Я колись ходив по різних лікарях зі своєю проблемою, то тоді у моєму випадку вони поза очі об*ирали один одного. Якщо між ними конкуренція, то тоді вони - вороги.
Я не можу пригадати випадки, коли б в Україні за халатність засудили якигось лікарів. "Доктор Пі" - це виняток, але він навіть не мав медичного диплома. Але на Заході халатних лікарів дуже ефективно притягують до цивільної та кримінальної відповідальності.
Одна проблема в тому, що в Україні відсутня нормальна судова система, і через це громадянин не може суді захистити свої права. До поки в Україні не буде нормального суду, який є в правових державах, доти ніхто не зможе притягнути шахраїв від медицини, психології та інших послуг до відповідальності в судовому порядку. Друга проблема в тому, що немає законодавства, яке би в обов'язковому порядку зобов'язувало лікарів, психологів та інших спеціалістів детально документувати ( протоколювати ) всі свої послуги та видавати копії таких документів на руки відвідувачам. Без таких документів дуже важко довести в суді обставини недобропорядності того чи іншого спеціаліста. Незважаючи на те, що я пишу баян , реформи судової системи та медицини в Україні майже не відбуваються. Виникає таке враження, що переважній більшості політиків ці теми є нецікавими. Якби вони тими питаннями так переймалися, як, наприклад, колись відомий проросійський політик Колісніченко ( який сам писав тексти законів ) статусом мов в Україні, то ці проблеми вже давно могли би вирішитися.
Але якщо б справді Федоришин міг дати якісь цінні поради якомусь клієнту, які б реально допомогли людині в їй специфічній ситуації, то, я вважаю, потрачені гроші на таку допомогу психолога не пропали б даром. Може інші клієнти залишаються задоволені його консультаціями?
Хай всім, Вибачте, що перериваю дискусію. Хочу звернутись з банальнім запитанням - порадьте будь-ласка психотерапевта у Львові. Потрібен саме психотерапевт, а не психолог і не психіатр. Приблизній опис проблеми - тривожний зациклений невротичний розлад, дереалізация/деперсоналізация. Переглядав каталоги психотерапевтів у Львові - їх там десятки. Наскільки я розумію, психотерапевти - це як лотерея, де не можна вибирати випадковим чином. Тому буду дуже вдячний порадам і відгукам з власного досвіду. Або якщо мене просто зорієнтують - як і де найкраще підібрати лікаря. ПС. Вибачте, якщо помилився темою. Тема "Пошук лікаря" напівмертва, а аналогічних тем тут не знайшов. Дякую.
@Latana Royal, краще, ніж зовсім нічого. Серед знайомих і видимих людей проконсультуватись з цього питання в мене немає можливості.
Якщо я розумію все правильно, Вам потрібен лікар, який призначить відповідне медикаментозне лікування?
Шукайте психотерапевта, який практикує когнітивно-поведінкову терапію (КПТ), та уникайте психоаналітиків. Якщо у вас тривожний зациклений невротичний розлад, дереалізация/деперсоналізация, як ви написали, то, використовуючи тільки психотерапію, без тривалого декількамісячного прийому сучасних СІЗЗС - антидепресантів ( плюс можливо ще деякі інші препарати ) ваш розлад не подолати.
Я читав дописи людей, що мають/мали проблему, аналогічну до моєї. Крім того - є безліч статей на цю тему. З цього всього об'єму інформації я зрозумів, що це дійсно лікується комплексно, як правильно зазначив @Slav - психотерапія плюс медикаменти. Тому саме так - потрібен спеціаліст, що знається і на медикаментозному лікуванні. І от - не знаю, як правильно підібрати лікаря. Сиджу, порпаюсь в списках, а вибрати, до кого піти, не можу Дякую, візьму до уваги. Хоча, я це вже і сам зрозумів
Можна було би шукати когось у Львівській обласній психіатричній лікарні, але там є такі "спеціалісти", які вам будуть пробувати впихувати психоаналіз, особливо якщо відчують, що у вас є гроші. Якщо нікого не зможете знайти у Львові, то загляньте на цей сайт: Лечение депрессии, неврозов, страхов и т.д . У будь-якому випадку на цьому сайті зібрано море інформації щодо лікування неврозів, деперсоналізації-дереалізації.
Але автор сайту знаходиться в Німеччині. Я порекоментував цей сайт Лечение депрессии, неврозов, страхов и т.д, не дивлячись чи рунет, чи не рунет, тільки тому, що на цьому сайті зібрано багато інформації щодо лікування неврозів та інших пограничних розладів. Якщо когось цікавить український сайт, то можна запропонувати цей сайт: Новости украинской психиатрии — полнотекстовые научные публикации , хоча більшість публікацій на ньому викладені російською мовою і не стосуються лікування неврозів та інших пограничних розладів.
