Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я в житті багато провів опитувань. Дуже.
    Найчастіше питання було:
    - Я можу вам чимось допомогти?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хотіла вам відповісти на питання, але не маю бажання нічим мірятися. І не маю потреби це робити.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я? о_О
    Звиняйте, веду лише пару сайтів, громадську діяльність, власну бухгалтерію і дітей власних.
    На Бога і долю не нарікаю, бо знаю, що зашпортування трапляються через власні недопрацювання. А 99% моїх маршрутів виконуються успішно.

---------- Додано в 07:33 ---------- Попередній допис був написаний в 07:32 ----------

Опитати - не штука. От, висновки з того опитування винести коректні...

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цей вислів Ромкові би сподобався:
    ЧОРНИЙ ВОРОН

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

А хто спокусить сина людського - тому краще не родитися...
    Як вам таке?

І він не виконав останнього наказу Ісуса - Іди і зроби те, що маєш зробити...

Так.

6. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

Доля залежить від вибору :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Файно сказано, але не доведено :)

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

наших прапрапрабабусь і прапрапрапрадідусів.. а також нас з моменту усвідомлення себе (кому це вдається у 5 років, кому і у 35 не вдається), а ще від вождів наших країн ів розпочатих ними економічних чи зройних воєн, землетрусів, сонячної активності і клімату планети Земля.
    Коротше, від усього. :)

9. ovod

ovod Well-Known Member

що поробиш... вибираємо з того шо маємо... третього не дано...

• Подобається Подобається x 1
  10. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

так можна сказати про все :)

11. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

Ну а мені більше подобається пояснення цього питання Вадима Зеленда.... ;)

12. ovod

ovod Well-Known Member

ну і як перемогли вже якись маятник?

13. vseprav

vseprav Well-Known Member

мені більше подобається версія, що все шо з нами стається це наслідок наших вчинків

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

- на Вашу думку, після досягнення нами якого нашого віку починаються наслідки наших (якої давності) вчинків?

15. ovod

ovod Well-Known Member

наслідки фізичних вчинків напевне зразу ж як навчиться їх здійснювати, а
    тих які породжують добре чи погане напевне тоді, коли вона зрозуміє різницю між ними...

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..ага, напевне саме тому дурням завжди щастить. :)))
    І тому відповідно наслідки будуть менші у того, хто прощає себе за помилки?.. - а не картає все життя.. бо докартатися може так, що сам собі організує/прикличе грандіозне покрання.
    Власне, такі ж наслідки на налаштованість людини дає і сповідь.. той хто сповідався - перестає себе картати, отже - перестає собі створювати негативну реальність/покарання. Виходить так?..

• Подобається Подобається x 4
  17. ovod

ovod Well-Known Member

отут я мав на увазі що так воно мало б бути, бо не можна судити того хто не розуміє що він зробив погане...

виходить так....
    це як камінь з плечей має спасти.... тоді та сповідь щось дала....а інакше дурно ходив...
    це похоже на перекладання своїх гріхів на чужі плечі, але якщо помагає отримати заспокоєння то чому б і ні....

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я розглядаю це не як перекладання, а як припинення "додаткового самопокарання" - безглуздого і руйнівного..
    Це все одно що карати дитину, що попекла руку, доторкнувшись до праски в момент між тим як вона це зробила і дістала опіки. Безглуздо - вона вже покарана за свій вчинок, її хіба пожаліти і попросити зробити висновки, не забути про них на подальше..
    Звісно, в реальності цей момент мікроскопічний, ми б не встигли.. а тут є дія людини - яка її повернеться колись, бо дія вже зроблена. То що дасть додаткове картання себе в проміжку між цими моментами?.. - а нічого, просто нашкодить додатково, імхо. Єдине, що людина може зробити - це висновки і нову дію, добру дію, кращу.
    Картання себе не змінить наслідків зробленої дії, їх може змінити тільки зміна налаштування помислів, думок, нові дії - які принесуть нові наслідки.
    Якось так.

19. ovod

ovod Well-Known Member

я мав на увазі, що головне що воно діє.... а як ми то собі пояснюємо то вже справа кожного з нас...

так я це і мав на увазі... просто декому легше це зробити в церкві, а декому десь інакше...
    питання тільки в тому чи просто це зробити?

п.с. щось вже не в тему получається....

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

дуже навіть в тему..
    Уявіть собі, що в тій частині, де доля людини залежить від неї, діє два чинника: те що вона сама собі підсвідомо бажає (наприклад, підсвідомо бажає собі покарання за провину, бо не прощає себе), і від того, що її чекатиме незалежно від її бажань (ні від чого не залежний наслідок її негативного вчинку)

От і виходить, що той хто не прощає гріхів і помилок ні собі, ні іншим (і підсвідомо бажає покарання і собі, і іншим) - обтяжує собі долю додатково до того, що і так дасть наслідки (можливо, а можливо і пом'якшиться через накладення інших чинників, компенсацій, ми цього не знаємо).
    Кажуть, небо завжди каже "так" - на кожну нашу підсвідому думку чи помисел щодо себе. :)

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)