Дональд Трамп - кандидат у президенти США.

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем coffeefan, 22 кві 2011.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я цілком згідний з Марусею щодо політичних партій. Ми в Австралії мали більш ніж 10 років успішного правління і спокійного життя під консерваторами. Правда, Гавард в кінці своєї каденції починав грати роль якщо не диктатора то такого собі батька нації. Але, who cares? Був добрий трежурер Пітер Костелло, економіка процвітала і бюджет мав надлишок 50 мільярдів доларів. Прийшли лейбористи. Хоча Кевін Радд був непоганою людиною, але десь раптом взявся дефіцит бюджету 80(!) мільярдів доларів. Де ті гроші поділись - ніхто не знає. Лейбористи зробили "двірцевий" переворот і поставили вуличну бабу Джулію Гілард.
    Ви, Патрик, бачили цей витвір природи. Вона бувша комуністка, коли починає говорити, то здається, нехай би собі мовчала.
    Але плебс чомусь таких любить...

• Подобається Подобається x 5
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Економіка від попереднього правління йде накатом і йде ніби непогано.
    Дуже низьке безробіття.
    На NT є корисні копалини, інтеснивно йде будівництво.
    Люди купяють помешкання , нові авта.Зараз це золотий час для Австралії.
    так мені це виглядало....
    австалійські мясні , будівельні , геологічні фірми влаштовують "дні відкритих дверей" тут в Альбері (де економіка подібна) щоб набрати робітників.

• Подобається Подобається x 2
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щастя Австралії, що ця земля просто напакована корисними копалинами. Є абсолютно все - від золота до нафти. Ось тільки з керівництвом... Наприклад, закон забороняє будувати атомні елекростанції. А уран, запаси якого найбільші всвіті, продають до Індії, Росії і Китаю. Та набудуйте тих електростанцій десь в пустині і будете мати трохи дешевшу електрику. Газу мабуть більше ніж в Росії. Продають до Японії і інших країн. Правда, у всіх магазинах, все made in China.
    Якось люди тим не переймаються. Пють пиво, дивляться австралійський (на мою думку, дуже потворний) футбол і живуть сьогоднішнім днем. Можливо це і добре, тільки нам, європейцям, до цього важко звикнути.

4. Patrick

Ви маєте звичайно свою думку , але я вважаю що потворного спорту не буває.
    Aussie football подібний на реґбі і на американський футбол(NFL).
    NFL трохи більше силовий .... може more tougher.
    Якщо знати правила і пробувати слідкувати за іграми , то це цікавий спорт.
    Це саме відноситься і до бейсболу.

Мій любий вид спорту це хокей.Це мій #1...І якщо би я мав вибрати білет на Кубок Стенлі ( на 4 або 7 гру , коли оприділяють переможця)
    або на на Кубок УЕФА (зараз це Ліга Європи УЄФА - буде політкоректно) ....то я би вибрав КС....

.. що до впевненості в "завтрішньому дні" , то я майже переконаний , що жителі Нового Світу мають більшу впевненість в своє майбутнє ніж жителі Європи.
    Можливо жителі Європи і заробляють більше , але купівельна спроможність , ціни , спосіб/рівень життя в Півн.Америці , Австралії , НЗ є вищий ніж європейський.Не говорю про адаптацію і рівні права.
    Нічого не наю проти Великобританії і Ірландії.... ще Швеція і Голландія.
    Ці країни є ОК -....плати податки , поважай (НЕ ОБОВЯЗКОВО ВИКОНУЙ) місцеві традиції , звичайно не порушуй закон - і ти і твоя сімя будуть welcome в цій державі.

В всіх решта державах Старої Європи ...ти може не second-class citizen , але дадуть зрозуміти що інший.

