Допомога психолога?...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Viola, 11 жов 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну чому. Ви перечитайте щераз, без упередження.

Пан не заперечує лікування хворого на онкологічні хвороби такими речима як хімічна терапія чи інші фізіологічні речі. Він говорить, що паралельно треба й психологічної підтримки. А те, що всі хвороби від стресу, то ще мій вуйко знав. А у нього інженерська освіта була.

Не знаю цього психолога. Не погоджусь з ним в тому, що не можна працювати з клієнтами он-лайн. Щей як можна!

• Подобається Подобається x 1
  2. Wili

Wili Well-Known Member

заїжджена фраза, яка має мало спільного з життям, я в жодному разі неприменшую впливу емоцій на фізичний стан, але вважати це першопричиною хвороби смішно, я навскидку вам назву декілька хворіб які до нервів жодного відношення не мають)))))) А пан психолог пропонує шукати першопричини в собі, думаю хворим от тільки самокопання невистачає.

3. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Люди добрі, таке враження, що Ви живете ще в середньовіччі... Давним давно існує така ОФІЦІЙНА НАУКА, як психосоматика (від др. грец. ψυχή – душа і σῶμα – тіло), яка власне і вивчає вплив психологічних чинників на виникнення і перебіг фізіологічних хвороб (пошукайте в Google, що це таке). Саме тому навіть вже на Україні в багатьох лікувальних закладах (у Львові також) почали створювати штатні посади психологів. Чи може у Міністерстві Охорони Здоров’я теж всі шарлатани?

Назвіть, будь-ласка!

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

Я не казав, що он-лайн працювати з клієнтами не можна. В моєму повідомленні шла мова про ефективність такої психологічної допомоги у порівнянні із консультуванням "в живу"...:)

4. Wili

Wili Well-Known Member

психосоматика, читав про це, і про порушення які виникають в зв'язку з стресовими ситуаціями, так от, там описують некретичні порушення які не несуть суттєвої шкоди організму, це неприємно, але це в жодному разі не може викликати захворювання, для прикладу, діарея, головна біль...
    Назвіть, будь-ласка!

трипер, сифіліс))))) запалення легень, краснуха, перелік можна продовжити, хвороби викликані патогенними організмами, вірусами.

Останнє редагування: 10 лип 2014
  5. Igor Fedoryshyn

Дуже дякую за таку цікаву підбірку)
    Звичайно захворювання кожної людини слід розглядати окремо, оскільки причини їх виникнення завжди мають індивідуальний характер. Матінка Природа організм кожної людини наділяє потужною захизною функцією, яку принято називати Імунітетом. Так от, щоразу коли ми знаходимося під дією стресу, наша захизна функція організму суттєво послаблюється. Відповідно чим сильніший і триваліший стрес, тим більших втрат зазнає наш імунітет. Це дає можливість мікробам і бактеріям безперешкодно розмножуватися і паразитувати в нашому тілі. Якщо людина хворіє вірусним захворюванням, значить приблизно 1-3 дні до цього вона пережила сильний стрес. Або переживання з проводу якись неприємностей в житті відбувалося значно триваліший час (проблеми на роботі, вдома).

Зверніть увагу, що навіть в часи найбільших епідей (холера, віспа, чума і т.д.) завжди був певний відсоток людей, які залишалися здоровими!!!

Також відомо, що емоції і думки здійснюють миттєвий вплив на усі біо-хімічні процеси, що відбуваються в нашому тілі. Більше негативних думок, переживань і стресів - більше хвороб. І навпаки. Найбільш цікаві дослідження з цього приводу проводять вчені із квантової фізики і квантової психології. Крім цього, відомий японський вчений Масаро Емото навіть зумів довести вплив слів на структуру і хімічний склад води (доросла людина на 70% складається із води).

