Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не згоден.
    Назвемо ці ситуації диф.рівняннями 16 порядку, де деьта т - змінна по часі.
    В котрій годині виїде перша особа, якщо на 16 год залишається до від'їзду 1 год.
    Чи встигне за дві доби оклигати друга особа, якщо вона попала у сер'йозну ДТП?
    Сподіваюся ви визнаєте, що матиматичні рівняння побудовані на реальності, хоч і можуть виходити за її межі.

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Монетка залежна від вас, а рух комети - ні.
    П.С. Якщо ви врахуєте усі можливі фактори впливу, то ймовірність пройти "поміж дощ" у вас вийде нульова - іншими словами рівняння без розв'язку. Що тоді? Ви продовжите жити (йти до поставленої цілі)?

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Якщо від цього почне бути залежне чиєсь життя я думаю почне бути пов'язано. Це ж лише емоції...

---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Дивує, коли люди думають, що Бог (земля) для них а не навпаки:mocking:

• Подобається Подобається x 2
  2. Nina

Nina Well-Known Member

Можливо, найкращим вибором (варіантом) у цьому випадку - зробити родичів буддистами. Тоді Ви і «комфортне середовище» отримуєте і родину не втрачаєте. Але, щоб змінити щось навколо себе («переконати інших вірити в Буддизм»), треба докласти значних зусиль і навіть чогось більше. Не кожному це під силу. І тоді - питання: Ви змінюєте їх долю чи світ навколо себе?

3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..припустимо що Христос сказав правду - і кожний отримує те, у що вірить.
    Тоді вийде що той хто (наївно) думає, що буде почутий серед купи галактик і важливіших справ - буде почутим Богом індивідуально, а той хто переконаний і вірить щиро що Бог автоматизував процес - отримає автоматизацію.
    Є думка - є дія - є реакція на дію..
    І такий варіант міг би бути.

• Подобається Подобається x 4
  4. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Припустимо, що бога немає.Живе купа людей і вірять в нього, поклоняються йому, витрачають купу часу і нервів на підтвердження його існування, проводять невідомі ритуали, замість того, щоб жити в гармонії один з одним, замість того, щоб навчитись приймать цей світ, замість того, щоб допомагать один одному, замість того, щоб самовдосконалюватись (Схоже на сьогодення?). Світ можна зробити ідеальним, як комп"ютерну програму, в якій все прораховано...Але нема коли, бо треба вірити в бога, ходити до церкви, поклонятись і нав"язувати релігію невірним. Потрібно зневажати тих, хто не думає так як ти. В мене є аргумент, чому немає бога, бо світ не ідеальний (і не кажіть, що бог створив його таким, бо хто в здравому умі буде творити гірше, коли може краще. Все прагне ідеальності, зверніть увагу на світ і на хід речей в природі. Все вдосконалюється і перетворюється в складні форми, тим самим стає ідеальнішим). Зробити його ідеальним можемо ми. Тут і зараз. Достатнь тільки почать жити. Не витрачайте час на віру в те, що самі вигадали. Грецькі боги померли разом з тими людьми, які вірили в них. Так само і з вашим богом. Він існує доти, доки існуєте ви.
    Тварини живуть в гармонії з природою, ніхто не вбива заради віри, окрім людей. Сумніваюсь (мої сумніви звісно суб"єктивні), що тварини вірять в долю. Вони скоріш залежні від гормонів та інстинктів. Люди теж залежні, але не на стільки.

Як це так, що бог і доля, то для всіх різні? Шо, для мене бог може буть кимось іншим, ніж для других? Шо ж це за бог, коли він для кожного різний...Чи може в кожного свій персональний бог?
    Мова створена для того, щоб виражати свої думки і розуміть один одного. Слово повинно чітко означать те чи інше. Наприклад, дерево означа одне й те саме для всіх людей - це рослина, має стовбур, іноді листя, іноді ще щось, залежно від типу дерева. Все чітко і ясно. Ми можемо описать будь що, якшо ми можемо відчути одним із 5ти відчуттів. Яким із відчуттів ми сприймаємо бога?

