Допоможемо Зорянці Пророк

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем levandivka, 10 кві 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. на цьому тижні ходитиму-колядуватиму по друзях (погода якраз і сприяє), такщо конвертик для Ясі передам:)
    актуальним залишається питання рахунку : небайдужі готові переводити на крихітку гроші...

• Подобається Подобається x 14
  2. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

можна відкрити мииттєву карту в приватбанку, процедура займає 30 хвилин, треба мати паспорт і ідентифікаційний
    Можна попереднбо зайти взяти усі документи пояснити ситуацію і заповнити то вдома та домовитися на певну годину коли привезете маму щоб було без черги (ми так домовлялися в сихівському відділенні , там дуже лояльний і хороший персонал)
    щодо організації допомоги то головне регцулярність подачі новин ( і бажано фото малечі :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ходили нині по лікарях...
    що і як покаже нейросонографія...

маємо діагноз: Недоношеність, гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС. Ніхто не бере на себе відповідальності сказати чим воно загрожує. Кажуть "час покаже".

В Ясі ще є мокротиння в носику, тепер ми їжу зригуємо через носик, і блюємо молоком. Нема нічого милішого за молочну суміш Фріссопре... Від молока відмовляється. Лікарі кажуть шо то тому, що перший харч який вона спробувала і був молочною сумішшю. Тої суміші шо Ясі підходить по Львову важко знайти... є в двох аптеках і періодично там закінчується. Пробувала давати Нутрілон, реакція така сама як на моє молоко (зригуємо все і кричимо до ранку). Накричала собі пупцеву грижу, нині хірург клеїв...
    з хороших новин: поправилася 3100гр (значть щось тай іде на користь... не все зригує)

з того що мене непокоїть, так то шо вона постійно здригується. От лежить собі спокійно а потім, як тіпнеться... Сподіваюся шо ше гіпертонус м*язів і воно пройде... (я багато всього списую на то що воно пройде... аж родичі зляться на мене)
    Я дуже просто дуже сильно вірю в то що моя дитина буде здоровою, розумною і щасливою Людиною.

• Подобається Подобається x 12
  4. Adriasia

ходили нині по лікарях...
    що і як покаже нейросонографія...

маємо діагноз: Недоношеність, гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС. Ніхто не бере на себе відповідальності сказати чим воно загрожує. Кажуть "час покаже".

В Ясі ще є мокротиння в носику, тепер ми їжу зригуємо через носик, і блюємо молоком. Нема нічого милішого за молочну суміш Фріссопре... Від молока відмовляється. Лікарі кажуть шо то тому, що перший харч який вона спробувала і був молочною сумішшю. Тої суміші шо Ясі підходить по Львову важко знайти... є в двох аптеках і періодично там закінчується. Пробувала давати Нутрілон, реакція така сама як на моє молоко (зригуємо все і кричимо до ранку). Накричала собі пупцеву грижу, нині хірург клеїв...
    з хороших новин: поправилася 3100гр (значть щось тай іде на користь... не все зригує)

з того що мене непокоїть, так то шо вона постійно здригується. От лежить собі спокійно а потім, як тіпнеться... Сподіваюся шо ше гіпертонус м*язів і воно пройде... (я багато всього списую на то що воно пройде... аж родичі зляться на мене)
    Я дуже просто дуже сильно вірю в то що моя дитина буде здоровою, розумною і щасливою Людиною.

Фото Ясі неодмінно покажу у понеділок 16,03,09 після хрестин (родичі у мене забобонні і материнських прав на свому рівні мене позбавлять коли покажу знимку раніше)

• Подобається Подобається x 3
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Любов до пляшки сама не пройде. Буде аж до твердої їжі, якщо не схаменетеся.

• Подобається Подобається x 5
  6. Adriasia

та я про то шо вона здригується... їмо ми з ложечки...

• Подобається Подобається x 1
  7. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Здригування недоношеної дитини не є чимось надзвичайним. Воно говорить про відносну незрілість нервової системи. Якогось спеціального медичного лікування не потребує.

Найкращим лікуванням є постійний контакт з матірю, її тепло і - грудне вигодовування. Без нього справи йтимуть значно повільніше і важче.
    Грудне вигодовування є єдиним ефективним лікуванням таких станів.

Жінок, у яких дійсно немає молока, практично не зустрічається. На то потрібна справді серйозна хвороба.
    Нехватка молока дійсно може зустрічатись на початку, та для того потрібне терпіння матері, дуже багато терпіння і праці з її боку і з боку оточення, бо часто самій жінці без допомоги не обійтись.

Крім того ціна і дефіцитність суміші не завжди корелює з її "ефективністю".

Але альтернативи грудному вигодовуванню - немає і далеко. Жодна найдорожча і найдефіцитніша суміш йому і в підмітки не піде.

На жаль, чи на щастя - це так воно є. І не інакше.