Від однієї думки про перспективу бути пацієнтом на "кульпарі", мені вже стає весело Та і сама атмосфера психлікарні як держустанови, стояння в чергах в її коридорах, ризик бути побаченим там кимось із знайомих якось не налаштовують на позитивний лад. Тим більше знову ж таки - там працює багато лікарів, і кого з них вибрати - невідомо. Наскільки мені вдалося нагуглити - серед спеціалістів з "кульпару" варто звернути увагу на Ростислава Гривула і Богдана Кулика? За посилання на сайти дякую. Але я в такому стані, з якого самого себе, просто читаючи інтернет, вже витягнути неможливо. Все ж таки потрібна допомога ззовні. На першому сайті можна отримати консультацію по Скайпу. Досить цікаво. Якщо нікого не знайду у Львові, то спробую.
Є ще психоневрологічний диспансер і кабінет психіатра у кожній поліклініці. Але невідомо на кого там можна натрапити щодо компетентності. Взагалі, хто вам поставив ваш діагноз? Ви написали, що у вас зациклений невротичний розлад. Напевно ви мали наувазі невроз нав'язливих станів ( обсесивно-компульсивний розлад )? Питаюся, оскільки я не зустрічав такого діагнозу з назвою "зациклений невротичний розлад", але зміст назви цього тривожного розладу дуже нагадує невроз нав'язливих станів ( обсесивно-компульсивний розлад ). Крім тих сайтів, я можу ще викласти посилання на книги. Правда невідомо чи у вас буде бажання їх проглядати. В будь-якому випадку вам прийдеться, окрім інших препаратів, приймати якісь сучасні СІЗЗС-антидепресанти. Які фактори, якщо це не таємниця, спричинили цей розлад? Треба вияснити їх природу і зробити все можливе, щоб їх усунути, щоб вони не повторювалися у вашому житті. Якщо ваш розлад тягнеться вже дуже багато років, то лікування також буде тривалим. Можливо підтримуючі дози препаратів прийдеться приймати протягом багатьох років. Якщо пошук лікаря займе у вас багато часу, то лікування ви би вже могли почати, приймаючи СІЗЗС-антидепресант есциталопрам ( селектра, ципралекс та інші назви ) за схемою: 2. 5 мг - 7 днів, 5 мг - 7 днів, 10 мг - 7 днів, 15 мг - 2-4 тижні, і далі - 20 мг . Можна приймати значно дешевший, але трохи гірший СІЗЗС-антидепресант флувоксетин ( прозак ) замість есциталопраму. Треба починати прийом антидепресанту з малих доз, щоб менше було побічних ефектів, і з певним часом прийому антидепресанту в малих дозах доводити його дозу до рекомендованої величини. Антидепресанти вам може виписати сімейний лікар. До речі, медикаментозне лікування тривожних розладів - це основне лікування. Психотерапію застосовують на фоні лікування антидепресантами після тривалого часу прийому антидепресантів, коли вже значно зменшена невротична симпоматика.
@Slav можна запитатись - звідки така обізнаність? Ви також психотерапевт? Якщо так, то чи можете когось порадити? Це я своїми словами написав. Діагноз мені ніхто не ставив, оскільки ще ні в кого не був на прийомі. Медицинською мовою це напевно так і називається, як ви написали - обсесивно-компульсивний розлад. Дуже довго описувати Якщо я почну це все тут писати - це перетвориться в онлайн-консультацію і засмітить форум Саме тому я і шукаю грамотного спеціаліста, якому це можна розповісти на особистому прийомі. Розлад триває відносно недовго - декілька місяців. За поради щодо препаратів дуже дякую. Я обов'язково їх врахую, коли буду співставляти рекомендації, отримані з різних місць, на етапі остаточного прийняття рішення щодо лікування. Але просто так починати пити антидепресанти на основі одного коменту з інтернету трошки страшно - це не аспірин і застуда, і з мозком краще не жартувати Тут я буду впевненіше себе почувати після реального візиту до лікаря. Але за корисну інформацію дуже вдячний. І все ж таки - я досі не отримав жодної поради на рахунок лікаря. Невже у Львові з цим так туго? Йти наосліп до першого, що попався, категорично не хочеться. Чи є якійсь сайт з каталогом лікарів і відгуками/рейтингами? Гугл нічого, вартого уваги, не знаходить
Я не психотерапевт, але так обставини склалися, що мені прийшлося частково в цих питаннях самому розібратися. Я не знаю, саме кого у Львові можна порадити. Якщо вже до когось будете йти, то все-рівно його погугліть - можливо щодо нього вже є в інтернеті якась інформація. Чесно кажучи, в мене загалом низька думка щодо львівських медиків, хоча деколи попадаються справді компетентні та порядні спеціалісти. Ви правильно міркуєте, що треба шукати саме кваліфікованого спеціаліста, бо займатися самолікуванням - це брати відповідальність на себе за наслідки такого лікування. Крім того, треба уточнити діагноз, що може зробити тільки кваліфікований спеціаліст. Я вам тільки дав рекомендації щодо антидепресантів, які найчастіше приймають при тривожних розладах, про що можна взнати з численних джерел і з цього сайту, який я виклав вище.