Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Jurgen

Jurgen людина

[QUOTE='Фрезія]Якщо не втрутиться інша сила і не перекроїть все по своєму, зовсім не так як Ви собі напланували[/QUOTE]

Бог сильніший за будь-яку силу! Ісус Христос довів це й не лише мені! А про свій вибір у цій темі уже сказав усе!

Просто супер!!! Заради цього й варто жити!

Варто деталізувати і ось, що вийде:
    Матвія 16:

24
    ¶ Промовив тоді Ісус учням Своїм: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною.

25
    Бо хто хоче спасти свою душу, той погубить її, хто ж за Мене свою душу погубить, той знайде її.

26
    Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?

27
    Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з Анголами Своїми, і тоді віддасть кожному згідно з ділами його.

"Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить?" Це все пояснює, що саме про спасіння душі, а не тіла та матеріальні блага думати треба перш за все. Про це у Біблії акцентується постійно.

Останнє редагування: 4 вер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  2. svetoss

svetoss New Member

Все в наших руках.. і немає чого покладатися на долю, вибір чи Бога!

3. Jurgen

Jurgen людина

Народна мудрість говорить:
    «Як постелиш собі, так і будеш спати!»
    Як своє життя скеруєш сам, такі й плоди пожинатимеш!

Будеш красти, рано чи пізно сядеш. Будеш пиячити та курити, отримаєш цирроз печінки та рак легенів, або інші похідні від цього хвороби, яких чимало, а відтак помреш значно швидше за того, хто завчасно позбувся шкідливих звичок.

Бог нерідко підказує нам у житті, даючи різні ситуації та випробування, аби зробили правильні висновки. Мудріший зрозуміє й подумає про своє здоров’я, зокрема, душевне, а дурніший або той, хто вперто гадає «ой як прекрасно це план курити» чи «змінювати дівчат, мов шкарпетки!»

Або ж так. У нас завжди є вибір: встрявати у конфлікти з людьми чи ні, а якщо їх неможливо уникнути, людина вирішує за себе, як реагувати:
    кидатися з лементом, матюками та кулаками чи реагувати мудро і виважено. Якщо берегти нерви, то є шанс прожити довше, або ж померти здоровшим (відтак життя, дійсно, буде трохи довшим).

Якщо не можете, спокійно реагувати, покинути згубну звичку, моліться Отче наш та інші молитви, які знаєте й просіть щиро та з вірою й Господь почує. Мене він почув і допоміг позбутися цих звичок та допоміг навчитися працювати над собою.

Завдяки Богу можна позбутися багатьох поганих звичок: ревнощів, заздрості, можна практично докорінно змінити себе, але з Божою поміччю це легше, ніж самостійно. Не все нам під силу, а для Бога усе можливе…

Просіть - і дасться вам

Цю притчу ти знайдеш у Євангелії від Луки, розділ 11, вірші 5-10.

сьомий розділ Євангелія від Матвія, і дослідили шість віршів. Сьогодні продовжимо з сьомого вірша:

"Просіть - і буде вам дано, шукайте - і знайдете, стукайте - і відчинять вам; бо кожен, хто просить - одержує, хто шукає - знаходить, а хто стукає - відчинять йому. Чи ж то серед вас є людина, що подасть синові своєму каменя, коли хліба проситиме він? Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину? Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, - скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього! Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Бо в цьому Закон і Пророки".

А ще Ісус Христос виголосив свої заповіді для учнів та людей, у нагорній проповіді. Їх записав апостол Матвій:

1. Блаженні вбогі духом, бо таких є Царство Небесне.

2. Блаженні ті, що плачуть, бо вони втішаться.

3. Блаженні тихі (покірні, незлобиві), бо вони осягнуть землю.

4. Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони наситяться.

5. Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть.

6. Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать.

7. Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться.

8. Блаженні вигнані за правду, бо таких є Царство Небесне.

9. Блаженні ви, коли вас ганьбитимуть, гнатимуть і поширюватимуть про вас усяку лиху славу та наклепи ради Мене.

Заздрістю, мстивістю, агресією, ревнощами, сріблолюбством, пияцтвом, розпустою та зажерливістю лише погубимо себе. Не все так просто й не кожному під силу, але для Господа усе можливе. Для цього й треба його покірно й щиро просити. Якщо намагатимемося виконувати те, що заповів Христос, полегшимо собі життя й скеруємо свою життєву стежку в інше русло. А тоді вже Господь дивитиметься, в яку хвилину й який день забрати нас із цього світу!

