Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Давай уточнимо.
    В твому понятті - Бог - такий собі вуйко на хмарці?
    В білому простирадлі?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

не відволікайся від теми.
    про вуйка і як уявляють собі Бога традиційні християни почитаєш у вартовій башті.:)
    вони всьо знають.
    Ти краще дай відповідь на ті питання, що я задав.
    і ще...
    Для чого Бог нас закликає до любові до ближнього, якщо то від нас "зовсім" не залежить? Чому Бог каже "не вбий", "не кради", якщо від нас нічого незалежить?

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Є гуцулька приповідка
    Доки Божої волі, доти мудрости мої (твої).

І ще...з Євангелія віт Матвія

Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

правильно - ЗАКОНУ.
    а ми не є закон. ми - юзери.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

ну так, людина повинна прагнути жити так, яка Його воля(Хай буде воля Твоя).
    Правда, не завжди то виходить.

Останнє редагування: 12 чер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні, я вдячний Богу за свободу.

• Подобається Подобається x 6
  6. Romko

Я живу,борюся за свою дитину,і піду до кінця,бо на це Його Воля. Інший складе руки,відхреститься від дитини і буде жити в своє задоволення. І це теж Його Воля,щодо тої людини. Десь,в СП є слова:" І волосок не впаде з голови без Божої Волі". То Ісусові слова. По твоєму,він лукавив?

• Подобається Подобається x 4
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ще пише - дай мені Боже мудрости... (а не розуму)

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

Дозволю втрутитися - Він дозволив, але не робив...
    (Хоч це не знімає питання, навіщо людям страждати не за свої гріхи...)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Неправда, те, що ти борешся - то твій вільний вибір, так, напевно він співпадає з Його волею. Так само той хтось, який в подібній ситуації кинув дитину, це також його особистий вибір, правда чи той вибір співпадає з Його волею? Напевно ні.

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

Ні, Він говорив правду, але для кого? для того, хто покладається на Бога, а не робить виключно своїм розумом, своїм Его. У своїх проблемах тре покладатися на Нього, довірити Йому свої проблеми. Така суть тих слів.

Залиши на Господа твою турботу, і він тебе підтримає: повіки не допустить, щоб справедливий захитався.

• Подобається Подобається x 5
  9. Obama

Obama Well-Known Member

Як на мене доля і вибір взаємо повязані між собою, інколи здається, що доля формує той чи інший вибір в житті, а частіше здається, що все навпаки...
    Є така легенда про те, що ангели попросили в Бога забрати в них право вибору, після війни між ними, а люди залишили це право собі і до тепер. Тому воно в нас так і переплелось за тисячі років...

10. Romko

Значить,ти ведеш до того,що Божа Воля не скрізь?

11. comanche

comanche знайшовся

Осмілюсь зробити серйозну заявку. Є річ на яку Божа Воля не поширюється і ця річ воля людини. Бог ніколи не встановлював диктатуру над волею людини, але Він поставив правила і якщо людина їх не виконуватиме то жатиме (закон сіяння і жнив), так само як жатиме якщо виконуватиме, бо Бог дав ще й обітниці. В Біблії умова "якщо" вживається, здається, 1350 разів (треба ще раз глянути, але цифра більш менш точна). "Якщо ти то Я", "Якщо ти так то Я так". На кожну свою обітницю, пророцтво, благословіння чи прокляття Господь поставив шлагбаум. Не наводжу жодного місця, тому що довелось би всю Біблію переписати сюди :)
    Господь ЗАВЖДИ залишає останнє слово за СОБОЮ, але ніколи не перечить волі людини і відштовхується при формуванні вищенаведених застосунків до людини вже згідно її рішення.
    Це не означає, що людина яка віддала своє серце Богу, буде підхоплена одразу, чи буде жити в мирі, чи ще щось. Бог дасть випробування (серце перепалить вогнем), і випробування великі, щоб перевірити чи віра наша міцна.

