Та я на Флориді два дні на каное по річці пливав, алігаторів та іншу живність в природі з кількох метрів вже надивився-нафоткав.
За Німецію я вже говорила, що не знаю. А от за інші країни я би посперечалася, чи там нашому чоловікові краще прижитися, ніж в Америці. Моєї братової рідний брат живе в Бельгії. Одружився туди. Наші їх відвідували. І братова, і мій брат говорили, що то дуже тяжка країна для того, щоби там стати на ноги і прижитися. Він з тою бельгійкою розлучився. Вірніше, вона його покинула. Сама таке страховище після нього, що я дивувалася, як він такий красунчик хотів її. А вона його зневажала, що він словак і тим весь час витикувала, бо вони корінні, "відітєлі" вища раса! Уявляю, як тоді до українців відносяться, бо Словакія таки більш гарніша за Україну з її совдепівським минулим. Він залишився жити в Бельгії, бо має доньку. Вивчив мову, має добру роботу. Але живе скромненько. Має маленьку квартирку, яку виплачує і понині, маленьку машинку, скромненьку обстановку в хаті. Бо в Бельгії деруть великі податки. А його рідний брат приїхав 13 років тому сюди до нас, та ще і нелегалом серез Канаду. Взяв собі нашу розлучену українку з дитиною. Виїхали в Чікаго, народили ще двоє спільних дітей. Мали спочатку клінінг бізнес, а тоді він сів на трака і живуть дуже забезпечено. Мають і гарну хату майже сплачену, бо мали розум не бавитися у фінансові ігри, все в хаті, три машини, свого трака вже виплаченого. Так що в Америці нашій людині таки краще вставати на ноги. ---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ---------- Самойловичу, приїжджайте до штату Вашінгтон. Ту всьо є. І Карпати українські, і Закарпаття і пустиня у східному Вашінгтоні. Казали старі емігранти українські, жи всю Канаду і Америку переїхали, а такой кращого штату для життя, як Вашингтон не виділи.
Та не до порівняння. Я он працювала з одної жіночкою з тих що Бельгія чи Нідерланди, то вона однозначно сказала що в Америці краще ніж в європі - легше стати на ноги.
А Ви би не хотіли проїхатися машиною?.... Це буде десь коло 8тис.км . Якщо не напрягаючись по 1000-1200км в день то це буде ... Напівперек через Алабаму , Арканзас , Канзас , Вайомі ...там ніяких атракшенс не має. Дальше на Монтану (або дальше на Вашінгтон) там починаються краєвиди такі як в вестернах....Гори і рівнини. В Монтані через Єловстоне Національний Парк до Вакертон - дальше канадська границя. Якщо ВИ НЕ власник німецького паспорта , Вам треба мати візу. Дальше на Калґарі. З Калґарі на Банф.Дуже гарне місто в горах.Потім дорога в горах майже 400км при швидкості 90км/год до Джасперу. Або по гайвею до Едмонтону і на Аляска гайвей. З відтам до Бритійської Колумбії до Принц Джордж дальше по Аляска гайвей. А там за 500км вже Аляска. Можна дальше взяти машину на паром і до Кетчікан. Або по суші до Джуно. Дальше ще можна проїхати до Анкареджу і це все .. Дальше вже тундра і туристичні атракції закінчуються. Назад можна вернутися через Ванкувер на Сієтл. Дальше по прибережному 101 west cost гайвею до Сан Франціско доїхати до Сан Дієґо.До Мексіки можна доїхати на трамваю. І з відтам на схід назад до Маямі чи Тампи ..., де Ви там були. ---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ---------- Дyже подібна історія в мене є з братом моєї жінки. Тільки замінити Бельгію на Австрію. ...теж саме -700 sq.ft апартмент за великі гроші в Відні і маленька машина.... Але зато як він перший раз приїхав до нас в Торонто , то ВІН велике паньство з Європи.... Пізніше язик прикусив і зараз приїзжає часто на вахту по нафті. Хоче переїхати на постійно. Коли ми туда їздили (кілька разів) Ми прилітали в Франкфурт. Брали машину на рент і до Вдня. Звичайно Відень гарне міcто, тут гріх щось казати.Не до порівняння з Торонто чи Едмонтоном. Але умови життя , паркування на вулиці , ціни....сорі... ---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ---------- Наці , расист.
Як то чудово мати час переїхатись через цілу країну машиною. Ух! Я б з задоволенням рвонула, тільки он час відпочинку/вакацій обмежений.
В мене по роботі трохи англійців ірландців є- то всі кажуть що рівень життя виріс тут-хати більші.дві машини в сімї що раніше було дорого.Хвалять канадську школу і спокійне життя.