Моя якась невелика внутрішня неприязь є до Німеччини.
    Я коли проїзжаю через неї до Львова , розуміють мене чи ні , я говорю виключно по-англіськи.Навіть не пробую ліпити до купи цей десяток слів що знаю по-німецьки.
    Біглою , розмовною мовою , без прошу-перепрошую, ...веду себе як москаль в Львові.
    Молоді переходять на англійську без проблем.
    А старшому поколінню , видно по лиці , що це не подобається.
    Німецьке авто я теж ніколи не куплю. Надаю перевагу японському , корейському або американському.

...sorry this is my opinion. Все в взагальному...

• Подобається Подобається x 3
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну куда канадійцю без хокею :))) Ми навіть з кумасею сміялись, що дитяча іграшка в Америці буде одягнена в бейсболку а в Канаді в хокдейну «майку».
    Я ніколи не дивилась хокей, аж поки заміж не вийшла. А тоді вже була змушена що-вечора сидіти з чоловіком коло телевізора (він приїхав саме в цей час коли сезон почався, і тут мені був габлик - або дивишся хокей, або допобачення!) і дивилась багато хокею. Тепер у мене чомусь вічно є робота, тому не можу так багато дивитись.
    А он американський футбол а чи бейс-бол зрозуміти і полюбити не можу. Тупий якийсь спорт :pardon:

Не знаю як там в старушці Європі, але я й справді не гризусь завтрашнім днем. Я знаю що буде, якось буде. Може не буде так легко як було колись але буде нормально.

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Он Німці також відмовились, і задарма.

Я особисто вважаю що треба будувати гідро-електро станції - це дешевий і дуже добрий вид енергії. Он тільки чомусь наші можновладці часто думають тим місцем яким сидять а не головою.

6. Patrick

.... з Канадою більш простіше , тут від океану до океану - хокей.
    Бейсбол тільки в Торонто...і ще кілька футбольних команд які грають тільки в CFL.
    A США є більш різносторонніші.
    Якщо північні штати набирають більш-менш одинакову кількість вболівальників на хокей , бейсбол і футбол.
    То південні , а особливо Техас відсувають подальше бейсбол і ще дальше хокей.І явним лідером є футбол.
    Dallas Cowboys - команда , за яку там жити , і не вболівати - є злочином.
    Та й взагалі там всі від старого до малого помішані на футболі.
    Футбольні повідомлення по турнірах між гай-скулс/коледжами йдуть першими в ТV новинах.

Японія , Куба і Домініканська Республіка - це теж фанати бейсболу.

Ніякий не тупий!....
    Ви попросіть сина щоб Вам правила ігри розказав.І попробуйте разом з ним подивитися кілька ігор.
    Напевно в Вашого малого в гаражі є "яцеподібний" мяч і бейсбольна рукавиця....
    І як його американські ровесники ,він напевно збирає карточки з футбольними/бейсбольними іграками
    ...вболіває за NY Giants або NY Jets ( це Ваші футбольні команди) ...ну і само собою за New York Yankees...

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Отут проблема виникає. Мій син американським ані футболом, ані бейсболом не цікавитьs[, взагалі. Жax, скажу я вам. :haha: Він у мене найбільше цікавиться таким спортом як мюзікли, і спортивні танці. Ось це його. :pardon::pardon:
    Ось такі ми аспортивні. У нас є волейбольний мяч, яким він з задоволенням грає в волейбол, футбольний, ака сокер - навіть ходив на сокер кемп, і найкраще пішло там моїй доньці семирічній в тім футболі, а не синові. Он тільки шкода що не сприймають європейці жіночого футболу.:cry:

А мій син, як я його називаю, єврейський хлопчик і його більше цікавить клавіші на фортепіано і компютері, і складні математичні завдання.:blush: He is a geek!

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Це правда. Тут якщо граєш в футбол дуже легко попасти в коледж. Навіть все навчання тобі оплатять, лишень представляй їхній коледж в футболі.

8. Patrick

Вам видніше....Вам і Вашому чоловікові вирішувати ким буде Ваш син.
    Суджу по дітях хлопцях свої знайомих.

