Допоможемо Зорянці Пророк

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем levandivka, 10 кві 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Перепрошую, а можна перевести?будь ласка:)

• Подобається Подобається x 2
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

А той во файний хлоп, Юрек з Вроцлавя, позичил ноутбоок, щоб Ромко взагалі мав на чом дописувати коли був у Польщі :)

• Подобається Подобається x 22
  3. Alias

Хіповий дядечко:)

• Подобається Подобається x 5
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Вітаю всіх
    (..........)
    Ваш Заєць.
    :)

• Подобається Подобається x 4
  5. Alias

Ладно...промовчу.....:ireful:

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Привіт усім
    Наші львівські друзі вже повернулися додому. Хочу від їх імені подякувати усім, хто нам допоміг, дуже допоміг...

Пройдені у Вроцлаві обстеження виявили, що дитина окрім усіх інших проблем, пов’язаними із прогресуючою хворобою (невідомого характеру поки – найімовірніше метаболічного...), має також епілепсію. Очевидно, це спричинило додаткові обмеження розвитку.
    Окрім неврологічної терапії Зорянка перейшла цикл психологічної терапії. Це вдалося реалізувати завдяки тому, що ми знайшли російськомовного психолога і батьки, і дитина також, дуже добре розуміють російську (хоч удома нею й не розмовляють).
    Заняття з психологом виявилися настільки ж важливими, як фармакологічна терапія, оскільки запізнення в розвитку дівчинку, на жаль, дуже велике.

Отже, які плани після повернення:
    - Нова фармакотерапія. Знову ліки, інші, які страхування, на жаль, не покриває і треба платити за них повну ціну;
    - Заняття з психологом. Роман і Люба будуть змушені знайти спеціялістів, які би допомогли працювати з дитиною. Це не буде легко, бо така форма в Україні тільки починає розвиватися;
    - Продовження пошуків джерела хвороби, що спричинила руйнування нервової системи та епілепсію... Тут польські можливості остаточно закінчилися. Залишається пошук за кордоном. Завдяки Вашій допомозі, ми зараз готуємо перші матеріяли англійською та німецькою мовами.

Ще раз дякую,
    Ваш Заєць

---------
    якщо щось не так, прошу не гніватися, робила нашвидкуруч. щойно...
    а я на роботі :ninja:

Останнє редагування: 31 жов 2008
    • Подобається Подобається x 14
  7. Alias

Велике дякую, Лілю.Це була не просто цікавість....Мої батьки вже 7 років борються з епілепсією сестри.Нажаль, хвороба дуже страшна і лікуванню майже не піддається...

• Подобається Подобається x 14
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зоряна помалу втишується...
    ліки,таки почали діяти...
    Але є друга проблема..
    Вона зараз в "Джерелі".
    Яке Катерина -сьвєт Чумаченко після свого візиту вирішила облагодіяти...перевівши його("Джерело") на державне підпорядкування.
    А,держава наша,почала опускати цей заклад нижче плінтусу,пхати носа всюди,куди слід і не слід.Скорочують штати,обрізають все,що можна...
    Коротше...як в нас всюди...
    Діти важкі,потрібен догляд,а наша Зоряна взагалі потребує окремого вихователя...
    Знайшли..
    Вчора каже...що в них скорочення...
    на 8 дітей,важких дітей...по штату один вихователь...
    Черговий раз пересвідчуюсь,що крім недолугої медицини,в нас недолуге все...

• Подобається Подобається x 25
  9. Alias

На Лф дійсно чудові люди готові прийти на допомогу тим, хто попав у якусь біду або просто скрутне становище.До чого я?
    Сьогодні прийшла мені смс -ка від Нірванки у якій вона просила подякувати нашій ЛІлі .
    Всі в курсі , що у нашої Нірванки зараз важке матеріальне становище, сидять без грошей.А Ліля взяла та й вислала їй:)
    У Нірванки ще й інет мають відключити...криза...:sad:
    А також передає всім форумлянам вітання.

• Подобається Подобається x 23
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ми домовилися, що то безстрокова і безвідсоткова позика. :)
    Дякую Аліяс. Нірванці теж вітання!

