Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. illia

illia Well-Known Member

ну як? о_О
    чи ви так не думаєте?

2. Levko

Levko Well-Known Member

[/QUOTE]
    Підтримую і хотів би доповнити, що найкращою стежиною і дорогою, котру людина може вибрати тут на землі є Ісус Христос :
    Iван.14:6 Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.

Не правда!!
    Він наперед не знає що ми виберемо.

Якби я наперед знав, що моя дитина вибере, то для чого мені її виховувати. Моє задання навчити її робити правильні вибори, котрі їй самій підуть на добро.
    Так само і з Богом відносно нас людей!

Не переживайте, не зруйнуєте!:)
    Моя особиста психологічна система захисту й так уже зруйнована досить сильно, і я від цього тільки радий і прагну до повного її зруйнування і передачу під найнадійніший контроль- під контроль Духа Святого! А заганяючи себе в рамки Божого Слова і оберігаючи свою свідомість від духовного бруду, я не те шо стримую свій розвиток, а, навпаки, зростаю в пізнанні свого Господа:

17 Тож ви, улюблені, знаючи це наперед, стережіться, щоб не були ви зведені блудом безбожних і не відпали від свого вгрунтування, 18 але щоб зростали в благодаті й пізнанні Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа. Йому слава і тепер, і дня вічного! Амінь. 2Петр.3:18
    :):give_rose:

Zoryanka, ви впевнені в тому, що саме Бог покерував тим, що ви розійшлися зі своїм чоловіком???????? Я не думаю, що Він може керувати проти Своїх слів...

Дорога Mavpysuk, Бог ніколи не посилає нам проблеми!!!
    Автором проблем є диявол! Бог може тільки допускати ці проблеми у наше життя, виключно для того, щоб нас чогось навчити, направити, для нашого ж блага!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Теж підтримую.
    І ось чому. Якщо ми віримо, що Бог знає наперед наші дії, то тоді ми не можемо стверджувати, що Бог дав нам вільну волю вибору. А раз так, тоді ми б не змогли грішити.

• Подобається Подобається x 1
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Власне :). Це буде мій вибір. Вибір є навіть у тому чи вибирати чи ні ;).

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Власне..Але зробите ви одне...
    а не друге.
    Бо так має бути

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я думаю :), що Ви/ми торкнулись великої думки. І я переконана, що не треба намагатись створити свій велосипед не поцікавившись чи не вигадав вже хтось ракету ;).
    Я думаю, варто почитати, що спеціалісти думають з приводу того питання (і знов із задоволенням рекомендую Ірвіна Ялома :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, я тоді не розумію, за що нас Бог буде судити? За те, що Він Сам все запланував, чи на наші поступки?

8. Romko

Знов ж таки це людьми сказано...

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Бачу кожен залишився при свому :). Але ж яка приємна розмова. Ромку, дякую за дискусію :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_О Що сАме?о_О

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а по-моєму у Біблії написано.

12. Romko

Ризикую зарає бути звинуваченим у всіх смертних гріхах... Миху,а ким написана Біблія?

13. JaguaR

JaguaR щасливий

А ДОЛЯ - ЦЕ ВИБІР.

14. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Авторами проблем є самі люди....

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо так ставити запитання, тоді Бог до людей не говорив, десять заповедей нема - все придумали люди, нє?

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

"точно".... нєт чєловєка - нєт проблєм.

17. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Я думаю, що Богу було важко дивитися на наше подружнє життя.... якщо його так можна назвати.

• Подобається Подобається x 2
  18. Зануда

Зануда така зануда

Кожен намагається пояснити для себе щось, що його мучить, що бентежить. Але переважно ми пояснюємо на свою користь.
    То добре, що ви любите синочка, що не дивлячись нінащо ви радієте, що він у Вас є, але якщо би свого часу Ви зробили інший вибір, то у Вашої дитинки сьогодні був би і татко також. Розумієте? Бог нікого не карає - Бог є Любов. Людина сама вибирає шлях яким піде. Коли в жаркий день, коли яскраво світить сонце, людина сховається у тіні дерева і через якийсь час змерзне, то це ж не буде означати, що сонце перестало світити, просто треба вийти з тіні.
    Бог свою любов не забирає від нас, він дає нам можливість вибирати. І кожен платить по своїх рахунках сам.
    Тому, як рішення про одруження, так і про розлучення не було Божим вибором для Вас, а Вашим для себе самої. Людям властиво помилятись, але також властиво і вчитись на своїх помилках. :give_rose:

• Подобається Подобається x 8
  19. Levko

Levko Well-Known Member

Не завжди.
    Звичайно, людський егоїзм завдає багато ран і шкоди як і самій людині, так і тій кого вона торкається цим своїм егоїзмом.
    Але хіба можна сказати, що автором такої хвороби як рак є сама заражена цією хворобою людина?

Гарно і вичерпно написано! Нема що додати!:give_rose:

20. Romko

Дійсно,кожен залишається при своїй думці..
    Дехто б’ється п’яткою в груди і впевнений,що гомо..тойво.. - вінець природи..
    Дехто вважає,що Бог це є той,хто є на хмарі,а дідько - з ронами...
    Особисто я вважаю,що Бог - це ВСЕ.
    Альфа і Омега.
    І все,що відбувається - з Його Волі...
    І вибору нема..Він знає про кожен крок,що буде нами зроблений.
    І все відбудеться точно,коли повинно статися.

а де твій аватар? :)