@Мих, а чого вибір дівчини пав саме на цю людину? То була одна консультація? І скільки така "допомога" дівчині коштувала?
просто шукали психолога і "знайшли". То була одна консультація. Доречі, це вже був за кількістю третій, або четвертий психолог. І що цікаво. Всі психологи мали один і той самий тест, який, доречі є в "конактах". Таке враження, що наші супер психологи черпають знання у соц мережі "Контакти". Федоришин не був вийнятком. Він теж пройшовся по тих самих тестах. Про ціну не скажу - не знаю. Хіба при нагоді виясню.
Наприклад, ним дуже зручно розводити дурників на гроші. І коли що- завжди можна зняти з себе відповідальність: "то не я наврочив, то доля показала"
пригадалося: якось в одному з дитячих колективів зіткнулись з дівчинкою, якій батьки дали ім'я з назви рун. Пани психологи, як гадаєте, чи має такий вчинок батьків якесь особливе значення та вплив на долю дитини, чи ім'я Йера таке ж саме, як Олена, або Маруся, тільки трохи незвичне?
Якщо справді ваша знайома відвідувала Федоришина і він їй не допоміг, то вона має право вимагати від нього повернення грошей. Сам Федоришин в цій гілці форуму розказував, що він наче може повернути гроші, якщо клієнт залишився незадоволений його послугами. Я не знаю, як це виглядає в реальності, тому я написав, що він НАЧЕ, відповідно до його розповіді, може повернути гроші. Перечитайте мої попередні дискусії з Федоришином, де він про це розказував. Здається на цій сторінці Федоришин повідомив, що незадоволена його послугами людина при певних умовах може відмовитися від оплати його послуг: Допомога психолога?... Правда невідомо, як це вирішується у випадках, коли вже людина встигла заплатити гроші. Загалом, я хочу сказати, що я уявляю собі роль психолога як консультанта або психотерапевта. Якщо психолог виступає в ролі консультанта, то він інформує, роз'яснює клієнту як йому поводити себе в різних ситуаціях. Цю інформацію самому можна взнати з відповідної літератури. А щоб бути добрим психотерапевтом, то для цього треба ще мати певний талант. Це моє суб'єктивне уялення про роль психолога. Якщо в людини є якийсь серйозний психічний розлад, як, наприклад, посттравматичний стресовий розлад ( ПТСР ) чи депресія, то йому обов'язково треба йти до психіатра. У випадках наявності психічних розладів тільки один психолог мало що може допомогти. Хочу наголосити, що це моя суб'єктивна думка. Я дуже сумніваюсь, що такими методами, які застосовує Федоришин для терапії депресій та неврозів, він може допомогти більшості своїх клієнтів. Хоча я не виключаю випадків, коли для когось з клієнтів такі методи виявилися ефективними. Дихальні вправи, які пропонує Федоришин, дають можливість людині до певної міри розслабитись, але тільки єдиними дихальними вправами, я вважаю, майже неможливо в переважній більшості випадків позбутися таких серйозних психічних розладів як депресія чи невроз. Що загалом стосується непорядності лікарів, психологів та інших спеціалістів, то у Львові дуже часто можна натрапити на випадки, коли з людей витягують гроші, але ніякої реальної допомоги від відвідування таких "спеціалістів" вони не отримують. Навіть може скластися враження, також дуже суб'єктивне, що професійних, чесних, порядних спеціалістів є навіть менше ніж всяких шахраїв, які тільки думають, якби витягнути з людини гроші. І дуже часто таке буває, що навіть самий чесний, порядний та професійний спеціаліст не може реально допомогти людині. Його чесні та професійні зусилля не дають відповідного результату. І в такому випадку людині може здатися, що в неї просто витягнули гроші і зовсім не допомогли.
Але в правових державах шахраїв відносно легко притягнути до відповідальності. Особливо легко притягнути до відповідальності шахраїв від медицини та психології. Через те спеціалісти в правових державах не дозволяють собі людям "втирати" якісь свої неефективні методи терапії лише з метою, щоб витягнути з людей гроші. А в нас так часто трапляється, що вам будуть будь-що обіцяти, будь-які вам бажані результати, аби тільки вас задурити, щоб ви до них ходили і платили їм гроші.
Знаєте, у чесних і порядних - воно якось інакше все виглядає. Якось, ми з малою дитиною забігались по лікарях. Їй приписували хронічних бронхіт, призначали антибіотики, які не допомагали, тоді призначали інші... Я схаменулась, не довго думаючи, поміркувала, попитала людей і пішла в приватну дитячу поліклініку. Там лікар уважно подивився дитину, послухав скарги, а потім пояснив, що немає там нічого хронічного, тим паче бронхіту, а просто дитина весь час хапає новий респіраторний вірус, слизова трахеї не встигає загоїтись, тому новий кашель нашаровується на старий. Дав рекомендацію як полегшити дихання, пом'якшити повітря в приміщені, та прискорити зцілення від трахеїту, ну і ще декілька порад, якими я користуюсь вже близько семи років. Коли розмова закінчилась і настала мить виписувати квитанцію на оплату консультації, лікар сказав: "Мені ні за шо з Вас брати гроші, бо у дитини лікувати нічого. Вам тільки потрібно виключити деякі речі." Розумієте, він не став пихато надувати щоки показуючи серйозність своїх зусиль, навіть не намагався вигадувати купу коштовних аналізів, щоб лише потім сказати "все добре". Він просто відразу сказав, що нічим не допоможе (хоча насправді допоміг більше ніж купа інших за весь час і ми після того забули, що таке ходити по лікарнях), бо як такої хвороби немає. Тепер відчуваєте різницю між чесністю, порядністю, професійністю та їх відсутністю? Мушу додати, що ті педіатри (їх двоє товаришів) відомі на все місто і мають шалену популярність, але не завдяки тому, що вони себе розкручують у контактах та ще десь у соц.мережах, або на форумах. Ніколи ніде не зустрічала, щоб вони десь в інтернетах себе розхвалювали. На консультацію до них черга на 3-4 тижні, не дивлячись на немаленьку ціну. Та й відгуки вони не просять про себе писати, бо то зайве. Відгуки біжать поперед них, поміж людей.
А отут просто. Тре платити не за лікування, а за результат. Або лікар має попередити: можу лікувати, але якщо нема результату - така сума, а буде - інша.
Факт. Такої кругової поруки, яка є в лікарів - нема більше НІДЕ. Наводжу приклад : якось п"яний дохтір напав на барменшу (бо щось йому не сподобалося) - подряпав її, нічого аж такого страшного, але... Привезли його в приймальний покій на освідкування. В папері - тверезий. Хоча там будь кому з першого погляду було ясно, що п"янючий в дим...