• Подобається Подобається x 11
  8. Adriasia

Проблема не у відсутності молока (ту проблему я здолала) а у ЗРИГУВАННІ МОЛОКА. і КРИЦІ після їжі молока. Я у дитинстві була переведена на штучне вигодовування через непереносимість чогось з того що містить молоко. Боюсь що у Ясі те саме. Просто мама не знала чого я зригую і кричу, а коли дал Малиша всі крики і зригування припинилися.
    Дуже не хочу аби мала їла молочну суміш... ЗНАЮ ЩО НЕМА ЛІПШОГО ЗА МОЛОКО, але... маю чимось її кормити. Вона навіть коли грудь смокце то кривиться... ніби там не молоко, а полин.

здригвання здригуванню рознь. Я також себе тішу, що нічого надзвичайного, чи звичайного чи взагалі будь-якого НЕМА... але... не є нормальним то шо дитина в сні просто перетіпується вся. Дуже сподіваюся шо то пройде.

• Подобається Подобається x 6
  9. Agaton

Agaton Well-Known Member

Маючі на увазі діагноз гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС. нейросонографія може не показати буквально нічого - бо і не туді дорога.

я вам навіть писав місяц тому:
    І далі це підтрумую.

1. Дитині потрібна діагностика тзв. спонтаничної (відрухової) моторики.

2. потрібна неврологічна реабілітація. Можна сказати, мов ЦНС мусить "навчитися" правління руховими функціами, котрих відсутність або неправільність є наслідком недоношення та / або гіпоксії.

Судячи по том, що ви вже втратили цілий місяц, підозрію, що нихто вам у Львові в тому не допоможе. Маєте можливість приїхати до Польщі або Чечії?

Адріано, про вашу дитину тре боротися, покі ще є час.
    Тарікафр - ви лікар, не - скоментуйте будь ласка, якщо можете.

• Подобається Подобається x 3
  10. TARIKAFR

Через інтернет неможливо судити, чи дитина дійсно непереносить молоко, чи вона вже відчула ложку, де непотрібно працювати і смоктати і відмовляється від грудей.
    Мої двоє дітей до 3х місяців мали такі коліки, що ми і ночі не спали. Та від грудного годування не відмовились і вже до 14 міс годували і жодних проблем. Більше - немаємо жодних проблем з хворобами і в розвитку значно випереджуємо ровесників. А було ду-у-у-уже важко.
    Порадив би звернутись до толкового педіатра, щоб розібрався в ситуації. Педіатра, що підтримує грудне вигодовування. Такого Вам можуть порадити і на форумі теж.
    Тут, чи я недобре висловився, чи Ви мене неправильно зрозуміли. Я ніколи не казав, що здригування є чимось незначним, банальним, тим, що "і так пройде".
    Повторюсь - тут мова іде про незрілість нервової системи і тим потрібно займатись, а не чекати, що само пройде. Бо воно само пройде за дуже довгий час і залишить якісь свої наслідки.
    Лікування - грудне годуванні і постійний контакт з дитинкою, дотики, розмови, усмішки до неї і приємна атмосфера оточуючого середовища є одним з визначальних факторів. Фаховий педіатр підкаже, чи потрібна ще якась спеціальна реабілітація. Але робота матері і оточення - завжди визначальні і жодний реабілітолог не зробить роботи за Вас. Його справа Вас зкорегувати, допомогти порадою.

Так воно є і жодних чудес тут нема.

Останнє редагування: 11 бер 2009
  11. Adriasia

Вибачте, за мою некомпетенстність в тому питанні, але шо то таке і де то діагнозують і який лікар?

Говорячи відверто, ні, але дуже би хотіла консультації фахівців. Одна з найвагоміших причин то є дорога. Боюся то мацьопство яке ше з якихось причин само себе не зігріває (кутаю в купу одягу і одіяльце і носик все рівно зимний, інколи мала аж щикати починає) брати у далеку дорогу. Та і фінанси на жаль не дозволять рипнутися... Тут думаю де на молочну суміш заробити (годую сумішшю не тому, що не маю молока чи не хочу годувати молоком, а тому що мала зригує молоко і кричить від нього).

12. Iriska

Iriska Well-Known Member

Шановний пораднику... Питання не втім, що мати не хоче годувати дитину власним молоком чи простоті його споживання дитиною з ложечки чи пляшечки, а в невприйнятті організмом дитини того самого чудового материнського молока. Це вже так... знаючи ситуацію і по простому... Щоб нарешті Вам було доступно зрозуміти, за небажанням читати попередні дописи. Несприйняття молока може бути спричинене навіть несприйняттям лактози, що є достатньо поширеним явищем на планеті.

13. TARIKAFR

Дякую дуже за інформацію. А то я не знав того. А галактозу в суміші переноситься, а материнську - ні? Чи суміші безгалактозні? Як Ви вже краєм вуха десь почули про несприйняття галактози, то воно як раз надзвичайно рідко буває при грудному годуванні. Мова не іде про алергію на молоко, що не одне і теж.
    Я посто думав, що чітко розібратись по інтернету в ситуації - річ важка. Дурний, видно, я.