В мене сина не має.Є дочка.І в сестри теж дочка...вже правда доросла , студенка.
    Моя мала ходить на фігурне ковзання.Ходить вже майже 2 роки.
    Тренер ("бувша наша" єврейка) її хвалить.....ЇЇ і ще двох китайських дівчаток.
    Каже що вони гордість групи.
    Незнаю чи буде колись моя мала захищати честь Канади на міжнародних змаганнях ( який би батько цього не хотів!)
    , але на разі їй це дуже подобається.Кожний раз в очах дитячий ентузіазм. І я готовий за це платити ( хоч гроші не малі).

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви в курсі скільки енергії дає гідростанція і атомна станція?

Так от, щоб замінити одну атомну станцію - на гідро, то на Місі-пісі (чи сіпі) прийшлось через кожен кіломотр ставити станцію.

• Подобається Подобається x 1
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Так місю-піся слабонька. А он подивіться як добре освітлює Каліфорнію, Арізону і Неваду Дамба Гувера. Дає багато добра, для цих штатів, окрім електрики щей водопостачання на фемерські поля. Тому вони і можуть збирати урожай два рази до року.

Вірю, що атомна це краще але нажаль у людей перестрах через те що сталось в Чорнобилі і в Японії.

---------- Додано в 05:57 ---------- Попередній допис був написаний в 05:53 ----------

Ні, не нам. Це він сам вирішить і думаю що таланти які йому дано це вже за нас вирішено. Він впертий і надзвичайно талановитий, але не у спорті.
    Коли він був в першому класі то сказав мені що його мрія бути татом, він тоді дуже планував одружуватись з одною ліванської дівчинкою, а щоб заробляти на сім’ю то казав що буде співати і танцювати. Він співає як Робертіно Лоретті, і в європейський футбол грає гарно, а ось американські бейсбол і футбол, не приваблює. Хоча для американців одним з найважливіших свят року є Супер Бол. У нас інакше виховання. Для най найбільше свято в році це Воскресіння!

11. Patrick

Canada and the United States share an integrated electricity grid and supply almost all of each other’s electricity imports. Canada is a major supplier of electricity to New England, New York, the Upper Midwest, the Pacific Northwest and California.

Canada is one of the world’s largest producers of hydroelectricity, producing about 13% of the world’s total. Hydroelectricity represents 59% of Canada’s total electricity generation—representing over three times the global average.

In fact, 77% of Canada’s electricity comes from sources that do not emit greenhouse gases.
    Canada: the largest natural gas supplier to the United States
    Canadian exports of natural gas go primarily to the U.S. Northeast, Midwest, Rocky Mountains, California and Pacific Northwest.

http://www.canadainternational.gc.ca/detroit/bilat_can/energy-energie.aspx?lang=eng

...ну тоді ще треба додати Кубок Стенлі (який йде зараз) , World Series( це бейсбол).....
    Ну і ми забули про баскедбол.Це теж чудова гра яка збирає мілліони глядачів....особливою популярністю вона користується в чорних які сидять в тюрмі...

Ну а якщо серйозно.То головне свято в Америці ( в Канаді) ....одне важко назвати....
    Напевно це буде Крістмас , День Подяки ...дальше йде 4th of July ( в Канаді це 1 липня) .

....ну а також для різних груп - Цінко де Мая , День Незалежності України , парад сексуальних меншин , День Мексіки ,
    його дуже в південних штатах відмічають ,....
    Новий Год , Васьмоє Марта - ці празднікі залишилися рідними на Вrighton beach avenue ....Юбілєйний , Кавказ- ресторани гудять,
    публіка веселиться...
    День Тібету , Індії ...незалежності і соборності Еретрії
    .....І це все Америка.
    Тим і я люблю цей континент , бо тут кожний може знайти щось своє.Своє свято....

