Допомога психолога?...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Viola, 11 жов 2007.

1. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Та ні, не закінчиться... Хоча б тому, що в моєму випадку консультація триває аж 1,5 год. (90 хв.), замість традиціних 45-60 хв. (найбільш поширена тривалість консультації психолога, чи сеансу психотерапії в психотерапевта у Львові). 1,5 год. – більш ніж достаньо, щоб дізнатися про суть проблеми клієнта, а також для того, щоб як мінімум частково пропрацювати його проблемну ситацію, чи здійснити корекцію психологічного стану. А фразу: "Я більше сюди не прийду" поки чути не доводилося)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну й не дивно, бо в очі хто вам скаже? А моя сусідка так і сказала після ваших 90 хв.(тут час немає значення)

от корекція і дала зворотній ефект.

• Смішно Смішно x 1
  3. Igor Fedoryshyn

Мих, не будьте в ролі "спорченого телефону" (донька переказала мамі - мама переказала сусіду і т.д.). Я пам'ятаю всі Ваші закиди з цього приводу... те, про що Ви писали в попередніх повідомленнях немає нічого спільного з реальністю!

• Смішно Смішно x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що немає спільного? Я сам розмовляв з донькою. Я її сам підвозив до вас.

Я розумію, що це антиреклама для вас, але що було, те було.

5. Igor Fedoryshyn

В даному випадку Ви маєте суттєву первагу... Згідно професійної етики психолога я не маю жодного права розказувати те, що було, ні тут на формі, ні в будь-якому іншому місці)
    А доречі, куди підвозили — на Лазаренка, 2?

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Смішно Смішно x 2
  7. Hase

Hase зайчик

Слав, ви звертайтеся найкраще до психіатра, психолог для зовсім інших парафій і загалом повинен співпрацювати тісно з психиатром. Здебільшого такі речі можна підтримувати медикаментозно, але це вам може сказати лише справжній лікар.
    Крім того, позбутися депресій і особливо психозу, практично неможливо, його можна лише тримати під контролем.

8. Slav

Slav Well-Known Member

Дякую вам за інформацію, але мені це відомо з різних джерел, деякі з яких я виклав на цьому форумі. Пробеми в мого родича.

Останнє редагування: 20 січ 2015
  9. Slav

Slav Well-Known Member

Невже людина, яка сумлінно виконує ваші інструкції, може позбутися неврозу чи депресії тільки після 2-4 відвідувань? Протягом якого інтервалу часу? Чи ця людина повинна ще виконувати якесь домашнє завдання (у вигляді якигось вправ, процедур), яке ви їй задасьте?

Останнє редагування: 20 січ 2015
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні. То бічна вулиці, яка веде від Кульпарківської - до С. Бандери по правій стороні.

11. Igor Fedoryshyn

Так, людина, яка сумлінно виконує мої інструкції та рекомнендації позбувається неврозу чи депресії після 2-4 відвідувань! Термін: це відбувається від одного до кількох тижнів. При цьому без домашнього завдання ніяк, адже воно напряму пов’язане із внутрішньою роботою над собою. А працювати над собою потрібно не лише тоді, коли є проблеми зі здоров’ям, чи інші труднощі в житті.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ого! швидко!

13. Slav

Slav Well-Known Member

А скільки годин і в які дні людина зобов'язана виконувати домашнє завдання протягом цих двох тижнів?
    Під час ваших сеансів ви даєте людині детальні інструкції, що вона повинна робити вдома, і вона їх собі записує в зошит?
    Я вас питаюся, так як хочу оцінити зусилля, які необхідні зробити людині, щоб позбутися неврозу чи депресії.

Знаючи, як зазвичай важко та тривало коректуються такі психічні розлади, як невроз та депресія, мені дуже важко повірити, що, наприклад, людина може позбутися такого сильного неврозу як ПТСР всього за два тижні. Для змін в мозку людини необхідний час. Наприклад, найчастіше терапія глибокої депресії чи такого сильного неврозу як ПТСР за допомогою медикаментів та КПТ може тривати щонайменше декілька місяців.

Ще питання: чи людина відчуває полегшення симптомів депресії чи неврозу після першого сеансу, якщо вона сумлінно виконує ваші інструкції? Якщо так, то тоді людина сама практично переконується, що їй до вас потрібно ходити та вам платити за ваші послуги.

Останнє редагування: 21 січ 2015
  14. Igor Fedoryshyn

Психологія - це не математика. Працювати можна тоді, коли є можливість і відповідно бажання. Записувати не обов'язково, якщо є нормальна пам'ять.

Можна навіть швидше, якщо людина має сильну мотивацію і насправді дуже хоче бути здоровою. Віра в себе і в своє оздоровлення в даному випадку такого має неакабияке значення.

Полегшення вона може відчути ще після першої консультаційної бесіди, а "домашня робота" потрібна для того, щоб закріпити цей результат, або покращити. Тому саме так і є, якщо людина переконалася в дієвості отриманої допомоги сама свідомо вирішує продовжити спільну роботу з психологом і відповідну оплачувати її вартість.