Думку можна розвивати до безкінченості :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ти коли-небудь задумувався над словами: "Хай буде воля Твоя". Якщо все, без виключення є Божа воля, то який зміст призивати "Хай буде...."?
    Бог дав людині вибір, волю. Людина повинна навчитися жити відповідно до Його волі.
    Бути не роботом, а самостійною особою і при тому згідно свої волі виконувати Його волю. Процес виховання триває, чи то формування людини. Та й і воля, яка дана Богом людині у чому полягає? Лиш у виборі: зло/добро. Наша воля є у певній мірі обмежена, так само і зло діє згідно того, що Бог допістив і не більше. Так що Божа воля, взагальному діє всюди, але у середовищі допуску, де Бог дав певну волю людям може бути по-різному.
    Я думаю, що у глобальних питання, таких, як розвиток людства, розвиток церкви і т.д. все діється з Божої волі, а на людей впливають різні сили, а людина вибирає, бо має волю.

13. poetka

poetka Дуже важлива персона

Як же ми хочемо збагнути Божу волю, якщо віримо тільки самі собі й тримаємося своєї волі?
    Наша воля є міцною стіною, що віддалаяє людину від Бога.
    Коли людина слухається своєї волі, то не бачить, що шляхи Божі - бездоганні.
    Чому ворог так любить тих, що покладаються лише на себе?
    Тому, що вони допомогають дияволові й самі кують собі лихо.
    Я не знаю іншого падіння, окрім того, коли людина у всьому слухає саму себе.
    Макарій Великий

14. Romko

Одні вважають,що Божу Волю вони побачать(почують.уяснять) лиш в церкві,або читаючи СП.
    Я ж переконаний,що Божа Воля - у всіх подіях,що відбувається з нами,навколо нас,в світі....

15. poetka

Я теж погоджуюсь людська натура - то велика сила,може творити,як великі речі,так і паскудні....але є величезний зв"язок між вибором і долею, а знаєте який?імхо долю не обираємо....обираємо лише можливість коректувати її, і то не завжди....в силу волі характеру,мудрості і інтелекту.
    Колись моя бабця казали:Шо має бути того не минути....Може й так...Золота середина тієї правди про волю-це вірити,шо Бог тебе не покинув, ну і шо тобі під силу знести тоті життєві тягарі.і т.д. і т.п.

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Ромко,а ти упускаєш факт існування сатани і його злодіяння...

---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

Звісно,Господь може втрутись у анархічну систему речей, але оте вичікування не просто так,імхо ....- то наш вибір,якщо цю тезу роздути до рамок загального маштабу?

16. Romko

Анітрошки.
    просто ні хвилини не допускаю прирівняння Бога до антипка.
    І Божої Волі до волі Його творінь.

17. poetka

Та я не в тому сенсі:)
    Маю на увазі,шо Бог не хоче аби людина страждала,того хоче сатана,але люди чомусь його злодіяння здебільшого плутають з волею Господа,але ж де коріння всіх бід? в першому гріхопадінні,а хто його вчинив?Сатана- а ми з вами мізерії,пішаки в його руках....от для чого нам Господь дав право вибору.....як ковток спасіння,визволення.А оте марнотрацтво і пошуки "істинної волі" є нічим іншим,як самообман і звинувачення на адресу Бога.

18. Romko

Як можна звинувачувати Бога?

19. poetka

Ну то ти так думаєш, я ...але повір є й такі.

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

І такі люди не віруючі,хоч можливо і ходять до церкви...але нарікають,нарікають на тую долю - а хіба це не звинувачувати Бога?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм.. вперше чую таку думку.

Бог дав людині право вибору разом з створінням людини. То ми бачимо з Біблії. Людина знала, що їсти плід з дерева життя був заборонений, але то дерево не було ізольовано від людини, у неї був вибір: їсти, або не їсти.
    Чому Бог дав людині волю вибору? То знає Сам Бог, а я ж думаю, що Богу потрібні свідомі люди, які б відчували любов до Нього, бо якщо б люди були послушними рОботами, то й робили б все з примусу і там би не було любові.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)