Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

А ви можете сказати?

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... головне - неочікувано....

3. poetka

Мені здається в першу чергу для служіння Богові...а все інше було нам дано і без того,без усяких компромісів.......

4. plastic

plastic Well-Known Member

«Ибо Им создано все, что на небесах и что на земле, видимое и невидимое: престолы ли, господства ли, начальства ли, власти ли, - все Им и для Него создано» (Колоссянам 1:16).
    Мы были созданы для Бога. И живем для Бога, а не для самих себя.
    Если быть более точным, мы должны заметить, что Бог сотворил нас для своей славы «…каждого кто называется Моим именем, … Я сотворил для славы Моей…» (Исайя 43:7). Сказано что, что бы мы ни делали, мы должны все делать во славу Божью (1 Коринфянам 10:31). Божья слава – это все, что Он делает и все, чем Он является. Это Его благая сущность и милосердные действия. Он сотворил нас чтобы Его славы, сущность и дела открылись и проявились в нас. Вот с какой целью мы были сотворены, и эту цель мы должны исполнить в течение своей жизни.

Также именно для нас сказано, что Бог «достоин …, приять славу и честь и силу: ибо … сотворил все, и все по Его воле существует и сотворено» (Откровения 4:11).
    Мы узнали, что Бог создал нас по Своему образу и подобию, и поэтому мы должны стараться жить свято, и отражать Его славную сущность. Мы были созданы, чтобы «облечься в нового человека, созданного по Богу, в праведности и святости истины.» (Ефесянам 4:24) «Итак, подражайте Богу, как чада возлюбленные, и живите в любви» (Ефесянам 5:1-2).

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Можливо так, але як ви собі уявляєте собі служіння Богу? Стояти цілий день на колінах? постити? ходити по вулицях і співати духовних пісень?
    Не думаю, що Бог потребує таких "жертв".
    Ось і пан Вітнес запрошував мене дивитися на їхні поди. Які плоди???
    Я їх не бачу!
    Ось пані Пластик любить теологічні теорії (чомусь на іноземній мові).
    Багато розмов, "відціджування комара"... Але... Може краще подивитися навколо. Скільки людей терплять, плачуть, мають бесконечні проблеми.
    Я не можу спокійно читати про Ромкову ситуацію і боюсь щось сказати.
    Поспівчуваю, помовчу, попрошу Бога хоч якось допомогти.
    Скільки тут, на ЛФ, трагедій, прохання хоч поспівчувати, скільки поломаних життів. Скільки знаходяться в тенетах атеїзму чи інших пасток розставлених рогатим і хвостатим створінням.
    Ось де широке поле щоб славити Бога! Це допомога своєму ближньому!
    Ми не можемо всі бути Матерями Терезами чи Біллі Ґреємами чи Іванами-Павлами ІІ але ми мусимо при нагоді хоч помовчати, сказати кілька теплих слів чи подати шклянку води для тих хто потребує.
    Я не хочу когось судити. Але тут роками дописують шановні суботники, єговісти чи інші захисники своєї релігії. Ви хоч один раз побачили крапельку співчуття, чи розради чи просто зацікавлення тими, хто в нужді? Я - ні. Одне бла-бла-бла... І захист своєї релігії як єдино правильної. Буду щасливий, якщо помиляюсь і хтось докаже зворотнє.
    Плід Духа - любов...

• Подобається Подобається x 10
  6. poetka

:good:Без коментарів.....

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:18 ----------

Ні!!!!Якраз так, я точно не уявляю:)
    Служити - це чинити згідно його волі.....(як на мене тим все сказано):)

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

А як ти уявляєш:не коритися Його Волі?

• Подобається Подобається x 1
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну людей багато, думок ще більше.
    Дозволю собі перебрати кілька фраз.

Казав Бог - "напевно помреш", а не "помреш"...(якщо "напевно", не означає 100 % )

:)
    Дивно як ті люди взагалі живуть - таке нервове напруження....

Воно і завжди так було....

Знаю деяких людей - нехай Авраам сховається...

Я гадав Бог важливіший і його ім'я треба прославляти. А Ісус - лише дорога до Бога. До чого тут це?

Цікаво. Давайте деталі - дерева теж би жили вічно? Тварини? Риби?
    Так задумано, чи ви щось догадуєте?
    Припустимо - хороша тваринка померла - тішимось ,бо завтра буде нова?
    (думаю духовний світ глибший а ніж матеріальний. І ті 13 міль'ярдів років, що лишилися нашому сонцю - лише підтвердження цьому, бо нічо не вічне. Хто ми такі, щоб Бог з нами домовлявся? Ісус нікому нічого не вказував - лише давав вибір - йти його дорогою, або лишатися вдома...)

Дещо поза принципами справедливості - кому більше дано буде, то з того і більше спросять. Певен, що матеріальна сторона для Бога не грає жодного ламаного пфенінга... (усе буде судитися лише на рівні відчутів та ставлення людини до інших людей - бо написано - все, що ти зробив для людини - для мене зробив... Чи не так? )
    Зрештою, поживемо - побачимо.

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

Раз на то пішло - хіба не Хотів би кожен з нас, щоб йог діти тішилися від нашої роботи, наших витворів і наших здобутків, невже ви не хочете, щоб ваші діти пишалися вами? Невже не маєте підсвідомого задоволення, коли діти кажуть - тату, то таке гарне!

• Подобається Подобається x 1
  9. poetka

Ромко...а у нас хіба є інший вибір?
    Зокрема в мене,хіба є можливість ,щось змінити? Ні!!!!Залишається коритись,змиритись....

10. Locke

Locke невиправний реаліст

Чув колись одну фразу приблизно такого змісту:

"Дай мені, Боже, силу, щоби побороти те, що я в змозі побороти.
    Дай мені, Боже, терпіння і мужності, щоби пережити те, на що я не в змозі вплинути.
    І дай мені, Боже, розуму, щоби я міг відрізнити одне від іншого".

• Подобається Подобається x 6
  11. poetka

Ти мав на увазі не коритись?Саме не коритись?.Може приставка "не" тут не потрібна?
    таки не потрібна.....

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Це фальшива ідеологія, яку "втиснули" людям. (Підкреслено)

13. poetka

Це ви про яку ідеологію?

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

Я ж бо не про ідеологію......

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та й я не про ідеологію. Все СУЩЕ,існує з Божої Волі. Бо що не має існувати,просто перестає існувати. І НЕ ІСНУЄ.

15. poetka

Той пан vov66,вклинився ,і шось недорозумів...хоча ..йому,то нашо.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, в Бога така сама мета була як і в нас батьків, коли ми народжуємо своїх дітей.
    А саме, ми народжуємо своїх дітей перш за все для того щоб любити їх і віддавати їм свою любов!
    100% підтримую!
    Спілкування, і є один із засобів, щоб виявляти любов один до одного...

• Подобається Подобається x 3
  17. vov66

vov66 Well-Known Member

"коритись,змиритись"... Але ми поступаємо інакше, шукаємо шляхи вирішення питання - а не чекаємо, поки нам впаде з неба. Я про це мав на увазі.

18. poetka

А якщо таких шляхів і рішень не існує..немає,не придумало людство,то як?

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Об'ємне питання... можна філософствувати довго... шкода часу.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Твоє твердження є яскравим прикладом того, як можна говорити правильно, вкладаючи у слова інший зміст, про що може навіть ніхто й не здогадується.

а де твій аватар? :)