Останнє редагування: 17 лис 2008
    • Подобається Подобається x 23
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую Іринко, дякую Лілю!! :) Ви собі не уявляєте яке це щастя мати підтримку! Як матеріальну, так і моральну. З нетом розминулись на 2 год. Його відключили за годину до того, як ми отримали Ліліні гроші і не встигли заплатити.. Така іронія. Тому довелось ще й штраф платити за те, що нас перепідключали. От так от..
    Але зараз все добре, я онлайн, в холодильнику є що пожувати, клієнти почали даватись чути, певно в ближчі дні станемо на ноги.
    Моя знайома Магда попросила одного фотографа, щоб дозволив мені прийти в його студію і подивитись як відбувається фотографуння в студії. А він запропонував мені придумати щось цікаве з Магдою і прийти її в студії пофотографувати! Задарма!! І ще він мені поможе, бо йому подобаються мої роботи!! :radist: Щастя згадало про мене і життя знову прекрасне! :dance:

• Подобається Подобається x 26
  12. Alias

Ну от і добре, що все так вирішується.:)
    У всіх бувають негаразди і дуже важливо коли поряд з тобою є люди . які завжди прийдуть на допомогу, не залишать тебе сам-на сам з своїми проблемами.
    А ще залежить ЯКА ТИ ЛЮДИНА...таке й оточення, нє?;)

• Подобається Подобається x 13
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вже 200 разів переконалась - в світі все циклічне - все вертається і зрівноважується. Одна людина зробить тоді зле, а друга добре. Комусь добро зробиш, а потім тобі теж допоможуть.. В житті нам трапляються янголи в особах інших людей, які протягують нам руку. І це просто дивовижно! :) Світ знову фарбується в кольорове, навіть коли за вікном похмуро-сіро.. Це так файно! :)

• Подобається Подобається x 21
  14. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Пане Ромко, я перепрошую, що офтоплю у вашій темі, просто більше ніяка не підходить.
    У мене питання (попросили купити ліки в Німеччині, а вони продаються тільки по рецепту.): чи можна купити у Німечині ліки за нашим рецептом (перекладеним і завіреним)?

15. Romko

Можна...
    Психотропи і нейротопи ми брали...за нашими рецептами в Польщі.

• Подобається Подобається x 2
  16. Chortenia

А рецепт брали наш чи перекладали?

П.С. Ліки від епілептичних судом (наскільки я зрозуміла)

17. Romko

наш...
    але,щоб назва ліків була латинкою..

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм... в принципі так...
    Справа є ще в цінах.
    Усе залежить від того, чи оті ліки підлягають так звані рефундації (як наслідку медичного страховання) чи ні. Якщо прідлягають, ціна для інозємця може бути набагато вища ніж для страхованого громадянина Польщі.

Але якщо йде дійсно про справжні психотропи - справа вже не є так простою. Існує багато обмеженії та спеціяльні рецепти. (н.п. Невротоп не рахується в тому сенсі до психотропів...)

У Німечині...
    … намагаюсь як найскоріше дізнатися – дам чути через кілька днів...

Напишить будь ласка яких точно ліків ви шукаєте...

• Подобається Подобається x 7
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

У Польщі навіть не кожна аптека продасть ліки на наш рецепт. Зазвичай виясняють в старших аптекарів, або просто не продають, щоб не було проблем. Але я знайшла аптеку, де продавали без проблем.
    Була лише проблема з купівлею ліків не польського виробництва (Натагідра просила вияснити за якісь ліки для онкології). Щоб купити такі ліки на укр. рецепт, потрібно було його перекласти, а також подати перекладені документи від лікуючого лікаря та іншого лікаря-свідка, які б пояснили для чого і кому потрібні ці ліки. Ці всі документи подаються у міністерство здоров'я Польщі і отримується дозвіл на купівля ліків із-за кордону. Я цю процедуру не проходила.

• Подобається Подобається x 3
  20. Chortenia

suxilep

Чекатиму на інформацію. :give_rose:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)