Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Мих уже писав вище.
    Хочу повторити, може ви пропустили:
    "Якщо ми віримо, що Бог знає наперед наші дії, то тоді ми не можемо стверджувати, що Бог дав нам вільну волю вибору. А раз так, тоді ми б не змогли грішити."

ЯКЩО ВІН НАПЕРЕД ЗНАЄ, ЩО МИ В ПЕВНІЙ СИТУАЦІЇ ТОЧНО ЗГРІШИМО, ТО ДЛЯ ЧОГО ВІН НАПИСАВ - НЕ ГРІШІТЬ ???

Абсурд якийсь виходить, якщо стояти на тому, що в нас вибору нема.:)

• Подобається Подобається x 5
  2. JaguaR

JaguaR щасливий

Пане Ромку, я думаю, що БОГ не існує в часі, а поза часом- це так, ніби ми є точкою, а наше життя є лінією, по якій ми рухаємось в часі. БОГ бачить цю лінію збоку, тому знає, де і як вона проходить. Але ми самі її малюєм. Можемо лише ЙОГО попросити, де її підправити. Для нас те, що попереду - невідоме, бо туди ми ще не дійшли, час ще не дійшов. Ми вибираєм чи йти вправо чи вліво- малюєм свою лінію зараз. Але БОГ її вже бачить намальованою..

Це, звичайно, таке моє представлення, так я собі це уявляю і вже точно не претендую на те, що то "залізне твердження".

• Подобається Подобається x 4
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідси висновок: ми безгрішні люди, бо від нас нічого незалежить. Ось чому я в то не вірю.

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я думаю, що в нас є вибір у виборі,
    тобто Бог дав нам право вибору, але передбачено для нас декілька варіантів вже є, і відповідно до того, що саме ми обираємо, так і рухаємось вперед до цілі, яка в принципі, вже є для нас визначена.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

у нас є вибір варіантів, кожний з яих Богом передбачений. Тобто Бога ми не здивуємо. За нами лише вибір з передбачених варіантів... і не більше.....

6. Levko

Levko Well-Known Member

Я думаю, що якщо брати глобально до нашого життя, то Богом передбачено тільки ДВА варіанти для нашого вибору:життя та добро, і смерть та зло

"Дивися: я сьогодні дав перед тобою життя та добро, і смерть та зло. 16 Бо я сьогодні наказую тобі любити Господа, Бога свого, ходити Його дорогами, та додержувати заповіді Його, і постанови Його, і закона Його, щоб ти жив, і розмножився, і поблагословить тебе Господь..." Повторення Закону 30

Новий заповіт уточнює і конкретизує Божу ціль для нас:

1Iван.5:12 Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя.

ЦІЛЬ В НЬОГО ОДНА- ЩОБ МИ ВИБРАЛИ ЙОГО СИНА І МАЛИ ЖИТТЯ!!!!:)

7. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Саме так ,як на заліку "зарах" "незарах" і без варіантів на перездачу.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а милосердя? інколи милосердя - то як варіант на перездачу.

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

І все знов зводиться до того,що в нас є лище ілюзія вибору...

• Подобається Подобається x 3
  10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А гріхи батьків - падають на дітей до сьомого коліна?
    Якщо так, то чи завжди можливо "обійти" власне нещасливе подружнє життя чи інші нещастя, хвороби тощо, якщо вони - неомильний наслідок гріхів предків?
    Може, комусь на роду написано жити щасливо, а комусь - вистраждати прощення предків через нещастя, котрих не уникнути ніяк?

11. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Бо справді, як тоді трактувати, що дехто живе справді в муках,не тільки фізичних, чи вроджені інваліди - в них вибору не було.

12. Lents

Lents Well-Known Member

Зміст і причини страждання - це величезна окрема тема. Але
    - неможливо. Це абсолютно нехристиянське вчення. Нащо Христос страждав?

