Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю людство мало стати ще однією окрасою Бога. Не вийшло...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так і є.

слово "народжений" у Біблії стосується лише однієї особи - Ісуса Христа, тому Він Син Божий.

А Ви не думали, що процес творення людини ще незавершено, взвязку з її гріхопадінням ?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

І ще про вибір.
    Просто роздуми...
    Так,я переконаний,що доля кожного з сущих відома Творцю.
    Всі наші роздуми...вагання...муки...метання...все записано в Книзі Буття.
    Ми не боги...тому й маєм надію,що від нас щось залежить.
    Істини таки не знає ніхто.
    Отже...нехай вибір.
    Припускаю,що справжній ВИБІР,себто той момент,коли від нашого вчинку залежить все подальше існування,дається людині один...нехай два рази в житті.
    Тай його,отой вибір ми робим,тому що ми є такі.
    Інший цей крок зробить по-іншому,тому,що він є іншим.
    Я впевнений в тому,що доля це сукупність наших думок...вчинків...відчуттів,від народження,які зробили нас тим,ким ми є...
    І тому вибір - це ілюзія.
    Апріорі.
    Ми поступим в той,чи інший момент,як буде диктувати нам наше ЄСТВО,наш СТАН,збіг обставин,що має місце в ТОЙ МОМЕНТ.
    І,все...а вся оця СУКУПНІСТЬ(ДОЛЯ) відома лиш ЙОМУ.
    Існує така народна мудрість: "Без Бога ні до порога",яку,чомусь ніяк не можуть сприйняти люди,що вважають себе такими побожними,до краю...заперечуючи своїми словами слова СП: Я Є АЛЬФА І ОМЕГА,початок і кінець"...
    Зрештою,повторююсь...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це тому, що ти слово "доля" уявляєш вже як результат тої частини життя, яка складається з двох факторів: те, що нам дає життя і те, що ми вибираємо. Ясно, що воно не може змінитися.

---------- Додано в 09:47 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

А наш стан залежить від нас.

Якщо б ми в якийсь момент життя поїхали жити закордон, то відповідно життя б було інше. Ліпше/гірше - інше питання, але інакше.
    Та навіть взяти твою ситуацію. Ти дитину не покинув, це твій вибір. Що тобі заважало то зробити? Багато хто так і робить. Ясно, що від того б життя змінилося, але чи то було б добре?

Тобто є те, що приготувала нам доля, а є наш вибір у тій ситуації, а все це є життя.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думав. І до речі мав дуже цікаву розмову з одним суботником із цікавим пізвиськом "Динаміт".

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Нехай від нас ніц не залежить, тоді суд буде лише над тим, як ми будемо ставитися до попереднього (прожитого) життя. Подобалося - живи далі, не подобалося (бо так буде і йому, як творив) - геть з баржі...

6. Romko

Мдя...:scratch_one-s_head:

Отож,чемно:ги-ги....:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  7. ovod

ovod Well-Known Member

я зрозумів так звідси

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я з Біблії. От звідки саме... тре шукати....

---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

яка хороша назва....Динаміт...

Сумніваюся, що з такою назвою можна шось будувати/творити... скоріше навпаки....

• Подобається Подобається x 1
  9. Jurgen

Jurgen людина

Я вважаю, що долі не існує взагалі, бо не доля, а Бог лише може вирішити за людину. Хто ж вигадав долю? І кому це було вигідно? Моя думка повністю співпадає з першим абзацом, наведеним у книзі священника о. Родиона "АСТРОЛОГИЯ:
    ее сущность и происхождение по учению Православной Церкви". На жаль, чи на щастя, більш доступного та аргументованого джерела я не знайшов. А це пояснює все:

"Татиан в «Речи против эллинов» пишет: «Демоны сделали людей жертвою своего отступничества. Они, показавши людям порядок расположения звезд, как играющие в кости ввели судьбу, которая чужда справедливости, ибо судья ли кто или подсудимый, такими сделались по определению судьбы... демоны изобрели судьбу. Основанием к этому для них послужило помещение животных на небе. Ибо они удостоили небесной почести животных, с которыми жили по низвержении с неба, - пресмыкающихся, плавающих в водах, четвероногих, живущих в горах, - для того, чтобы думали, что и они пребывают на небесах, и чтобы посредством расположения звезд убедить, что жизнь на земле, чуждая разума, согласна с разумом: таким образом, гневлив ли кто или терпелив, воздержан или не воздержан, богат или беден кто, таким бывает от назначения тех, которые располагают рождением; ибо распределение Зодиака есть дело богов. Если свет одного из них, как говорят, сильнее, то он отнимает славу у прочих, и кто побежден ныне, опять может быть победителем. Они с удовольствием занимаются семью планетами как игроки в кости. Но мы выше судьбы, и вместо блуждающих демонов знаем одного Господа неизменного и, не подчинясь судьбе, отвергаем и ее законоположителей». (Татиан. Речь против эллинов. - В кн.: Ранние отцы Церкви. Брюссель, 1988,с.376-378.).

"...большинство предсказаний астрологов не исполняется. Это объясняется тем, что, кроме астрономического фактора, индивидуальные психофизические особенности человека определяют его наследственность, географическое место рождения, воспитание, питание и множество других второстепенных факторов. Что же касается судьбы человека, его жизни и смерти, то ко всем вышеперечисленным факторам прибавляется еще один, который и является главным и определяющим - промысел Божий о человеке. Особенно о человеке верующем, христианине, который предается воле Божией и постоянно ищет ее. Такой человек находится под особым водительством Господа. Сказано в Евангелии от Матфея: «Не две ли малые птицы продаются за ассарий? И не одна из них не упадет на землю без воли Отца вашего. У вас же и волосы на голове все сочтены;» (Мф. 10, 29-30)

"...известно, что Бог «...хочет, чтобы все люди спаслись и достигли познания истины» (Тим. 2, 4), все без исключения, и Он старается спасти каждого только Ему одному ведомыми, оптимальными для этого человека путями".

І я повторю це ще раз!

Но мы выше судьбы, и вместо блуждающих демонов знаем одного Господа неизменного и, не подчинясь судьбе, отвергаем и ее законоположителей!

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так шлях спасіння і доля - це зовсім інші речі!!
    З точки зору "долі" - ми всі хочемо щастя на землі, а якщо воно неможливе через обставини які ніхто не в силі змінити (не наші хвороби, які ми гіпотетично можемо перемогти своєю вірою - а хвороби рідних (в чиє життя ми не можемо особливо втрутитися, бо у них свої стосунки з Господом, чи не так?), війна, революція, автокатастрофа, нещасливий випадок)- ми кажемо "що я можу.. така моя вже доля - терпіти те що дано долею".
    А з точки зору "шляху спасіння" - щастя на землі взагалі річ десята і саме важливе почнеться після смерті. Навпаки, шлях спасіння найчастіше чомусь пролягав через мученичество на землі.. принаймні мало хто зі святих став святим через "добру долю" і промисел Божий щодо їх земного успішного життя.
    Тому "особое водительство Господа" ще нічого не гарантує, принаймні, ніяких змін долі на краще, тобто, на щасливіше в житейському сенсі.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

12. Romko

Не знав,куди то втулити...
    Вирішив сюди.
    В піку своїм опонентам,як побожним "творцям своєї долі",так і атеїстам,а також агностика.
    І прочім з того спектру....

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шось я там піки не побачив.....

