Відповідь дипломованого психолога... . Пане Ігоре, Ви можете "по каналах" "здобути освіту", винайняти приміщення, зробити собі рекламу, але розуму, а тим більше мудрості Вам ніхто не дасть. Рекомендую Вам "засісти на дно" і зайнятись собою. Коли прийде час і Ви відчуєте, що Вам стало встидно за все, що Ви говорили і писали, можете сміло починати роботу психолога, тим більше диплом у Вас вже є... .
Давайте краще обговоріть методи, які застосовує Федоришин для допомоги своїм клієнтам, чим обговорювати самого Федоришина. Так виглядає, що ви атакуєте його особисто, його персону, бо він вам чимось не сподобався, або про нього десь кимось поширились якісь плітки. Щоб бути об'єктивним, то треба чесно сказати, що в самого найкращого лікаря чи психолога можуть бути пацієнти, клієнти, які можуть бути незадоволені його роботою. Інша справа, якщо вже таких пацієнтів, клієнтів накопичилось дуже багато...
Найбільше вбиває обман. - Ти християнин? - так, я - християнин: двічі приймав участь в битві екстрасенсів!
Ви так захоплені.. емм... підспівуванням фед0рішину, що не помітили, що саме його методи викликають недовіру і сумніви, а також ствердження про те, що пан взагалі здатен комусь допомогти як психолог. Чи може то Ваш заробіток -піарити горе-психолога?
Якщо Ви уважно читали мої дописи в цій та інших темах, то мали би помітити, що я дуже поставив під сумнів його метод щодо ефективності терапії депресій та неврозів за допомогою дихальних вправ. Хоча це моя суб'єктивна думка, до якої я прийшов, вивчаючи методи лікування депресій та неврозів з відповідної літератури.
А чому не Федоришина? Якраз аналізуючи Федоринина, як спеціаліста, ми можемо зробити висновок про його метод. Людина має вищу психологічну освіту, а в своїй практиці використовує карти Таро і оракул. То так навчають в університеті Франка? А ціни які ? Десять чоловік прийняв і 5тис. в кишені. Психолог повинен в першу чергу бути людиною душі. Якщо пенсіонер отримує 1200 грн. та потребує допомоги психолога, то хіба це йому під силу? Такі, як Федоришин - це самі звичайні аферисти, які сами толком ні в чому поняття не мають, але намагаються навчати інших. Через таких горе-психологів люди зневіряються в психології, як науці, бо бачуть її "результати", не розуміючи, що не психологія винувата, а ті, хто прикриваються нею. Так, як деякі християни розчаровуються в церкві, бо багато священників далеко не священники. І тут згоден. Якщо людина працює з Богом і має добрі результати від тої роботи, то вона ніколи не поїде на битву екстрасенсів, бо їй немає сенсу "тестувати Бога", адже все, чого вона досягає -це завдяки Богові. Як кажуть в народі, яким ти був, таким ти і залишишся... . Я чомусь подумав, що Ви пане Федоришин, поставивши відмітку "зе бест", погодились з моєю порадою, але бачу, що це просто чергове виявлення дитячої наївності та єхидності. Те, що бальки допомагали і допомагають Вам надалі, довго не триватиме. Рано, чи пізно Ви залишитесь один-на-один з собою та обманутими людьми. Навіть не хочу співчувати Вашій подальшій кар'єрі, бо висновків не робите ніяких... .
Це тому, що Ви з точки зору психологічного аналізу намагаєтесь зрозуміти методи фед0рішина, який нахапавсь дечого з парапсихології і навіть окультизму. Деякими дихальними вправами можна ввести людину в стан трансу, можна визвати істерику, аба заспокоїти... Але то так небеспечно практикувати бездозвідному вчителю, бо людина може на завжди залишитись "з привітом". Саме тому популістський настрій горе-психолога лякає. Бо судячи з його висловлювань і діяльності для нього головним є не стан людини, а власний піар і гроші
Суцільна відмороженість У середу прочитав і поставив оцінку, а в суботу відповів, аби тільки шось ляпнути та посилання на свій сайт вигуляти
Що є в тому всьому небезпечного... Шукає собі людина психолога. Звичайного психолога. Знаходить Федоришина, який себе позиціонує психологом. Йде людина до нього раз, другий, пятий, а потім дізнається, що він не просто психолог, а по суті відьмак. Парапсихологія, карти і всяка інша нечисть. Нормальний християнин таке обходить десятою дорогою, а тут натрапляє на вовка в овечій шкурі. Я думаю, Федоришин зразу повинен говорити чим він займається, щоб людина знала до кого вона прийшла і чи можна такому довірятися.