А навчившись прощати своїх ворогів та молитися за їх покаяння, лише може полегшити життя для нас. З молитви Отче Наш:

«…і остави нам долги наша, яко же й ми оставляємо должникам нашим…»

Вміючи прощати ворогам своїм, ми полегшуємо життя собі. Не означає лізти в обійми до скандального колеги, а … відпустити його з миром у душі. Господь враховує це й через щиру молитву захищає нас від них. Головне вірити!

А притча про сіяча пояснює: що хто обрав, те й отримає!
    Притча про сіяча
    "Ось вийшов сіяч, щоб посіяти. І як сіяв він зерна, упали одні край дороги, — і
    пташки налетіли, та їх повидзьббували. Другі ж упали на грунт кам'янистий, де
    не мали багато землі, — і негайно посходили, бо земля неглибока була; а як
    сонце зійшло, — то зів'яли, і коріння не мавши, — посохли.
    А інші попадали в терен, — і вигнався терен, і їх поглушив. Інші ж упали на
    добрую землю — зродили: одне в сто раз, друге в шістдесят, а те втридцятеро.
    Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає!"
    Вияснення притчі про сіяча
    "Послухайте ж притчу про сіяча. До кожного, хто слухає слово про Царство, але
    не розуміє, приходить лукавий, і краде посіяне в серці його; це те, що посіяне
    понад дорогою. А посіяне на кам'янистому грунті, — це той, хто слухає слово, і
    з радістю зараз приймає його; але кореня в ньому нема, тому він непостійний;
    коли ж утиск або переслідування настають за слово, то він зараз спокутується. А між терен посіяне, — це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, — і воно зостається без плоду. А посіяне в добрій землі, — це той, хто слухає слово й його розуміє, і плід він приносить, і дає один у сто раз, другий у шістдесят, а той утридцятеро".

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Умгу....

5. Romko

Знов нагадалось....

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Миху, чому Ви намагаєтесь з мухи зробити слона?:) Я образно сказав "дякуючи сатані" і нікого не закликав йому дякувати. Де Ви таке прочитали?:) Чому Ви не хочете визнати те, що якби у людей все було файно, якби всі жили на Канарах і спали на долярах, то більша половина навіть не задумувалась би над такими поняттями, як Бог.
    В більшості випадків коли людину щось клюне в зад, тоді вона падає на коліна і плаче перед Богом, а причиною всіх бід своїх вважає сатану, такого собі козла відпущення. Якби людина не займалась дурницями, той про сатану згадувати не було б потреби, але маємо те, що маємо. Раз сатана причина всіх зол, то єдиний метод боротьби з ним - молитва до Бога, виходить сатана деяких людей стимулює до духовної практики. От, що я і мав на увазі. Так, що розслабтесь і не хвилюйтесь.:) Тільки тут є одне але. Дехто думає, якщо він цілий день читатиме кантичку з молитвами і цілий день битиме чолом до підлоги, Бог почує його молитви. Я вважаю, що може й не почути. Почують тільки сусіди, які живуть поверхом нище.
    Бог почує людину тоді, коли вона буде людиною, а не істотою в людській подобі.
    Як сказати.
    Божий задум людині не завжди дано зрозуміти.
    Шановна, де я писав про спотворений світ, хвороби і смерть?:) По-друге, де Ви бачите спотворений світ. Він спотворений у Вашій уяві. Особисто для мене він виглядає досить гармонійно. Прошу назвати мені людей на яких сатана наслав хворобу?:) Стосовно смерті хіба Ви не в курсі, що для християнина питання смерті другорядне.. Христос смертю смерть подолав і тим, що в гробах - життя дарував!
    :haha:Добре, що цього не чують мої клієнти.
    Але чомусь не все годен втримати. Видно клешні малі.:)

• Подобається Подобається x 3
  7. majolika

majolika Well-Known Member

ви писали про - дякуючи сатані. а про спотворений світ писала я. Шановний....
    де? (напродується відповідна рима...) спитайте це у батьків хворих дітей, загиблих коханих,
    смертельнохворих, які прагнуть жити. Якщо для вас це норма, то питань більше немаю....

ви дійсно мене не розумієте... і навіть не намагаєтесь...

о, це дійсно добре. Але якщо б і ви навчились трошки слухати і чути - було б взагалі прекрасно.

