Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромку, не роби себе святим і безгрішним, звалюючи свої немочі на Нього.

Сам грішу, а моя хата з краю, бо "то Він все робить", а я - цаца без гріха, нє?

• Подобається Подобається x 4
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Коли і де я таке робив?
    Нагрішив я в свій час...ого-го..
    Але ти не ксьондз,сповідатись не збираюсь.
    Гілка про долю і вибір.
    Я висловлюю свої думки.
    А не плачусь про "больно",як пишеться в харку шановного модератора,постом вище.

Останнє редагування модератором: 1 бер 2011
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та Ромку, то шо ти таке кажеш? Ти ж не грішив, то ж "Божа воля", нє?

• Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Гілка - не власний щоденник. Тут на богохульну думку протести можуть бути. :)

Звичайно!
    Фсьо ж задумано сплановано Богом. То фсьо Він...

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Не утріруй.
    Ти прекрасно знаєш,що я хотів сказати.
    І не бери Божу волю в лапки.
    Не смішно навіть.

---------- Додано в 01:55 ---------- Попередній допис був написаний в 01:54 ----------

Прошу дуже.
    Протестуйте.
    Аргументовано.
    Бохохульна думка - вважати себе,коханого і свою волю вищу від Божої.
    Вважаючи себе творцем своєї долі.
    В цьому я переконаний.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якраз я тут безпоняття що ти хочеш сказати.

7. Romko

Що Божа воля понад усім.
    І ніхто не знає,чому відбуваєть та,чи інша подія з нами,навколо нас,взагалі в світі.
    Що вважати себе творцем долі - абсурдно.

8. levandivka

пОщо? Щоб бубернайцятий раз отримати дубль "аксіоми"
    Скільки разів повторив? 20? 30?130?
    Туцькалка, "а тепер релігійна!"? Сподіваєшся когось перетуцькати? Чи сам процес "гріє"?

9. Romko

Розумію.
    Пан модератор присутній на цій гілці суто для виконання своїх супермодератораторських обов"язків.:sorry:
    Доля його така.
    Модераторська.
    Нема вибору.:dntknw:

10. levandivka

Пропонуєш дуетом заспівати про кляту долю?
    Ні, не співатиму. Бо не можна бути "троха" віруючим.
    Не можна молитися Богу і нарікати одночасно, що доля (видана Богом) лиха.
    Або/або. :)

• Подобається Подобається x 3
  11. Bambook

Bambook Persona non grata

А навіщо взагалі протиставляти долю і вибір?
    Одне іншому не заважає.
    От візьміть дві футбольні команди. Їхня доля - відбігати 90 хвилин по зеленій траві за білим мячиком з 15-хвилинною перервою. Це від них не залежить, це правилами прописано. Чи часмо не з лівої ноги встав арбітр - теж вони на це не впливали. Але наскільки точні вони віддаватимуть паси, наскільки швидко бігатимуть, наскільчи чисті будуть їхні підкати і наскільки влучними удари - залежить тільки від них. І вибір - зіграти надійно й обережно чи роздавати паси п'ятами - за ними. І чи бити їм у ближній кут, а чи в дальній...

• Подобається Подобається x 5
  12. Romko

Чи я колись казав,що вона лиха?
    Чи,що добра?
    Вона просто така.
    В мене така,в тебе така,в Лілі така,в Миха така.
    Я не ношу окулярів.
    Ні рожевих,ні чорних.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ж з чиєї волі ти грішив?

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Вільного вибору не мають лишень погани бо вони залежать від ласки богів. Якщо зевс нині не в гуморі він пошле кару на людей і вони загинуть, але якщо задобрити зевса то він змилується і затримає свою кару ще на кілька днів. А мій Бог не карає мене, він мені дав свободу вибору якою можу скористатись. Моя доля базується на тому який вибір я роблю.

Цитата взята звідси. Раджу почитати.

• Подобається Подобається x 4
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вважати, що від людини нічого незалежить - це недовіряти Біблії, вважати себе святим.

Ну бо якщо людина живе за виключно Божою волею, то як вона може грішити? Виходить, що Бог людиною керує, а потім буде судити за ті ж вчинки. Для чого людині Бог дав 10 заповідей, якщо від людини нічого не залежить? Та й взагалі, маразм то все.
    Ромко, якою частю тєла треба думати, щоб казати, що кіллерство - це також Божа воля?

Нема про шо говорити.

Жити лише за Божою волею - не примус, а ціль богоугодників.

• Подобається Подобається x 3
  16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ось тут і маємо: ілюзію вільної волі... вільної волі тих людей, які думали що це вони самі вирішили припливти у човнах.
    Але ж ні - це не вони вирішили, це так БОГ через них діяв, з Його волі вони підпливали.
    І так у всьому.. нам здається що це ми самі щось перемагаємо, робимо зусилля.. - а потім виявляється що так діє Божий задум через нас.
    То де ж наша воля?.. а де Божий задум? чи задум полягає у тому, щоб у нас в певний час з'явилася саме така наша воля, саме такий вибір?..

17. Зануда

Зануда така зануда

Кому здається? Коли виявляється? Чули таке: на Бога надейся а сам не плошай? (с)Так от - християнин знає що Бог створивши людину дав їй право вибору, але людина попри все слабка істота і звертається по допомогу до Бога, просить про мудрість, щоб вчинити правильно, просить про силу, щоб не зламатись, просить про багато речей, бо вірить у те що Господь не залишає своє створіння у потребі без помочі. Людина забуває що не є першою на землі і те що відбувається з нею і довкола неї не є наслідками лише її виборів і вчинків: ми несемо в собі "пам"ять" багатьох попередніх поколінь. Навіть стосовно нашого здоров"я: несприятливі умови, нездоровий клімат чи інші фактори, які вплинули на наших предків часами "вилазять" нам чи нашим дітям і справа не у тому що то така наша доля і Бог так захотів, а в тому як ми із цим будемо давати собі раду. Як це сприймемо. Бо з того цікавого діалогу виникає що Бог такий собі садист - мучить дітей невиліковними хворобами, вбиває людей в автокатастрофах і влаштовує державні заколоти...Але біди наші не від Бога і не Його на то воля, і грішить той, хто думає, що то Бог так хотів, щоб ми страждали і вмирали в муках. Перші сторінки Писання: людина сама так вирішила, а Бог її не покинув і обіцяв порятунок. Обіцяв і дотримав слова - дав нам свого Сина.
    Так от, справжній християнин розуміє ізнає - скільки б він не "підстрибував" але без Божої допомоги його зусиль буде мало, бо то є співпраця - ми від себе робимо, що можемо, а Бог зі свого боку нам допомагає, заповнює, такбимовити, пробіли в наших можливостях.

• Подобається Подобається x 5
  18. Romko

От про це я й тлумачу. Таке моє бачення Божого задуму, долі і місця в ній людини.
    І я зовсім не вважаю,що моє бачення єдино істинне.І не беру на себе роль речника Бога.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не згоден. "Погани" - теж люди.

Адже написано - перші жили вже (вже додано мною) за совістю, а богообрані за законом.

То хто жив за власним вибором?

20. Levko

Levko Well-Known Member

+100!!!!
    Повністю підримую!

а де твій аватар? :)