Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Зануда

Зануда така зануда

Тобто, це сталось випадково?

Ви розумієте, що отими словами ви перекреслили Божий план спасіння, який він задумав ще у Старому Завіті і довів до апогею смертю на хресті Єдинородного Сина?
    Навіщо все це, якщо Бог не втручається? Він не водить нами, як маріонетками, але шанс на вічне життя дав усім однаковий, інше питання у якій мірі скористається тим шансом кожний зокрема.

• Подобається Подобається x 2
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1) Ні то був Божий намір, що до спасіння нашого гріховного світу. Але Ісус не заслуговув смерті (не було наслідком Його дій), оскільки був досконалим і безгрішним.
    2) Бог не втручається в наші помисли і дії, оскільки ми маємо свобідну волю. Бог не втручається в життя простих смертних.
    А план спасіння світу безумовно був Божим промислом. Пророки і Писання теж були Божим задумом.
    Долі немає. Але кожен чоловік є творцем своєї долі.

3. Зануда

Зануда така зануда

Ви самі собі суперечите. То є доля чи ні?

А важкохворі люди заслужили?

Ви б таки визначились із ходом думок, бо одна суперечить іншій.

4. ABDURAKHMAN

1) Доля - це визначений на перед життєвий шлях людини (Богом), який не залежить від будь-яких дій людини.
    Але якщо людина сама є творцем своєї долі, то відповідно ніякої долі немає.
    ДОЛІ НЕІСНУЄ.
    Все що знами стається є наслідком наших дій. Ми самі то притягуємо.
    2) Ні, вони не заслужили.
    Так зіграв з ними Випадок.
    3) Те що мене не вірно зрозуміли, аж ніяк не означає, що я суперечу сам собі.

5. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) тобто, якщо ви не можете на це відповісти, то воно не логічне? Я також не можу дати відповідь на питання "ДЛЯ ЧОГО?". Так само, як не можу відповісти на питання: для чого тече вода? Лежала б собі в морі і все (а вона чогось випаровується, потім дощем випадає. Більшість людей в цьому взагалі логіки не бачать)... але не мені вирішувати, я це просто сприймаю як даність.
    я не знаю, для чого була створена людина. я не знаю, для чого людина з"їла яблуко. Я не знаю, була Єва першою чи все ж Ліліт. Я не знаю, чому Господь створив матеріальний світ, але я свято переконаний, що в цьому є якийсь Його ЗАДУМ і я не можу своїми обмеженими судженнями обмежувати Його безмежну волю.
    2) а що є збігом обставин? що то таке?

6. plastic

plastic Well-Known Member

Людина була створена для життя і спілкування зі Своїм Творцем.
    Людина з їла плод дерева, тому що захотіла стати така сама як "Бог".
    Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло(Буття 3/5)
    Змій спокусив Єву сказавши Їй - Будеш сама як Бог.І вона відвернулася від свого Творця і Його любові і дозволила розвинутися своєму егоїзму.
    Христос прийшов закликати людей відвернутися від свого "я" і звернутися до Бога. ( протилежно тому що говорив сатана.
    Ще один вірш:
    6 Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!(Ісая 53/6).
    Егоїзм-любов до себе-це гріх. Бо на першому місті в серці стоїть "я" а не Бог.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Господь дав заповідь: люби ближнього свого, як самого себе. Якою мірою любити ближнього, якщо себе не любиш і не знаєш тієї міри. Через неповагу до себе люди стають рабами інших людей - тому слід мати міру.

8. ABDURAKHMAN

Через надмірну неповагу до себе?
    Ви з якої планети прилетіли? Ми живемо в егоїстичному світі.
    Егоїзм це світоглядна позиція людини яка передбачає повне нехтування думки інших в досягненні своєї цілі. Про яку любов до ближнього може йти мова?

• Подобається Подобається x 1
  9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Власне у заповіді егоїзм і альтруїзм скомпоновані так, щоб не виникало дисбалансу.

10. ABDURAKHMAN

Згоден.
    Що занадто то не здраво.

