Допоможемо Зорянці Пророк

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем levandivka, 10 кві 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Agaton

Agaton Well-Known Member

Можу вам знайти вірогідних спеціялистів, але тільки
    у Польщі:
    Вроцлав, Г.Сілеся (Забже, Водзіслав), Варшава, Ополе, Нови Сонч
    або у Чехіі
    - передусім Оломоуц на Моравє
    Про Німеччину навіть не кажу, бо кошти просто кошмарні

I ще ... до усього того потрібна на жаль віза :sad:

Ну, то покі що знайшов таку статтю - мабуть встигнете прочитати... Artykył Rozwój ruchowy niemowlęcia

• Подобається Подобається x 6
  2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Взагалі-то гліцин :). У нашому випадку - масажі і танакан (рослинний препарат). Шкодую тільки, що не потрапили до нього на прийом раніше: дитина як з десятої вечора починала верещати, так до третьої ночі і не замовкала, і ще потім зривалася кожну годину, а педіатри доказували, що то вона ніч і день переплутала. Підняли вище узголів"я ліжечка - стала спати нормально, хіба що загнати до ліжка раніше 12 ночі навіть зараз нереально (і то прогрес: до двох років кукала до 2-3, але хоч не кричала). Зараз їй вже 5 років. Кладемо раніше - буде лежати і говорити до полуночі, яка би вимучена не була. :) Сова... :dntknw:

А що стосується діагностики, то ми перевіряли малу в районі Вітовського (здається, тут). Там на голівку чіпляють якісь електроди (нічого страшного, хіба що змащують їх липким гелем, потім треба змивати), проводять якісь виміри і будують графіки, на основі яких роблять висновки про проблеми. Метод не має нічого спільного з т.з. "комп"ютерною діагностикою". Записуватись треба було наперед.

Останнє редагування: 17 лют 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Маю хорошу новину - Андріася з Йоанкою вдома, і на разі (дай Бог і надалі) все чудово!

Правда, Андріася зараз без інтернету...

• Подобається Подобається x 20
  4. Daisy

Daisy Well-Known Member

Справді новина хороша, надіюсь що все буде добре:give_rose:

• Подобається Подобається x 10
  5. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Повинно бути все добре!!! Вони і так натерпілися чимало. А що до інтернету, то трохи од нас відпочине.
    Хто підтримує зв'язок передавайте привіт Адріасі, хай цьомкає за нас доню. Хай ростуть великі та здорові!

• Подобається Подобається x 11
  6. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Уря.
    ДОМА!!! Нарешті.
    Пра маю купу проблєм. Вночі ми не спали. Носик забивається так глибоко шо не дістати... пробую відсмоктувати пипеткою - толку НОЛЬ. Дитина кричить і не має чим дихати. Чи то я така безолаберна? Чи то я просто не знаю як і шо? Лікарі кажуть отими конськими такими штуками відсмоктувати, а воно навіть в носа не влазиться... не щоб з глибини мокротиння і слиз дістати (наслідки годування через зонд)... Какати почала зеленим... хз чого (а лікар каже "ніц страшного, незначний дизбактеріоз"....
    Я думала шо буде не так страшно і складно. Домашні взагалі бояться до малої підійти ... Молоко в мене кудись зникло...

Але найважливіше це те, що ми дома, а труднощі ми здолаємо :)

Форуляни, ще раз хочу подякувати ВАМ за допомогу та підтримку.

• Подобається Подобається x 24
  7. Un.Known

Андріанко, не знаю, про яку конську штуку ти говориш, але нам дуже допомагало отаке (див.фото)

Якщо є у тебе таке - обов"язково спробуй. Нема - шукай в аптеках. Не знайдеш - привезу.

• Подобається Подобається x 8
  8. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Це точно мокротиння і слиз? Можливо, це через сухість в квартирі? Так у діток буває. Пробуйте класти мокрі рушники на батерею, щоб зволожувалось повітря.