Про подібне можна писати дуже і дуже багато... Якщо більш конкретно:

Венеричні захворювання (трипер, сифіліс) - відчуття провини на сексуальному підгрунті. Потреба в покаранні. Переконання, що геніталіїї гріховні і "нечисті".

Вірусні інфекції - відсутність в житті радості і позитвних емоцій

Запалення легенів - легені символізують здатність дихати. Також це означає присутність в житті хворого депресії, суму, страх "вдихати життя на повні груди".
    І повторюся, що кожний випадок захворювання слід розглядати індивідуально.

6. Wili

Wili Well-Known Member

гггг "кожна жаба своє болото хвалить", ви як психолог шукаєте таке пояснення, я бачу вплив вірусів та бактерій, зрештою хворіють всі, і щасливі люди теж, тому вбачаю явне перебільшення впливу емоцій з вашої сторони.

ахахаха ото пан загнув, в мене колєга періодично лікується від тріпака тільки тому що гуляка і дівчата в нього також))))

7. Igor Fedoryshyn

Тут Ви на 100% праві. Кожна людина в силу свого світогляду, інтелекту, рівня свідомості і т.д., і т.п. має власне уявлення про світ і життя навколо. Більше того, для нас є реальним лише те, в що ми віримо. Все інше не існує... Питання лише в тому, настільки наша "філософська система" ефективна в повсякденному житті і що вона дає. У випадку із впливом емоцій - це можна легко перевірити, доказати.

Відносно "хворіють всі" - категорично не погоджуюсь! Я особисто уже багато років не ходжу до лікарів. Моя донечка за 2,7 років свого життя ще ні разу не була хворою, попри те, що ми відмовилися від всіх прививок і щеплень... Цей перелік я можу продовжити і серед знайомих мені людей...

Його часті походи до дівчат - це шлях, яким до нього приходить той самий "тріпак", але аж ніяк не причина. Вам же не відомі всі його думки, емоції і власне відношення до такого способу житті?!

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Різниці немає. Це говорю вам я, людина яка перейшла психологічні консультації і в живу і онлайн. Все залежить від професійності майстра з яким працюєш.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Так, он тільки бактерії і віруси поражають в першу чергу слабий організм, бо сильний імунітет відповідно поборить хворобу без клінічних медикаментів а за допомогою природніх методів. Про імунітет напевне читали. :tongue: Психологія тут нідочого. :)

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

а я бачу, що ви своє дуже хвалите :pardon:

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Власне, але ж він робить вибір бути гулякою чомусь. Чому він вам не скаже, а ви собі сказете, що гуляка.

Ех ті українські чоловіки. У мене проблем нема, я просто люблю порядок, скаже тиран, або я просто люблю дівчат, скаже сексо-залежний. Люблячи дівчат не обов’язково з кожною лягати в ліжко.:blush:

9. Igor Fedoryshyn

Щиро сподіваюся, що Вам таки вдалося знайти того самого майстра і Ви отримали з його боку професійну допомогу:good:

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

І не одного. Я знайшла кількох жінок яких поважаю безмежно і з якими працюю.

11. Igor Fedoryshyn

Психологи у Львові

Ви смілива людина!:good:
    Далеко не кожен готовий озвучити той, факт, що ходить до психолога.:give_rose:

• Подобається Подобається x 2
  12. Wili

Wili Well-Known Member

та ну, я на першій роботі пройшов 100500 всяких психологів і наркологів, і ще дофіга тестів, хоч бери в космос лети, загалом в нашому світі професія психолого та психотерапевта надзвичайно потрібні, але якщо на заході це все регламентується та існує певна етика, то в нас все вельми запущено, і є вельми велика кількість різноманітних шарлатанів.

в мене не болото, в мене ставочок)))))

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Навіть якшо не шарлатанів, то просто низькокваліфікованих. А поскільки ніхто не знає як має виглядати і шо робити кваліфікований психолог - то можна людям вішати шо на душу прийдеться. До того ж невідомо навіть де їх шукати, по якихось приватних оголошеннях хіба.

