Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Щоб отримати якусь професію, треба отримати по ній освіту...

Останнє редагування модератором: 4 бер 2011
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Доля існує, бо навіщо тоді б люди придумували цей термін? Але що таке доля і чому вона щаслива чи нещаслива, на мою думку, залежить від нашого вибору. Ми обдумуємо і робимо свій вибір, але Бог скеровує наш шлях, якщо ми Його просимо. Якщо наш вибір праведний, Бог помагає, якщо злий, то маємо пеняти лише на себе і пожинати плоди вчиненого зла.
    Про те, яка у людини доля, можна судити підсумовуючи прожите людиною життя. Про напередвизначення, по-моєму, не йдеться...

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

Чому гріх приписують людині??? (Чому всі забувають за Сата?)
    Людина повелася на спокушання .
    Ви уявляєте собі ситуацію, коли на землі рай, а на небі незгодний Сат немає чим зайнятися і та іде війна...? Так мало статися, бо інакше не існувало би навіть комп'ютерів і всі ми паслися би десь біля грушки, як вівці в полі...

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Бо людина грішить, робить свій вибір між добрим вчинком і злим.

• Подобається Подобається x 3
  5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Людина наділена розумом, пам’яттю, здатністю контролювати себе-отже задіювати механізми протистояння спокушуванням у нашій волі, нє?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нє, чого первородний гріх приписують людині?
    Це ж не дюдина перша згрішила...

7. ovod

ovod Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

та ну що ви? Чому певросвященники були такі незадоволені, чи ж не тому що Ісус говорив що вони відійшли від писаннь і не слухали пророків?
    То в їхньому розумінні було нормальним зробити в храмі базар, для прикладу? Ви думаєте що коли Соломон будував Єрусалимський Храм то це було з метою щоб потім він перетворився на базар?

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Саме з тої професії? Ви впевнені?
    Я вже принаймні на трьох роботах працювала без відповідної освіти. Тому для мене й для багатьох освіта не дорівнює професія. А в Північній Америці взагалі нема манії вищої освіти, тут багато людей доробляються статків без університетської освіти. Школа та й вже. Ну може пару років коледжу, і то не конче.
    Не стільки світа, що в вікні.
    А я навіть не збиралася починати судити. І не можу відносити себе ні до овець, ні до кіз, бо я себе суджу суб'єктивно. І решта судять інших суб'єктивно. Тому й смішно мені з таких дописів. :)))

---------- Додано в 08:57 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Сміхота з вами та й годі.
    А ви про таке поняття як відповідальність чули? На чому вона полягає?

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перед тим, як мене в чомусь звинувачувати у безвідповідальності - спершу сід підписати зі мною угоду.
    (Часто користуєтеся цим прийомом?)

(Я питав, ви суддя чи з останніх...Схоже ви вибрали суддю...)

11. Liliyah Romanova

Ви такий похопний, що я би навіть не хотіла, аби ви мені яблук кільо зважили. Вибачте за відвертість, але ви самі спитали.
    І де це я вас звинуватила? Я спитала чи ви чули про таке поняття й що воно для вас означає.
    Гм... ніколи. Це явно не мій прийом.
    Мабуть, на тому мої з вами дискусії припиняться. Не люблю істеричності та нестриманості в розмовах. А ви вже невперше перекручуєте та робите поспішні хибні висновки.

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Більш ніж переконаний, що ви зрозуміли моє питання правильно для чого повинна освіта і при чому тут вибір...

Згоден, давайте ще раз:

Завжди жив цим поняттям, навіть у випадках, коли мені було незручно її дотримуватись...
    ДО чого це питання? (Іуда мусив привести фарисеїв до Христа. Він виявився відповідальним? Він був відповідальний - не міг порушити вказівки Ісуса...)

13. Liliyah Romanova

Чудово. Відповідальність за вчинки є чи нема? ХТО відповідає за мої вчинки: я чи третя особа?
    Нагадую, що ми про це говорили в світлі гріха Адама та Єви, а не Юдиної зради.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Винна Я! :)))

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Є.
    Ви.
    Це я і пам'ятаю. До чого це?

16. Liliyah Romanova

Отже, за свої вчинки відповідаю я, а не хтось інший. І кожен інший теж відповідає за свої вчинки.
    Тепер питання: хто зірвав плід із забороненого дерева? хто з'їв той плід?

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, людина зірвала і за це відповіла навіть. (тільки це вже не був первородний гріх - це раз, і невдомо, чи не було це заплановано для людства (не має значення Сатом, чи з дозволу Бога - два. Адже Бог не міг не знати, що Сат зраджує людину...)
    То чи був в людини вибір? - Таки був.
    Але чи могла бути інша доля????... Тут я би засумнівався.

18. Liliyah Romanova

Яка саме інша доля? Що не буде двох дерев, і з одного не можна буде плодів їсти? Так, тут інша доля не могла бути. А щодо вибору Єви та Адама - це "якби-якби". Могло бути так, а могло й не бути.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Задам хитре питання:
    Як би Єва народила своїх синів а потім скуштувала плід із забороненого дерева - діти (одно-дворічні) залишилися би в раю, чи Бог би вигнав і їх?

(Адже Сат міг і почекати, ні?)

20. Liliyah Romanova

Чи може Бог створити камінь, який не зможе підняти?
    Не ви перший із таким питань, не ви останній. От тільки ці питання потрібні лише тим, хто їх задає, для решти вони нічого не вносять ні нового, ні збагачуючого. Залишу вас лупати скалу сего питання наодинці. :pardon:

Останнє редагування: 6 бер 2011
    • Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)