• Подобається Подобається x 9
  9. Дана

Дана Well-Known Member

Адріяся, моя доця народилася на 34-35 тижні тож деякий досвід маю, Саме головне. годувати грудьми, будіть її пропонуйте груди, носіть постійно і давайте груди, лежіть по пів дня з нею і годуйте, кишкова флора відновиться, вона ще маленька, їй потрібне добре годування. Соня моя мала прблеми з нервами, була гіперзбуджена, але невропатолог сказав нам так - чим більше часу будете проводити з дитиною, тим скоріше вона по розвитку дожене ровесників, бо ще не був її час прийти на світ, вона ще мала грітися в животику, тому ви маєте бути максимально з нею. Їла вона спочатку погано і істерики в неї були, мені було дуже важко, не знаю як доня а я втратила тоді час реальності, я не знала чи ранок зараз чи день, чи вечір. Але то фігня всьо проходить, и це пройшло.
    Сопельки витягувала відсмоктувачем,така гумова грушка з двома наконечниками, але то треба мати трохи вправності, як би то вам показати - дитинку кладете на ліву руку, і притискаєте до грудей, правою наконечник трубочки вставляєте в ніс(перед цим гумовий шар зжимаєте) далі наконечник в ніс і відпускаєте, і знову так само. Ще Соні добре соплі відходили коли я її носила вниз личком( Дитинку животиком кладете собі на руку, личко має бути десь в районі вашого ліктя.) і гойдаєте її взад вперед, соплі так добре витікають, а підросте і буде тримати голівку то просто на животик викладати.
    І ще я зробила собі з матеріалу шарф щось на подобі слінгу і весь час носила доцю на собі, і на свій живіт голеньку викладала, зверху накривала одіяльцем і так вона спала( то коли вона дуже верещала).

• Подобається Подобається x 30
  10. Un.Known

А нам це зовсім не допомагало :sad: особливо, якщо мокротиння було дуже густе.

А це допомагає і дотепер заспокоїтись, коли Мартинові недобре, то хоче аби я лягла, а потім вмощується на мені як котик (це при вазі 25 кілограм)

Я погоджуюсь з Даною, Андріанко, що у вашому випадку треба забути про те, що дитину не тре носити на руцях - вона зараз заслуговує і потребує дуже багато уваги і тепла. Така природа - мала вона ще бути в тобі, то хоч якось їй це треба компенсувати....

• Подобається Подобається x 9
  11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Добре допомагає сік буряка закапати в носик і покласти дитинку на животик, витікає все саме.так мама робила і нам і Оленці

• Подобається Подобається x 10
  12. Дана

Дана Well-Known Member

Молоко не зникло, воно притаїлося,;) але то ніц, ви його витягнете. Я вбила собі в голову одне - Моя дитина недоношена, і так як я хочу поскоріше її витягнути з цього стану мушу навчитися її годувати, годувала насильно, не хотіла з грудей, годувала з ложечки, по пару капель мого молока але вона його отримувала, а далі ми навчилися з дитиною розуміти одна одну. А на рахунок домашніх, то в мене було так що коли моя сестра побачила Соню перший раз( при виписці з лікарня) то розплакалася бо не чекала що вона може бути така маленька.:blush: А співробітниці коли прийшла на відвідини то взагалі боялася взяти на руки і крикнула - Ой а вона рухається,:))) Соня вже тоді була дівка мала пару тижнів :mocking:

• Подобається Подобається x 18
  13. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Adriasia, Дана добре радить. Я бачила колись програму про догляд за недоношеними дітками, це називалось "кенгурування".

в неті є статті на цю тему, наприклад http://mamamia.by/forum/viewtopic.php?p=239, не знаю на жаль, на скільки практичними є їхні поради, тут би мав хтось розказати, показати і помогти, але я особисто не знаю нікого, хто б мав який-небуть в цьому досвід.

14. Nata

Nata Well-Known Member

Лаваццо, про метод кенгуру Таня Яремко писала на ДП і якщо я не помиляюся, то Адріасі теж розповідала :).

• Подобається Подобається x 3
  15. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

Адріасю, а ви купаєте дитинку? зазвичай всі кірочки і сопельки файно виходять у ванні або після ванни ви зможете їх легко почистити.

