Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Доля чи вибір?

І я так вважаю,що найголовніше оце:
    хай буде воля Твоя...
    Тому від нас залежить лише з гідністю прийняти цю волю.

• Подобається Подобається x 3
  2. Bear

Bear Well-Known Member

з покорністю

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

З гідністю істоти,яку Бог створив за своєю подобою.Людини.А не вівці.
    Ісус теж свій хрест ніс з гідністю,не просив у ворогів пощади,не зрадив Волі Отця.

4. Bear

Bear Well-Known Member

З покорністю. Він міг би своєю Божественою силою зпепелити не тільки катів, але й весь світ. Але Він з покорністю волі Отця Небесного ніс свій хрест. Як і ми маємо робити. Хоча й не можемо спепелити бодай папірець своєю силою...

5. Romko

То Ви заперечуєте людині право на власну гідність?Право думати?
    ЗІ.Я вже колись казав,що для мене церква не має анякогісінького стосунку до Церкви і Віри в Бога.

6. Bear

Bear Well-Known Member

Ми маємо думати та виказувати гідність, але й маємо вартувати, щоб це не перетворилося в гординю.

7. Romko

Ми є дійсно мізерні лише перед Богом і Його волею,але аж ніяк не перед представниками церкви.Любої конфесії,любого віросповідання.

• Подобається Подобається x 1
  8. Bear

Bear Well-Known Member

Але зневажати їх уж точно не маємо права (в тому числі і проявляти гордість перед ними). Любої конфесії, любого віросповідання...

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

По-українськи, ми кажемо з покорою або покірно.

Пригадайте як Ісус молився на Оливній горі перед тим як його мали арештувати. Він просив, що якщо на це воля Отця то нехай він відверне від нього цю чашу терпінь і страждань... Але, далі сказав що якщо на це Божа Воля то нехай так і станеться.
    Марія також сказала, я слуга твоя то нехай діється по Твоїй-Божій Волі.

Я погоджуюсь з Ромком. Адже Бог дав кожному з нас вільну волю. А значить залишив за нами вибір.
    Бог он наприклад не хоче аби мене принижували люди, аби я ставала жертвою знущань. Коли я терплю за віру - це одне, але коли я терплю бо я тютя і не можу поважати Бога в собі і даюсь на поталу людям довкола - то це вже не Божа Воля. Це мій власний вибір.

Я вважаю що терпіти побиття від чоловіка і казати ну це мій хрест - це не правильно. Так я потакаю йому/чоловікові на гріх і не шаную Бога в собі.
    Але коли я заповзято чогось хочу для себе особисто а воно мені чомусь не складається так як мені хочеться, тоді я кажу - якщо на це Воля Божа і мені це потрібне для мого спасіння - тоді нехай так буде.

• Подобається Подобається x 5
  10. Bear

Bear Well-Known Member

Дякую за виправлення.

Маруся-мама, ви мене увіщували в відсутності долі??? =))

З Romko ми говорили як ми маємо нести хрест. Чи з гідністю чи з покорою?

А це зовсім інша тема:
    Звісно не правильно, якщо така ситуація з вашим чоловіком. Все залежить від ситуації. Якщо цікаво - обговоримо їх цілу купу. =)

Потрібно відрізняти долю, хрест та обов'язок.

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Обовязково.

Тобто? Я щось не зрозуміла.

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я не казав що відповідей немає, я казав що не завжди є відповіді. ;)
    А цей приклад я навів для того щоб продемонструвати що не завжди особа має вибір. Деколи можливості вибору неіснує або вона дуже обмежена.

Доля, вибір і випадок все має свій вплив...

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На цю тему мені подобається оповідання О'Генрі "Шляхи які ми вибираємо".
    Як не крути...

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Не читав тому незнаю що Ви маєте на увазі. :)

15. Bear

Bear Well-Known Member

Мені просто здалося, що Ви хотіли мене переконати в відсутності долі та наділенні людства свободою вибору. Але я в то й так вірю ))
    Пробачте, якщо збентежив, я міг не так зрозуміти...

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Поставлене в цій гілці питання може бути уточнене різними способами, і відповідь залежить від того, як саме розуміти питання. Тут взагалі нема дилеми. І воля людини впливає на її життя (це очевидно), і в якомусь розумінні існує доля (бо майбутнє - це реальність, якимсь воно буде; питання можна ставити про те, чи може його хтось передбачити, хто це може зробити і наскільки точно).

17. sselev

sselev Well-Known Member

Вищі сили надали людині розум, щоб вона могла вибирати.
    Про долю можна говорити лиш тоді, коли людина не може свідомо робити вибір, наприклад якщо це 2-річна дитина чи психічно хворий.

Дехто з певних причин всі життєві негаразди списує на тяжку долю, але якщо детально розбирати кожну ситуацію, то там буде лише вибір.

18. шахрай

шахрай Well-Known Member

Я вважаю-це ГОН!!!!!!

19. Скорпіоля

Скорпіоля Троянда без шипів

Доля є у кожного. Проте саме найменшим вибором ми її можемо змінити. У негативну чи позитивну сторону - залежить від вибору.:ninja:

• Подобається Подобається x 3
  20. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Олено, Ви можлило, перед тим, щоб це стверджувати, спочатку поцікавились, в що дісно вірять мусульмани? А то форумчани, гляди ще Вам повірять...

Один із стовпів, Ісламу це "кадар", його дослівно вважко, перекласти, в мовах багатьох народів, що сповідують Іслам, саме це слово і використовується, без перекладу. В нас, його чомусь перекладають як "напередвизначення", хоча це не є, вірним перекладом.
    Іслам, ствержує, що в людини є вільна воля і право вибору, і людина самостійно розпоряджаєтся своїм життям, але Всевишній перебуває, поза часом та простором, тому Він повністю знає, як ми своє життя проведемо і як скористаємось власним вибором, тому один людям вже заготовано місце в пеклі, іншим в раю, кому де знає лише Аллаг. Саме це і є кадар.

Датогож, ми віримо, що все що стається, стається по-волі Бога. Тобто, якщо Бог, не хоче щоб щось трапилось, воно ніколи не трапиться... Я думаю, це зрозуміло...

З.І. В часи Хаяма, були секти фаталістів, як вірили, що кожен крок за нас робе Бог, так як і секти, які навпаки вважали, що Бог взнає, про вчинок людини, коли людина цей вчинок, вже зробила. Я не чув, щоб серед сучасних мусульман, були групи, що притримувались б, цих поглядів, хоча допускаю, що якість маргінальні є...

Додано через 22 хвилини
    В одному, із віршиків, він прийшов до висновку, що вкрасти килимок, не є чимось злим, Християнство, це теж сповідує? А я вважаю, що він приходив до висновків, як сповідуються агностиками...
    А це вже правда, ну а якщо, Ви вважаєте інакше, то скажіть, хто є творцем зла?

Додано через 25 хвилин
    А Ви вважаєте, Великий Потоп злом? Це була кара, а чи було це злом?

а де твій аватар? :)