Мих., не в церкві справа. Як Левко напише про нашу церкву і священників, то взагалі сумно стане. Ми говоримо про Левка. Прочитайте його дописи від початку до кінця. Явно переважаюча кількість дописів, які абсолютно нічого поганого не кажуть про Ісуса Христа і про Бога взагалі, а навпаки прославляють Його Ім'я. Зрештою, чому Левко має думати так, як думаємо ми? Десь в чомусь він по-іншому формулює свою думку, але наскільки я бачу, суть його думки співпадає з моєю. Я не можу постійно всіх заперечувати, бо не є релігійним критиком і не вважаю себе непомильним.
Останній раз він сказав, що тільки накладає руки на хворого, а зцілює Бог. Тут важко щось заперечити... . Та й взагалі з питанням зцілення не так просто, як воно здається. Тому, щоб не завести когось в блуд, краще промовчу. Кожен поступає так, як велить йому серце та сумління, а Бог розбереться. Одна справа коли явно видно, що "картьожник", чи ворожбит, інша справа, коли це подобає на правильну практику... .
Бог зцілює автоматично я так зрозумів. Без молитв та звернень. Достатньо Левкові покласти руки. Нє, ну цікаво. Мене цікавить процес просто. Нічого особистого.
Якщо Левко в думках постійно перебуває в молитві, а тим більше усвідомлює і відчуває, що в Його серці живе Ісус Христос, то чому би ні. Якщо людина просякнута вірою завдяки щоденному зверненню до Бога, то вірю, що вона здатна випромінювати Божу Благодать на все оточуюче, навіть якщо мовчатиме. Не потрібно бути великим гуру, щоб відчути, яка енергія йде від доброї людини, а яка від злої. Мих., свячена вода теж нічого не говорить, але зцілює людину. Крім того в Біблії є місце, де згадується про зцілення іншими освяченими речами. Все, що освячується в Дусі Святому завдяки вірі, несе в собі Божу Благодать .
- Поясніть, а що таке парапсихологія? - А це коли заходиш до психолога в кабінет, а їх там двоє. (В усякому разі, це вже щось інше, ніж наука)
Ну не знаю. Мені то більше нагадує намагання покерувати Богом. Поклав руки на хворого, Бог мусить лікувати, бо останнє слово за тим, хто поклав руки, а не за Богом (з тверджень Левка). Для мене то є духовний самообман. Можна себе насилувати будь-якою думкою і вкінці кінців вірити в це. Можна почитати в Письмі, що в Царство Небесне потраплять ті, хто народився згори і на підставі цього переконати самого себе: я народився згори. Це ж не так вже й важко. Он Свідки Є. відкрили колись Біблію і прочитали: "ви є свідки Мої..." і подумали: а чого б ні? От вони і свідки, бо так самі себе назвали і так самі собі внушили. Де є правда? Де момент момент істини! Слідкую за дописами, нічого не додаючи. Людина каже: Я народився згори, в мені живе Ісус. Лікую не я, лікує Ісус. Останнє слово не за Богом, а за мною. Ну вибачте, хочу запитати: в тобі живе Ісус? Ісус в Гетсиманському саду каже: "хай буде воля Твоя", звертаючись до Отця. Ісус вчить молитву Отченаш: "Хай буде воля Твоя". Левко стверджує (не я придумав) хай буде воля Твоя, крім в питаннях зцілення. Це Ісус говорить, який живе у Левкові? Я перепрошую, що так глибоко залізаю, може. Але тут має бути якась точність і повинна бути істина. Я розумію людську природу. Людина хоче бути велика в чужих очах, свідомо/підсвідомо хоче слави. Ну хоч трішки, щоб там десь люди шептали: О, він може таке, що ого! Ну ж хочеться... То є прелесті. Так називають це. Зразу скажу, мова тут йде не про Левка. Я б хотів поговорити про це, як про явище. Кожен з нас може помилятися. Але є питання дрібні, а є принципові. Особисто я б не ризикнув лікуватися у цілителя, який стверджує, що останнє слово за ним, які б хороші і приємні речі б він не говорив до того. Я б не хотів йти до психолога, який бавиться картами Оракл, Таро...
У тих, хто увірує, будуть такі знамення: іменем Моїм будуть виганяти демонів, говоритимуть мовами новими, братимуть змій, а коли смертоносне щось вип’ють – не зашкодить їм, накладатимуть руки на хворих – і ті будуть здорові» (Мр. 16. 15 – 18). 17. ДИВА, ЯКІ ТВОРИВ ІСУС ХРИСТОС... А то вже дурість і гординя внаслідок нерозуміння процесу, який відбувається в зціленні. Поділ сфер впливу, це не мудро.... . Я думаю, що він зрозумів свою помилку. Так, на початку такої роботи це є, але з часом воно втрачає свою актуальність і в подальшому бажання слави відходить на задній план або відсутнє взагалі. Підтримую повністю, тому що якщо останнє слово за ним, то він нічого не отримає від "Першоджерела", значить не отримає і клієнт. А то взагалі нема про шо говорити. Все буде добре, якщо на перший план ставити Бога і не згадувати про своє "Я". Про своє "Я" кожен говоритиме на Божому Суді, де він пояснить якою силою зцілював людей і хто його уповноважив на це.
Dzeko, Біблія для християнина і є одним із живих кутків. Вам щось не дає спокою, коли бачите цитати з Біблії? Цитати з Біблії можна використовувати в будь-якій темі, чи це правилами заборонено? П.С. Чому у Вас стільки агресії та злості. Шо би де не писали, Вам завжди щось не подобається... .