На дизбактеріоз - один лік, ваше молочко, тут уже писали.

Зрештою то тільки перший день коли ви вдома разом, цілодобове годування/носіння на руках і вже через тиждень ви побачите результати! Ви зумієте всі труднощі подолати, форумляни допоможуть, хоча б порадою.

• Подобається Подобається x 13
  16. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

зараз буду кидати тапками в ІНВУ. нас туди направила невропатолог з Чорнобильської, ніби там краще дивляться, бо на чорнобильській таких малих дітей не зможуть оглянути (ми потім цікавилися. зможуть, за попереднім записом).

Владу тоді було майже 3 роки, він все розумів але говорив тільки пару слів, логопед нам натякнула що в малого аутизм і ми кинулися по лікарях.

Ми зайшли в кабінет, без всякої адаптації дитину силою посадили на крісло, вже під крик начіпили на голову шапочку з електродами, Влад проплакав всю процедуру, так злякався що змокрів весь. В результаті нам сказаи, що працює менше половини мозку, ми запізнилися мінімум на 2 роки, що ми робили стільки часу??? тепер вже незворотні зміни ... дитина наша неконтрольована, псіхічна, не реагує на звертанння і т.п.

Потім ми провіряли слух (в Чорнобильській п-ці) то там така чудова лікар, декілька хвилин просто поговорила з дитиною, дала йому звикнути, і він виконав всі команди, дав зробити повне обстеження.

прийшли ми до невропатолога з тим обстеженням, вона картину описала не так чорно, аутизм зняла, але назначила купу ліків (дуже сурйозних). + сказала кожен місяць в ту ІНВУ їздити на ЕЕГ, щоб дивитися як реагує мозок.

І ще такий маленький нюансик, направляючому лікарю в ІНВІ ставлять "+" за кожного хворого, думаю % отримують.

З.І. в нас зараз 2 педіатри, в одної ми лікуєм кашлі/соплі і ін. побутову дрібідєнь... дуже цінуєм її, бо навіть коли в малих була Т39-40 протягом 4 днів, вона не назначила антибіотик, підтримала лікування чаями/травами...

і друга, в якої ми лікували Влада. Без лікування не обійшлося, але це було тільки 2 препарати, найпростіші, до кінця курсу лік. у Влада разів в 10 збільшився словниковий запас, змінилася поведінка, сон. Вона ж нам і розказала, що в 3 роки ЕЕГ, МРТ зарано робити (з нашою проблемою), а УЗ мозку вже запізно, бо тім"ячко заросло.

Для чого така довга розповідь... не повторюйте моїх помилок, не всі платні клініки хороші (тут вам вирішувати), думайте якого лікаря обрати... бо ми, батьки, несем відповідальність за все що дитині даєм і НЕ даєм

• Подобається Подобається x 14
  17. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Дякую Олю, шукала... не знайшла. Привозь :)

Так точно. Це подразнення від зонтика і мокрі рушники не помагають

Їсти вона хоче в час який привчили її в лікарні і їсти хоче тільки кашу. Молоко навіть з бутилочки випльовує і хоть її стріляй.
    Носитися на руках вона також не хоче... Нагодували кашою, потримали "стовпчиком", і покладіть в ліжечко... і не чіпайте. Таке бачення в моєї дитини. В мами на животі спимо... але поки не стане жарко. Води боїмося.

Дивна вона... молока не хоче... на руках носитися не хоче... Вот що означає лікарня і режим... Треба вчити дитину бути дитиною.

• Подобається Подобається x 17
  18. Багіра

Багіра Well-Known Member

а пробувати півкаші-півгрудного і потихеньку на грудне перейти...?! хоча я вже вибавляла діток вродині і знаю, що їх тяжко "надурити":)

• Подобається Подобається x 1
  19. Ольга

Ольга Well-Known Member

Adriasia, думаю саме час попросити когось з дівчат, аби Вас проконсультував на тему повернення на ГВ (на ДП є або Ксані, або Яремко...)

20. Un.Known

І не встидайся запитувати, з пологами нам не вживлюють довідник з педіатрії! :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)