На мою думку публічна людина яка відкрито звертається до послуг психолога повинна ЗРАЗУ І ДОВІЧНО бути відсторонена від спілкування з людьми!!!
Не згоден. Якщо людина відкрито звертається за допомогою до психолога, то значить ще не все втрачено. Набагато гірше коли є потреба звернутись, а людина не вважає це за потрібне і продовжує шкодити собі та всім навколишнім.
Дуже раджу попробувати нижче приведені трави, корені трав для лікування різних неврозів та депресій. Особливо звернути увагу на елетерокок та китайський лимонник, які бажано приймати разом. Є практичний досвід їхнього застосовування, їхній прийом допомагає при психічних розладах.
Х.з. може і добрий лікар, але ну дуже змахує на банального заробітчанина. ---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ---------- При всій повазі, може не так категорично, але на те виглядає. І ховання за анекдотами та масками - не вирішує проблему.
То, певно, в них так онлайн консультація з роботом на сайті коштує. На скільки я в курсі, консультація в нормального психолога / психотерапевта у Львові - 100грн. От тільки тих "нормальних" - спробуй знайди! І не тому, що їх нема, а тому, що кожній людині може підходити хтось індивідуально, а іншій, той же спеціаліст - не допоможе нічим. А враховуючи нашу "обізнаність" у цих питаннях і доволі часто упереджене негативне ставлення, страх, сором тощо - процвітають ось такі "онлайн шахраї". (Приватна думка).
На моє глибоке переконання,ніякий психолог людині не допоможе,якщо вона не настроєна допомогти собі сама. А,якщо людина сама хоче собі допомогти,то психолог непотрібен. З власного досвіду знаю.
І так, і ні. Справді, жоден психолог не допоможе, якщо людина цього вперто не хоче. А далі, розвиток подій та етапи: 1. Натиснути людині на щось, щоб людина захотіла мінятись. Пояснити, показати тощо. Це - реально. А у випадку, якщо людина хоче змінитись - дати їй новий погляд на ситуацію, дати важелі, пояснити причину... Так, інколи людина може це зробити сама. а) Сила волі; б) бажання; в) метод проб та помилок. І знову, можна потрапити у ту ж "безвихідь", звідки прийшли і черговий раз розчаруватись. А можна таки спробувати знайти "підходящого" психолога, який вкаже оті напрямки.
На рахунок критики психоаналізу ( Вікіпедія: критика психоаналізу ), який практикують деякі психотерапевти: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=28705&page=4 Уявіть собі ходіння до психоаналітика протягом двох років з викиненням на вітер мінімум десяти-двадцяти тисяч гривень. А проблема як була, так і залишилася. ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ---------- Ви краще поцікавтеся скільки за свої послуги беруть психотерапевти, особливо психоаналітики, та ефективність їхньої психотерапії. Коли б я вважав, що він поганий лікар та його методи лікування є неефективними, я б його не рекомендував.
Та я не маю чого цікавитись. Я - "в темі". Сам колись кидав бухати. І доволі багатьох львівських спеціалістів знаю. Навіть дружимо сім'ями. Тому і свідомо пишу цифру - 100грн консультація. Причому, якщо хтось не дає - нічого страшного. А про анекдоти і маски - то я не Вам. То дописи п.Морзе у цій темі у мене з цим асоціюються. Хоч в "анекдотах" читаю їх залюбки. ЗІ. Правда, якихось супер-модних психологів, тим паче, психоаналітиків я не знаю. Пишу про звичайних кваліфікованих психологів та психотерапевтів, з якими знайомий особисто.
До речі, на дворі осінь, менше сонячних днів. Отже людям які мають різні психічні проблеми треба почастіше бути на дворі, щоб побільше світла падало на очі. Світло необхідне для утворення нейромедіатора серотоніну, відсутність якого приводить до депресій, неврозів та є складовою алкогольної залежності. Якщо немає сонячних днів, то можна використовувати ствітлотерапію - освітлювати очі протягом години на день білим світлом. А ще краще - придбати настільну лампу білого світла.
