Допоможемо Зорянці Пророк

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем levandivka, 10 кві 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Peri

Peri Well-Known Member

• Подобається Подобається x 13
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тільки він? Шкода. Засипаний купою "звичайних дописів", залишився непоміченим..?
    А скільком людям, які шукають реальної допомоги, міг би прояснити ситуацію і допомогти ...

Це зле?
    Сумління Щєглови не лікують. У них інший профіль, не духівники.
    А що (гіпотетично) лікують - пояснити нікому?

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Якби не таке відношення,то Ромко і ділився б .А так на кожен його допис одержує чергову порцію іроніїї і сарказму.
    А до чого це тут? Це недоречно і жорстоко.

• Подобається Подобається x 8
  4. levandivka

І "хто за язик тягне"? :)
    На фейсбуці теж не знайшов ніц, що могло б прояснити ситуацію. Там що заважає, крім "оплесків"? Чия злюча іронія?

ЗІ: Роооомку! Злазьте, дядьку, з дуба. (с)
    Просвіти народ

5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я,доречі.вже описувала ситуацію і лікування в тому інституті.
    Зле!Тому що є яскравий приклад коли замість допомоги закидають тапками.

Я все рівно не розумію чого Ви добиваєтесь? Шоб він нічого не робив,щоб склав руки і чекав коли станеться найстрашніше?
    Ви можете йому конкретно дати інформацію,пораду куди йому звернутись,до кого,що робити?
    Може б комусь згодилася інформація деі куди Ви звертались зі своєю Оленкою?

• Подобається Подобається x 2
  6. levandivka

Допомоги у чому саме? Тицьніть лінком у "план дій".

Варто чітко розрізняти звернення по "очистки сумління" і зверннення по лікування.
    Сумління чистили у кількох духовних інстанціях. Перелік може бути довільним.
    Звернення по лікування мозку з відмерлою частиною кори теж може бути довільним, бо цього не виліковують ніде
    Єдині 2 місця, про які можу чітко сказати "най вас Бог від того боронить" - реанімація і полУклініка. Але згадка і детальний опис мало кому буде корисним: хто вляпався - і без того знає ці прокляті місця.

Маю сподівання прочитати, бодай про тактику, запропоновану Щегловими.

---------- Додано в 01:21 ---------- Попередній допис був написаний в 01:18 ----------

ІМХО, найстрашніше уже сталося. давно. І у Зорянки, і у Оленки, і у Вашої сестри. Зараз маємо уже наслідки.

ЗІ: не втрачайте, куме, сили... (с)

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

На початку нашого знайомства,я,дізнавшись про Оленку,пропонував тобі
    телефони закордонних і наших клінік.Радив ліки.
    Методики.Лікарів,до кого можна звернутись.
    Ти вирішив просидіти в кущах.
    Можливо,якби Зоряна була просто з ЗПР,але не настільки ннбезпечна,я б .еж опустив руки і плив б за течією.
    Але це вулкан,постійна небезпека і напруга.
    Для оточуючих і для нас.
    І...постійні приступи...багато років,дикий головний біль...щокіл
    ка годин.
    Я вісім років закидав листами всі значущі клініки світу,де лікують дітей з метаболічними,психічними,генетичними порушеннями,товкся лобом в стіну МОЗ,оббивав пороги наших світил,і "світил",начальників всіх рівнів.
    Так,були хибні кроки,але не помиляється лиш той,хто нічого не робить.
    Ми зняли діагноз,виставлений нашими "спеціалістами" і сотні інших.
    Дивитись на постійний біль своєї дитини,ховатись в лісі,щоб не було небезпееи оточуючим теж вічно не можна.
    Тому й шукаю.
    Доки є сили.
    Доки є хоч іскра надії...хоча б зняти цей біль і трохи адаптувати її в сві.і,де їй нема місця,взагалі НЕМА,окрім лісу,що викликає в тебе регіт....я буду шукати шляхи.
    Був Берсенєв,була Уляна Лущик.
    Були ще спроби,про які я й не згадував.
    І пошук.
    І надія.І надія.І надія.
    Щодо Щеглова.
    Так,його операції усішні в багатьох випадках епілепсій,післяінсультних загострень.Деяких видів мігрені.
    Ми поїхали по рекомендації жінки,якій він вилікував епілептичні напади - наслідок інсульту.
    10 років після його операцій в неї немає приступів.
    Так наш випвдок і Щеглова поставив в тупик.Та й лікарня не пристосована для ТАКИХ пацієнтів,як Зоряна.
    Та це був шанс і ми його використали.
    Щодо методик і соломинок.
    Сайт Щеглова є в неті.Там розписані методики лікуаання і все решта.
    І є номери телефонів.
    Кнопки в телєфоні набираються
    пальцями.
    Можна навіть з кнайпи набрати.
    Було б бажання.
    Чамайдани продають на Краківському.
    А білєти тре купляти за тиждень.
    Ото, бери прапор,в руки,барабан на
    шию,пакуй в чамайдан швінки,майтечки і гов в сталіцу.
    А,якщо тобі ходить вкотре роржпти...ну що ж...
    Про це сказано нижче.

