Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. comanche

comanche знайшовся

Ви це серйозно? чи шопопало? :)
    Читаєм Біблію, там все написано:
    Образ - це відображення. Коли художник малює картину він або копіює те що бачить, або малює з того що в його серці. Бог не копіював, бо не було з чого, Бог творив, Бог виносив усе із свого серця.

Ми в Бозі, тому що без Бога ніщо існувати не може. Без Бога існує лише гріх/пекло. Там де нема Бога там не існує нічого себто існує гріх/пекло.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

1 Івана 4:8
    Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов!

До Римлян 5:8
    А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками.

1 Івана 4:16
    Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!

• Подобається Подобається x 1
  3. comanche

comanche знайшовся

Амінь :)
    Тільки коли в Михея Бог говорить "Прокляттям ви прокляті", "Я прокляну вас", "Пошкодував, що створив людину", та цей список до ранку можна продовжувати... Чи ви думаєте що це не Бог проклинає? Чи розумієте ви, що доки ви на території Бога, доки воюєте за Нього - Він воює за вас? чи розумієте ви що укладаючи з сатаною мир ви автоматично стаєте ворогом Бога і не диявол вас прокляне а Бог? чи ви ці аспекти Біблії ігноруєте? Чи те, що Бог говорить від свого імені вже можна вважати як абстракцію? мені дивно з вашої логіки...
    В Біблії не менше проклять які Бог обіцяє накласти на людей які не виконуватимуть Його волю (і накладатиме їх особисто Бог).
    Чи може ми читаєм різні Біблії? чи просто хтось не хоче бачити очевидних речей?

з.і. Я ніде не заперечив, що Бог не є Любов. Але навчіться будьте добрі бачити УСІ Його грані (під словом усі, маються на увазі грані які Бог нам відкрив через своє Слово)

4. ovod

ovod Well-Known Member

В Бозі це як - фізично, духовно, стан такий чи ще шось?
    Де нема Бога?
    Тобто в пеклі нікого немає?

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Якщо є така тема на форумі - це не означає що є комплекси у всіх тих хто в ній дописує.
    Та всіх нас зачепить на Страшному Суді!!! де буде питатися з Вас і з мене - чому у нас ось тут і ось тут був у житті невірний вибір.. але якщо наперед за всіх відомо хто що вибере і скоїть ще до народження - то який сенс чекати коли це все сповниться, щоб покарати за хибні шляхи і вчинки?.. можна ж ще до народження покарати за те що все одно буде скоєне.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що таке зло?
    Божа справедливість - то зло?

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Гал.3:13. Христос відкупив нас від прокляття Закону, ставши прокляттям за нас, бо написано: Проклятий усякий, хто висить на дереві

Чи це не свідчення любові?

Ів.3:16. Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.

Чи бува ви не переносите людську багатогранність на Бога, бо в роздумах про Бога дуже легко заблукати, керуючись власними уявленнями.

• Подобається Подобається x 2
  8. comanche

comanche знайшовся

Де ви там зло побачили?
    Добре, потрактуйте мені наведені місця з Біблії, як ви їх розумієте?
    Та навіть Те саме Повторення Закону.

Та ви знущаєтесь чи що :) Ну де я сказав що заперечую Бога як любов? Це є так і Амінь.
    Але Той же Господь який нас любить, проклинає нас якщо ми не виконуємо його волю. Чи проклинає Він нас з великої Любові? та ні ж, проклинає бо ми порушуєм закон. Це не зло - це справедливість.

Добре я бачу ви не тянете :) Отож
    1. Між нами і між дияволом положена ворожнеча ще з перших днів
    2. Диявол ніколи не переможе нас і йому це відомо, погано що багато з нас цього не знають.
    3. Диявол розуміє, що головне не іти проти людини, а просто розвернути людину від Господна
    4. Бог - є Бог Ревнивий, який ненавидить беззаконня точно так само як і любить праведність.
    5. Бог - є Богом війни
    За перелюб весь народ каменував винних.
    * Якщо в дівчині не знайдеться цноти - вбити її
    * якщо злапали людину яка продала в рабство ізраїльтянина - вбити її
    * якщо злапали людину яка не сповідає суботу - вбити її
    І маса, маса законів через які вбивали. Каменували ВСІМ сатном, не стояв хтось в стороні, КОЖЕН брав каменя і кидав.