• Подобається Подобається x 1
  8. консультант

О! Так-так, я писав.:)
    Чомусь деякі категорії людей, як одівають, як не рожеві. то темні окуляри... А чому не подивитись на життя без окулярів, де кольори набагато різноманітніші.:)
    Одне, що відчуваю - це Ваші нерви і нетерпіння. Випийте 200 грам гарячого молока і чайну ложку меду, це заспокоїть.:)
    Шо зробити... Така натура.:)

9. majolika

о, за мене не перживайте, я випила вже трішки дечого міцнішого, і тепер спокійна як удав :)))
    не ображайтесь, але прошу ще раз - не треба пояснювати за мене мою позицію, тим більше, якщо її не розумієте. Якщо хочете дізнатись - запитуйте, а як нє - просто не приписуйте мені того, чого нема. Дякую :)

10. консультант

11. majolika

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що якби не Сатана, то ніхто про Бога б не забував.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хм...Вірно підмічено, але яка різниця зараз (є Бог, чи його немає).
    Можливо ми в Бога не одні.. (а я гадаю 100% не одні)
    Програміст пише багато програм і лишає тільки ті ...
    І відділив Бог світло від темряви. ...І створив Бог Твердь. ... і побачив що воно добре...
    Як я писав - люди остання версія, але не виключено, що виживе. При Ноєві вижило скільки? 4 людини? (Хоч це історія тільки Ізраїльського народу, але ж були і інші)
    Як там в горянина - виживе тільки один...Хоч ні, не вірно - за дарвіном правильніше - виживає сильніший. А вічність отримає ...:dntknw:...певно той, кому сподобалося жити на Землі. (якого милого тут селити тих, хто нарікає на цю планету)
    Зрештою то все думки на ніч.
    Основне, що на землі випробовується людина (до речі кожна окремо) а не люди вибирають бога, якому служити!

---------- Додано в 02:52 ---------- Попередній допис був написаний в 02:09 ----------

і не тільки перших - не послухали, і зараз не слухають. Кожен хоче тільки бути правим.

Не слухали люди Бога і не слухатимуть. Залишиться мало. Там так і пише. Не перепитуйте де, - самі знаєте. Широка дорога одна - так як всі, або ПРОТИВСІХ ... Кожен спасатиметься сам. На суді не буде адвокатів - Ні Павла а ні Павла. Не буде до кого молитися. Тільки ти і Божа влада. Не буде пекла - бо воно нікому не потрібно. Буде тільки тиша - для тих, хто дожив і кому подобається жити.

Розлита кава, помнята машина, задерта колготка, побита тарілка - то все не доля - це події, від яких можна плакати, або сміятися. Доля - це коли і де ти народився і де і коли помреш. Все, що людина на плечі собі кладе - то її вибір. За той вибір і відповідатиме.

Ісус від долі нікуди не дівся, хоч він знав, що з ним буде а ви і того не знаєте...

---------- Додано в 03:16 ---------- Попередній допис був написаний в 02:52 ----------

Це правда, але

• Подобається Подобається x 4
  14. majolika

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гаразд - задам питання по іншому - нема людей. нікого!!! Вам такий світ подобається?
    Die Welte one Mensch ...
    Більшість зла люди створили самі, як собі так і іншим. ЩО треба змінити Богу, щоб світ став краще?

16. Romko

А судьи кто?...(с)
    Все - що існує - має право на існування.
    Дане Богом.
    Бо,що не має право існувати - знищується.
    І перестає існувати.

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А що, довге життя - ознака того що мало грішив?
    А така закономірність - є? Не будеш лицеміром, не казатимеш неправди - помреш у карцері як Василь Стус, і значно передчасніше та у більших муках за того партійного діяча який папери підписував щодо цього.. відмовишся отримувати зарплату в конвертах - опинишся безробітним на вулиці..

Боже, який то ідеалістичний і наївний світ Ви малюєте.. де все лихо для фізичного тіла молодої людини на землі стається лише як покарання за скоєні в дитинстві чи юності гріхи.. от лише дитячі страждання в цю систему координат не вписуються - але для них Ви напевне доточите зовсім іншу концепцію, а для тих світлих людей які не наргішили, але все одно передчасно пішли з життя внаслідок аварій - ще іншу теорію-пояснення.. якщо це була б великомучениця - ще іншу теорію..
    ..як Ви в них не заплутаєтеся? :)

Можна просити щось (життя, здоров"я, інше) - і не отримати.
    Христос же теж просив: якщо можливо, пронеси цю чашу мимо.. але хай буде на все воля твоя.

18. консультант

Далеко не так. Версій багато, але де істина - чому так, знає Один Бог.

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

на небі. На небі пожинаються плоди від правильно скерованого життя..
    А на землі - який може бути солодкий сон, яке процвітання може бути для тих, хто намагатиметься жити без гріха?..
    Солодко на землі живуть якраз ті, хто сам собі м'яко стелить.. це про них, здається Христос казав що "вони своє вже отримують", складаючи собі скарби на землі?
    По-моєму, справжнім християнам завжди було жорсткувато спати на землі -але не тому що вони самі собі так постелили.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

а де твій аватар? :)