---------- Додано в 09:35 ---------- Попередній допис був написаний в 09:31 ----------

Писати більш не хочу.
    Нерви я й без того має де діти.
    Писати,оглядаючись на плювки в спину,не хочу.
    Хто захоче зв'язатись- я в ФБ,на Острові,в,скайпі.
    Вдячний всім,хто переймається Зоряною.
    Але,тут писати не хочу.

• Подобається Подобається x 21
  8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

"На мій хлопський розум" що я особисто зрозуміла.
    З мережі:
    Многие соматические заболевания могут вести к насильственным формам поведения, вызывая расстройства личности или настроения, делирий или деменцию. Неврологические заболевания:
    Дементные состояния (например, болезни Альцгеймера, Пика, гидроцефалия).
    Синдромы нарушения мозгового кровообращения,
    Аноксическая энцефалопатия.
    Болезнь Вильсона.
    Инфекции ЦНС (сифилис, ВИЧ, herpes simplex, другие энцефалиты и менингиты).
    Опухоли, особенно височной и фронтальной доли.
    Рассеянный склероз.
    Болезнь Гентингтона. Травма головы. Болезнь Паркинсона. Системные заболевания, нарушающие функции ЦНС:
    Метаболические заболевания (например, гипогликемия, нарушение электролитного баланса).
    Токсические вещества (например, наркотики, алкоголь, тяжелые металлы, яды); Инфекционные заболеваниями.
    Витаминная недостаточность (витамин В12, фолиевая кислота, тиамин). Эндокринные нарушения (заболевания щитовидной железы, болезнь Кушинга). Печеночная и уремическая энцефалопатия. Острая интермиттирующая порфирия. Красная волчанка.
    http://www.medidea.ru/articles/559/114/

З опису процедури ендоваскулярної нейрорентгенохірургії:

Вмешательство в человеческий мозг (в прямом понимании!) всегда было и, очевидно, останется довольно сложным и рискованным делом. Поскольку может привести к непредвиденным последствиям. Здесь нельзя ошибиться ни на йоту. Наши врачи проникают в артерии головного мозга без трепанации черепа, через сосуды из других частей человеческого организма. Скажем, через сосуды рук, бедра или через сонную артерию. При помощи миниатюрного баллона-катетера, изготовленного в нашем же центре.

Таким образом врачи за 10—30 минут под местным (!) обезболиванием «разблокируют» мозговой сосуд, делавший невозможным кровообращение, что могло в любой момент привести к смерти больного. Но, конечно, не это прежде всего удивило ведущих нейрохирургов мира, имевших возможность побывать у нас в центре или принимать украинских коллег у себя дома в радиологических обществах. Ведь баллоно-катетерное устройство для глубокого проникновения в нервно-сосудистую систему используют и в других эндоваскулярных клиниках мира. Однако уникальность нашего варианта состоит в безопасном отделении баллонов от катетера и в той легкости, с которой баллон занимает нужное место, не причиняя вреда питающим сосудам. Баллон «соскальзывает» с полиэтиленового катетера плавно и мягко, не раздражая тончайшую аневризму и взаимосвязанные сосуды. «Процедура проходит гладко, как на шелковой ткани», — так отозвался о действиях наших медиков известный американский нейрохирург Г.Шмидек.