рух комети залежить від гравітаційної сили світила галактики, в якій вона пролітає. А сила ота, залежить від маси світила. Нічого доленосного і божого в цьому нема.

Реальність побудована на математичних рівняннях, і коли ми не взмозі описати щось, то не є доля чи втручання бога, а відсутність мізків математика. Я, наприклад, рідко щось описую рівняннями, бо я не математик, але силу цієї науки можу уявити. Навіть серіал якийсь був, де математик міг розслідувати вбивство і виявити що зробить той чи інший негідник. Ну звісно, ти лише кіно, але суть цікава.

Як може від названня проценту ймовірності залежить чиєсь життя? о_О
    Ось люди, які скоріш за все, згодні з вами:
    http://www.youtube.com/watch?v=RNhHnRzUF-0
    Я проти зміни оточення (хай кожен робить так, як йому здається кращим). Хочеш змінити світ - змінись сам.
    Я змінюю себе, і ніхто при цьому ніяк не змінюється.

• Подобається Подобається x 1
  5. ovod

ovod Well-Known Member

Бог один, але сприйняття різне...
    опишіть, наприклад, мені цеглу... подумайте чи буде повним це описання...
    Бога можна відчути будь-яким відчуттям... але не всім це дано...зрозуміти...а тим більше відчути...

6. DerianFox

7. Nina

Nina Well-Known Member

Ви самі собі суперечите.
    1. Хочеш змінити світ - змінись сам..
    2. Я змінюю себе, і ніхто при цьому ніяк не змінюється.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Окрім часу підльоту :)))

Ні. Це говорить про те, що якщо матиматика немає відповіді - її можна знайти зовсім не математичними методами.

Якщо ймовірність аварій на дорозі зросте до 2 відсотків - усі автомобілі зупиняться протягом 30 днів. а половина власників впадуть в кому. :)

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та що ви таке порівнюєте... як технології впливають на те який вибір ви робите? Технології, за умови що ви ними користаєте, можуть вам подати інформацію додаткову (приклад ТВ або інтернет) а он вибір таки залишається за вами.

---------- Додано в 16:16 ---------- Попередній допис був написаний в 16:13 ----------

О НІ! Це якраз і є все Боже! Бог зробив так що є гравітаційна сила світила галактики, бо це Він сотворив галактику і заклав в кожне тіло ту масу чи силу яка дозволяє тому тілу рухатись.

10. DerianFox

та хоть до 100%. Народ мало вірить цифрам.

Це не факт, а ваші домисли (віра, яка ні на чому не базується). Хто що створював я не знаю, але я бачу як світило вплива на комету і можу прорахувати траекторію - оце факт.

не бачу суперечності. Ось приклад. Мене напрягають курці. Ну не подобається мені запах диму і все. Я починаю аналізувати, чому саме мені не подобається дим. І доходжу висновку, що об"єктивних причин впринципі то й нема. Я змінююсь, розумію, що це мене вже менше парить і світ при цьому відносно мене змінюється, а курці як курили, так і курять - незмінно.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можна собі виростити або сконструювати кінцівку або інший орган. Отже можливості людини збільшуються - вчора це було не можливо - а сьогодні - реальність.
    Прогноз погоди дає можливість планувати на кілька днів вперед життя, хоч колись можна було надіятися на достовірність прикмет. Ми можемо створювати нові організми, програмувати діяльність бактерій, очищати повітря і генерувати кисень. Мандруємо на інші планети і розглядаємо можливість їх заселення. Це в корені міняє поняття заселення саме планети Земля і зводить Біблійне поняття лише до - з власної праці будеш жити. Заселяй і володарюй вже не обмежуватиметься тільки Ханаанським краєм і тим паче цілої планети а вже більш маштабними мірками.

