Може ви не алкоголіки "тверезі алкоголіки", а просто люди які не вживають отруйних речовин алкоголю свідомо? Уявіть собі людину яка зовсім ніколи не бухала, хіба вона буде відчувати якийсь дискомфорт від того що не пє? Ви просто виправили невеличку помилку, повернулись до звичайного природнього стану...Не вживати отруйних речовин це НОРМАЛЬНО, не дивлячись не то що в нашому суспільстві це виняток... Тепер про заміщення...Ви, точніше Ми, позбулись страшної біди, дехто вважає хвороби, Ми перестали щоденно отруювати себе наркотичними речовинами, з однієї сторони це дуже хороша подія, з іншої нічого дуже такого особливого, тому що ми просто повернулись до природнього стану....ДО ЧОГО ТУТ ЗАМІЩЕННЯ??? - Знаєш, я вилікувався від раку, тепер в моєму житті утворилась пустота, мені потрібно її чимось заповнити...... Цеж абсурд
Коли 10-16-20 годин кожної доби зайняті алкоголем і його не стає - з'являється пустота. Вільний час! Ось про цей вільний час я і говорю. До того - питань нема. Взяв пляшку, налив, випив... Після того - ... А чим же зайнятись? Якщо нема чим: Взяв пляшку, налив, випив... ЗІ. Може б модери перенесли ту нашу тверезу алкогольну дискусію таки у тему про "культурне вживання". Бо мене щось совість мучить. Оффтопимо.
Аналогія з хворобою тут дуже доречна, то того світа Божого не бачив, постійно затуманеней розум, порушена кординація, пожований вигляд, запах перегару і нехватка грошових знаків...а тут ЧПОК))) і в тебе часу навалом, енергія бє ключем свіжий подих купа зекономленого бабла... Я памятаю в свій час, в мене драйв такий був шо аж зашкалювало... Скоріше якусь нову тему потрібно...шото тІпа "Самопсихологія"
І ЧПОК у кожного свій. Часу - навалом, енергії - нуль, бабла - мінус пару тисяч доларів боргів... Не зашкалювало!
Інформація про ще одного "спеціаліста", якого рекомендували на форумі: Олексанр Фільц: http://psychoanalysis2.livejournal.com/4287.html
Фільц - адміністратор та функціонер, а не лікар. Австрія і їхні підходи, на мою думку, не дуже пасують до нашого постсовкового менталітету. Я власне тому і не написав на форумі в цій темі жодного прізвища бо, один і той самий лікар може одному допомогти, а іншому, з тією ж проблемою - ні. До прикладу, один з "світил" лікування алкоголізму у Львові - мені не допоміг нічим. Може навпаки. Але ж позитивних результатів у нього таки багато. (Це абсолютно не про Фільца, просто, як приклад). ---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ---------- До речі, є чутки, що за пару літ "Кульпарків" перенесуть за місто. Мабуть, через територію. Думаю, Фільц до цього доклався також.
Ще біда, що в наших людей виробилось призирливе ставлення до "кульпарківа". Але, наприклад, Крашковій напевно прийдеться відвідувати такі установи. ---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ---------- Фільц також і лікар. Але він "лікує" психоаналізом. Але з фахової літератури можна взнати, що ще психоаналізом ніхто нікого не вилікував від депресій та неврозів.
Це всеодно вже не те, що було років 15 тому. Ставлення людей - міняється. на жаль, багатьом туди треба звертатись чи зі своїми проблемами, чи з родичами. Це ті самі проблеми, що в хірургії, що в кардіології. І я навіть не берусь зважувати де важче. ---------- Додано в 23:24 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ---------- Я десь згідний з цим, хоч далеко не фахівець у цій галузі. Але ж: "Є попит - є пропозиція". Очевидно, комусь воно чимось допомагає. Все решта - просто наша думка. Викидати гроші, щоб поговорити сам з собою, може почути два запитання - мені це збагнути важко.
Тільки тому, що не можна в Україні лікарів взути через суд. Але не думаю, що кожному Фільц і Ко пропонують психоаналіз. Якщо самі не хочуть стати пацієнтами лікарів-травматологів... Відомі вчені говорять, що психоаналіз - грандіозне шахрайство 20-го століття. ---------- Додано в 23:35 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ---------- Я вище виклав критику психоаналізу з Вікіпедії. І ще проблема в тому, що психоаналітики не розказують пацієнтам правду про їхню психотерапію. Навіть часто вони не говорять пацієнтові, що вони пропонують саме психоаналітичну психотерапію, тобто психоаналіз.
