Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Jurgen

Jurgen людина

Ромкові співчуваю, адже знаю, що таке людський біль. Але для цього ми на цій землі, аби пройти цей шлях достойно! Я скажу свої останні слова у цій темі.

У нашому світі за людину вище лише Творець! Він керує людиною, а не доля чи вибір. Він робить це, коли вважає за потрібне чи коли людина попросить! Бібіля написана не про долю, а про Бога!

Даючи можливість людині вибирати, Бог її випробовує на віру. Людина владна лише над своїм вибором, а не над вибором будь-яких інших людей, у тому числі батьків. дітей та друзів. За них лише можна молитися, аби вони зробили правильний вибір у житті.

Утім, людина, яка робить правильний вибір - фактично обирає важчий шлях! Я обираю важчий шлях! Я вибираю свою долю сам! Але не кажу, аби і всі інші так поступали! Не кожному під силу це витримати... Не запрошую до цього всіх, а лише тих, хто цього, дійсно, прагне й, дійсно, щиро вірить в Ісуса Христа! Я не запрошую й більше не збираюся переконувати тих, хто не хоче у це вірити, аби потім часом не розчарувалися й не сказали: а за що ми боролися? Я знаю, за що боротися й проситиму Бога, аби я і ще дехто у моєму житті міг це витримати! Можна втратити усе, але свою душу не втратити - головне! От за що борються християни! Ось чого від них, хоче Бог!

---------- Додано в 23:31 ---------- Попередній допис був написаний в 23:27 ----------

На цих словах дискусію можна було б і завершити...

• Подобається Подобається x 1
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ромко вибрав не позбутися хворої дитини, бо так легше - а бути поряд з нею..
    За це і "відповість".
    А є речі, на які його вибір не міг вплинути - бо тисячі інших людей, які дуже часто вибрали "зло", не отримали за нього таких речей в житті - але в його житті вони чомусь вони сталися... через чию волю? - ми не знаємо.
    Безумовно! :)
    Наприклад, у Вас вдома - дружина і маленька дитина, треба платити за квартиру, на Вас лежить велика відповідальність, а Ви якось з першого разу не знаходите роботи, не маєте грошей для них (бо для себе вам багато не потрібно) - і це проблема.
    Якщо довго-довго лежати на дивані і нічого не робити... то зрештою колись дружина не витримає, піде до батьків з дитиною, і вони їх матеріально підтримають. ..А то і взагалі розлучиться - і відповідальність зніметься, проблем поменшає!! вірніш, практично вони , ті які були, всі зникнуть. ;) (але з"являться - нові)
    Ви вибираєте лише спосіб реагування на ситуації, які з Вами стануться. Ви обрали реагувати згідно Божих заповідей. Але це є не є Ваша доля, це - Ваше щире намагання зберегти душу чистою впродовж втілення Вашої долі.
    Бо запланувати ЩО з Вами станеться і коли.. Ви не можете!!
    Ви можете припускати, що,можливо, як кажуть "як дасть Бог", у Вас вийде втілити план на сьогодняшній день - що Ви там запланували нині поробити.. Якщо не втрутиться інша сила і не перекроїть все по своєму, зовсім не так як Ви собі напланували.
    Що вже казати про ціле життя.

• Подобається Подобається x 5
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

В людей бувають непереборні ситуації на які вони не можуть вплинути і які приносять невимовні страждання. Чому таке трапляється ніхто не знає, але знаємо, що вистраждалу людину яка не зламалася і залишилась вірною чекає велика нагорода на небесах. Вірю в це і не уявляю що може бути інакше.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Безперечно.

5. ovod

ovod Well-Known Member

а в чому саме полягає випробування, якщо Бог до секунди знає в який час людина зламається і не витримає?

6. majolika

majolika Well-Known Member

мені зрозумілі причини вашого скепсісу і суму.

Але чому ви впевнені, що то Бог обрав для вас таку долю? Є "час і випадок" для всіх - комусь дуже пощастило із, так би мовити, "стартовими умовами" життя, комусь просто пощастило, комусь ні, а комусь дуже не пощастило. Бог не планував страждань, хворіб, болю для людства. Але так сталося - людина сама собі обрала цей зворотний апгрейд, який ми, нажаль, не можемо змінити.
    Джерело усіх проблем - сатана. Чому його не звинувачувати? Чому це Бог в усьому винен?

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ----------

"...а если туп, как дерево, родишься баобабом.." ?

7. poetka

poetka Дуже важлива персона

majolika сердечно дякую за такі слова :good:Ви собі навіть не уявляєте як...

---------- Додано в 20:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:01 ----------

Написали красиво,але яке це має відношення до теми?
    У чому суть і яка: (Дорога позаду розділена на якусь кількість дистанцій - це попередні втілення.) маячня тай годі,перечитайте краще щераз....

8. majolika

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тому,що я ніколи,навіть в думках не посмів би поставити на один щабель Бога - Альфа і Омегу всього сущого,Творця всього видимого і невидимого і одне з Його створінь.

• Подобається Подобається x 3
  10. majolika

в якому сенсі? (не зрозуміла :scratch_one-s_head:)

11. Huru

Huru Well-Known Member

Як легко перекласти відповідальність на когось, зразу нічого робити не треба;)
    Перший раз таке чую, це звідки?
    Дайте розумне пояснення чому люди народжуються різними. Брєд про те що Бог дає кожному різні випробування, розказувати не треба. Ця теорія неправильна від початку - якщо Бог створив всіх рівними, то і випробування всі можуть витримати однакові, це як всі лампочки номіналом 100 Ват світять однаково. Чи Ви стверджуєте що Бог всіх створює різними?