14. Romko

Хм...:scratch_one-s_head:
    А,часом,не ти,сотоваріщі гониш по Львові і ЛФ,б"ючись п"ятками в груди і волаючи -
    - Я творець своєї долі!!!!!!:sorry:
    Га?:ireful1:

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Коли людина гордо заявляє що сама вершить свою долю - це просто притаманна їй, як виду, самозакоханість. Просто прочитайте свій гороскоп по даті народження і скажіть, якщо там стільки знайомого вам, що вже сталося то чи не значить всі ваші вибори автоматично були направлені на те, щоб звершилася приготована вам ДОЛЯ?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Недавно був свідком однієї розмови в маршрутці.
    Чоловік розказував про біду у своїй сім"ї. Його син (вік20 з чимось років) виносить все з хати продає і програє в автоматах. Більше того, оформив для цієїї ж цілі кілька кредитів в банках, котрі усі програв, а батьки тепер сплачують за нього. І то при тому, що той син працює на престижній роботі, зарплату звісно, також програє всю...
    Але не це мене найбільше шокувало, хоча це також... Найбільше я був вражений поведінкою матері цього хлопця. Батько розповідав, що він би давно прийняв якісь міри, але його дружина не дозволяє нічого робити зі своїм сином. Вона страждаючи, але чемно виплачує усі програні кредити своєї дитини, було таке, що той хлопець, вкрав велику суму грошей на своїй роботі, так мати, щоб зберегти йому робоче місце, все залагодила, віддавши гроші зі своєї кишені і т.п. І при тому всьому каже, що вона мусить те все терпіти, бо то Бог її так карає за якісь її гріхи.

Я просто був вражений від цієї розповіді, а найбільше від поведінки матері!
    Дивуюся, наскільки сильно диявол спотворив уявлення про Бога в головах людей!
    Людина просто робить свій вибір, а сатана, заволодівши цією душею ще й говорить тій бідній матері, що то Бог такий караючий тиран, що то від Ного то все їй сталося...:crazy: Жахи якісь!!!
    А чи справді так є?
    В Його Слові написано, що БОГ нікого зараз НЕ КАРАЄ ЗА ГРІХИ, а навпаки хоче відвернути людину від її гріхів, звільнити від хвороби, чи якихось залежностей.
    Ніяка залежність, чи будь-яка хвороба як тіла так і душі, чи ще там щось погане ніколи не може бути від Люблячого і Милосердного Батька!
    Все це прояви князя цього світу, нажаль.

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

...на жаль, повно у Старому Заповіті прикладів, коли Бог таки карав грішників, і доволі жорстоко. І Старий Заповіт, кажуть, має таку ж силу і значення як і Новий, відкидати його не можна, отже..

А жінка, очевидно, змиряється з Божою волею щодо неї - бо вірить у Бога - значить, приймає те що дається, і намагається жити згідно поняття про любов: "Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,не радіє з неправди, але тішиться правдою,усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
    Ніколи любов не перестає"

• Подобається Подобається x 2
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Нема Божої волі на те, щоб хтось був у залежності, чи щоб хтось хворів...!!
    Хвороби не від Бога!!
    Бог нікого не карає!!!
    Те що Бог когось карає, то найбільша брехня, котру диявол нав"язує всіма силами людям, показуючи який Бог злий і недобрий. В той час як у Його слові написано, що Він Многомилостивий і Довготерпеливий Бог!

Та й саме життя Ісуса на землі було доказом Божої любові до людей! Він піднімав людей, зціляв їх від хвороб, звільняв від демонів! Ніде Ви не знайдете випадку, щоб Ісус комусь відмовив у зціленні, чи звільненні, не кажучи уже, щоб когось засудити, чи покарати хворобою...

Написано, що саме сатана зв"язав скорчену жінку, а не Бо. Ісус звільнив її від цієї хвороби:
    Лук.13:16
    Чи ж цю дочку Авраамову, яку сатана
    був зв'язав
    вісімнадцять ось років, не
    належить звільнити її суботнього дня
    від цих пут?

• Подобається Подобається x 3
  19. ovod

ovod Well-Known Member

20. Romko

Не треба фальші...не треба....
    Моя дитна аж біла з БОЛЮ...ми ледве дихаєм...от зараз..в даний момент...
    Годину приступів...майже безперервних...то дикий біль...защемлення в голові..вона не витримує..то ж дитина...
    То Божа воля...а не ласка.
    І ДОЛЯ.

а де твій аватар? :)