14. Igor Fedoryshyn

Як знайти психолога у Львові?

З пошуком психологів у Львові не так все складно, як може здаватися на перший погляд. В нашому місті можна знайти як мінімум десятки психологів, які надають психологічну допомогу шляхом консультування. Погоджуюся, що серед самого Львова шукати їх буде складно. Проте можна спростити пошук за допомогою мережі інтернет. Ось декілька рекомендацій з цього приводу:
    Введіть в пошукову систему (Google, Яндекс та ін.) фразу типу: "психолог львів", "психолог у львові", "хороший психолог у львові", або щось схоже. Ось і сайти львівських психологів... Тепер залишилось вибрати фахівця, який підгодить особисто Вам!
    1. Зайшовши безпосередньо на психологічний сайт, обов’язково зверніть увагу на фотографію самого психолога. Важливо, щоб спеціаліст в сфері психології, до я кого Ви будете звертатися за допомогою, був Вам приємний як людина, а його зовнішність не була для Вас відштовхуючою. Насправді в процесі консультування це дуже важливо.
    2. В обов’язковому порядку психолог повинен мати відповідну вищу психологічну освіту. Дуже зручно, якщо інформацію про це розміщена на сайті. Людина, яка немає психологічної освіти – психологом вважатися не може.
    3. Зверніть увагу на досвід роботи. Це також досить значимий аргумент. Мабуть не варто очікувати від вчорашнього випускника високої кваліфікації... зі зрозумілих причин.
    4. Якщо маєте час і терпіння, можете пошукати інформацію про цього фахівця в інтернеті. Для чого? Можна пропустити, що добрий психолог, який працює не перший день, має відгуки від людей, що вже зверталися до нього за допомогою. А значить чим більше позитивних відгуків від його колишніх клієнтів (соц. мережі, форуми, портали), це таки про щось говорить.
    5. Ввівши ім’я психолога, що Вас цікавить в пошукову систему, Ви ймовірно знайдете ще багато іншої інформації про цього ж спеціаліста. Наявність певної кількості авторських статей, інтерв’ю і коментарів в різних інтернет виданнях та в цілому в ЗМІ - є показником авторитету і затребуваності цього психолога серед журналістів. Це також можна розглядати як показник фаховості. Крім цього, читаючи авторські статті психолога можна скласти власну думку про його кваліфікацію.
    6. Велика кількість клієнтів до психолога – це також може бути свідченням його професійності. Проте отримати подібного роду інформацію швидше за все просто нереально. Сам психолог Вам цього не відкриє, а раптом Ви із податкової інспекції:mocking:
    7. В телефонній розмові не зайвим буде запитати у психолога про його досвід роботи з проблемою аналогічній тій, яка є у Вас. Зверніть увагу на манеру спілкування психолога по телефону. Якщо Вас все влаштовує, запишіться на консультацію, яка допоможе остаточно визначитися, наскільки Вам підходить цей фахівець.

На жаль, не існує універсальної відповіді на питання «як вибрати хорошого психолога у Львові». Адже ніякий досвід і освіта не дають гарантії виникнення взаєморозуміння і довірчих відносин. Однак записавшись на консультацію, ви робите величезний крок вперед і вже починаєте змінювати своє життя на краще. Будьте послідовними на цьому шляху, і у вас обов’язково все вийде.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чудова порада!

16. Slav

Slav Well-Known Member

Цікаво, яку першопричину психолог може знайти та як він може допомогти у випадку, коли в людини тривожний невроз ( Generalized Anxiety Disorder ) , а виникає він від життєвих стресів, на які нормальні люди реагують значно спокійніше, і також людина схильна до цього розладу в наслідок спадковості.

