Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Радше ви обмежуєте його рамки і стверджуєте, що не залежні від Нього...

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ні, це ви мої слова перекрутили. :)
    Якщо я живу без Бога, то я живу в пеклі. А з Богом - навіть найважчі випробування можна перейти.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

А я хотів додати, що ви вибір свій вже зробили - щоб вибір за вас тепер робив Бог...

4. Liliyah Romanova

Вам просто подобається перекручувати слова? Чи ви дійсно не можете зрозуміти?

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я нічого не перекручував. Намагаюся дивитися на світ без зарозумілості.
    Я просто хочу, щоб ви визнали, що люди є різні і сприймати їх треба такими, як вони є.
    А як захочуть змінитися - то їх право.

Повторюся - якщо хтось вважає що його розуміння Бога найправильніше - той за крок до фашизму...

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

Мої слова перекрутили. :)
    І своє бачення не вважаю найправильнішим. Однак побачити, коли людина говорить єресі, або щось, що суперечить Біблії, можу.
    Зрештою, не лише я. Тут багато в темі пишуть схожі до моїх думок погляди, але іншими словами.

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Трудно не побачити.
    Заперечувати вибір людини (за яким визначатиметься Рай/Пекло)?
    Воно може й зручно, але не надто логічно для християнина.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Люди СЕБЕ не завше розуміють. Навіщо тягнутися ТАК високо?

8. Liliyah Romanova

Ну так, Ісус чітко говорить, що будуть ті, кого ми нагодуємо, або не нагодуємо, одягнемо, або не одягнемо. Це не визначене наперед, інакше Він би про це не говорив.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Широкими дорогами ніхто не забороняє ходити нікому.

Якщо, на вашу думку я перекрутив десь ваші слова - перепрошую, що інших міг ввести в оману...

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:41 ----------

В будизмі є таке - тягнутися до прояснення розуму...

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ми тут говорили про аварії. Щойно почула статистику по-радіо що принаймі 75% водіїв користуються телефоном щоб вийти в нет і перевірити пошту або пишуть СМС повідомлення в часі коли керують автом. А на запитання що заставляє їх зупинитись всі відповіли або аварія або аварійна ситуація де вдалось уникнути самої аварії.

Ну то може аварія то таки не доля а результат власного вибору?

А так як наш вибір зачіпає не лише нас а й тих хто довкола, той якщо я відписую на форум з телефону, в часі коли проваджу авто, і створюю аварійну ситуацію для інших водіїв, які через мене можуть вдарити іншу машину або з’їхати в рів. То може це таки моя безвідповідальність?

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Марусю, зараз Вам скажуть, що то була Божа воля - аби Ви саме в той момент взяли телефон в руку...

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні, Божа воля здійснилася, коли Іуда "зрадив" Ісуса.
    І заключалася ця воля в тому, що сина Божого віддано в людські руки.
    (більш-ніж переконаний, що лінчували Христа саме глибоко віруючі люди...)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Припустимо долі нема. Просто вибір людини і все.

Тоді у мене просте, як двері, запитання.

Пророкування.

Звичайно, можна взяти пророцтво з Біблії і запитати: хіба пророцтво -не доля? Який мали вибір дійові особи у Біблії, якщо про них і про їх дії і події було відомо наперед?
    Який вибір?

Розповім одну маленьку реальну історію.
    Одна жіночка мала болі і звернулася до лікаря. Її тут же поклали в лікарню і в наступний день мали робити термінову операцію. То було на самбірщині. Пішов чоловік до однієї бабульки-провидиці, щоб запитати, чи робити дружині операцію, чи ні, відповідно, чи залишати її в лікарні, чи ні. На що бабулька відповіла: забереш ти її, чи не забереш - немає ніякого значення. Все одно їй операцію не зроблять.

От призначили операцію на понеділок - лікар захворів, перенесли на четвер - ше шось сталося. А згодом зробили повторно аналізи і виписали.

От і думайте, де тут вибір, а де доля.

Відчуваю, що Ромко, почитавши мій допис, почне дриглі їсти.:)

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Давайте ще раз викладу своє бачення. На прикладі.

У вас є коп'ютер (всесвіт)
    Ви створили програми - багато 7 міль'ярдів, які самі себе відновлюють, але через помилку мусять знищуватися (за старістю). Програми між собою спілкуються і уживаються - їх завдання, щоб комп'ютер обслуговувався і працював.

Ви знаєте орієнтовний результат, який очікуєте і які повинні відбутися події.
    Питання - програми мають долю чи вибір?... Певно, ви скажете, безглуздо питати - це лише програми... є якась ймовірність, що програми поведуть себе не заплановано, але доля їх визначена. Наровисті програми (віруси і трояни) не попадуть до наступної операційної системи, яка повинна жити вічно...

Ось люди і є такі програми із генетичним кодом і прив'язкою до Землі. Як не крутися - тебе зітруть. Але для Бога одне завдання - перевірити на сумісність... Він всі програми любить, бо він їм дав життя. Але він не пошкодує нікого, хто опиратиметься долі...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви пробували написати програмку, яка б генерувала випадкові числа? Отож-бо і воно.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як там -
    Fn=3/13*x

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ----------

Я ж не казав, що вибору немає? Просто вибір на долю не впливає.

Це однаково, що порівнювати якість і кількість...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вибрав поїхати в США до Марусі-мами. Ну як то може не вплинути на долю?

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

і не кажіть... :)))

тобто якщо я оберу зранку не вставати з ліжка то моя доля проспати цілий день?

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Цей момент і мене примусив замислитися.. а чи таким вже винним був Іуда, якщо заздалегідь було відомо, що він народиться і зробить те, що зробив...
    Якщо через нього здійснилося пророцтво - значить, він просто не міг вчинити інакше, бо народився для того щоб виконати свою місію.. чи це сталося випадково через його вибір? Він у нього все-таки був?.. якщо б його вибір був іншим - то як би повернувся хід подій, хтось інший би зрадив Ісуса?..

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ніяк.......

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Це не доля, це буде вчинок...
    Доля - це коли відбудеться те, на що ви не сподівалися...

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

Як би він був поганим - йому би не доручили носити гроші...

---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

Як би він відмовився - був би інший "зрадник" - мусив бути...
    Як би йому було важко іти до фарисеїв, як би він був переконаний, що зраджує - особливо коли йому сам Ісус сказав - іди і зроби, що маєш зробити. (це радше схоже на зговір між Христом і Іудою).

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

Коли Ісус ішов в сад - він запитав:
    Чи є в когось меч?

Навіщо?

---------- Додано в 10:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

Чому Христос не зробив іншого вибору? Він Просив Бога, щоб його оминула "чаша сія"...

а де твій аватар? :)