Для моєї сімї напевно це буде Крістмас , також Наше Різдво , а також період від 1по 5 липня коли (вже стало традицією) ми берем відпуск на кілька днів і їдемo на катедж біля озера....BBQ , купання в озері , далеко за північ можна посидіти біля вогню ...

Моя мала дістає подарунки на нашого Миколая і на Крістмас , що її англійські коліжанки -тільки на Крістмас.

Воскресіння це урочисте свято.Ми йдем до Церкви, світимо Паску.

Правда..., а ні моя мала , а ні жінка вишитих блюзок не одягають і не мають.
    За що (переконаний) відчував на собі недобрі погляди деяких людей.

Тому я нашу українську Церкву люблю коли там мало людей, щоб прийте помолитися , а не приймати участь в плітках і бути обговореним.

Так само українська громада.Я її люблю, але здалека.Комфортніше себе почуваю і надаю перевагу жити між англійцями.

• Подобається Подобається x 4
  12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я до церкви ходжу не заради того аби обговорити будь-кого,чи займатись плітками. З українцями спілкуюсь остільки поскільки це мені потрібно, я також в основному живу в американському суспільстві, але вишиванки маємо і часами одягаємо, але не на показ а для себе і саме тоді коли нам це потрібно.
    Не сплутуйте до купи молитись і святкувати релігійні свята з людисками в церкві. Це для мене дві протилежні речі, і дуже часто як дві паралельні прямі які можливо і пересічуться а можливо і ні, залежить на якому відрізку їх розглядати. Тому для нас найважливіші свята це ті що більше пов’язані з релігією і особисто родинні.

4-те Липня чи День Подяки ми не святкуємо так як це роблять назагал американці. Ми не збираємось з друзями на пікнік чи печемо величезного індика. День Подяки переважно співпадає з днем Св. Михайла, а так як мій кузин і тато Михайли, то ми збираємось щоб їх відмітити, але зранку ідемо до церкви і молимось і дякуємо Богу за все що він нам дає. Я можу прийти до церкви, помолитись, розвернутись і піти додому і ніз ким не переговорити. Так що це все таке... Можна бути українцем і не варитись в тій каші, хоча діяспора ріжна буває. В нас не така противна як в Нью Йорку.

Але що мушу признати правду що люди вміють бавитись. Вони дуже тяжко працюють але вони й вміють відпочивати.

Власне що Кубок Стенлі і Світова Серія бейсболу тмяніє на фоні Супер Болу. Не так багато людей слідкує за хокеєм, так само як за американським футболом.

Йой, як ви онто розписали про Канаду. Але воду вони в Каліфорнію хоч не качають? Ну то дякувати Богу, хоч вода наша.:))):haha: І ми вашим ґазом не користаєм і лєтрикою також, а то б зараз ще мені рахунок виставили. :haha:

Я взагалі вважаю що Америці не потрібно зв’язуватись а ОПЕКом, бо ітак більшу частину нафти тягнуть з Канади і ще більше можуть. То всьо єрунда що для США конче потрібна нафта середнього сходу. Якби захотіли то можемо собі спокійно дати раду між Канадою і Америкою.