Не скаже, бо жінка з хати вижене. На 1,5 тис гривень в місяць утримувати сім'ю у Львові проблематично. Хоч якщо він з Калуша, то там міг би більше заробляти, адже там його всі знають. Наприклад, я працюю по місцю народження та проживання. Причин виїзджати не бачу, хоч серйозні пропозиції періодично поступають. Вдома є вдома, я тут виріс, всі мене знають, а десь потрібно все починати спочатку, на що потратиться ще кілька років. Правда карти в житті не кидав і навіть не міг б подумати про таке, про оракул лише читав, але сенсу в ньому не бачу.
Вдома, свої, за такі афери по 500 грн за штуку - можуть і пику натовкти. А у великому місті всі чужі і більш зальотних, то ж воно й простіше в офігенного чаклуна гратись
Федоришин не скриває того, що він є ТАКОЖ парапсихологом, він чесно позиціонує себе і парапсихологом. А що таке парапсихологія - знає майже кожна розвинута людина. Якщо ви йдете до ясновидця, то очевидно знаєте, що можете від нього чекати. І таж сама ситуація у випадку, коли ви йдете до парапсихолога. Мені здається, що різні ясновидці, ворожки це також своєрідні парапсихологи. Є люди, які їм щиро вірять, і через це вони можуть допомогти цим людям. Але якщо людина не вірить у якісь надприродні явища та не вірить ясновидцям, ворожкам та парапсихологам, то, очевидно, їй не варто користуватися їхніми послугами. Важливо, щоб Федоришин чесно своїм клієнтам розказував чи в даному сеансі відвідування він застосовує психологію чи парапсихологію. А от уявіть собі, що ви йдете до лікаря-психіатра з науковим ступенем і очікуєте від нього сучасних, наукових та ефективних методів лікування психічних розладів, а він вам пропонує психоаналіз, який не належить до класу сучасних, наукових та ефективних методів лікування психічних розладів для переважної більшості пацієнтів. І цей лікар не розказує чесно вам ваш діагноз та не розказує вам, що він пропонує психоаналіз в якості терапії, а просто називає свій метод терапії - психотерапією, і це при тому, що різновидів психотерапій є більше десятка.
В тому то і справа. Людина шукає психолога. Федоришин психолог? Так. І що далі? А далі він повинен пацієнту сказати: я займаюся ще тим-то і тим-то. Пацієнту незручно питати: а ви карти таро розкладаєте? а парапсихологією займатеся? Погодьтеся, то не коректно. Федоришин не скриває, я згоден, але треба, щоб він про це розповів кожному, хто до нього звертається.
В інтернеті Федоришин рекламує себе і парапсихологом. А ви знаєте чи на вивісці у нього в кабінеті написано, що він є також парапсихолог? Якщо спеціаліст про себе і про свої методи чесно та відкрито розказує, то до нього не може бути жодних претензій. Важливо, щоб клієнт про все знав і все розумів, тобто знав, що можна сподіватися від такого спеціаліста та які результати можна очікувати від його методів.
Не всі люди знають різницю між психологом та парапсихологом. Більшість людей взагалі плутають психолога з психіатром. Коли людина заходить в приміщення, де все обставлено в офісному варіанті, в неї й гадки немає, що може бути щось не так. Та він навіть і ним не є... . Є такий персонаж в українській літературі - Пилип по верхах Хапайко.
Можна не обманювати, а просто змовчати. Або говорити одне, а робити інше. От запитай Левка: хто лікує, чи згідно Божих законів - все нормально: і згідно законів і Бог лікує. Тобто що хочеш - те й почуєш. А потім шок: "в процесі лікування я не звертаюся до Бога, натомість розмовляю з хворобою".
Так, я теж так думав, але потім передумав. Мих., скажу чесно, у всякому разі на мою думку, Левко високодуховна і порядна людина. Може він щось іноді й не так пояснив, якби хотів, але в нього відчувається серйозний духовний потенціал. Він живе з Богом. Помилки ми всі допускаємо, але не всі робимо висновки.
Левко Левком... духовний... хороший... хай Господь оцінить. А як же пацієнти? Яка користь від цього? Я читав з сайту Левкової церкви відгуки зцілень. Так там одна цьоця описує, що лікувала там щось, я вже не пригадую, чи вилікувала, але у неї не було зуба. І тут раз і обнаружила, що у неї в роті виріс новий зуб!!! А коли та цьоця подивилася у дзеркало, то виявилось, що зуб, який виріс - золотий. Не знаю... шо тут сказати. Чи сміятися, чи плакати від радості. Але отаке зцілення.