То чи маю я право на порівняння, враховуючи вищенаведені факти?

12. ovod

ovod Well-Known Member

ви також є частиною світу... змінившись світ і помінявся...а при чому тут курці? ви себе міняли, а не їх

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Інформація завжди залишатиметься тільки інформацією (хоч слід тепер дуже вважати на достовірність джерела)...

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Бррр... Це вже не дискусія. [​IMG]

---------- Додано в 19:42 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

А можете прорахувати те, що вона розколеться і її кусок влетить в якийсь континент? ;)

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

Хм. Мені подобається запах тютюну але дуже дратує запах спаленого тютюну. Тому я критично ставлюся до курців і забороняю їм курити у моїй присутності. Навіть в них вдома. Про авто взагалі мовчу. Навіщо підлаштовуватися на шкоду собі?

14. DerianFox

Вернімось на тисячу років назад. Я на території України і мені треба на територію сучасної Італії. Який вибір: можна пішки...на коні, мо якимось ішаком. Швидкість приблизно однакова. Можна Дніпром через моря і протоки, але так небезпечніше та й довго.
    В наші часи технологій можна автомобілем, можна потягом, літаком, також можна через Дніпро. Та й всі ці перевозки доступні. Є компанії, які тури організвовують, треба менше паритись, маємо більше комфорту. Вибір з самих тур-фірм вже в десятки разів перевищує кількість варіантів, які були тисячу років назад.

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не можна. Можна сконструювати його заміну яка більш-менш буде функціонувати але виростити кінцівку на собі лише завдяки тому що є технології, неможливо!

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

але вибір чи сприймати її чи не сприймати, чи фільтрувати чи не фільтрувати за ким? за технологіями чи за вами особисто?

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

І що той допис хотів показати? Що тоді не було поїзда, онті тисячу років тому?
    бла...бла...бла...

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

Ви мандрували? Ви бачили? Ви підтвердили що де-інде є люди окрім як на Землі?
    Ні! Отже це просто демаґоґія!

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:51 ----------

Я би вас попросила моєї віри не чіпати, і ви не знаєте чи це мої домисли чи ні.

Більшість того що ви тут друкуєте це ваші домисли але аж ніяк не факти. Планети рухаються тому що їм хтось на це дозволив. Ви вмієте рахувати тільки тому що вам це було дозволено, але не факт чи у вас завше буде така можливість.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Стоп. Якщо ви не були в космосі - це не значить, що ви можете стверджувати, що земля квадратна.
    Є проекти Марс 500 наприклад. Як гадаєте - просто психологічні тести проводять чи таки...
    Про заселення інших планет ви не відповіли. Але не стверджуйте, що людина туди не може добратися ніколи.

17. DerianFox

Я вмію рахувати, бо я доклав зусиль, щоб вивчитись рахувати. І ніхто мені не дозволяв чи забороняв вчитись. Життя не є законом і чиїмсь велінням. Це не дозвіл, який хтось надає. Бо всі дозволи є тимчасові (а планети рухаються...ем...вічно? чи приблизно так). І якщо є той, хто може дозволити, то завжди є той, хто може заборонити. Ніколи не чув, щоб в астрономічних новинах з"являлись заголовки "Планета зупинилась, бо їй заборонили рухатись". Той хто дозволяє - ваша відмазка від здійснення своїх мрій. Якщо у вас є нездійсненна мрія, то чи не причина в "тому хто дозволяє"? "Той хто дозволяє" - виправдання, чого так паскудно живеться (а якщо живеться добре, то виправдання чогось іншого).

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

Поїзд= +1 варіант. А показати я хотів, що прогрес = +n кількість варіантів вирішення проблеми.