Люди які люблять подорожувати автом реалізовують повністю свої мрії коли виходять на пенсію. Це коли діти дорослі і вже пішли з дому на своє. Тоді хата продається , купляється кондомініум. За ним великого догляду не треба , так як за хатою. Купляють RV.Вони є різні- від великих автобусів до компактних середніх венів. Знаходиться ще 1-2 , або 3 сімї (не більше , бо буде бардак , кожний захоче бути "камандіром") таких самих людей що люблять подорожувати. Ну звичайно щоб були ровесники і було багато спільного про що поговорити. І все.Вперед - hit the road Jack! Зимою це Арізона.По тижню- два на різних кемпах. А літом Бритійська Колумбія , Аляска , північне Онтаріо з прохолодними озерами Осінь і весна в своєму кондомініумі. Кемпи є різні - для любителів гольфу , рибалки , гри в карти , або просто нічого не робити...сидіти на порозі свого моторгому і пити пиво. А жінкам займатися плітками....
А багато там у вас, в Новому Світі, ліваків? Впливають вони якось на політичне і загалом суспільне життя?
Ви напевно новин не дивитесь. У нас лівак в білій хаті сидить ---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ---------- Чоловікові стрийко і стрийна так все планували, але у них не було дітей. А коли вийшли на пенсію то встигли поїхати лишень один раз на Гаваї. Потім звалила хвороба і вже було по всім. Не хочу чекати до пенсії щоб продавати хату, купувати кондо і їздити автом. Я хочу зреалізувати свої мрії до того як вийду на пенсію, а з сьогоднішньою ситуацією в країні думаю що таке мені дуже довго не світить. Напевне заставлять працювати поки мені не стукне 70. Я вже знаю що у мене завжди буде дуже насичене і busy життя. У мене четверо дітей і я планую їм допомагати, не жити з нини і надоїдати їм а допомагати в тому в чому зможу. Я хочу їм бути помічна до останніх своїх днів, і ней Бог мене вбереже від того щоб була для них обтяжливими обставинами.
Ви знаєте ?.....- Тим Ви є справжна Українка! Я навіть знаю тут одну старшу паню на яку Ви напевно будете подібні. Ця Пані старша українка - активна особа в житті і в громаді також. ...співає в хорі , робить в Церкві пироги ...а також помогає своїм дітям. (Деколи нам також , що посидить з нашою малою , коли ми десь ідемо) Дітей в неї 3є.Дві дочки і син. Всі влаштовані з добрими роботами і з сімями.... Дочки в Монтреалі і в Ванкувері , так що поміч вони відчувають тоді коли мама до них приїде. А приїжає до них мама 2 рази на рік по кілька днів. А от син в Едмонтоні.І жінкy має не українку , а англійку - яка не любить ,не вміє і не хоче варити їсти. А любить ходити dining.І взагалі (зі слів Пані) "не дбає" за сімю. То мамина поміч там відчувається сповна.... Від нароблення і замороження пирогів і голубців до провірки баняків і верху кухонних шафок на чистоту. ...які кожний раз кінчалися - Mind your own business ! Останній раз з якимись ультиматами від невістки. Кілька років назад Ю.Винничук (Юзьо Обсерватор) описав як виглядає справжній галичанин. Портрет вийшов можливо зі згущених фарбів , але правдивий. Я не є майстер епістолярного жанру , але колись попробую таки описати нашого брата/сестру в Канаді/США.
Ну пирогів і голубців нароблю, навіть пляцків чи як каже стрийна паїв напечу. А он в шафки заглядати - то це не я. Я сама не люблю в ті шафки заглядати не те що невістці полізу. А он щодо хору, пироги ліпити, в церкві помагати - то так. Я це люблю. І зараз як є можливість таке роблю. Якось так сталось що давно вже не гостила солодке в церкві, то аж чоловік запитався - а ти чому не зробила кави сьогодні? Щодо правдивого галичанина, то я вже відійшла від того і в чужий баняк з борщем не заглядаю, хіба мене попросять. Я також вам можу описати баняків і наших українців в США. Знаєте що я зауважила, що наша громада є дуже закрита а наші люди, особливо ті що останньо поприїжджали дуже бояться конкуренції. Таке враження що якщо ви не виконуєте певних правил що вони собі придумали - ви не належите до списку людей, а якісь відлюдки.