11. plastic

Як знати межу цієї міри? Єгоїзм ставить себе і свої потреби на 1 місце. Недавно мені розповіли таку історію. Люди їхали на роботу в маршрутці,яка раптово зупинилася. Одна людина пошуткувала-сказала "Пожар" Всі ринулися до виходу, локтями розтовкуючи дітей, старших, жінок аби самому вибратись. Не дивилися ні на кого. Це егоїзм.
    Ісус Христос сказав- Відречись від себе( сваїх бажань, своїх прав, свого я) візьми хрест і йди за мною. Я розумію під словом Люби ближнього як самого себе- це поважай іншу людину, думай про її інтереси, не роби їй нічого такого що не хочеш щоб зробили тобі.

12. Зануда

Зануда така зануда

Це паніка та інстинкт самозбереження. Егоїзм має більш практичні та приземлені прояви.

13. plastic

Як в даній ситуації має поступити християнин?
    Християнин-це той, хто носить Імя Христа. Як би Христос поступив в такій ситуації?

14. meros

meros Member

так, і я так вважаю!
    Але, мені здається, є певні періоди/ділянки в житті, де ми і ніхто крім нас не може зробити вибір, якою дорогую далі іти...?!?
    І тих ділянок не мало, тому багато залежить і від нашого рішення!

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але робим ми одне рішення.
    Яке диктує нам наше єство...те,ким ми є...
    Іншого ми не зробим...

16. poetka

poetka Дуже важлива персона

Тема така...........як масло-масляне:)
    Наш вибір,чи вибір кожного,то і є доля,це моє субєктивне спостереження.
    У саму долю я не вірю,тому,як людина завжди повинна усвідомлювати і зайвий раз можливо й опектись ,але вибрати те рішення,притаманне її мисленню,це те саме ,що мав на увазі Ромко,отож я його підтримую повністю.Ми здатні самі приймати рішення,керувати своїм життя,на повсягденному рівні,але вцілому нашим життям всежтаки розпоряджається Господь,і саме він дає нам цей вибір праведности,чи гріху і саме Він опікується,саме опікується нашею долею,а ми обираєм віддатись у його руки повністю наслідувати його волю ,чи вибрати власне життя без опіки з верху.Те що ми успадкували від наших предків,те ми й передаємо у майбутні покоління,а саме незнання самих себе,і свого призначення,якби ж людство з самого початку свого існування довіряло Господу все було б не так..............Вічний рай...........А так ВИБІР,ВИБІР,ВИБІР.А далі Ви всі знаєте...........Отож вічним залишається питання долі і вибору.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

БожеВІЛЬНИЙ - той від кого відступився БОГ. Іншим Він планує події на завтра (для тих, хто попросив).

18. Vexler

Vexler Well-Known Member

Все відносно.
    Я вважжаю, що долі не існує, але кожному Бог дає можливість прожити життя на якісному рівні (заробити багато $, духовно багатим бути, розвиватись як особистість, принести користь суспільству і т.п.), тобто в кожного така можливість без сумніву є, незалежно хто він зараз і де він зараз.
    Звичайно, що такі умови, як екон. ситуація в країні, екон. фактори і тп. ви не зміните, частково це доля, але повірте, можна досягти всього, треба тільки діяти, не сидіти склавши руки, бути активним, діяти по інтуїтивному сприйнятті того, що ти рухаєшс в правильному напрямку і тим шляхом.
    Народившись, у нас всіх один початок, але кінець нашого життя може бути різним. Все залежить тільки від нас самих. Кожний день -це вибір, можливості, які ми використовуємо або не використовуємо. Бездіяльність -це теж вибір.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Оті нещасні люди в московському метро(не будем зараз про політику:хто,що і з якою метою),багато з них теж думали,що мають вибір... І могли б поїхати в іншому вагоні...іншим потягом...сісти на іншій станції... А,мабуть є такий,що дякує Богу за те,що перед виходом на роботу,його схопив шлунок і він запізнився на цей ж потяг... Це доля. Ланцюг обставин,що НІКОЛИ не бувають випадковими...

• Подобається Подобається x 3
  20. Vexler

Vexler Well-Known Member

romko, в дечому праві. Але якби терористу тоже погано стало і він підірвав себе пізніше чи в іншому місці.....
    Все відносно і співзалежне. І ще, мені здається, Бог завжди подає знаки і застереження...

а де твій аватар? :)