Головна думка:
    Коли втрачається грань між мною та світом Бог починає проклинати нас
    Господь наш - Господь який любить і прощає, але той же Господь проклинає і знищує. І нам потрібно приходити до нього не тому, що ми боємось його, а тому що ми любим. Господь же полюбив нас більше....

9. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Ми неможемо судити, бо через гріховність свою бачимо та робимо все в викрученому вигляді. Плотська суть наша кричить про біль, хвороби та інші негаразди фізичного життя. Вам не приходило на думку, що з позиції Бога всі перераховані вами страхіття не такі вже і страхіття для вічно живої душі? Ми неможемо знати те, що знає про нас і про ВСЕ Бог. Ми на рівні того дитинча, якого мати за ігри з сірниками відшмагала ременем та поставил в куток на коліна, щоб таким чином навчити і вберегти від більшої біди. А дитинча стоїть ображене, побите та плаче... Я невідкидаю, що біда і біль яку переживає велика кількість людей протягом життя це дуже важко, деколи невиносимо, але нам не дано знати ВСЕ і не буде дано. Гріх Адама в тому і полягає, що він навчився запалювати сірники, а що робити з цим вогнем, для чого цей вогонь, не розуміє.

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Бог нікого не проклинає і не знищує - НІКОЛИ!

• Подобається Подобається x 2
  11. ovod

ovod Well-Known Member

Яким чином перші дві цитати узгоджуються з третьою?
    Спочатку стверджуєте що Бог все неперед знає, але вибір в нас є, а потім появляється воля Бога і закон який ми маємо виконувати. При тому, що Бог знає як людина поступить. А проклинати для чого тоді?
    Смисл який?

12. plastic

plastic Well-Known Member

Фрезія-ви не довіряєте Богу як дитина отцю. В Біблії сказано-Бог є любов.
    не просто любить, але є любов. В це треба повірити. І все.
    Любов Бога не є егоїстичною, і не подібна на нашу людську любов. Не судіть про любов Бога по своїй людській любові. Бог допускає страждання і біль для того щоб людина переплавилася від домішків у стражданні і випробуваннях і стала "чистим золотом".
    Коли людина добровільно обирає неправедний шлях, відвертається від Бога вона добровільно переходить у владу сатани і стає рабом гріха. Попадає під прокляття закону. В біблії неоднаразово написано про це.
    Ще написано-що
    Иак.4:5 Или вы думаете, что напрасно говорит Писание: "до ревности любит дух, живущий в нас"?

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

Це доказано тим, що Христос переніс заради нас. Те, що сталося з Ісусом Христом показує як Бог ненавидить гріх. І вІн не буде терпіти беззаконня. Беззаконня-то порушення Закону Господнього.
    Це ті самі 10 заповідей, які є незмінними. Якщо Бог міг їх змінити-то Христу не потрібно було би помирати. Він їх би просто відмінив ще до приходу Христа.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

Більшість з нас приходить до Нього не з любові, а зі страху і тяжких обставин. Бог приймає нас такими якими ми є. Він дає нам віру, і благодать. Під дією Духа Святого ми змінюємося.
    Написано-що любов вилилася в наші серця Духом Святим. Любов-це від Бога. Любов-плід Духа святого. Наша людська любов-змінна. Сьогодні нам здається що ми любимо Бога, а завтра коли наступає момент скорботи -ми падаємо і своїми ділами відрікаємося від Нього.