Розумію антипатію, але я б не ризикував так вішати ярлики. Може нас будуть читати люди, які пройшли / проходять курси психоаналізу. Ви обламуєте їх на корені. А ефект плацебо, думаю, дієвіший ніж психоаналіз. Особливо, у галузі психології, де, як ми писали раніше, майже все залежить виключно від пацієнта.
Якщо комусь справді допоміг психоаналіз, то тільки завдяки эфекту placebo, або невроз перейшов сам по собі, як це буває в багатьох випадках неврозів, коли він зникає сам по собі без допомоги лікаря. Я пишу, щоб люди більше не лоханулися з такими горе-лікарями. Якщо вже комусь психоаналіз справді допоміг, то ці дописи не зашкодять. Чесно кажучи я не можу зрозуміти, чому, враховуючи таку критику психоаналізу, якої я не зустрічав у випадках інших видів психотерапій, психоаналіз далі відносно масово пропонують для лікування психічних розладів. Чи може колись вчились на психоаналітиків, а тепер не хочуть залишитись без роботи?
І, до речі, про оплати та ціни. Власне "мозгоправи" навчили мене адекватно оцінювати свою роботу. Суть: все, що робиться - має мати ціну та оплату. Якщо людині щось прийшло "на халяву": річ, сеанс психотерапії, ремонт авто - так воно і цінується! І відповідно, чим більше людина заплатила - тим більшу допомогу отримала. З тієї ж автомобільної серії. Чистка форсунок на СТО за 500грн суттєво додає потужності та економії бензину машині, ніж самостійна чистка тією ж хімією за 25грн. Як і на "газі" в колесах за 180грн машина стає м'якшою, керованішою і т.п. ніж на колесах напомпованих звичайним повітрям. Це все - до плацебо.
Одна справа витратити великі гроші та вилікувати свою проблему, а зовсім інша справа -- викинути великі гроші на вітер, потратити час та далі залишитися зі своєю проблемою. Психоаналіз в 99 відсотків випадків саме призводить до другого.
Ви тільки прочитайте критику психоаналізу: критика психоаналізу Пора закінчувати з цим псевдовченням: http://blog.i.ua/user/1582897/1180312/ І ще інтерв'ю з Олександром Фільцом: http://zik.ua/tv/video/6787/ Я ще вище виклав кометарій з інтернету про іншого психоаналітика - Романа Кечура. Ще можна зрозуміти, що пацієнтам пропонують психоаналітичну психотерапію ( психоаналіз ), але ніяк не можна зрозуміти, чому замість правильного поставленого діагнозу, людині говорять, що у неї звички. І не розказують правду, про пропоновану психотерапію, що вона саме психоаналітична психотерапія. Чи може це так робиться, щоб людина сама не вияснила з різних джерел чи їй справді потрібний саме такий напрямок психотрепії, а не якийсь інший? І чи взагалі потрібна така терапія, а не якась зовсім інша.
Кого ще цікавить лікування психічних розладів адаптогенами, пропоную статтю на англійській мові: http://www.academia.edu/3827268/Effect_of_adaptogens_on_the_central_nervous_system Її можна приблизно перекласти: http://translate.google.com/#en/uk/ ---------- Додано в 17:51 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ---------- І ще про лікування неврозів з Вікіпедії:
Перечитала багато повідомлень в цій темі і вирішила розказати свою історію... 5 міс. тому я повернулася до Львова із-за кордону, де прожила останні декілька років. Мені було важко адаптуватися до життя на Україні, тому вирішила пошукати хорошого спеціаліста у сфері психології. Знайшла в мережі Інтернет сайт львівського психолога Ігоря Федоришина. Після деяких роздумів, наважилася подзвонити і записатися на консультацію. Результатом нашої спільної роботи задоволена повінстю. п. Ігор насправді дуже хороший спеціаліст. Я б навіть сказала, що в нього Дар робити людей щасливими. Рекомендую його всім тим, кому справді потрібна професійна допомога психолога у Львові.
Аж сльозу пустили, шо ж сталося?! Так i не знайшли пiсля бебi-ситтiнгу чудака з паспортом, якого можна було б на собi женити, чи женились, а вiн розкусив i видворили?! ---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ---------- Чи то просто реклама пана Iгорка з першого допису?! Як вiн, видний мужчина?