Останнє редагування: 7 чер 2011
  13. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Вставлю своїх 5 центів. Багато що підтримую, але маю і свою думку.
    Побував багато де, всі ті конгреси і атланти, проїхав машиною від Майямі до НюЙорку і назад. Через 2-3 місяці знова їду туда.
    Враження від Америки - дуже двоякі. Є купа ситуацій, де рот роззявляєш від захвату, але також дуже часто і від жаху та здивування. Екскурсія в Конгресі, Білий Дім і Вашингтон не здивували, сподобався хіба обід в Парламенті. В НьюЙорку теж нічого особливого, Манхеттен мені вже через годинки 4 набридати став, статуя та ніяка. Не розумію людей, які заочно вважють себе фанами великого яблука, ніколи там не бувши.
    Деревяні будиночки-одноденки, здивув трохи індустріальний ландшафт, дещо навіть закинутий, ніяких мега-фабрик, не має тієї вилизаності як в Німеччині. Розбиті закинуті заводи, безробітні мексиканці і негри, склалося враження відсутності якогось міцного підгрунтя економічного, але ніби живе та америка мало не за рахунок наявності доларового станка.
    Дуже позитивні враження від здобутків української діаспори, звичайно переважно перших хвиль.
    Коротше, живучи в німеції маю тісні контакти з америкою. Поки що вердикт однозначний - особисто для мене Німеччина однозначно краща для життя за Америку, не говорячи вже про відстань до Львова і медицину. Від Америки 50 процентів позитивних вражень, 50 - негативних. Якась вона здається надто розкрученною голівудом, а в оригіналі - доволі сіра. Їжджу туда з задоволенням, але жити, як на мене, однозначно краще в старому західному світі.
    Але то моє ІМХО так на скору руку.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Знацця вартують уваги. Хоча треба розділяти туризм і еміґрацію.

Дуже дякую за вашу думку!

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Вона не сіра, але не така гламурна як онто показують в фільмах - це правда. Мене саму дивує кількість фабрик які вже НЕДІЮЧІ! А колись ж була така сильна індустрія. А хто спаскудив, та ті ж юнії які боролись за права людей.

В Америці є дуже багато такого - ЗА ЩО БОРОЛИСЬ, НА ТЕ І НАПОРОЛИСЬ!

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Якщо не змінити влади, то скоро тут буде СРСР. Через те що наш клаповушник так страшенно друкує гроші на право і на ліво, економічна основа руйнується. Якщо так і надалі піде, то знищать доллар і тоді нам буде велика с......

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

І я про те саме говорю. А на Бґайтанє билі?

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

я требую продолжения банкета!!!

• Подобається Подобається x 5
  15. Samojlovu4

Абсолютно згоден, туризм і жити - зовсім інші речі.
    На Брайтон спецыально заїздив, жидів дивитися - одне з найбільш цікавих вражень, сам навіть такого колориту не сподівався.)

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ага. То щось з чимось. :)))

17. Patrick

То правда.

Каліфорнія бере воду з Колорадo рівер, яка бере початок в Рокі Маунтенс.
    А Скалисті Гори тягнуться з Канади.Так що сніг в горах тане і попадає в ріку.

І штат NY бере електрику з Канади, а також сміття з Онтаріо яке спалують в ТЕЦ.

Щодо нафти ,коли арабська нафта була дешевша як вода то її було вигідно купляти.
    Канада теж купляла.
    З роками коли нафта дорожчала , а арабський світ ставав все більш нестабільний почалися розробки
    нафтового піску.
    Основне його місце знаходження це Форт Макмурі - 400км на північ від Едмонтону.
    Знайшли і позначили на карті ці місця ще в 1800х роках , коли спостерігали як індіани натирали ним човни.
    Його там багато.

Розробки почалися в 1970х роках , але дуже слабо.Для місцевих цілей.
    І з 90х почалися більш інтенсивніші.
    Форт Макмурі розрісся.Багато людей приїзжають вахтовим способом.
    В 2007 чи 08 ще при Буші , адмістрація США , армійське ( US Army) командування підписало з Канадою договір про довічну поставку нафти американській армії.
    Так що американська армія їздить виключно на канадській нафті.
    Дла населення закупляється арабська нафта. Те саме робить і Канада.

Економіка Едмонтона тримається виключно на бізнесі навколо нафти.Недалеко міста діє 2 нафто - переробних заводи.
    Будують ще 5 , а потім ще кілька.
    А взагальному в коридорі Едмонтон - Форт Мак має бути їх 50.Незнаю правда коли.

Так що- чим гірші відношення з арабським світом , тим краща економіка Альберти.
    Тим стабільніша моя робота , тим впевненіше я можу згадувати в адмістрації підвишкy в грошах по роботі.
    Тим краще живе моя сімя.