12. majolika

з чого ви зробили такий висновок?
    Я не несу жодної відповідальності за те, що люди хворіють і вмирають. І я нічого не можу з цим зробити. Але, я не не відмовлю в допомозі потребуючим, намагаюся берегти власне здоровья. Як бачите - одне іншому не заважає :)
    це пісня Висоцького - дуже позитивна ("Хорошую религию придумали индусы"). Рекомендую :good:

а без додаткових пояснень це вже не логічно? Наш світ надзвичайно різноманітний - творчість, краса в усьому. У Бога велика фантазія :)
    (перепрошую, що відповідаю на запитання до Поетки, але воно мене зачепило ;) )
    як ви вже могли помітити, представники різних християнських конфесій мають на це питання різні погляди, деколи навіть протилежні.
    Моя думка - Бог не створює людей, і не створює їм проблем чи випробувань - він створив людство, а людство саме (ну, не без допомоги "змія") обрало собі шлях випробувань. Людство плодиться, розмножується і перемішується у різноманітних комбінаціях, пожинає плоди першопричини або своїх власних вчинків. На рахунок персональних випробувань від Бога - не впевнена, християнська віра і так постійно випробовується світом. Але в одному я переконана - Бог допомагає тим, хто покладається на нього - це факт.

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Доля - це і є план Божий. Життя людини давно сплановане, що б ти не робив і де б ти не ховався, тебе не мине те, що заплановане Богом. Щоб йти згідно Волі Божої, на то є Божі заповіді. Все інше, що ми обираємо і воно суперечить Божим заповідям, є відхиленним від Божого задуму та плану.
    100% вірю, що так є!
    Людина творець свого щастя, якщо живе згідно норм духовного життя, незалежно від віри, будь він християнин, мусульманин, чи буддист. Завдячувати цьому щастю потрібно завжди тільки Богові, за те що Він так розумно все спланував. Інтуїція та підсвідомість - наукові поняття. В Біблії сказано набагато простіше:" Не слухайте голосу розуму свого, а голосу серця слухайте".
    Так, Ти просто не відійшов від того, що призначено долею. Бог - то Любов. І те, що Ти не відійшов від проблем, а приймаєш удар на себе є найбільшим проявом християнської любові. Другий може давно б в запой пішов, або взагалі світ покинув, а Ти усвідомлюєш свій обов"язок та відповідальність і тому продовжуєш боротись за життя.
    Якщо людина лежить на ліжку і просить Бога, щоб подав їй стакан води, яка знаходиться на тумбочці поруч з нею - це черезмірна надія на Боже Милосердя. хула проти Святого Духа. Що ти зробив для того. щоб напитись? Нічого. Якщо ти спаралізований і не маєш змоги зробити це, тоді проси Господа і Він прийшле людину, яка напоїть тебе. Якщо не пришле, то просто зробить так, що ти не схочеш пити.
    "Хто хоче душу свою спасти, той погубить її", справджуються щодо ... "Терпiнням вашим спасайте душi вашi", - говорить Господь (Лк. 21, 19)
    Спасти душу не є самоціль, а навпаки погибель. Душа спасеться сама собою, проявляючи терпіння і Божу покору.
    Так Бог це знає, але дає шанс. Якщо навіть і не витримає людина, то для того, щоб інші бачили і робили висновки.
    Щука в озері, щоб карась не дрімав.:) При чому тут сатана? Дякуючи сатані, Ви маєте можливість духовно вдосконалюватись. В боротьбі гартується дух та міцніє душа. Страх перед сатаною показує Вашу слабку віру або її відсутність взагалі.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо? Так і казати: Дякуємо Сатано?

• Подобається Подобається x 3
  15. Romko

Що мене завжди уміляє в побожних,це намагання поставити знак рівності між Богом і дідьком...

• Подобається Подобається x 6
  16. ovod

ovod Well-Known Member

це вже від Бога залежить

п.с. Свято, тоді людина побачить верхній рівень своїх сил, коли буде ломатися, але яка тоді їй різниця.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А тебе не уміляє займатися розстановкою хто на які сходинці має бути?

18. majolika

все в одну купу.....:wacko:
    а якщо є нещастя? Це також Бог спланував?

---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

при тому, що, як ви висказались- дякуючи йому, ми маємо спотворений світ, хвороби і смерть.

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ----------

ви взагалі не зрозуміли місце сатани в меєму світобаченні. Тому, або питайте уточнень, або не розкидайтесь словами

---------- Додано в 10:32 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

Ромко, ви явно перебільшуєте. Ніхто їх не порівнює (хоча, може хтось і порівнює, але я не бачила..). Просто як є проблеми - деякі кажуть, що то Божий план, доля. Я вважаю, що нещастя людей - це або випадковість, або наслідок наших помилок.
    А до чого тут сатана? Просто з його подачі людство пішло своїм шляхом у прірву, і маємо то, шо маємо....

19. Romko

А Бог(побожних) сидів собі на хмарці і ніц не видів?

20. majolika

видів, звичайно, але ВІн їх (перших людей) попереджав

а де твій аватар? :)