Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я он також дуже багато думала про те чи справді в нас наперед накреслена доля а чи ми самі робимо вільний вибір? Думала, думала і прийшла до висновку що таки Бог нам дав вільний вибір, і ми завжди можемо змінити свою «долю». Кожен день ми стоїмо перед вибором і ми можемо обрати або одне або інше. Якщо ми обираємо перше, то відповідно наслідки того вибору і формують всі подальші події які будуть з нами відбуватись. Я вважаю казати, що це моя доля, неправильно, бо це звучить як оправдання того що можна скласти руки і нічого не робити.
    Моя «доля» може бути що я вийшла заміж (і знову ж таки, це мій вільний вибір) але якщо я не готова до життя в шлюбі, то все що буде пов’язане з тим мене буде незадовільняти і я в кінці вирішу розірвати узи шлюбу то моє рішення заторкне подальше життя всіх хто мав будь-яке відношення до того - мої батьки, мій чоловік, мої діти, його батьки. Але я маю вільну волю і можу не розірвати узи шлюбу і або жити тако-сяко, або направляти відносини в свому шлюбі... Любе що я виберу буде формувати не лише моє майбутнє ай майбутнє людей яких це торкається.

Тому я не вірю в накреслену долю. Я вірю в те що Бог наперед знає що я оберу але він всеодно завжди буде переді мною ставити можливість вибору, бо він дав людині вільну волю. Тобто я не кажу, що Бог буде мене спокушати. Ні. Мене буде спокушати хто інший але Бог передав правила і закони якими я повинна керуватись коли роблю свій вибір. А чи буду я слухатись Божих посилань чи чиїх інших - це знову ж мій вибір. І мій вибір зачіпає не лише мене.

• Подобається Подобається x 6
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Кожної секунди....
    І за вибір треба нести відповідальність ...вибрав значить так правильно і того і тримайся...а от коли нема впевненості в виборі появляються сумніви а коли нема відповідальності за вибір -розкаяння)

А найхитріші хочуть просто все на Бога перекласти, мовляв, доля така...

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю слово раб додали спеціяльно в новому завіті, щоб тримати не в Божому а в духовному і фізичному рабстві. Бо син Божий і раб Божий - це дещо різні поняття, чи не так?

• Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вітаю!
    Ви стали сотим повторювачем!
    Тільки навіщо?
    Краще кадилом...

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зарезервуйте мені місце на 101 раз. Може хто не почув... ;)

6. levandivka

Мало на вулицях сектантів? Спробуйте їх вживу переперти, якщо нічим зайнятися. :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

яка мудра і глибока думка...
    тре буде своїй малій сказати...ней трохи відійде - акурат скажу.
    Жи вона має вибір.
    Боліти її голові,чи не боліти.

Дійсно,зволочі ж такі...
    Їхав нині,за кільцевою аварію видів - машина в пляцок.
    Вибрали ж.
    Свідомо.
    А родичі на похороні будуть казати - доля.
    Треба вам ще жертвам землетрусу написати.
    Ібо нєфік.
    Шо си хтіли - то си мають.

8. levandivka

А то пан Бог газував?

9. Romko

То їх свідомий вибір.
    Василь же ж казав,жи Бога нема.
    А Мих каже,що Бог вупше ні при чім.
    До всього.
    То всьо творці своєї долі!
    То вони всім керуют...

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви вважаєте що то собі Бог тако сидів і машинками бавився? Того справа, того зліва а тоді гепнув їх головами до купи і каже - УПС!

Самі собі винні. Зухвалі були і самовпевнені що їм все вольно і правила для них не писані.

---------- Додано в 02:52 ---------- Попередній допис був написаний в 02:41 ----------

В Новому? Ви точно подумали перед тим як написати?

11. Romko

Залежно,хто як сприймає Бога.
    Ви можете сприймати Його,як старого дідка на хмарці,я - як могутню силу,що створила і керує Всім.
    Від того не зміниться абсолютно нічого...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як це нічого?

По вірі і дасться.

13. Romko

Дасться те,що має датися.
    Не більше,не менше - акурат те,що призначено конкретній людині.
    І в конкретний час - той,коли цце має датись.
    Ні секундою раніше,ні пізніше.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прошу, пані. Я завше думаю перед тим, як щось писати...
    Раб не згадується Ісусом ніде. Він не говорить про рабство, як правильно. Він закликає до рівності. Але курча-ляга далі продовжують говорити про рабство - такі собі старозавітні традиції - фарисей і простолюдин, піп і раб попа...(весь катехизис цим списаний і така вже прив'язка до старого закону, який до інших народів не має жодного відношення - хіба історія кровавої різні...) а Комусь дуже було зручно зберегти цю філософію - навіть ряси собі пошили, щоб виділятися серед інших...
    Я не правий?

15. Romko

То все людське.
    Згідно з політичною коньюктурою.
    І в світлі рішень.
    Йдеться зовсім про інше.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ви вважаєте, що якщо ви потрапите в аварію і хтось зрівняє вашу машину в гармошку - то Бог буде ні до чого? (Хіба не пише, що Богом кожному відміряно?) Це і буде Божа крапка. Але дай Бог вам дожити до вашого дня не за таких умов...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, тобі важко відкрити Біблію і почитати слова: "по вірі дасться", чи краще вірити власним догадкам?

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

Думаю, що ні.

Почитайте притчу про блудного сина.
    Блудний син, коли усвідомив стан свого становища, вернувся до батька і просив його, щоб той його взяв до себе яко слугу-раба. А це стається тоді, коли людина є в стані повного розкаяння і визнання свого жалюгідного стану. Блудного сина Батько сприйме, як сина.

Хочемо стати божими дітьми? Мусимо усвідомити свій стан, пройти через раба.

18. levandivka

Допомагає? :)

Багато різного писано. І, що світом править не лише Бог, теж писано.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я читав і іншу притчу. Про 1, 2 і 4 золоті... (один закопав, інших двоє вклали кошти під відсоток...)
    Пропонуєте кожному заробити по 30 срібняків???

Притча на то і притча, щоб навчати. (і то тільки тих, хто готовий задуматися). Ісус ніколи не відстоював рабства і казав - пробач ближньому своєму...

Я певен. 1800 років назад, християни не мали жодних ряс, жодних понтів і жодного рабства...

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

Так.

Ні світом править якраз Бог, а миром на Землі - диявол...

20. levandivka

Гм-м-м...
    А чим Вас уніформа дратує?

а де твій аватар? :)