Должностная инструкция истинно-священника (*ДСП)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем ull9, 18 кві 2011.

1. bars

bars Well-Known Member

Увидел. Потому и говорю, что тебе импонируют люди, совершенно не соответствующие данному кодексу. Перечень пунктов привёл. Из восьми ты только с одним не согласился. Попадание на 87,5%. Неплохо. Почти девятка.:))
    Так шутка, или нешутка?;)

2. Соло

Соло Рыжая до белого каления

иногда на форуме шутить опасно))) а жаль...

3. Forpost

Forpost Стоїк

назвался груздем ,полезай в кузов

4. ull9

ull9 Дуже важлива персона

логические ошибки передергивания. паралогизмы
    1. почему ты из шутки заключил что мне что то импонирует?
    2. почему ты решил что если я возразил по одному пункту, что больше возражений нет?

5. bars

bars Well-Known Member

Ну не без этого... А кому легко?:))
    А, ты пошутил ни об чём? Ну так бы сразу и сказал, а то шучу-не-шучу...
    Я решил? Или таки нет?

6. ull9

мде...
    расскажи анекдот,а потом еще обьясни его, тем кто не догнал...

вот и поговорили.

7. TOTORO

TOTORO admin

мені ти настрій підняв , дякую =))

із знайомим священиком більш делікатніші теми чіпляв і нічого =)

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гммм... А это касается только православных священников? Кстати, если вместо слова "священник" применить слово "врач", то это будет не шутка, а олицетворение образа идеального врача в глазах населения.

9. mavka

mavka Well-Known Member

дозвольте з Вами не погодитися, Соло.
    виховати нормальну людину - завдання батьків, а не організації. релігія й традиції племені доповнювали таке виховання даючи людині відчуття частини великого, - відчуття молодого дерева з міцним корінням.

і тим більше, на мою думку, ніхто нікого не повинен примушувати ступати на шлях духовного розвитку.
    Раннє Християнство - оригінальне - жило своєю комуною, приймало адептів, але не мало ніколи кліриків :"нікого не називайте Батьком, тільки Отця небесного". жінки та чоловіки там були в рівних правах йдучи по шляху персонального розвитку .

а Юловий "жарт" це більше, ніж жарт, це трагедія Християнства.

є немало історичних документів ранньої церкви, де якраз явище це, адаптоване з Митраїзму в такій сучасній гламурності та перекручі, вказане як причина корупції Церкви і внутрішньої скритої смертельної хвороби.

закінчилося тим, що, - як пише світлої пам"яті незбагненно талановитий Сомерсет Моем, - " священнику платять за те, щоб він проповідував, а не за те, щоб сам сповідував благочестя " :))

в Митраїзмі ж це були найстрогіші обряди посвячення.(один з них "наречена") і митру на голові міг носити ініційований у найвищий, сьомий ступінь посвяти. піднятися на цю сходинку могли найдостойніші, ті, хто знав досконало теологію, астрономію, астрологію, - гностики, одиниці, - ті, хто підніс Божественне Его, Митру, над персоніфікованим Тільцем - власною підсвідомістю. (дуже спрощено) коротше кажучи, ми маємо цікаву глибоку й складну чоловічу релігію (жінки туди не запрошувались). в ній низький рівень психологічного розвитку чоловічого Его ще не в стані зробити зусилля інтегруватись в жіноче.
    в цій релігії був шлях боротьби того чоловічого з власною тінню й своїм тваринним.

як бачимо на всіх зображеннях , Тільця кусає за причинне місце скорпіон, - шлях вказаний.

але він не всіма правильно був зрозумілий !! - звідси християнські монастирі, чоловічі, особливо,- вони були першими, зрозуміло ж і все те гендерне нерівноправ"я в духовному розвитку, яке абсолютно було відсутнє в Ранньому Християнстві, - жінки ж там були більшістю адепток, знаємо, правда ж ?

в них це природньо виходить легше . :)

тому може цю гілку в розділ "іронія життя" - є в нас такий ?

10. bars

bars Well-Known Member

Как же его можно рассказывать, если сам рассказчик его не догнал? И не догоняет указанный ему настоящий смысл его анекдота... В натуре, шо МДЕ...

11. Forpost

Forpost Стоїк

оппа! то шо обрізати по самий корінь? а писати чим?

12. ull9

не надо думать что население идиоты...
    хотя, мде.. януковича большинством голосовали..

не знаю я ничего. Украина это какое то парадоксальное зазеркалье, все наизнанку, все извращено.