17. Igor Fedoryshyn

У всіх неврозів першопричина завжди одна – це результат перенапруги нервової системи у зв'язку з пережитими стресовими ситуаціями. Процес виникнення тривожного неврозу може виглядати приблизно так (приклад із власної практики): у віці 4-5 років маленький хлопчик був свідком того, як батько переглядав відео із жорстокими сценами насильства (чеченці ножем шматували тіла своїх жертв). Це був дуже сильний удар для дитячої психіки і кадри з цього відео назавжди залишились в його пам’яті. В більш дорослому віці ця людина переживає смерть близької людини (дідуся) і після цього в нього з’явилися тривожні розлади... За одну зустріч дану проблему було вирішено і поставлено на ній крапку.
    Так от, в даному випадку першопричиною ( відправна точка) цього неврозу була побачена сцена насильства. А ситуація зі смертю дідуся – відіграла роль "спускового механізму" і спровокувала розлади психіки...

Власне всі неврози і тривожні розлади відбувають за стандартною формулою: стресова ситуація, яка є "відправною точкою" + стресова ситуація, яка стає "спусковим механізмом". Відносно спадкових факторів – сучасна наука навчилася навіть перезапитсувати інформацію в ДНК. А першопричину цього можна шукати за допомогою регресивного гіпнозу.

18. Slav

Slav Well-Known Member

Вже сама реакція на стрес є спадковим фактором: одні люди після однакового стресу самі по собі швидко заспокоюються і забувають ( чи "забувають" ) стрес, а інші - довгий час пам'ятають про цей стрес, відчувають на собі його наслідки та ще часто прокручують цей стрес собі в голові.

Сам по собі тривожний невроз ( Generalized Anxiety Disorder) може проявлятися тим, що людина знаходиться в стані постійного напруження, подразливості та стресу ( все навколо її нервує ) без якигось певних помітних для неї причин у вигляді минулих травматичних ситуацій чи якигось інших подразників. Хоча причини могли бути значно раніше.

Якщо вже в людини є невроз, тим більше - невроз в стані загострення, ніякий гіпноз чи будь-яка інша психотерапія в чистому вигляді без медикаментів не допоможе. Лікування неврозів - досить тривалий процес. Тому я дуже сумніваюся, що можна за один чи декілька сеансів психотерапії чи якогось іншого консультування позбутися неврозу.

В побуті часто гуляє думка, що за допомогою гіпнозу можна будь-яку людину заставити щось робити. Але насправді, коли людина цього не хоче, а тим більше знаходиться в стані постійного стресу, як це буває при неврозах, - жодний гіпноз на неї не подіє.

Я пишу те, що сам знаю з літератури і життєвого досвіду, і свої думки нікому не збираюсь нав'язувати.

Останнє редагування: 14 лип 2014
  19. Igor Fedoryshyn

Психолог у Львові

Ви знаєте, я не психотерапевт, який проводить психотерапію; не гіпонотерапевт, який вводить в гіпноз; і не лікар, який виписує хворим ліки. Зате до мене, як до психолога, часто приходять люди, які були і в психотерапетвів, і в лікарів, але їм нажаль не допомогли ні одні, ні інші. Інколи досить 1-3 консультації, щоб допомогти людині... В тому числі позбавитися від неврозу - без медикаментів. Доречі, лікарі приходять теж, коли їхні колеги розводять руками, або списують на той світ...
    А все до банальності просто, якщо людина готова працювати над собою... ми всього лише знаходимо ту саму першопричну захворювання і працюємо над нею... Наслідки зникають самі - матінка природа значно мудріша будь-якого лікаря)

Ви дещо не уважно читали мої слова. Там було сказано, що причину можна шукати за допомогою регресивного гіпнозу. Не лікувати, а шукати причину!

20. Slav

Slav Well-Known Member

Всі люди - дуже різні. Можливо комусь допомагає певний метод лікування, а комусь - ваші консультації.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Я мав наувазі - ввести людину в стан гіпнозу.

а де твій аватар? :)