И самое главное — такая операция является наиболее высокоэффективной, относительно простой и малотравматической.
    http://zn.ua/articles/20227

• Подобається Подобається x 11
  9. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ромку, але чи знаєте, які саме ліки ввели? і який вони дають ефект?

10. levandivka

Файно, що озвався. Зле, що знову чорні.
    Не надто давно отримав пораду: "Не намагайся розмовляти з радіо. Воно нікого не чує".
    Але я продовжу(-ю).
    Все ж тече, все змінюється. (с)

У мене зараз 2 компи гудять у кімнаті. Прочитав твій допис, поніс горнятко від кави на кухню.
    А там... у розчиненому вікні на всю котушку лунає:
    Допоки сонце сяє,
    Поки вода тече,
    О-у-о надія є!
    Лиха біда минає
    Просто повір у це,
    О-у-о надія є!

Так от, на це співпадіння можна ніяк не реагувати, а можна посміхнутися. Не здивуюся, якщо комусь захочеться знайти у тому "чергове ржання над чужим горем". Це буде їх сприйняття, їх позиція. У мене позиція інша.

Є приказка, що голова спокою може не давати. І 9 років тому переконався у її правдивості. Викладаю історію тут, бо може бути корисною.

Саме пильності і нормального нормального психологічного стану забракло нам у 2002 р., щоб прийняти виважене рятівне рішення.
    Загнані були.
    І Ромко продовжує бути загнаним. :scratch_one-s_head:

ЗІ: анекдот "...раптом, війна, а я змучений..." прошу не приводити у аргумент :)))

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

Дякую за спробу, але...
    Мені йшлося про те, що
    Напевне, з Ромком відбувалася розмова "на цю конкретну хворобу (їхня версія діагнозу) ми, Щєглови і К, плануємо зробити наступне: (короткий перелік). Як наслідок проведених маніпуляцій сподіваємося на наступні зміни: (короткий перелік) "

Відверто кажучи, досі не прочитав, чим спричинено і які пропонуються способи подолання захворювання у Зоряни. Газетний "художній свист" до уваги не беру, шукав Ромкову версію.
    Не знайшов.
    Чи й не пробувалося сформулювати, бодай для себе і форумлян-помічників?

• Подобається Подобається x 13
  11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ромко писав (може й не писав.. але розповідав тим хто з ним спілкувався - це точно) що якраз в цьому випадку йому прямо казали, що гарантій ніяких немає що саме ті порушення, які видні на томограмі, спричиняють всю "цю конкретну хворобу" зі всіма її проявами - яку ще ніхто не зміг досі 100% діагностувати чому виникла і як називається
    (і в цьому відмінність Вашої ситуації, коли Ви точно знаєте коли і що відбулося з Вашою дитиною і її діагноз, напевне, теж знаєте - і ситуації Ромка, коли ніхто і досі не знає напевне, йде пошук - як у Хауса приблизно.. на що зреагує, що допоможе, хоча атрофія мозкових ділянок - останній діагноз, і може бути спільним у ваших ситуаціях - але виявляється по-різному у кожного хворого, від самого початку)

Початково план у Щеглова був такий (без конкретизації ліків які вводилися в місце порушення кровообігу, і які, до речі, вони не дуже хочуть в подробицях озвучувати, щоб потім ці авторські напрацьовані роками розробки, які дають високі результати, не скопіювали собі ті ж німці, поляки і інші):
    По ходу лікування, певно, доведеться трошки скоротити кількість тих операцій-процедур.. дуже важко то дається саме такій пацієнтці (і батькам), надто багато заспокійливих і снотворних. Але навіть і 70-80% всієї запланованої програми - це вже дуже добре. Ефект виявляється поступово. Як то кажуть - навіть палець заживає не одразу.

У Зоряни під час останніх обстежень діагностують атрофію певних ділянок мозку, і оці "промивання ліками" тих ділянок - один із шансів, одна з надій (дієвих, а не на словах) покращити їх стан - а значить, зняти болі і приступи агресії.
    Ромко цей шанс використовує - бо поки він ще є.