13. Forpost

Forpost Стоїк

Україна -правильна країна!,туть на злодія кажуть злодій ,дурак туть завжди був дураком

14. Соло

абсолютно согласна..духовное развитие возможно только "по собственному желанию" ( кавычки поставила из за пришедшей в голову аналогии с заявлением,которое писали чтоб уволиться с работы))по настоятельной рекомендации начальства..))))) нельзя заставить чужую душу расти(кстати..духовный рост - это рост души или духа? и разные они или это одно и тоже тока с разных боков?? не знаю..) но есть конкретный призыв - нести благую весть...правда не написано есть ли момент,когда ее уже все узнали..плюс таки написано - "научите" все народы..можно не требовать называть себя учителем..но учить то вроде как придется) опять непонятка
    и еще одно но..воспитанием(правильным,духовным)детей скажите из ваших знакомых много семей озабочено? или важнее одеть,обуть,накормить и научить не выделяться? я бы не была так уверена что во многих семьях родители считают это важным..да и некогда..надо ж заработать на приличный уровень жизни..чтоб дитё могло сверстникам предъявить дорогой мобильник,велосипед,спортивный костюм и тп..иначе добро пожаловать в изгои..

15. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]чому у рускіх завжди така каша в голові...[/OFFTOP]

16. Соло

Торро..))) вы или пишите у Соло каша в голове..или молчите лучше..потому что текст писала я..авторство прошу всем русским не приписывать..это оригинальный текст..могу запатентовать..поэтому и каша в голове лично у меня..про плохих русских это вам в политику к Гранду прошу пожаловать)

17. mavka

mavka Well-Known Member

Торро, жорстокий, як можна символізм перетворити на вандалізм, - мурашки по шкірі !:) оце ж бо СЄ так і Біблію сприймають - буквально.

тут ось яка петрушка получається ..:scratch_one-s_head:

як каже незабвєнной памяті Сомерсет Моем, чим розумніша людина, тим сильніше вона здібна страждати.

і , відповідно, відчувати конфліктні моменти, - їй не потрібні поводирі в тому.
    ми не в стані залізти в душу кожної сім"ї, але логіка підказує, що розумним батькам вдається балансувати між комірковим телефоном і проведеним разом якісним часом в розмові сидячи на березі річки, чи граючи в шахи, чи збираючи в лісі камінці зі слідами мамонтів - Fossils (в цю неділю я вивчила нове слово і ми знайшли аж три).

але колись на питання, принесене з обов"язкового (укр. школи) предмету катехизису "чому ми повинні їсти тіло боже і пити його кров ???!" я, знаючи, що це означає в традиційному трактуванні й в справжньому, змушена була викручуватись - рано ще забивати голівку премудрими речами, і нема чого брехнею.

проте, слід врахувати, що середовище тут специфічне. (відносно) життя дороге. є, звичайно, свої "купи черпалку !", але культу речей все ж таки нема.
    проблема інша - батьки змушені працювати денно і нощно, щоб забезпечити виплати всіх рахунків, безцінний час комунікації з дітьми мінімальний.
    додам, на щастя, українці дуже згуртовані навколо церков - це ж єдине місце, де в неділю можна побачити своїх. випити кави після служби, погомоніти. вдягнутися гарно, себе показати. всі всіх знають на ім"я. в обов"язковому порядку діти майже рік щотижня зустрічаються зі священником, готуються до першого причастя. те, що воно потім гучно й дорого проходить в українському ресторані й , за звичаєм, дитині несуться гроші, чи золоті речі, якими вона вихваляється, - н"юанси маленькі. те, що церки займаються бізнесом, часто ігорним, ще менші н"юанси. те, що священники отримують заробітню плату , будинок й повний пансіон, - на відміну від американських, які часто мають основне місце роботи за іншою професією, - це просто місцевий колорит.

раз в тиждень ті ж діти ходять чи в Пласт, чи в СУМ.

словом, все під контролем.

запросто в укр. продуктовому магазині священник може підійти й запитати "щось я давненько Вас, Соло, в церкві не бачив. Ви коли сповідатись прийдете ? і як Ваш чоловік, на якій машині їздить і, до речі, він заплатив річні внески ? " (тут до церкви більшість приписані, як в клуб) :)

18. ull9

вообщем то в продолжение темы...
    как то странно никто не заметил одной очевидной вещи, я все ждал..

грубо говоря мы же не к священнику идем в церковь. и его фигура конечно важна но не определяюща.
    пришли вы скажем в оффис к НЕМУ, а на рецепшне сидит размалеванная девица бляцкого вида.. ну и?

происходит некоторое ошибочное смещение и даже замещение.
    простая же мысль.

удивлен, почему никто не высказал.

19. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

По причине очевидности.:)

20. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)