Я лише висловив свою думку. Особисто його не знаю. ... Я - автомобіліст-любитель. Є такі Клуби автомобільні, де люди спілкуються, діляться досвідом. Так от, в одному з таких "автоклубів" правила форуму були такі: 1. придбаний товар назад не приймається. 2. ... Висновки, що до "обміну досвідом" і т.п. в такому автоклубі - розвіюються відразу. так мені виглядало і з тим Вашим лікарем за 120Евро за три живих бесіди. До речі, зустрічне питання, чи можна витягнути людину з серйозної проблеми за "три живих бесіди"?
Ну чого ж та...Можна по іншому. Бажання змінитись наприклад кинути бухати, пошук інформації, підбір ефективного і підходящого саме тобі методу, читаєш пару книжок дивишся відео БАХ!!! і ти вже не бухарік.... Переваги такого способу очевидні, по перше можна перебрати кілька методів і підшукати більш екологічний, по друге безкоштовно, по третє ти сам конторолюєш процес, і не боїшся шо якийсь шарлатан буде крутити шестерні в твоїй голові, по четверте, і це головне можна вчитись в найкращих в світі, а не в того хто близько живе Я сам таким способом кидав і курити і бухати, так що якщо що можу проконсультувати.. безкоштовно звичайно
Оооо!.. То Ви таки не бухали!!! Який пошук інформації??? Які книжки? Який аналіз??? Де взяти пляшку? Де взяти гроші? Як випити щоб ніхто не помітив? - ось куди концентрується увага.
Знайомі думки...Але між першими 100-200 грамами, коли вже полегШає і наступними коли вже мозок відключається є невеликий період філософствування, коли мужчини важно і солідно розмовляють "про життя". От в один з таких періодів я зрозумів що час завязувати, взяв два пива і пачку МальБора з собою і засів за пошук інформації... ---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ---------- Ніколи таким не парився...Якщо вже твій вибір пити, то нєфіг з того комплексувати і ховатися як дитина мала...Хочеш бухати-бухай.
Я ж кажу, Ви не бухали! Балувались. Я говорю про те, коли в березні випив, а в жовтні перестав днів на три. І т.д. Може. Але оточуючих шкода. Батьків, дітей. От тому я і кажу, що допомога людям потрібна завжди. Тих же родичів - точно. А от кваліфікований спеціаліст - просто направить куди думати, як вилазити. Але 99% психологічного лікування таки в нашій же голові! ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ---------- М'яко перейшли до проблем алкоголіків! Зараз нас з теми виженуть!
Тут тільки одна проблема, особисто Я незнаю ні одного вилікуваного алкоголіка. Всі ті кодовані і зашиті через деякий час знову починають квасити, і що ще гірше вони в час коли не бухають відчувають себе глибоко нещасними жалюгідними людьми... Вони не тільки не відчувають радості від "вилікування" а навпаки вважають що втратили щось дуже важливе, і шкодують що не можуть пити "по чуть чуть" "культурно" "як люди". Та думаю Ви і самі в курсі, мабуть не раз зустрічали таких людей... ---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ---------- Цілком природній тваринний інстинкт, який звільняється під впливом алкоголю...В голову дати комусь хочеться ж не просто так, а щоб підняти свій статус в ієрархії стада, особливо коли є внутрешнє переконання що соціальний статус в тебе занижений...Замітьте, успішні і задоволенні собою люди рідко пориваються дати комусь в морду просто так
Вилікуваних алкоголіків - не буває! Є тверезі алкоголіки. (То з медицини ніби). Он Ромко вже не п'є 17 років. Я - 5, потім з місяць попив, і вже 10 знову не п'ю. А пив - щоденно. Ми з Ромком хто? Ніби і вилікувані. Роман - сам, я - з сім'єю, дохторами і медикаментами. Одна з фраз одного з моїх знайомих психотерапевтів: "Якщо після алкоголю (наркотиків тощо) не зайняти це місце у своєму житті чимось іншим - будеш і далі пити". Я так розумію, у Романа це віра, у мене - робота, яка подобається. ---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ---------- Боюсь, що до алкоголю це не дуже підходить. Та й оті процеси в голові п'яного - не вивчена нейрохімія. У кожного воно по різному.