---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:52 ----------

Ви подивіться на небо, там мільярди планет. І ви припускаєте, що на жодній нема життя? Це як припустить, що у відрі піску нема ще одної пилинки.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я не вірю що є ще будь-де люди окрім як на планеті земля. Якщо є будь-які інші живі істоти на інших планетах то значить Бог так зробив щоб не лишень земля мала якісь мікро-організми.
    Про людей дотримуюсь думки що вони є лише на землі. Я в космосі не була, не збираюсь летіти але і не збираюсь ставити під сумнів те що Бог сотворив людину і дав їй землю щоб вона нею опікувалась.

Тобто ті хто стверджують що Бог існує то вони говорять неправду бо самі його ніколи не бачили... але навіть ті що бачили, то у них галюніки з шизофренією і ви їм всеодно не повірите.

Щасливі ті хто не бачив а увірував!

Це у вас відмазка, і ви ліпите ярлики на людей яких не знаєте. У мене нема відмазок. Ви навчились лише тому що вам це було дано, а якщо б Він цього не захотів то не було б у вас такої можливості. І тут відмазки ні до чого.

Бог любить всіх! Чим більше нам дано, тим більше з нас спитають!

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Може в кожного танцюриста свій персональний закон тяжіння?.. ;)
    Є реальність, а є спосіб нашої взаємодії з нею.
    Деякі йоги (не ілюзіоністи, справжні) можуть взагалі припідняти своє нерухоме тіло над землею.
    Є балерини, які "пурхають", є незграби які човгають підошвами під час ходи.. інколи здається що у всіх персональні закони тяжіння.
    Фізика одна, фізичний закон (у визнаному світом офіційної науки вигляді і записаний формулою) один - але всі по-різному з ним взаємодіють. Інколи це відбувається через особливості того, хто взаємодіє, а інколи - через недосконале виведення "формули", на яку всі рівняються.
    ..може десь так і з "єдиним Богом"?..
    Якщо Ви змінилися і (просто для прикладу) перестали курити - набагато більша ймовірність, що Ваша дитина народиться без генетичного неусвідомленого потягу до тютюну і коли виросте - курити не стане. У неї народиться двоє-троє дітей... і т.д. Або з точністю навпаки.
    Вже навіть виходячи з цього аспекту Ви трошки змінили світ, просто видно це в перспективі.

Справжнім незбагненним Дивом є якраз ті ланцюжки наслідків, які неочевидні і про які ми не здогадуємося. Ми не бачимо ЯК ми це робимо - але ми таки змінюємо світ.
    ..і все-таки до чого я торкаюсь-
    воно таки хоч трохи відтає.
    Л.В. Костенко

І Ви змінюєте світ. Мржливо, у бік взаємої нетерпимості - як людської домінуючої риси (і змінений світ не терпітиме Ваших звичок у Вас вдома навзаєм), а, можливо, у бік вищого рівня поваги членів суспільства одне до одного і більшого порядку і нових правил у цьому суспільстві.. цього не можна побачити впритул. Треба щоб минув час (і дивитися десь збоку - якщо це можливо).

20. vov66

vov66 Well-Known Member

"...Справедливости ради стоит признаться, что жители России уже догнали и, возможно даже, обогнали британцев. Так, проведённый ВЦИОМ в конце января этого года опрос выявил, что среди нас 30% тех, кто уверен, что Солнце вращается вокруг Земли… Да, скатиться с горки можно очень быстро…

...Выяснилось, что 17% британцев уверены, что к обеду можно прикупить свиные крылышки. Британцы думают, что свиньи умеют летать! – с тревогой обращает внимание газета...

...Однако в комментариях читателей на сайте газеты очень часто звучала мысль о том, что такие результаты объясняются низким качеством образования. «Это ещё что! – написала одна читательница. – Гораздо больше людей у нас думают, что Земля плоская…» А другой добавил: «Я точно где-то читал, что 17 миллионов наших взрослых не умеют складывать числа».
    Джерело

...і кожний отримує те, у що вірить. Ви це серйозно!?

а де твій аватар? :)