15. Slav

Slav Well-Known Member

Я розумію, що психологія - дуже не точна наука. Тому мені не дивно, що ваші техніки комусь може і справді фантастично легко та швидко допомагають в окремих випадках. Важко правда повірити, що так наче легко і швидко можна позбутись депресії чи неврозу в більшості випадків, коли до вас звертаются люди. І тому мене цікавить, які людина повинна прикласти зусилля у більшості випадків, щоб позбутися глибокої депресії чи неврозу. Я б хотів знати: скільки годин на день для "домашнього завдання" повинні витрачати люди у більшості випадків для подолання таких психічних розладів як глибока депресія чи невроз, щоб їх позбутися. ( ПТСР ) ?

Останнє редагування: 22 січ 2015
  16. Igor Fedoryshyn

Спробую Вам ці речі пояснити з іншого ракурсу...
    Наша життя і реальність мають дуальну природу, тобто завжди спостерігаються дві протилежності: чорне-біле, сухе-мокре, чоловік-жінка і т.д. Виходить, що будь-яка хвороба, в тому числі психологічний розлад (депресія, невроз) – це лише одна «сторона медалі», або один із проявів цієї дуальності. Само собою розуміється, що мусить бути віддзеркалення цього, інша сторона. Якщо в природі є щось одне – автоматично мусить бути щось інше. Якщо є хвороба – значить є природний спосіб виходу з цього. Насправді нічого складного, чи дивного в цьому немає.

Які людина повинна прикласти зусилля у більшості випадків, щоб позбутися глибокої депресії чи неврозу?

Зусиль потрібно не мало, оскільки доведеться працювати і над власним мисленням, і над поведінкою, або міняти щось в звичному способі життя. Все зводиться до того, щоб забрати ті чинники, які провокують виникнення відчуття внутрішнього дискомфорту. Плюс відповідні техніки і вправи дають можливість працювати із цими розладами на рівні підсвідомості. Відповідно цим більше людина витрачає зусиль і часу на внутрішню роботу, тим кращого результату можна досягнути.

17. Slav

Slav Well-Known Member

Так виглядає, якщо людині не принесуть користь ваші консультації, то тоді вона не дуже зможе виставляти вам будь-які претензії - ви завжди зможетете їй сказати, що вона мало над собою працювала. Аджеж, як я бачу, успіх чи вона позбудеться депресії чи неврозу головним чином залежить від того, скільки та як якісно людина буде над собою працювати. Якщо подивитись на ці проблеми з іншої сторони, то мені важко собі уявити, як людина, в якої є депресія і невроз, може багато, якісно і плідно над собою працювати, коли ці психічні розлади спричинюють дуже погане самопочуття, сильну слабкість, втомлюваність і низьку працездатність.

Останнє редагування: 23 січ 2015
  18. Igor Fedoryshyn

Відповідальності з себе я не знімаю, адже основна робота все ж таки проводиться на консультації. Проте будь-який лікар Вам скаже, що не можливо вилікувати людину, як цього не хоче.

Насправді, Slav, Ви ставите мене в дивне становище своїми розпитуваннями. Це майже так само, якщо б мене попросили розказати про смак лимону. Розказати звичано можна, але з моїх слів дізнати про його смак не вийшло б точно...

19. Slav

Slav Well-Known Member

Мені здається, що виконувати вказівки лікаря значно легше та простіше, чим ваші вказівки, щоб вирішити проблеми зі здоров'ям. Я так детально розпитуюся, бо, враховуючи, як часто важко людині позбутися депресії чи неврозу, дуже гарно виглядають ваші пропозиції. І при цьому невідомо, скільки праці повинна вкласти сама людина, щоб вирішити свої проблеми.

Що стосується смаку лимону, то ви б могли розказати, що він кислий і подібний за смаком до апельсини, але, на відміну від апельсини, він не може бути солодким. Подібно Ви б могли якось у порівнянні пояснити, що може людина очікувати від ваших консультацій і які зусилля їй треба прикласти для вирішення своїх проблем зі здоров'ям.

20. Igor Fedoryshyn

А якою одиницею виміру можна визначити кількість роботи людини над собою? І взагалі в який спосіб це можна виміряти?
    Людина не повинна працювати над собою лише тоді, коли в житті з’являються якісь проблеми! І не тому, що так сказав, чи не сказва психолог! Саме життя – це безперевний ріст, розвиток і вдосконалення. А проблеми саме тому і виникають, коли людина не хоче нічого з собою робити. Адже краще з’їсти чудодійну таблетку і все, прооблеми не має... Проте такого не буває!

Я не претендую, щоб особисто Ви, чи "Ваш родич", як озвучено в одному з повідомлень, зверталися до мене за допомогою. А оскільки, пригадується, Ви є прихильнником медикаментозного лікування депресії і неврозу, ось будь-ласка – ліків в аптаках дяувати Богу є більш ніж достатньо.

а де твій аватар? :)