Не думаю що українська громада є більш закритіша ніж інші громади....- польска , єврейська , ...т.д. Люди з різним темпераментом , цінностями , метою , поглядами.....і по таких критеріях групуються. Ви ж не будете дивуватися чому мешканці міста Львова такі всі різні , правда? Там само і тут.Тільки тут все більш сконцетровано і тому помітніше. Що до конкуреції ...то тут не знаю.Якщо маєте конкретний приклад то наведіть. Помоєму ніхто спеціально не шукає в житті (крім спорту) щоб з ким не будь позмагатися в виконaнні своїх професійних обовязків Це групування людей по певних ознаках , інтересах в свої компанії , де вони мають почувати себе конфортно .
Народе, так кинулися доказувати мені зворотнє, що відбили охоту писати.) Легенько так нагадаю, що ваш досвід, практично без винятку - це европа з аеропорту, або ж в кращому випадку субєктивні і, логічно, дещо негативні баєчки лузерів(без образ, ваших родичів не стосується), що не спромоглися тут. Якщо ж вивчитися в уні принаймі, і подружитися з мовою - то цілком непогані шанси отримати людську роботу в бюрі, посвистувати собі і їздити до гамерики на вакації, а не на вахти чи трака водити. Я ж живу тут, а там бачив не з аеропорту і не з вікна поїзда чи газет, відповідно висновки дещо реальніші маю. І о чудо, друзяка заядлий, а тепер вже кум, з тамтешнім паспортом вже 9 літ тут кантується, видно маленьке авто його не тисне. Чи таке можливе?! Ніхто не наїжджав на тоту Америку, велика країна, і я знов з задоволенням туда полечу - але маю право мати власну думку. Розжовувати по деталях всі враження та "про" і "контра" бажання нема, шкода часу і багацько роботи, та й ви мене всією артіллю швиденько "переконаєте".) Все ок друзі, ніхто ні на кого не в претензії, спілкуємось нормально.))
Хто почуває себе комфортно? і хто вирішує чиї ознаки з чим співпадають. Це все така собі відмазка. Бо є у нас різні парафії. На одній - уживаються чудово ВСІ покоління, і четверта і п’ята хвилі і перша і друга. А є такі де перша ніколи не прийняла другу, яка в свою чергу відкинула четверту. ітд, ітп. Всетаки українська громада закрита! Бо відходять з неї ті, хто одружився не на українцях і взагалі молодь не цікавиться парафіями. Нема вже того згуртування навколо церкви яке було в іміграції після війни. Скільки нашого люду живе на тому самому Брукліні і вони не збираються нічого робити ані для своєї громади ані для своїх дітей. Вони живуть так ніби завтра їх тут не буде, а це величезний самообман. Вони і завтра будуть і після завтра, бо тут вчаться їхні діти і тут їхні діти хочуть жити. Дуже багато таки людей, і вони радше підуть поклоняться «ґускаґаваґящєму» ніж встануть на захист свого. Прикро, одним словом! ---------- Додано в 02:57 ---------- Попередній допис був написаний в 02:53 ---------- Боронь Боже! Я ціную вашу думку і вона для мене важлива. Я завжди на Америку дивлюсь реально і знаю що в Європі є інакше, але в Америці легше доробитись і загубитись в суміші різних національностей. Ви праві, якщо вивчитись то будь-де можна знайти нормальну працю. Я вивчилась, моя мама також а он чоловік обрав (чи сам, чи не зміг просто) не вивчитись і він працює на відповідній роботі. Але я його ніколи на трак і на будову не пустила, по при всілякі там закиди родини. Всетаки мені здається що таким людям як він легше в Америці дати собі раду, особливо в Нью Йорку, бо то взагалі не Америка, ніж в Європі і навіть тій самій Німеччині. Всюди є свої плюси і всюди є свої мінуси. В Америці як багато плюсів так само багато і мінусів. Не може бути країна лишень позитивна. Такого не буває. ---------- Додано в 04:19 ---------- Попередній допис був написаний в 02:57 ---------- Цікава стаття http://starog1.blogspot.com/2011/06/blog-post_26.html?spref=fb