13. Levko

Levko Well-Known Member

Так ви, праві, що прокляття, котре було на предках людини може лягати на неї, тільки не до 7-го, а до 3-4 коліна:
    Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, Вихід 20.5

Але , Слава Богу, що Він визволив нас від прокляття, через провину батьків, давши нам шанс стати "новим створінням в Христі"

2Кор.5:17 Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, стародавнє минуло, ото сталось нове!

Тобто, коли ви у Христі, коли ви віддали своє життя Христу, то ви уже НОВЕ СТВОРІННЯ!
    Ви уже не є дитиною, котра має страдати, через гріх батьків, Бог уже на вас дивиться як на Свою власну дитину! І ніяке прокляття уже не має сили у вашому житті!:)

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А з якого моменту життя дитина вже є у Христі?
    Адже майже всі ми є охрещеними в дитинстві.. тим не менш знаючі люди кажуть, що факт хрещення у дитинстві - це ще не "навернення", що тоді ми у Христі лише формально. Отже.. виходить, що до моменту "духовного навернення" гріхи батьків на нас виявляються, а з моменту навернення - перестають?
    Я просто хочу зрозуміти що це фактично означає.

Останнє редагування: 28 січ 2009
  15. консультант

консультант Дуже важлива персона

То яка в тому Божа Справедливість. При чому тут діти, якщо згідно Біблії таким належить Царство Боже, а не гріхи батьків.
    А синів убійників він не позабивав,як написано в Книзі Мойсеєвого Закону, що наказав був Господь, говорячи:" Не будуть забиті батьки за синів, а сини не будуть забиті за батьків, а тільки кожен за гріх свій буде забитий"-2Цр.14.6.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Дітям на небі - так, царство Боже. А тут, на землі, що? - інколи геєна вогнена.. ні за які гріхи, а просто..
    Ми ведемо мову про земне життя. І про те, ЗА ЩО людям і діткам зокрема з народження даються різні долі - важчі і легші. І чи можливо "гарною поведінкою" тут, на землі, цю долю змінити - чи все вже визначено наперед?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а тут, на землі ми гості і нема змісту шукати раю на землі.

18. консультант

Не можливо і не реально все пояснити. Будь-яка наша версія - це лиш версія і більш нічого. Людина завжди намагається вибрати для себе таке формулювання висновку, яке б її найбільше влаштовувало, але суть діла від цього не змінюється.
    Якщо в голові перебрати мільйони версій, то можлива навіть та версія, що діти з відповідними вадами народжуються в тих сім"ях, де проживання для них буде сприятливим, а батьки відповідно за це отроимають свою нагороду або просто внаслідок обставин, що склались ще більше пізнають себе та утвердять свою віру в Боже Милосердя. Шляхи Господні незвідані.:sad:
    Рай на землі є, але в душі, тільки його потрібно відчути і намагатись не втрачати це відчуття. Це не високі слова - це факт!

Останнє редагування: 28 січ 2009
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

+1. Згоден.

20. консультант

І напевно ніяк не інше. На мою думку, людина собі не належить. Вона належить або Богові, або дияволу, залежно від її вибору. Людина - це складна духовно-матеріальна істота через яку проявляє себе Бог або диявол, вона лише робить вибір, відкриває своє серце або для зла, або для добра, а решта роботи допомагає виконувати та, чи інша сила, проявляючи себе у всій своїй красі або потворстві. Навіть вже роблячи зло, людина має можливість будь-коли припинити ці дії і подумати, кому це вигідно. Є діти божі і є діти дияволові, про те теж сказано в Біблії. Будь-яка справа, де мають місце любов, милосердя, співчуття та інші позитивні ознаки, може свідчити про наявність Божої Волі та допомоги. Там де зло, неприязнь, агресія та інші негативні моменти - свідчення про можливу наявність впливу темних сил і не потрібно бути ясновидцем, щоб побачити кого до чого, і хто під чиїм впливом.
    Не претендую на Істину, це просто моя думка.:cry:

а де твій аватар? :)