Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Аж слези навертаються. З розчулення. Бог тобі тобі всьо лічно повІдав? На вухо? Праведність? А шо то таке,взагалі? Чи сприймати на віру інший постулат церкви і вважати,що моя дитина позбавлена всього,чим живуть діти...в тім світі...хомо... за гріхи предків до сьомого коліна? Ми не знаєм цього. Це Божа Воля. Все,що існує у Всесвіті,все,що відбувається,відбувається згідно Божої Волі і Його плану. Щодо нас і всього сущого. І ми нездатні змінити цього ні на йоту... Все станеться,коли має статись. І,як має статись.

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Щоб показати, що є шлях до визволення - життя (показав на власному прикладі). Тому і казав:
    - Я є дорога...

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:15 ----------

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для чого тоді ти кажеш "хай буде воля Твоя", якщо від тебе ітак нічого незалежить?

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

Для чого тоді ти кажеш "хай буде воля Твоя", якщо від тебе ітак нічого незалежить?

• Подобається Подобається x 1
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Може це акт змирення з тим, що від тебе це не залежить?

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Думаю малося на увазі, щоб на землі була воля Божа а не сатани

5. Romko

Тому,що я не Бог.
    І знаю,що на все буде Його Воля.
    Може в цьому й полягає різниця мого світогляду і світогляду "побожних" і єнчих "творців долі".

6. Levko

Levko Well-Known Member

Так, Він мені особисто говорив те все, через Своє Слово.
    Але приводити місце немає сенсу, бо Біблія і так для тебе не є зараз авторитетом, нажаль...

До речі, думку про те що хвороба це Божа воля для людини ти звідки взяв?

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

Дуже правильно кажете, до речі!!!
    Тепер залишилося розібратися, що є Його воля для людини, а що є воля сатани для людини...?

7. Romko

Бо все,що відбувається у Всесвіті є з Божої на те Волі.
    Маєш що заперечити?

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я би сказав з дозволу...

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ок.
    Питання до тебе.
    Якщо така зла і жорстока Божа воля була для калік, для паралітиків, для кровотечивих, для сліпих, для скорчених, для одержимих і якщо Божа воля була на те, щоб люди стали і щоб залишалися такими хворими, то виходить, що Ісус Христос, зціляючи і звільняючи таких людей, йшов проти Божої волі? Де логіка?

10. ovod

ovod Well-Known Member

А Христос що не Бог,
    значить це Його Божа воля...

11. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюсь! Можу тільки продовжити Ваше висловлювання:
    "значить це Його Божа воля... щоб людина була здорова!"

12. Nefesz

Nefesz Member

Якщо б уже при народженні кожної людини, або навіть раніше, було визначено, коли і як вона помре, то не потрібно було б уникати небезпечних ситуацій чи піклуватися про своє здоров’я, а вживання запобіжних заходів не впливало б на рівень смертності. Але чи ви вважаєте, що на полі бою під час війни так само безпечно, як і у себе вдома, далеко від зони бойових дій? Чи ви піклуєтесь про своє здоров’я і чи водите дітей до лікаря? Чому курці вмирають у середньому на три — чотири роки раніше, ніж некурці? Чому смертельних випадків менше, коли пасажири в автомобілях користуються ременями безпеки, а водії дотримуються правил дорожнього руху? Немає сумніву, обережність служить нам на користь.

Чим пояснити багато нібито непояснимих подій?
    Еккл. 9:11 (Моск.): «Час і випадок панують над усіма». (Отже, людина може стати жертвою нещастя просто через випадок, а не тому, що це було передбачено для неї).
    Чи не є люди відповідальні за більшість нещасть, від яких страждають вони самі та інші люди?
    Рим. 5:12: «Через одного чоловіка [Адама] ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили». (Всі ми успадкували від Адама недосконалість, у що входить теж схильність до поганих учинків, недосконале здоров"я та вплив середовища, що далеке від досконалих умов,що мали Адам з Євою у раю).
    Еккл. 8:9: «Запанувала людина над людиною на лихо для неї».
    Прип. 13:1: «Син мудрий приймає картання від батька». (Дії батьків сильно впливають на життя їхніх дітей).
    Гал. 6:7: «Не обманюйтеся,— Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Також Приповістей 11:17; 23:29, 30; 29:15; 1 Коринтян 6:18).
    Чи існують надлюдські сили, які теж завдають людству горя?
    Об’яв. 12:12: «Горе землі та морю, до вас бо диявол зійшов, маючи лютість велику, знаючи, що короткий час має!» (Також Дії 10:38).
    Бог допускає зло та нещастя з певних причин, але невдовзі буде покладено край безбожному світу Сатани, а з ним підуть у небуття сльози та страждання (Об"явлення 21:3,4)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо знаєш, то для чого ще сам призиваєш?

14. ovod

ovod Well-Known Member

думаю ви не зрозуміли Ромка,

стоїть людина на мості і хоче стрибнути, але може і не стрибнути,
    так от результат вже записаний десь..

п.с. а може то я його неправильно зрозумів...

---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

але Христос зціляв тільки по вірі,
    не було б віри не було б чуда?

15. vov66

vov66 Well-Known Member

Наші далекі предки казали, що є доля і недоля. Богиня долі (Среча) і Богиня недолі (Несреча). Одна плете щасливу долю, а друга - нещасливу.
    "Сказ о Ясном Соколе"

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо після життя можливе життя, то перше життя - випробування для людини. Важливий результат випробовування, а не шлях, яким Бог людину поведе...

17. ovod

ovod Well-Known Member

а якщо йдучи одним шляхом людина зламається, а другим ні, то який шлях вибере для людини Бог?

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Бог вже вибрав... Ще до народження. Навіть для Ісуса.

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Кажуть - Бог ніколи не допустить випробовувань для людини, яких вона не зможе знести...

19. ovod

ovod Well-Known Member

кажуть ті хто не зломався,
    а як бути тим хто вибрав стрибнути з моста?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Напевно тих Бог звільнив, бо про них кажуть - божевільні...

а де твій аватар? :)