А Ви тут все так просто і чітко розрулили. А ще в спорті і в політиці маєте бути сильні. Нє?

14. Iriska

Iriska Well-Known Member

1.Та нема за що!
    2. Мабуть... іноді важко сприймати правду...
    3. Мабуть, але то Ваші слова, а не мої, а я не по інету, а по реалі... Знаю Адрі вже пару років і знаю ситуацію в реалі.
    4. Майстер спорту по стрибках в воду, 3-х кратна чемпіонка України.
    5. Там більше мама бавиться... а я поки думаю...

Ніж язвити, краще б допомогли знайти де суміш вказану вище купити...

15. TARIKAFR

А я думав, що Ви розумієтесь в тому, про що говорите?! :)

А серйозно? Вихід один - знайти час знайти доброго педіатра, а у Львові то не буде величезна проблема.
    Інакше результат буде точно таким, коли педіатр буде радити, як стрибати у воду, щоб стати з-хкратним чемпіоном.
    І це вже без жартів.

• Подобається Подобається x 9
  16. Iriska

Iriska Well-Known Member

Тобто реально, Ви радите щоб дитина голодувала поки знайдеться хороший педіатр? Без жартів... Ви або дуже впертий, або самовпевнений або просто реально ніколи не були жінкою... Або все в купі... Якщо дитина не їсть маминого, то не помирати ж їй з голоду поки таки спроби повернути до ГВ повернуться хорошим результатом?
    І я знаю про що говорю, сама мала таку ж пораду, от благо мене не нервували такі порадники. Доречі, жінці, мамі, яка і так в розпачі від такої ситуації - Ваші слова як кіл в серце.

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Велике "прохання" до форумлян:
    1. Не влізати в гризню на рівному місці. (оно нікому не поможе)
    2. Не влізати в дискусії про біологічні конфлікти з молоком матері (є окрема гілка)
    3. Не влізати в обговорення ГВ (є хороша окрема гілка на ДП).

А Адріасю прошу форумний час віддати саме гілці про ГВ. Читати, читати, читати і ДІЯТИ в напрямку налагодження ГВ замість пошуку кашки.
    Жоден педіатр за Вас, Адріасе, цього не зробить.

• Подобається Подобається x 12
  18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Андріасю, у мене доношена дитина, але зригувала так, що в мене п"ятки були в молоці, далеко не чайну ложку:). А кричить від молока швидше за все, тому що в таких мацьоп газики, а Ви щось з"їсте, тай їй йде не так. Просто в мене було те саме, але дитина нормально росла і набирала вагу. Погодували і носити стовпчиком до свого животика притулили, і газики пройдуть. Ми так і спали, до 2,5 місяців, мала на моєму животику. Інакше вона просиналася і плакала, але ми то вже переросли:)

• Подобається Подобається x 7
  19. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Моя дитина якийсь час була на гідролізаті АЛФАРЕ, як попробувати, гидота страшна але вона її їла з радісттю а от мамине молоко не дуже хтіла.
    аю на увазі не те що "ГВ і нічого іншого" , але у вашому випадку справа не лише в ГВ.
    Адже кормлення грудьми то не лише безперебійна фабрика, а й тактильний контак, позитивні емоції, підігрів дитини і багато іншого.
    Кажу як мама дитинки яку прийшлось дуже жовго реабілітувати після родової травми і наступного лікування.
    В нас був і парез кінцівок і ішемічне ураження і непереносимість молока і проблеми з ферментами і стерелізований кишківник і купа купа всього іншого.
    Так ось що я вам скажу . Доктори звичайно мудрі люди і ім треба вірити і слухатися проте мати природа теж не дурна інакше б людство не вижило

Те що у дитини можуть бути коліки- цілком реально кишківник звикає до їжі а оскільки були медикаменти то все іде з запізненням і реакція більш сильна ніж була б якби усе було вчасно і без втручань. Навідь якщо так іне вдасться привчити дитину до грудей, то все одно корміть взявши на руки так ніби грудьми, слінг тут найкращий варіант, як тільки почне сідати носіть вертикально на будрі (правимо розведення), якщо потрібна буде масажистка маякніть, є дуже хорошо з неврології на орлика, на парез за два курсипо 15 сеансів зняла, а ручки висіли як тряпочки

потрібна допомога.
    Хто знає контакти нормального хірурга на Орлика маякніть , дитина другий день з підозрою на апендицит до сих пір не знать він не він, УЗД так і не зробили (забули про нас :sad: )
    лежимо Орлика 1 Хірургія, 1 Палата, мій телефон 8-05043071-88
    в інтернеті буду завтра по обяді, прошу контакти кидити СМС

Останнє редагування модератором: 11 бер 2009
  20. Max_

Max_ кл. москаль

Блин, это ж не игрушки ! Тем более картина должна быть довольно характерная. Что за больница нафиг, если вопрос диагноза, тем более такого, решается через форум ?!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)