Останнє редагування: 30 чер 2011
    • Подобається Подобається x 17
  12. levandivka

І?
    Було? Не було?
    Що конвульсіум повідав?

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

І Ромко теж (для себе і нас, грішних) не має пояснення?

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

Дякую, це вже щось. Хоч і нагадує "боль снімітє, а опухоль оставьте".

А період, коли трапилася атрофія певних ділянок мозку не кажуть? давно то було?

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

В плані йдуть спочатку процедури (а вони ще тривають, сьогодні теж), потім - МРТ, ЕЕГ (ще попереду), потім консиліум, і вже потім - може - втручання, якщо погодиться Ромко і якщо кращої клініки і лікарів не знайде (чи не потягне).
    ..Ви такі питання ставите.. я таких подробиць не знаю і не думаю що це важливо тут в цій гілці з'ясовувати. Для нас, пересічних людей, ця інформація дасть хіба підґрунтя для здогадів що могло погіршити стан Зоряни і коли - чи тоді коли її посадили на дієту, чи коли давали ті або інші ліки, чи взагалі від початку від малого віку через будь-який запальний процес чи ускладнення.. чи хтозна з якої причини.. але найважливіше, щоб те, що видно на МРТ, допомогло лікарям обрати кращий спосіб (спробу) відновлення пошкоджених ділянок мозку.
    А якщо є інтерес до того, за якої давності порушення нейрохірурги "беруться" - я думаю, можна просто проконсультуватися та й спитати у них конкретно. Так краще, бо для кожного може бути індивідуальний підхід і інші обставини враховуватися.. я так думаю.

• Подобається Подобається x 6
  14. levandivka

Я ті питання Ромкові ставлю. Бо формулювання відповіді МОЖЕ допомогти думати, приймати виважене рішення на питання, які стоятимуть перед родиною Пророків.
    А нам, таким самим, "пересічним" - розуміти причинно-наслідковий зв'язок між хибним лікуванням та імовірністю подальших трагедій.
    Усі ми - люди. З кожним подібне може трапитися, якщо марнувати набутий досвід.
    І оцей досвід - найважливіше, а не МРТ. Бо досвід може врятувати людей від помилок/трагедій. МРТ - лише констатувати, з деякою вірогідністю.

Не сумніваюся, що БЕРУТЬся за любе. А потім "тупик" (с), "слєдующій! свободная касса!".
    І питання моє спрямоване на [povtor]формулювання відповіді МОЖЕ допомогти думати, приймати виважене рішення на питання, які стоятимуть... [/povtor]

Прочитавши історію "Щєглов і К", так не думаю. Бо якихось раптових змін між моментом "привозьте" і "тупик" із Зорянкою не зазначено. Усе тривало не день, не місяць, не рік. Чим/про що думали лікарі?

• Подобається Подобається x 1
  15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ви думаєте, вони горіли бажанням братися за такий важкий випадок?.. Як би не так. Це як у мене з моїми запчастинами на роботі: мені легше відмовитися вивозити за кордон на ремонт якусь оптику чи електроніку, бо мороки, нервів, часу і митних морських вузлів більше ніж доходу, я краще продам і завезу щось дешеве, простіше в митному оформленні - але не матиму тої гризоти... Почитайте Ромкові "тупик" (це у нього перша нормальна емоційна реакція на будь-які перешкоди) коли він писав що Щеглов відмовляє - на початку підготовки. Не вони його впрошували - а можна сказати, що він їх, братися за той випадок, коли не можна "блєснуть" ефектним моментальним одужанням, як, наприклад, коли є конкретний крововилив у конкретній судині внаслідок, припустимо, гематоми чи свіжої травми, його знімають - і вуаля, стан пацієнта одразу повертається до того який був до травми, моментальний красивий ефект, всі аплодують.
    Після вдалого видалення доброякісної пухлини мозку дівчині, яку я особисто знаю, я не можу огульно ганити все відділення і всю "Щеглов і К", вони у своїй царині свою справу роблять якісно. Бачать атрофію - роблять все, щоб відживити все що можливо, я не розумію в чому їх провина?..