По-моєму це вам тут категорично не подобається особа одного психолога. І вам не подобається моє зауваження. Чому вам все не подобається?
Чому ? Як проти особи, я не маю нічого проти, навпаки досить гарно виглядає. Мені не подобаються тільки методи його роботи. Стосовно Вашого зауваження мені не подобалось тому, що вважаю наведена цитату з Біблії в цій відповіді, на мою думку, була доречною, на відміну від Вашого зауваження.
Я теж вважаю свої висловлювання доречними. Наче консультант, а так погано розбираєтесь в людях. Кожен говорить "Чому тобі все не подобається", а потім іде і пів-дня пише що йому шось не подобається.В офтоп не ставлю, бо це якраз і питання психології, а не кількамісячне обговорення Ігора Федоришина. Якшо ви не вважаєте цю людину професіоналом, то просто не звертайте на нього уваги, а так самі ж створюєте ажіотаж.
Я ж не можу себе бачити зі сторони. Колись було все нормально, може хто шо поробив... . Шось не подумав. Візьму до уваги!
Якщо люди йдуть купляти якісь послуги, то вони повинні спочатку взнати, за що саме вони будуть платити гроші. Наприклад, якщо людина йде купляти в магазин якусь річ, предмет чи продукт, то вона повинна сама для себе вияснити, що саме вона збирається купляти. Існують закони які захищають права споживача. Відповідно до цих законів, споживач має право на інформацію щодо продуктів та послуг. Що стосується послуг психолога, то також існує певна нормативна база, яка регулює надання психологічних послуг. Ось на сайті асоціації психологів України є такі внутрішні нормативні акти: Витяги із статуту - Асоціація Психологів України Етичний кодекс психолога - Асоціація Психологів України Керівництво з компетентної практики консультування та психотерапії - Асоціація Психологів України Якщо людина звертається до психолога, то психолог зобов'язаний чесно все розказати людині, які саме послуги вона може очікувати від психолога. Я не думаю, що люди в більшості такі тупі, що не знають різниці між психіатром, психологом та парапсихологом. Правда, мені суб'єктивно видається дуже дивним те, що психолог також одночасно може практикувати парапсихологію. Це питання також можна вияснити, якщо звернутись в асоціацію психологів України та проглянути відповідні нормативні документи. Я не збираюся тут захишати Федоришина, але я вас закликаю до конструктивної критики, яка базується на фактах, а не на плітках. Я хочу направити обговорення психологічної практики Федоришина в якесь конструктивне русло. Нехай ця людина, як консультувалася у Федоришина і залишилася незадоволеною його послугами, сама прийде на форум і про все чесно розкаже. Нехай ця людина залише свій відгук на цих сайтах, де збираються відгуки про Федоришина.
Слав, те, що ви пишите - це баян чистої води. Людина, яка йде до психолога, знає, що чекати від людини, яка є психологом. Ви йдете до зубного лікаря, ви знаєте які послуги він надає. Так от. Людина йде до психолога, сподіваючись на психологічну допомогу, а психолог сексуальний збочинець. Він вам про це ніколи не скаже. На його сайті про це нема. І що? Правильно, хай психолог візьме довідку в психдиспансері, що він не збочинець. Хай принесе довідку, що він не належить до сатанинської церкви. То ви хотіли сказати? А це взагалі тупо. А ви подумали про цю людину, хоть краєчком розуму? Ви подумали про те, що цій людині гидко про це говорити? От зробив хірург погано операцію. Хай зробить ще раз, щоб ми побачили, чи то дійсно так.... і на тій самій людині.
Якщо психолог - сексуальний збоченець, то його збоченську діяльність можна задокументувати за допомогою скритої відеокамери та магнітофона і пізніше притягнути його до відповідальності. Також людина може прийти на консультацію ще зі своїм родичем чи другом, який буде свідком збоченської діяльності такого психолога. Він пізніше зможе підтвердити в суді дії цього психолога. Ця людина, як відвідувала Федоришина, буде анонімно розказувати про його консультації. Ніхто не буде вимагати від неї називати своє ім'я та прізвище. В противному випадку, як ви думаєте далі критикувати Федоришина? За допомогою пліток на форумі?
анекдот. якраз при свідках він виявить свої збочення. ви вгадали. я вже не говорю про те, що до зубного лікаря, чи до іншого тре ходити з камерою.
Слав, ви нічого не зрозуміли. Ви можете зрозуміти, що підійти до дівчини і сказати: ану ще раз розкажи про це. Я не є психолог, але заставляти підлітка, щоб вона тут то все описувала - то вже неетично і не коректно. Я не хочу ні в чому звинувачувати Федоришина. Кожен сам відповість за своє. Я просто привів випадок з життя і все. Може його дивні розповіді про коней і про секс є коректні? Хай народ розсудить. Я не збираюся звинувачувати Федоришина. Єдине, що до себе можу сказати: я б десятою дорогою обходив психологів, які користуються картами таро, всякими гадальними засобами. Я б не хотів, щоб хтось мені залазив у підсвідомість зі своїми брудними черевиками. Мені це противно. І наслідки можуть бути досить неприємні. Так, Федоришин цього не скриває, але міг би і попереджати перед тим, як проводити свої сеанси, мов я не лише психолог, я займаюся тим і тим, чи вам таке підходить. Це ж не складно.