=========

Вітаю Самойлович! Ви є файний хлоп і сперечатися з Вами не буду.
    ...та що я можу сперечатися .Не подобається - то не подобається.... тай і все.
    А Ви були в Канаді?

Останнє редагування: 8 чер 2011
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

Cамойлович, вітаю! :)
    Не буду з Вами сперечатися, бо я в Німеції не жила. Жила колись з сусідами-німцями, то вони мене, м"ягко кажучи, дістали. Пхали свого носа де можна, і де не можна. Я теж люблю чистоту, але не помішана на ній. А в мене склалося таке враження, що німці помішані на цьому.
    А щодо чистоти в Америці в порівнянні з Німеччиною, в цілому, то що Ви хочете? Хіба в Німеччині стільки чорноти і азіатів, як в Америці? А всі негритянські гетто і чайнатавни - то якраз і є брудота з брудот. А ще додайте циганів-мексів. Пустити би їх всіх до вас в Німецію, виділисьти би, яка би ваша Німеція була би. ;)
    І ще. Рускі німці в Штати і Канаду таки скоріше переїжджають з Німеції, ніж навпаки. Так що це також показник.... ;)
    А щодо того, що Вам в Німеції краще подобається, то нема нічо дивного. Ви туди після совка найперше приїхали, там прижилися - от Вам і найкраще. Я, як їжджу до родичів в Каліфорнію, то надивуватися не можу, як вони там тримаються вже більш, як 20 років. Мені штат Вашінгтон - найкращий! А вони з нас лаха друт, шо ми 200 днів в році дощиком миємося і хваляться своїми сухими пальмами. А інша мамина сестра зі сім"єю вихвалює Флоріду. А я би туди навіть в дармову хату не поїхала.Кожному своє. Де хто прижився, там йому найкомфортніше.

19. Samojlovu4

Ми, в принципi, про одне й теж саме говоримо.
    На рахунок нiмцiв повнiстю згоден - надзвичайно дотошнi та прискiпливi люди. Якщо до того звикнути, то е навiть переваги. Жити з тим можна, зато порядок всюди бiльш-менш. Але якщо хату знiмати, то щоб квартироздавач далеко жив, бо забембають.)
    На рахунок чорноти згоден, було разiв з два, заходив перекусити i виходив, настiльки противно ставало.
    Не намагаюсь дискутувати, кращих вiдпусток нiж в Америцi зроду не мав, надзвичайно задоволений - але для постiйного життя я однозначно би вибрав Нiмецiю чи краiни пiвнiчно-захiдноi Европи, вони кращi.
    От скоро знов поiду, замрiялось на Аляску... Нiхто не вкурсi, як найдешевше полетiти туди з Флориди? Зондував вже трохи, дорогувато вродi, доведеться почекати з мрiэю.
    I куда взагалi з Флориди рванути можна, так щоб на пляжi пузо не грiти, бо люблю краiну сам для себе вiдкривати? Схiдне побережжя вiд майямi i майже до канадського кордону я вже туда-назад катався.

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

О влансе. Плюс їхня Німеччина за розміром як ная Техас або Аляска. А гАмерика величезна, від берега до берега. Але я всеодно її дуже люблю з її всіма недоліками. Люблю навіть її недоліки.

А в Луізіану не хочете? там болота, крокодили, комарі як коні. Але дуже гарне місто Новий Орлеан :)

Расист. :))) :tongue:А я он працюю де двокола мене одні чебурашки. І нічого, ще жию. І подруга у мене є такого кольору. Вони мені не противні загалом. Мене дратують особі які є просто звірі, і не завжди вони темного кольору шкіри. Косоокі-очкарікі мене більше дратують. :girl_cray::girl_cray::girl_cray:

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

Зелених треба прикрити. Вони дуже проти

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ----------

Як добре, же я там не жию в тім штаті.:good: Передам кумі ней менше смітить в своїм Онтарійо. :haha:

а де твій аватар? :)