Мені здається, Ви якось дуже упереджено ставитеся до медиків взагалі і до нейрохірургів зокрема.. тільки від нас залежить наше рішення - погоджуватися чи ні на ту чи іншу методику. Насильно ніхто не тягне і не вмовляє. Це до екстрасенсів можна ставитися ще з упередженням і великою недовірою, а хірургам я би особисто вклонялася денно і нощно. Якби не щелепно-лицьові дитячі хірурги, які моїй 6-місячній дитині видалили гемангіому верхньої губи (півтори години чаклували, 6 швів (!) на половинці губки 6-місячної дівчинки, і так що не потягнули жоден м"яз, абсолютно ніякої деформації ні одразу ні з віком (т-т-т), хоча пухлинка була вже не мала, і відвисала на слизовій - навіть у видимій частині - вже добре.. збільшувалася повільно але неупинно, хоча при народженні не було помітно нічого)
    Є випадки, коли ніхто крім хірургів не може допомогти. Хоча б за це їх варто поважати.. ІМХО.

• Подобається Подобається x 10
  16. levandivka

Звиняйте...
    Я можу думати (/придумувати/фантазувати/...) любе, доки в цій темі не написано б/м внятно, що діється насправді. І написано "з перших рук", а не з переказів. Не згідні?
    Не лише номери поверхів, з котрих "люди прибігали", а реальна достовірна інформація.
    Не сперечаюся. Є.
    І опис конкретного трудового подвигу Ви описали коротко і зрозуміло. Але не про Зорянку.
    Думаю, буде добре, якщо Ромко почне подавати саме таку. Мова ж про допомогу..?

ЗІ: подання ТАКої інфи благотворно впливає на змучену нервову систему, примушує зібрати до купки думки

Останнє редагування: 1 лип 2011
  17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Вимагати чогось, чого б нам хотілося, теж не випадає.
    "Маємо те що маємо".

Позаяк Ромко навряд чи найближчим часом сам напише - остання інформація з лікарні, яку дізналася зараз:
    тільки після оголошення Ромком намірів запросити на зйомки репортажу телепрограму, Щеглов змушений був конкретно висловити свою чітку відповідь і думку: на його думку вихід у ситуації Зоряни єдиний: резекція атрофованої частини мозку, яка "тисне" і призводить до спазмів і болів.
    .. дуже дивно що така думка прозвучала ще до повторних МРТ, виходить, висновки були зроблені тільки з криків Зоряни (що її не стає краще після "терапійного" лікування)?..

В будь-якому разі завтра нарешті Ромко з сім'єю повертається до Львова, всі дуже виснажені і мають набратися сил, поспостерігати у спокійній обстановці за станом Зоряни, яка дуже хоче додому і змучена тою лікарнею і лікуванням.. ну і думати як бути далі, пробувати їхати за кордон на обстеження/операцію якщо вона справді потрібна і якщо буде можливість зібрати кошти, чи щось інше.
    "Промивання ліками" не могло (по ідеї) зашкодити, це підтримка для мозкових ділянок (здорових чи тих які піддаються відновленню). А чи допомогло.. тільки час покаже.

• Подобається Подобається x 6
  18. levandivka

Є такий вираз... К бабкє-гадалкє нє ході!
    Дуже дивно, що така думка не прозвучала до отримання оплат за дорогі, проблемні для всіх та безсенсовні операції, якщо резекція не стоїть в плані маніпуляцій.
    Чи не ця думка була причиною відмови на початку перемовин? Були сподівання, що саме лише "промивання" оживить атрофований багато років тому і тривалий час "лікований" психотропами, мозок?

ЗІ: нагадую, є хороші методики і хороші лікарі. Анекдот про операції на горло "у гінекологічному кріслі" - класика опису їх майстерності. Але...
    Кашпіровський ще практикує? В якій країні?

Останнє редагування: 1 лип 2011
    • Подобається Подобається x 1
  19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

20. levandivka

Поясніть, людоньки.
    Чому не дійшло до "прямого втручання"? Не беруться? Бояться, що справа голосна, а наслідки непередбачувані?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)