Тут треба дивитися в корінь. Більшість людей післявоєнної імміграці опинилися тут бо не мали вибору. Тобто , цей вибір був між смертю ( тюрмою- Сибіром) або бути за океаном. Вони їхали сюди змирившись з думкою що Україну більше не побачать. Ідея збереження УКРАЇНСТВА для багатьох передових людей , навколо яких формувалася громада , була рівноцінна ідеї збереження свого життя (чого вони тут i опинилися) . Наша Імміграція.... Сорі , але як би ми не HE любили бувший Совок - смерть нам не загрожувала.Війна нас не гнала. Дуже мало хто мав неприємні справи з КГБ...Ніхто нас не виганяв. Ми поїхали добровільно. І які би ми мотиви-епітети не говорили , всі вони (якщо відкинути блискучу обгортку ) зводяться до покращаня ОСОБИСТОГО життя. В одних це гроші , в інших -майбутнє дітей , спокійне життя , життя без давання хабарів ...або подивитися світ... Тому тоді інтенсивно будувалися народні доми і Церкви , створювалися різні організації , писалася історія, Літопис УПА. А зараз кожний інтесивно в міру своїх освіт і можливостей влаштовує своє життя.А ідею участі в громадському житті громади кожний розуміє по своєму. Життя , а основне праця в "гетто", будь це між своїми , або євреями , або поляками .Там де не потрібні, або потрібні мінімальні знання англійської мови.Перегляд виключно "свого" ТБ , інтернету , преси.Абсолютне ігнорування , БЕЗінтерес до місцевого життяі політики- це дорога в нікуда.Багатьох таке життя приводить до депресії і озлобленості. Це бувша заслуга яка переросла в проблему великих міст Півн.Америки -Торонто , Нью Йорку. В менших містах , або там де не так сильно поширена інфраструктура робіт "між своїми" того не має. Якщо людина НЕ ВАРИТЬСЯ між своїми , а працює в міжнаціональному колективі , цікавиться місцевим життям , вона буде також цікавитися і приймати участь в житті своєї громади. . А чого?.Якщо здоровя позволяє , то не бачу нічого поганого. Я бувший тракдрайвер і зараз деколи ізджу траком (хоч працюю на посаді техніка-координатора) , коли по роботі треба перевезти з місця на місце бульдозер.І корона мені з голови не падає. В любому випадку між роботою офісного клерка "піди -принеси" і тракдрайвером я би вибрав останню. Як в матеріальному , так і в моральному значенні вона краща. Це саме стосується і констракшену.В великій фірмі звичайно. Якщо мати спеціальність то досить не злі гроші.
Ну в нас її нема, спеціальності. Плюс, здоров’я нам не позволяє. У нас інтак професійна хвороба шоферів, без сидячої роботи а куда там ще нам траки. Я не тому що корона впаде з голови, ні. Чорної роботи ніхто не боїться і чорну роботу і я і мій чоловік робили в Америці. Просто так склалось. ---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ---------- Але саме так і живе більшість наших новоприбулих тут в Нью Йорку, а ті хто піднімається вище то їх не розуміють. Ба, навіть як і працюють в американських компаніях то всеодно участі в житті громади і країни не приймають взагалі. Вони ані за Українського президента не йдуть голосувати ані за американського. А це я вважаю неправильно! Це байдужість. правда. вони це радше бачать як щось глупе, непотрібне, стороннє... скільки раз ми пробували створювати щось в тім самім Нью Йорку з новоприбулими, і фіґа з маком виходила. +100. Це чиста правда. В нашому містечку де в основному ми всі працюємо в англо-мовних компаніях то люди більше хочуть приймати участь в розвитку громади і донесенню наших традицій до людей і бажання передати і зберегти ту українськість в наших дітях.
Машини там, то звичайно та, прікольненькі... Стоїш на світлофорі, а тут збоку одні колеса здоровенні підїжджають... Або ще якийсь тюнінг. Відносно того окреме питання, що дозволено що ні, але от за траків хотів спитати. Їду на північ до Яблука, і всю дорогу рота роззявляю на типові розцяцьковані мериканські траки-крокодили. Тримаєшся коло них ближче, буває фоткаєш... Ночував там в чувака одного, ближче до канадського кордону, трака свого має... Посидів в ньому, завів, посмикав... Наскільки все може блищати зверху, настільки все на шнурочках всередині тримається. Був аж заскочений, гальма двигуном, прицепом і ще купа ричагів і кнопок в нього тупо не працює, причому по року-півтора-два. Простої шайби нема, не те щоб електронного прилада, щоб водій певні години не переїжджав... Ну і всяке таке... А після розповідей, як вони їздять, то ну його.)) Як з техолядом справи, як можна такий гроб на хайвей випускати?! Не кажучи вже про то, що тягнуть ті траки там в вас мало не по 50 тонн. Коротше, по дорозі назад я вже від любого трака тримався подалі.)
техоглядів немає-але поліція на акціії може зупинити щоб подивитись техстан авто що трапляється нечасто.рекордера немає але пишуть логбук. сам не тракер але маю пару знайомих
як то немає? А в нас є. Може не такий ретельний але певний є. Має справно їхати, і добре гальмувати а решта все лірунда