13. comanche

comanche знайшовся

Ну та, давайте просто ігнорувати цілі розділи писання :) І Ізраїльський нарід то байки... Та що Содому не було... Лот щось собі надумав... Тай Ной від нічого робити збудував собі Каноє і плавав по річці... Ага... і Мойсей... то не Бог вигубив всіх первенців Єгипту... звичайно нє... то Мойсей бігав і трутку в кампот підсипав....
    А що нам, ми ж такі правильні :) навчились диктувати Богу, що Йому робити. Взагалі дивуюсь як ви вірите в пекло :)
    Чому так важко організувати послідовність, а не бродити в тумані у пошуках вмикача :)
    Господь знає все, але від того, що Він знає усе у нас не забралась свобода вибору, ну я вже не знаю як це вам пояснити і на прикладах, і в писанні. але коли людина вперто не хоче розуміти (локтями впирається) то вона і не розумітиме бо це їй не треба.

Богу нема що робити, вирішив позабавлятись, а давай познущаюсь з тупих людей :)
    Суд не для Бога, а для людей, ви правильно підмітили Бог уже знає поіменно всіх хто буде спасенний. Але нам потрібно прожити це життя, щоб ми розуміли за що нас судять. І щоб прославили Бога у вічності з розумінням того, що Бог зробив для нас. Так і грішник щоб немав чим оправдатись на страшному суді.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Скажете то моїй малій,ага?

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 07:01 ----------

А що не сподобалось,Миху?
    Я завжди повторюю:..
    Путі Господні неісповідимі.
    Але мені язик не повернеться сказати самому собі і малій,коли вона корчиться в конвульсіях від головного болю(от..в даний момент),що це прояв Божої любові.
    Це Божа Воля...я її приймаю.
    Але не любов.Хоча...може й може бути гірше.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну якщо несіповідимі, то чому ти вирішуєш замість Бога: любов/нелюбов.

Читав про бідняка і Лазаря? Бідний мучився, але його нагорода була висока. Не варто рівняти коротке життя тут і вічне - там. То є дві великі різниці.

16. Romko

Я живу ТУТ і ЗАРАЗ. А лиш потім буду жити ТОДІ і ТАМ. І,позаяк я всього лиш homo,я і мислю категоріями homo. Бітіє апрєдєляєт сознаніє. Я не Бог,не вчАний теолог. Я всьсого лиш недовчений люмпен,котрий намагається рудиментами мозґів осмислити те,що відбувається навколо. І повторю сакраментальне:"Я знаю,що я нічого не знаю.Але інші не знають і цього".

17. Levko

Levko Well-Known Member

То не від Бога ці думки!!! Бог любить нас незалежно від того через що ми переходимо в житті!!!

Хто не хто, а Йов мав найбільше право сказати, що Бог його не любить!
    За один день втратив усіх своїх дітей, все майно, з голови до ніг покрився проказою, ледь живий сидів, але він не сказав що Бог Його не любить! І Бог нагородив його за вірність і благословив його вкінці ще більше, ніж до того.

• Подобається Подобається x 3
  18. ovod

ovod Well-Known Member

Я ж і кажу: якщо Бог все знає і людина має свободу вибору, то для чого Богу потім від людей щось вимагати, до чогось змушувати( закон виконувати), тим більше проклинати? Все-одно це ні на що не вплине.
    До речі, знищення Богом людини впливає на її вибір чи ні?
    А знищення в момент народження? Чи тоді коли вона вже могла робити вибір, а тут вогонь її знищив?

19. Romko

Угу. Чемно: ГИ-ГИ.

20. comanche

comanche знайшовся

Це не вибір цієї людини, доречі, це може бути вибором іншої людини. Ви запросто можете когось вбити і це не означає що Бог цю людину вбив. (Але ми в кожен момент нашого життя повинні бути чистими перед Богом)
    Дитина, яка померла до того віку коли вона починає розрізняти що є добре а що зле - буде спасенна, тому що вона не розуміє ще зла і добра.

З.і. Не відділяйте від Бога якусь одну рису, не можна вирвати і сказати, що Бог це лише любов, чи ревність чи ненависть. Бог Сущий. Він - це істина. Бог - любов. Бог - справедливість.
    Це все грані Бога і їх не можна в Нього забрати, бо належать вони Йому одному

а де твій аватар? :)