життя.

• Подобається Подобається x 9
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, почекайте. Любить себе? Любить ближнього? Це ж ваші заповіді.

Я деколи буваю у відпустці за кордоном, і в мене позитивне мислення саме собою з'являється, а саме гірше після цього - повертатися в Україну, в мене 2 тижні депресія, а тиждень мені взагалі в голові не вкладається як можна так жити.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вотак!!!!!!!!

У мене найрозумніша старостіна!

Хто проти, буде мати справу з Михом!

9. Bambook

Bambook Persona non grata

ну от я і кажу - працювати треба, щоб депресії не було. Я коли повертаюся з-за кордону, в мене два тижні стільки роботи, що депресія замахається за мною містом літати або з моїми пальцями по клаві. А там гляди - й акліматизувався :)

10. Liliyah Romanova

Мої?
    Друга заповідь Любові неможлива без першої.
    "дбає про свою паню" - це не любов, це крайній егоїзм, де на інших наплювати. На жаль.
    "дбає про свою паню" - це Я на першому місці, це Я там, де має бут БОГ.

---------- Додано в 03:12 ---------- Попередній допис був написаний в 03:12 ----------

• Подобається Подобається x 6
  11. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

В зависимости от времени года.
    Радуюсь своему лесу, озеру у дома и реке Тобол, Иртыш.
    1. Загружаю в машину рыбацкие причиндалы или (охотничье зимой) и отдыхать.
    2. Вставляю в тык домочадцам. (они привыкли) А я восстанавливаю слух после леталок. ;)
    3. Медовая неделя с женой.
    4. С неохотой втягиваюсь в работу.
    Не мало важное, отсыпаюсь, привыкаю к воде.

• Подобається Подобається x 4
  12. Shine

Shine Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  13. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Типовий український пдхід до цієї хвороби.
    Якщо в людини справді деппресія працювати вона просто не зможе.

ссия (от лат. deprimo «давить», «подавить») — это психическое расстройство, характеризующееся депрессивной триадой: снижением настроения, утратой способности переживать радость (ангедония), нарушениями мышления (негативные суждения, пессимистический взгляд на происходящее и т. д.) и двигательной заторможенностью. При депрессии снижена самооценка, наблюдается потеря интереса к жизни и привычной деятельности.

Как психическое расстройство является нарушением аффекта. При длительном течении времени (свыше четырех-шести месяцев) депрессия рассматривается как психическое заболевание. Депрессия хорошо поддаётся лечению, более чем в 80 % случаев наступает полное выздоровление, тем не менее, в настоящее время именно депрессия — наиболее распространённое психическое расстройство. Ею страдает 10 % населения в возрасте старше 40 лет. Из них 2/3 — женщины. Среди лиц старше 65 лет депрессия встречается в три раза чаще. В некоторых случаях человек, страдающий депрессией, начинает злоупотреблять алкоголем (или иными препаратами, воздействующими на ЦНС), уходит «с головой» в работу.

16. Bambook

Bambook Persona non grata

Тому я й говорю, що робити, щоб її НЕ БУЛО, а не як боротися, коли вона є...
    Не за алгоритмом "є депресія - лікуємо роботою". А за алгоритмом - "багато працюємо - нема депресії".

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Просто в нас часто плутають депресію і поганий настрій. Причому плутають як ті, хто страждає від цього (скільки разів можна почути щось на кшталт "ах, мене начальник налаяв і в мене депресія!"), так і ті, хто намагається радити чи "лікувати" в побутових умовах.
    Від поганого або пригніченого настрою робота чи прогулянки чи зміна обстановки чи навіть смачна їжа помагає чудово. А от депресія вже потребує зовсім інших підходів

• Подобається Подобається x 4
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так якщо депресія від обстановки самої? Нащо ці поради для журналу "Космополітен"? Ви як той спаніель, якого погуляти вивели, гасає кругами - повні штани радості і неможливо спинити.
    Крім того в багатьох людей і від самої роботи депресія, бо вони змушені займатися справою, яка їм не по душі.

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Варто додати.що більшість українців відчувають навряд чи добровільно відвідають психіатра.

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ок. Беруся писати всяку бредятіну в яку більшість не вірить, але.......

Людина може багато шо змінити в свому житті і не лише завдяки якимось паранормальним силам чи явищам.
    Треба ставити перед собою цілі і іти до них (для початку хоть і звичайними методами, без допомоги всяких магів, карм, чакр і т.п.)
    Тепера про "позитив". Кажуть шо успішні люди мають сильне біополе. Ше кажуть шо спорт зміцнює біополе. Охотно вірю. Але якшо хтось в біополе не вірить то подивимося на то з іншого боку. Займаєшся спортом = менше хворієш = більше часу приділяєш справам (сімя, робота, бізнес, коханка) = фізично сильніший = гарніший = більше коханок :) = Пазітіф.

Спілкуваися з хорошими людьми. Ну та певне шо ліпше чим з поганими. Погані ж тобі западло несподіване зроблять, або ж розкажуть шо ти нічого не можеш і нічого не вартий. Хороші такого певне не скажуть, а навпаки підтримують мораньно. Чи передається тобі при цьому частина їх анергії? А яка власне різниця?

Про негатив. Ну якшо ви маєте в собі негатив то він може бути різний. Вам може здаватися шо все навколо погано (енебо сіре, вулиця грязна, робота погана і т.д.) Як результат ви не хочете гнуляти, не хочете працювати, не маєте можливості робити те що вам хочеться, не хочете жити, не живете (повноцінно). А так би пішли на природу, стибзили смачне яблоко, зїздили б на вихідні в Карпати і були б щасливі цілий тиждень (мінімум)
    Інший вид негативу - ви на когось злі і хочете зробити йому западло. Як результат - ви не маєте часу робити шось для себе бо робите шось погане для інших, ви наживаєте собі ворогів, інші теж вас не похвалять, ви помстилися, а толку? В вас всерівно нічого нема.

До чого я...... ? Аааа. не важно чи вірите ви в внутрішню енергію, біополе чакри, карми і таке інше. Навіть якшо все це дурня - ви всеодно нікуди не заїдете без гарного настрою, віри в себе і бажання змінити світ на краще.

а де твій аватар? :)